Veľmi nepokojné štvomesačné bábätko nevie zaspať bez zavinutia
Dobry den, mam 4 mesacnu dcerku, ktora ma od narodenia velky problem so spanim. Prvych 11 tyzdnov v podstate preplakala, je velmi ziva a ma neuveritelne pohyblive a nekludne cele telo, ta sa hybe este aj ked spinka 🙂 Od narodenia ju zavinujeme, aby sme ju ukludnili, co velmi pomaha. Aktualne do tenkej deky, z tej sa ako tak najmenej vie vyslobodit (ked sa jej podari dostat ruky von, v priebehu par sekund ju to zobudi). Zavinovanie ju teda ukludnuje, ale zaroven je vo faze, ze uz zavinovana nechce byt a snazi sa z tej deky dostat von. Skusala som opakovane nezabalit, ale nepodarilo sa mi ju nikdy uspat, cela sa stale trepotala, takze po niekolkych hodinach, co som jej len drzala rucky skoncila opat v deke a navela navrla zaspinkala. Je mi velmi luto bojovat s nou kazdy vecer, navyse je uz teplejsie, tak by som bola uplne najstastnejsia, ak by som ju vedela uspat len tak a spinkala by uz bez viazania. Viete mi niekto poradit, kto ste riesili podobny "problem" ako sa toho zavinovania zbavit? Ona nespi ani cez den, je to take to 20 mimutove dietatko, ale s tym uz nebojujem...teraz ale navyse tie noci dava spanky tak 50 min a je hore a nastava zasa dlhe uspavanie, uz jej nestaci ako kedysi len kojenie, zobudi sa a potrebuje opat pomoct zaspinkat, co zacina byt pre mna likvidacne, kedze si nemam kedy oddychnut ani v ramci dna, kedze tie 20 min spanky dava tak 3x a dost. Dakujem za rady
@bienennest ju ale neboli brusko, je taky ten nocny jedak, co ju musim v noci drgat, aby papala dlhsie ako 5 minut, zaspava...takze to jej budenie je skor o tom, ze sa malo napapa a je potom skor hladna, lebo si len tak sosne a nepapa dlho. Spanok sme sa snazili posuvat uz niekolkokrat, ale ona je proste okolo tej 17 unavena, drzime ju hore do 18.15-18;30 kedy sa kupe, potom zavinutie do deky, papanie a spanok. Hovorim, ze mne uz ani nevadia tie stale vstavania, jedine co by som fakt uz chcela odburat je to balenie do deky, aby vedela zaspinkat s uvolnenymi ruckami...toto mi proste nejde...nevie sa dat do kludu. A ako som pisala, v deke sa uz mece a chce mat tie rucky volne, ale s nimi sa velmi rusi a nevie sa ukludnit...
@ivetik79 môj starší syn spával cez deň rovnako 2 h hore, 20 min spánok. Neskôr 3 h hore a potom 30 min spánok. Keď sa dostal do fáze spat 1 krát cez deň, tak spával max 45min až hodinka. Od 4,5 roka vôbec. A v noci. Do troch rokov som chodila k nemu do postele ja. Od troch rokov spáva sám. Ale doteraz a to bude mať v septembri 10 r,keď sa v noci zobudi
Tak ma volá. Občas aj 4 krát za noc. Momentálne má mesiac také obdobie. Čiže ja cca 10 rokov poriadne nespim🙂 ;)
Ahoj, moja skúsenosť: starší sa od narodenia budil rucickami tiež dal 20 minút spánku v 2mesiacoch som bola zúfalá a dala som ho späť na bruško potom dal aj hodinový spánok. V perinke bol 7mesiacov a potom prešiel na spiaci vak a tam vydržal do 1,5roka. Doteraz spáva na bruchu. No a moja malá má 1rok a mesiac a bez perinky nezaspi. Nohy má vonku uplne 😀😀😀 Spáva tiež na bruchu alebo na boku. Takže ak chce byť v perinke tak ju nechaj.
@fdenisa skusala som aj ja dat spat na brusko, ale este to nevie...automaticky sa dviha s hrudnickom hore...vase deti v pohodicke vedeli spat na brusku? Mne totiz Dr.zakazala davat na brusko ked bola uplne malinka kvoli syndr nahleho umrtia, tak na brusku sa vie iba hrat...
@ivetik79 ja som sa tiež pýtala lekárky či ich môžem nechávať spat na brusku. Povedala že áno ak mám monitor dychu.Takze som vždy zapla monitor dychu a vysielačku ak niečo zapocujem v sekundu utekám. Monitor som mala do 6mesiacov. Ja malú uspim počas kojenia a potom ako placku dám do postieľky v perinke😀😀😀😀 každé dieťa je ine. Dúfam že mala nebude v perinke do 18-ky.😀😀😀😀
Zlaty preklep - Roxy - 12.5 . o 21.26 - ---"prepasiruj zadocek".....😂 Mile.
Ahá, ha,ha...
Ale pochopili ste:pre-masiruj🙂)
Píšem na telefóne a ten mi niekedy pomeni slova😍
@ivetik79 Dobry den prajem, prosim vas viem ze je to uz zopar rokov a neviem ci si tuto spravu precitate, ale nasa dcerka je dost podobne na tom ako ste opisovali vasu. Ako ste potom prosim dopadli? Upravil sa jej spanok nejako? Dakujem velmi pekne vopred za odpoved.

@ivetik79 ahoj, kojit by sa nemalo castejsie ako kazde 2hodiny lebo inak mliecko nestravia a potom maju bolesti bruska a su nespokojne (niektore sa mrvia ine zas kricia o zivot) takze co ti mozem poradit je dodrziavat tento minimalny odstup papania a ked sa medzitym zobudi dat jej len dudlik namiesto kojenia. Okrem toho mozes skusit jej posunut cas spanku o stvrt hodinku a uvidis,ci bude viac unavena a lepsie potom spinkat.
Univerzalne rady neexistuju, kazde dietatko je ine preto treba vzdy vyskusat a pozorovat ci sa to tym zlepsi alebo nie. Ja tipujem ze za jej nespokojnostou su bolesti bruska, moji chlapci s tym tiez v prvych mesiacoch bojovali a boli strasne nekludni pocas spanku