Problémové návštevy
Baby, mate ja vy v rodine takeho cloveka, ktory sa furt tisne na navstevy, aj uplne nevhod, ze uz vola ze je pred domom alebo na ceste, ale on nikoho nikdy nepozve ? Byvame zatial pri mojich rodicoch, mamina raz pozvala svokru na navstevu, a ked odchadzala tak jej povedala ze kedykolvek nech pride. A svokra to vzala doslova a chodi furt. Ale ona tam nechodi vyalovene kvoli nam, pretoze sa nasackuje rodicom do obyvacky a nas az tak neriesi. Ale nikdy nezavolala nasich na kavu, navstevu. Co robit ?
@viestta ved to, ze oni pridu unaveny z roboty, chcu si kus oddychnut a ist spat , hocikedy aj o 8-9 uz spia a ona tam sedi ako kvocka.
A ani muzovi nikdy neprislo divne, ze ich nikdy tam nevolala, ak uz , tak so slusnosti aspon raz za cas
nech jej dohovori jej syn - teda tvoj muz, myslim si, ze svokra by to od neho mohla zobrat tak najneutrálnejsie. a aj on by ju mal vediet zrusit/zneutralizovat tak aby uz tolko nechodila. Pripadne by ju mal otocit pri dverách, ze teraz nie je dobry moment aby prisla na navstevu. a ak by to nebol schopny urobit on, tak potom tvoji rodicia by mali byt trochu drsnejsie - pride pred dvere, ze prisla na navstevu - sorry mame uz program, nemozeme ta pustit dnu lebo za chvilu odchadzame, prichadza dalsia navsteva, ideme sexovat - cokolvek ale nepustit dnu, zavriet dvere pred nosom a na buduce nam radsej brnkni - su ludia, ktori taktnost neocenia. 😂
a čo tak povedať návšteve že máte iný program, idete na návštevu niekde inde, popr. idete už do postele... však nech sa otočí aj spred bráničky....
@prasiatko30 ideme sexovat :D :D no sa smejem, to poviem muzovi nech povie, zarucene nepride uz potom .
To je tak ked niekto.nema co robit doma, nudi sa a nema ani kamaratky.
Niekoho mi to pripomina. Jednu moju kamaratku, ktora chodi ku kazdemu na navstevu, grilovacku a ani raz nikoho nepozvala k sebe domov. Ked to ludom zacne prekazat a slusne ju odmietnu, najde si inu obet a pokracuje vo svojej volnocasovej aktivite. 😂
Alebo presne tak komicky ze joj, zakazdym ked ste prisli sme si chceli ist pospasovat :D No nic :D
@janickacrazy presne, konicky jej chybaju, alebo ten pes. Jej konicky su varenie, upratovanie, pecenie...len to je take ze ked je sama doma nema komu varit, piect a po kom upratovat. Ale ona nic ine robit nebude. A nenapada ma ziadna aktivita pre zenu vo veku 63 rokov, co by ju zaujalo. Myslela som ze piect na zakazky kolace a torty, len ona tovsetko robi len aby bolo, cize ked som porovnala kolace objednane a jej, tak to bol dost rozdiel, ci uz chutovo a hlavne vyzorovo.
Ja som mamu prihlásila na krúžok šikovných rúk a to mala už skoro 70 rokov vtedy, chodila tam 3 roky a veľmi ju to bavilo. Potom ho žiaľ zrušili, lebo učiteľka išla do dôchodku. Skús niečo pozrieť.
@janickacrazy tak toto je super 🙂 pohladam, mozno cez leto daco take bude....u nas v kniznici boli vzdy utorky rpe seniorov, ako trening mozgu. Nechcela tam chodit, ze ma roboty. Ale to bolo zadarmo, teraz skusim.dat ako poukazku uz zqplatene.
chybaju jej asi rovesnici-preto vyhladava tvojich rodicov...vezmite nejakeho psika do docasky-pomozete aj jemu,ale aj jej,pretoze psickari sa bezne zoznamuju s mnohymi inymi ludmi...a mozno si najde kamaratku nielen na vencenie ale aj trkotanie..ona zjavne nechce byt sama,aj keby sedela ticho u niekoho,poznam takych dochodcov...s tymi konickami-bohuzial vela ludi je prazdnych,nic ich nezaujima...s tym vela nenarobis,je zbytocne mat privelke iluzie...este mi napadol klub dochodcov...
@yasmeena no nasi su od nej o 15 rokov mladsi, kedze ona mala deti neskoro. A psa , to neviem, to by ma vyhodila aj s nim, skusim sa muza popytat, ale byva v byte a v byte podla nej pes v ziadnom pripade. Aj ked to by bolo fakt idealne riesenie, aj spolocnost a aj by sa mala o koho starat.
Kluby dochodcov, toznie tiez fajn.
A konicky, ako ja tiez nemam ziadny staly konicek akomoj muz, ale hladam rozne napady a skusam rozne veci. Ako napr nebavilo by ma malovanie, alebo hranie na nastroj az tak.do hlbky, ale parobrazov som si namalovala do domu, a na par nastrojoch viem hrat tak priemerne. Ze skusim vsetko, prebvaim sa pritom.kolko chcem a hladam dalsie.
