Vekový rozdiel medzi deťmi 2 roky a 2 mesiace
02/2012 pride na svet moje druhe babo dievcatko moja prvorodena bude mať vtedy 2 roky a dva mesiace- ešte stale je to moje babo a sme este stale spojene pupočnou šnúrou aj keď je veľmi šikovna vie sa už sama obliecť, sama sa naje aj sa sama zahraje ale stale spí snami v posteli. 🙂 chcem vas poprosiť o akukolvek radu a skusenosť co by mi mohlo pomocť alebo na čo sa mam pripraviť na deti budem sama, mm pracuje ....... a babičky mame strasne daleko na opatrovateľku nemáme 😉
medzi mojimi detmi je takmer na den rozdiel 2 roky a 2 mesiace 🙂 Takisto sme sami, stari rodicia pomerne daleko, mm pracuje, brigaduje, mame rodinny dom, o ktory sa treba starat .
A ani neviem ako som to zvladla. Tiez som bola vacsinu casu s nimi sama, ale vsetko sa da 🙂
Nasi su uz obidvaja skolkari a vekovy rozdiel povazujem za idealny. Vedia sa spolu super zahrat, rozumeju si 🙂
Netreba sa bat, treba mysliet pozitivne 🙂
ahoj,my máme tiež presne 2 roky a 2 mesiace rozdiel 🙂
malý bol na svoj vek šikovník-parádne rozprával,rozumel,dal si vysvetliť-ale nebol obslužný-obliekanie,jedenie,ešte plienkoval...
ale na sestričku sa tešil,chodil na UZV s nami,vyberal cvecičky pre ňu
rodila som v Štiavnici,bol tam aj malý s MM,hneď 2 hodiny po pôrode sme boli všetci spolu na izbe-tam dostal darček-že od sestričky a on dal darček sestričke a ten svoj darček si dodnes opatruje 😎
na začiatku to bolo perné,bábo čo chce papať,prebaliť,pomojkať a dieťatko čo sa chce hrať,ísť von...ale dá sa to zvládnuť,snažila som sa veľa vecí robiť spolu,on mi pomáhal-nosil plienky sestričke,oblečko,ona sa zase "pozerala" keď sa hral,keď si jazdil s autami a podobne...
od začiatku som sa snažila,aby vedel,že ľúbim oboch rovnako,ale mladšia keď papá musí počkať a rešpektoval to..počkal,potom si pýtal čo chcel a doteraz sú dobrí na seba-ukazuje jej,vysvetľuje,pomáha-aj sa pohašteria,"pobijú" ale to patrí k tomu a vekový rozdiel neľutujem aký bol 😀
tiež spal s nami v posteli a keď sa narodila malá tak spal on medzi nami a Emka pri mne z opačnej strany,ale za cca mesic sme dokúpili jeho posteľ,prirazili k mojej strane a tak spíme doteraz-starší na svojej,ale vedľa mňa a mladšia medzi nami...
