V noci sme mali poplach kvôly dýchaniu.Je to normálne?
Dobrý deň, dnes v noci 1.42 hod. sa mi spustil na monitore dýchania alarm, v šoku som vyskočila z postele a schytila malého a mierne ešte v šoku som s ním zatriasla. Našťastie dýchal. Chvíľu som ho pozorovala, asi po 10 minútach som ho nakojila a potom zaspinkal. Ešte asi 40minút som ho sledovala a dala späť do postieľky. O 4.02 hod. sa mi alarm znova spustil a môj postup bol rovnaký ako predtým ... Neviem si to vysvetliť, resp. veľmi ma to celé vystrašilo, asi ako každú matku. Syn má 10 týždňov, 5,8 kg a 61 cm, je zdravý až na trošku zanesený noštek posledné dni, dávam mu na doporučenie jeho lekárky Physiomer Baby Spray. Dokážu malé deti dýchať i ústami, keď sa im nedá dýchať noštekom ? Monitor máme od príchodu z nemocnice zapnutý pravidelne každý večer pri spinkaní a aj niekedy cez deň, baterkami to určite nie je ... Monitor spustí alarm, ak neregistruje dych dieťaťa 20-23 sekúnd, tak som si to ráno odmerala. Ešte teraz sa trasiem, keď si na to spomeniem. Máte niekto s takýmito poplachmi skúsenosti ? Vopred ďakujem za odpovede.
Mirka
Tak dnes se nám to stalo zase. Monitor pípal a když jsem přišla malý seděl přímo na něm a koukal. Začínám se obávat co se děje, jelikož monitor je v naprostém pořádku (když ho kontroluji napřikál rukou) nevím co to je. Zda jiná vada monitoru nebo? Malý má deset měsíců a půl, že by teď se něco dělo?
@lokilonda máme Nanny a hvízdal nám hned po příchodu z porodnice,seděli jsme s přítelem u postýlky a brečeli oba.Malej byl moc lehunkej tak jsme ho měli přímo na té desce na to tenkou překližku a pak složenou peřinu, aby byl v měkým a už se to nestalo, teď už je macík a máme ji dole pod matrací,Kuba nám blinká i ze spaní tak jsem ráda,že ji mám.
@ffiinnkkaa Aj my máme monitor v poriadku a od tej soboty už nepípal a kontrolovala som jeho funkčnosť viac krát, takže podľa mňa nám vtedy pípal oprávnene a nemožno povedať, že falošný poplach ... ako to niektorí povedia, že falošný ... musí to mať nejaký dôvod spustenia ! Nám jednoducho pípal, lebo mal syn dlhú dychovú pauzu a či už by sa nadýchol sám bez môjho prebratia alebo nie, nejdem polemizovať, hlavne, že sa nám dal signál a hneď sme priskočili k nemu. Každopádne som od vtedy v pozore a drobec spí už len v postieľke ... ja už budem odteraz v pozore stále ... čítala som príbeh maminy skoro 9 mesačného dievčatka, ktorú mamina pozerala o 4.00 hod ráno a bola v poriadku a 5.30 hod. už bola v nebíčku ..., takže čert nikdy nespí a ja už takmer vôbec nie tiež ... aspoň nie pokojne najbližší rok :(
@lokilonda super to mě potěšilo, nám bude za chvíli rok a já ho už chtěla dát pryč..já udělám to, že na to zavolám servis, oni zjistí zda a jak to je..každý říká ať ten monitor dám pryč, že už nesnímá dobře, protože po něm malý skáče a protože má už přes 10 kg, ale řídit se podle toho nebudu, prostě to teď z ničeho nic už třikrát pípalo - nejdřív zkusím zda je chyby v monitoru a pak ani nevím jak to budu řešit...
@lokilonda ano zítra zavolám servis, jelikož jsem si teď přečetla, že snímač může být poškozený opravdu nárazy nebo může být poškozený ten konektor, když už dítě za to tahá, většinou to prý ale vzniká špatnou instalací a je pravda, že nedávno jsme monitor dávali pryč a zase ho dávali..takže netvrdím, že to byl planý poplach, ale doufám, že je to jen v tom špatném fungování...
Já mám monitor dechu a jednou v noci mi 3x pípal.Nejdřív jsem malé sáhla na hrudníček,ale ona dýchala.Někdy totiž děti dýchají slaběji což je u malého miminka naprosto normální (slabější a nebo nepravidelný dech) a monitor to prostě nepobere.Nebo taky mimčo mohlo ležet mimo monitor to se taky stává často.Ale jak ti už napsala nguyen určitě netřást s miminkem můžeš mu něco udělat s krční páteří 😖

@lokilonda Ani ja neverim falosnym poplachom a verim, ze si v strese a teraz ste v strehu, ale mas malinke babatko, niekedy sa im stane, ze tak zaspia, ze zabudnu dychat. Stava sa to a prave preto je dobre mat monitor dychu. Tak malinke deti este nevedia dychat ustami. Vzdy vecer urob hygienu nosteka- streknut napr. sterimar, nechat par minut posobit a vat. tycinkou nostek vytri. my to robime vzdy po kupani. Neboj, vsetko bude ok.