@desore presne takú mám aj ja🙂ona má ľudí na šport, na letné kúpanie v bazéne, grilovačky, na kino, na domáce suroviny .....ale ona nema hanby v sobotu ráno si nájdem správu čo budeme robiť a, keď odpíšem po hodine napíše, že už si rýchlo niečo našla, lebo nechce sedieť doma🙂)poznám ju od strednej školy a u nej som bola zopár x.Ona takto točí asi 15 ludi.Autorka a koľko x takto chodí?je to nepríjemné, ale asi sa cíti sama Vaši jej musia dať troška najavo, že nie vždy to je vhodné.Spravte jej vnúča🙂)asi ako zostala na dôchodku má veľa času a nevie čo s ním....
Navrhy celkom fajn, ale nie pre 63 rocnu zenu. Klub dochodcov je skor pre starsie vekove kategorie, 75+.
Ona ma este aktivne zit, dovolenkovat, chodit na turistiku, bicyklovat, len potrebuje spolocnost. Dajte inzerat a najdite jej partnera. 😉
@desore no teda u nás v klube dôchodcov sa organizujú zájazdy na rôzne miesta, cvičia jogu, spievajú na oslavách, chodia aj na turistiku, robia si rôzne posedenia, pečú spolu koláčiky, aktivít majú vela a sú tam aj 60-rocne ženy
@luccija haha, urobime vnuca a bude u nas naoplatku sediet a neda nam.pokoja, lym to bide take male. Nepoviem.keby mame deti ze vacsie, ze ich vezme na vylet, zmrzku a tak sa s nimi pobavi. Ale take male spi a bude viacmenej nas otravovat a to nechcem.
@janickacrazy No neviem, v mojom mieste bydliska tam chodia ovela starsi. Byvam v susedstve, tak vidim. 🙂 Samozrejme, ze ziju spolocenskym zivotom, ale ona je este mlada. Jej vrstovnici lyzuju, hraju tenis, chodia do jazykovych kurzov. Absolutne ine myslenie, ved 10 rokov je jedna generacia.
@desore asi to zalezi od mesta, kde aka kategoria dochodcov chodi a co robia. A ak by tam boli len 75+ tak by sa tam asi necitila dobre. Pozistujem ako je to v naosm.meste
@desore do klubu dochodcov,teda zien som chodila na worshopy aj ja ako 35r 🤣🤣🤣 cize moze prist kto chce, nasi chodili na vylety, hackovali, kazdu stredu pijales =kava cas domace kolace, tvorive dielne,vianoce velka noc.... cize popytala by som sa, klub dochodvov, klub zien, kniznice, napr dnes mi prislo ze univerzita 3.veku od 55r, zacina semester o 3t ( mama ma poslala dakam 🤣), kym nebol kovid bola na besedach v kniznici s cestovatelmi, robila ikebanu.. v ULUVe zacinaju jarne kurzy...
Baby, dakujem za rady a napady. Poradim sa s muzom o tom, ze ako jej pomoct a co by ju bavilo. Lebo rodicia jej mpzu povedat a ona si najde inu obet. A takto hadam vyriesime problem aj do buducna. Len to muz bude musiet vybavit a jej dohovorit, ze jej to pomoze, predsa len je to jeho mama a od neho to asi vezme, uvidime
@desore Ale naucis sa nieco, moze sa to stat tvpjou zalubou a tiez spoznas novych ludi, z ktorych sa mozu stat kamarati a budes sa s nimi atretavat pravidelne.
@eeffka jej vdaka za rady 🙂 univerzita tretieho veku znie fajne, len pre svokru to teda nie je, tiez by ma poslala kdesi. Ale pockam.kym.rodicia budu 55+ a budu mat darcek
@desore no tak ale ja som tam prisla len ked prezentovali navonok, realne je to sidliskovy dochodcovsky , v realite zensky klub, ako som pisala stretavali sa pravidelne a myslim ze aj 1x za tyzden je nieco na co sa da tesit + individualne skupinky sa vyriesia same.
pre dochodcov je to presne o tom spoznat ludi navolno a mozno mi niekto sadne.
asi si take este neriesila, lebo ja ano pre mamu (zije sama) a ked umrela babka , chvilu mala moju mensiu apotom uz isla do skolky a tiez nevedela co so sebou, tak som pozistovala vselico
pred koronou chodila do miestnej kniznice , na tie dielne, + som je nasla cvicenie pre seniorov, tam chodila rada aj sa nasmiala ( len pre info mama ma cez 100kg, a ucastnici 50-70, bolo to skor take zakladne ponatahovanie sa, ziaden prudky sport, skor psychogygiena), boli na sportovej olympiade seniorov 😅 no dost toho bolo, len treba hladat , pytat sa a clovek sa vselico dozvie co je v jeho okoli aj ked o tom nevedel, lebo ho to nezaujimalo
ano viem ze korona, ale v obmedzenom mnozstve sa stale nieco najde a raz to prejde.
@autorka tu je link na tu nasu univerzitu, len pre zaujimavost , neviem odkial si ale urcite bude nieco aj u vas
https://vkjb.sk/univerzita-tretieho-veku-2022-p...
+ rozne akcie, ak by som sa naozaj nudila tak by som tam chodila:
https://vkjb.sk/podujatia/