hlavne netreba zabúdať na staršie dieťatko,nájsť si čas aj na neho,aspoň polhodinku denne iba jemu-keď napríklad manžel stráži mladšiu,alebo keď mladšie spí. občas zobrať staršieho iba ty von niekde,na malý výlet,na ihrisko a podobne-bez bábätka
mne starší v tom čase prestal spávať takže na obed keď spí malá máme doteraz taký "Svoj" čas iba pre seba
prajem pevné nervy a určite sa zladíte a bude to dobre 😵 😵
@rossalinda ja mam presne ten isty rozdiel, a poviem ti len jedno. z mojej skusensoti cakaj regres v spravani starsej dozadu a ziarlenie. moj sa pred porodom mladsieho sam najedol priborom, obliekol, vyzliekol atd. pil z pohara.... a potom sa zrazu mala dve babetka. musela som krmit zrazu aj starsieho, obliekat, prebalovat oboch naraz.. trvalo par mesiacov, kym sme sa zladili a starsi sa upokojil
@xlucia suhlasím 🙂
Medzi naši deťmi sú 2r.5mes...Starší synátor bol veľmi zamaminkovaný takže to bolo ťažké...u neho som nejaký regres nebadala. Žiarlivosť dával tak nepriamo najavo napr. - keď som ho večer uspávala a náhodou novorodeniatko začalo v druhej izbe plačkat a manžel ho nevedel utíšiť, tak naschvál dlho nechcel zaspať, vystrájal ak som chcela ísť k bábätku, atď...Proste si vynucoval pozornosť. Ale celkovo obdobie kým bola druhorodená dcérka malinká vôbec nehodnotím ako najťažšie...veď také mimino buď cucká prsko alebo spinká alebo sa iba tak nosí na rukách....popri všetkých týchto aktivitách sa dá v pohode venovať staršiemu dieťatku...Oveľa náročnejšie je to podľa mňa neskôr...keď má mladšie 1.5-2roky a staršie okolo 4rokov...pretože to staršie už vyžaduje "vážnejšiu" pozornosť pri aktivitách, ale zas už aj to mladšie potrebuje 100% pozornosť len tie aktivity pre nich sú diametrálne odlišné...
Môj maličký mal 3 roky, keď sa narodila sestrička. Už vopred sa na ňu veľmi tešil, ale tiež som sa trošku obávala reakcie. No som milo prekvapená - straaaaašne lúbi sestričku - absolútne na ňu nežiarli, stále by bol len sňou ( s výnimkou situácie keď jej vymieňam pokakanú plienku 😀 to radšej utečie 😀 ) , pomáha mi ako len vie 🙂 Najradšej by aj spal vedľa nej - to mu bohužiaľ nemôžem dovoliť, lebo by ju privalil - večer zaspáva vedľa nej, a potom ho musím preložiť, a ísť medzi nich 🙂 ( Náš ocinko je doma cca 7 dní z mesiaca , výhodou však je, že mi pomáhajú občas keď potrebujem sestry a rodičia 🙂 )
moj maly mal 18 mesiacov ked sa narodila dcerka bala som sa toho a prekvapil ma velmi mi bol napomocny nosil plienky, cesal vlasky, hlavne ho zapajaj krasny vztah maju doteraz az sa nestacim divit
tiez som bola sama a este sme sa aj s 2 tyzdnovou dcerkou stahovali prve tyzdne som si poplakala ale ked si najdes system da sa, drzim paste
ahoj,ja mam rozdiel medzi deťmi presne 2,5r a je to v pohode...Mladši ma teraz 15m,pekne sa zahraju,no som rada že je medzi nimi taky rozdiel 😵
Starši ako 2,5 r nastupil do školky tak je to ovela jednoduchšie,tam sa pohra,vyblazni,chodi tam velmi velmi rad
ahoj mozno bude na zaciatku ziarlit ked budes sa venovat druhemu babu ja vtom nevidim problem ona je uz velka slecna a ked ju budes zapajat trochu aby ti pomohla tak ju to prejde drzim ti prsty aby si to zvladla
@rossalinda ja mam rozdiel 2 roky a 4 mesiace. Prva bola tiez dcerka, a druhorodeny bol chlapcek. Syn bol velmi narocne dietatko, ale napriek tomu sme to zvladli. Dcerka vobec neziarlila, vela sme sa pred jeho narodenim s nou rozpravali, dopredu som ju chystala na to, ako bude babatko papkat, ako bude najprv len lezkat, lebo bude velmi malinke a ze sa bude vsetko ucit. Dala som jej tu dolezitost, ze mi moze so vsetkym pomahat, ked sa maly narodil, tak ho chcela napratat ku nam do postele /nakolko ona s nami vtedy spinkala/, tak aj vdaka tomu syncek spi od zaciatku vo svojej postielke. Zapojila som ju do vsetkeho co sme robili, dokonca aj kupala so mnou. Velmi komicke bolo, ako si obliekla svoju podprsenku z plaviek a tvarila sa, ze ide kojit 😀 . Jedina "ziarlivost", ktora sa objavila - a je tomu tak doteraz, ze ked pohladim mladsieho a nebodaj okamzite nepohladim aj ju, tak pride s usmevom na perach a povie, ze aj ona chce pusinku, takze recept na vsetko je, ze tych starsich treba vela mojkat, hladkat aby si neprisli odstrceny. Chvilku bude trvat, kym si najdete "system" v tom chaose, ktory nastane, ale neboj. Bude dobre. A to ja som mala este dcerku zo skolky doma, lebo mi ju od 3 rokov nevzali, a zvladli sme to. Pomoc som tiez nemala ziadnu, len manzel co pomohol, ked prisiel z prace.
