icon

TV a dieťa

evica17
28. okt 2021

Ahojte, chcem sa spytat, ak su tu take mamicky, co sa drzia zasady, ze do 2 rokov minimalne ziadne technologie (tv, mobil, tablet) a potom tiez len obmedzene mnozstvo a tak. Ako to riesite, ked chodite na navstevy a tam bud bezi tv cely cas a dieta chce samozrejme pozerat , alebo ich dieta na tablete/mobile a tiez vase chce ? Mne to riadne lezie na nervy, proste u nasich, u svokry a vsade tv, mobil, tablet a ani za nic to nevypnu neodlozia. A zas navstevy rodiny nechcem odstrihnut kvoli tomuto, ale ale aby moje dieta bolo ovplyvnovane v roku technologiami na ktore ma cas zatial.

Strana
z2
h2
28. okt 2021

Väčšina z vás to vníma, ako neúctu k návšteve, že domáci pozerajú telku, keď príde niekto na návštevu a nevenujú sa im. Tiež by som to brala rovnako. Ale. Sú rodiny, kde to tak majú zaužívané. Nie, že by tú telku pozerali. Často dokonca majú stlmený zvuk a sedia chrbtom, takže ani netušia, čo tam ide. Len je to proste taký blbý zvyk. Konkrétne to robí rodina môjho muža. Dlho mi trvalo, kým som si na to zvykla, lebo u nás doma sa nič také nerobilo. Nechápem to doteraz. (Môj muž má obdobu tejto úchylky: zapne si na dvore rádio a odíde na opačný koniec záhrady kosiť, alebo píliť drevo na cirkulárke. A rádio hrá pre nikoho. 🤦🏻‍♀️

elizabet173
28. okt 2021

@h2 oni to už robia automaticky, tak, ako zažnú svetlo, tak zapnú aj TV, ale myslím, že v tomto prípade nebude problém ho vypnúť, ak ich slušne požiadaš

h2
28. okt 2021

@elizabet173 Ja to neriešim, zvykla som si. Oni to majú, ako kulisu, vôbec to nevnímajú. Naučila som sa tiež to nevnímať. 🤷🏻‍♀️ Raz za mesiac-dva to na pár hodín prežijem.

elizabet173
28. okt 2021

@h2 to by som neriešila ani ja, ak to je raz za mesiac, dva na pár hodín.

bluka2
28. okt 2021

@h2 tu už by sa dalo rozprávať aj o neucte v planéte...

janickacrazy
28. okt 2021

@h2 poznám to, sestrin manžel je taký, on proste tu telku nevypne celý deň, ani keď ho poziadas, u nich doma to tak bolo, takže je tak zvyknutý a hotovo, moja mama sa nato vždy zlosti, ale má smolu, proste s ním sa nedá normálne dohodnúť

h2
28. okt 2021

@bluka2 Veru tak. ☹️ Ale ak by som začala s týmto argumentom, tak by ma akurát tak vysmiali, keďže poznajú moju minulosť ekologickej aktivistky.

h2
28. okt 2021

@janickacrazy On v tom zrejme vyrastal, keď v pozadí nehučí telka, tak mu to chýba. Ale je blbé, že to nevypne, ani keď ho požiadajú.

zuz115
28. okt 2021

@evica17 my takto fungujeme. Rodina to vie a plne to rešpektuje. Žiadne TV, tablety ani mobily. Keď ideme na navstevu tak im to slušne vysvetlím a poprosím ich aby TV vypli. Pokiaľ ide o tablet s ktorým sa iné deti hrajú, zatiaľ sa naopak vtiahli do hry s nami a tablet odložili, čiže naše deti to neláka. Iste, pár hodín nieje tragédia, ale rada sa zpmu vyhnem

henka123123
28. okt 2021

Neriesim sama im pustik tv a urxite by som nediktovala na navsteve co maju a nemaju robit tak isto ako onj mne 🙂

ariannazara
28. okt 2021

@henka123123 asi tak 🤦‍♀️

canis_lupus
28. okt 2021

Poprosila by som ich, aby to vypli a ak by odmietli, šla by som asi s dieťaťom do inej izby. Ja tiež neviem pochopiť, ako môže mať niekto telku nonstop zapnutú, my doma máme fyzicky telku, ale takú tú klasickú vôbec nemáme, pozeráme buď len YouTube alebo Netflix. Malý skoro 3r pozerá tak 15 min denne nejaké videá s autami, čo sa mu páčia a my max raz za týždeň niečo na Netflixe 😃 Naposledy keď som bola u mojej sestry, mala zapnutý nejaký shit na Markíze a normálne som sa jej opýtala, či by to mohla vypnúť, lebo malý na to pozerá a pohoda. Čo sa týka mobilov a tabletov, to vôbec nechce, lebo nevie, že sa na tom dajú hrať hry alebo čo, lebo my rodičia také nemáme 😃 Iné deti ho vôbec netrápia, ale keď tak by som vysvetlila, že my si do telefónov neťukáme, lebo z toho bolia očká a môžeme namiesto toho robiť xxx. Ale inak je za mňa celkovo neslušné sa zabávať elektronikou, keď mám návštevu.

evica17
autor
28. okt 2021

Dakujem za nazory. Ale kde ja chodim.na navstevy ( vacsinou teraz len rodicia a svokrovci) , tak tam tv bezi proste len ako podmaz a stale, a taktiez radio. A svagrinej zase deti visia na tv a mobiloch.
Proste mi to vadi, aj mne osobne taky ruch, a nechcem to ani pre dieta (tie co to.nepochopili, tak na to som sa nepytala ci pustate tv detom a nevadi vam to) , nechcem aby dieta kukalo tie somarony v tv, popripade bolo pri hre a rozvijani vztahu s rodinou stale rusene a nevnimane okolim, lebo sa nieco v tv zaujimave deje a tak. Len to porste nejde zmenit akosi. U nasich aj ked tu tv vypnem, ked sme tam len sami a oni su prec, tak pridu a hned ju zapinaju.

evica17
autor
28. okt 2021

@maximilie toje fajn rada, ze stretat sa s rodinami s podobnym zmyslanim. Len je to dakedy dost tazke taku rodinu s detmi najst. Ako niektore veci som ochotna akceptovat aj ked mam rozdielnu vychovu, ine zial nie. (ale tesim sa az synovia dorastu a budu moct ist na skauting a tam uz myslim.budu podobne zmyslajuce rodiny)

evica17
autor
28. okt 2021

A som rda , ze je tu viac podobne zmyslajucich zien. Ze sa.snazia detom.nedavat mobily, tv a neodkladat ich pri tom ale sa.im.snazia venovat.
Ale asi to tak budem.robit, ze do inej izby a kto chce , pride sa detom realne venovat tam. Aspon uvidime kto.od tej tv odide a pride za nami.

Strana
z2