Ja mam deti presne s rovnakym rozdielm - 2 roky a 2 mesiace. Nie je to o nic tazsie ako iny vekovy rozdiel. Mas jednoducho uz 2 deti a hotovo. O kazde sa treba postarat, nech je akykolvek vekovy rozdiel 😉 🙂
@ivush joj, zavidim Ti to, ze si to obdobie, ked bolo mladsie malicke nepokladala za najtazsie, pre mna to bolo velmi tazke, nakolko moj mladsi syncek doslova prereval prvych 6 mesiacov. Mal take koliky, ze nepomahalo vobec nic, len si to pretrpiet. Fu, mne je do revu, ked si na to este teraz spomeniem. Prave kvoli tomto som rada, ze je syncek uz "velky" a toto mame za sebou.
@rossalinda no ja mam dcerku ktora bude mat v dec.2rocky a v septembri sa mi narodil syncek prvy mesiac bol v pohode ale uz dalsi mesiac strasne nam zacala vystrajat plakala ked sa zobudila proste z nicoho nic a zacala sa hadzat o zem a prisli sme nato ze ziarli ale venujem sa jej tak aby bola stale spokojna a usmievava a da sa to s 2 detickami s malym vekovym rozdielom obcas mi pomoze ze zoberie plienocku a hodi ju do kosa braceka stale bozkava ale hracku mu neda takze maly je v postielke a tam ma 2-3 hracky aby mu ich nevzala sestricka ale v pohodke to zvladnes neboj ked mas sikovnu dcerku tak sa nicoho nemusis obavat 😉 drzim palckey
@rossalinda Medzi chlapcami mám 20 mesiacov - bolo to náročné, ale prežili sme 🙂 V Prekopovej som čítala, že prvé dieťa má vždy zostať prvé, keď chceli niečo naraz obaja, bábätko vziať do náručia a venovať sa staršiemu, až potom mladšiemu zaspievať, pohojdať... Nezažili sme klasické žiarlivostné scény, zžili sa veľmi rýchlo. Staršieho som od bábätka neodháňala, keď ho chcel pohladiť, pomôcť, otrieť.. mohol, len som dohliadala, aby mu nechtiac niečo neurobil.

Aj mm pracuje,dve prace,mama nepripada v uvahu,babka 3/4 hodiny autom od nas... Pekne malej ukazuj kdebabo byva,teda je v brusku,tuto bude spinkat,priprav postielku, nech ti ponatiera brusko,nech popocuva uskom ako tam plava,ne h jej povie dobru noc...ja mam rozdiel presne rok a pol a jeden tyzden. Mala vobec na braceka neziarli,dava nan pozor od prveho dna. Nezabudni,ked pohladkas jedneho,musis aj druheho...ked si tvoja starsia urobo bolacku,pofukaj,maznaj sa,zapajaj ju do pomahania- dones,zahod plienku,pohladkaj sestricku...pozicaj hrkallku,precitaj knizku,daj dudku...u nas je to takto aspon..ked pride tata,hra sa s malou,terazvuz aj s malym,davame im najavo ze su rovnocenny..a pokial nechce dobrovolne z vasej postele,nechaj ju tam..aby nebola odstrcena..s nami spi este stale...a maleho uz mam tak,ze bocnicu davam dolu,nakojim a on sam sa mi prehodi do postielky..ale sme spolu. 😀 zelam ti pevne nervu,budes ich potrebovaat...