Čo na syndróm nepokojných nôh v tehotenstve?

dominikab123
18. júl 2019

Ahojte, som v 31tt a posledne 3 týždne ma trápia nekludne nohy 😒 Mala som to aj pred tehotenstvom ale len sem tam do mesiaca. Po otehotneni až do teraz som nemala problém, až teraz to začalo a už nepomáha nič co mi kedysi zaberalo 😴 Je to veľmi vyčerpávajuce a pre mňa aj deprimujuce celé noci nespat a bojovať s tou nohou 😒 k tomu mi aj mala vystraja v bruchu a tak neviem či nie je nervózna zo mňa že takto v noci nespim a motkam sa po dome.
Mate niektorá s týmto skúsenosť a nejaké rady? Krv mam v pohode a beriem aj magnézium
Ďakujem za každú radu, môj neurológ na to kašle že to musím vydržať a nemyslieť na to 😂

lusittka
19. júl 2019

Ahoj, ja som skusala resp. brala magnerot od cca 4 mesiaca,nezaberal tak potom od 7 mesiaca klasicke magnezium, calcium, homeopatika (zincum metalicum, magnesium phosforicum, sedative pc), cvicila jogu, bicyklovala a nic nepomohlo a ani uz nepomôže. Teraz som v 36tt. Jedine co mi trochu pomaha je sa sprchovať xy krat do dna aj v noci a potom zaspim na par hodin. Porod bude vykupenie.

miska158
19. júl 2019

@dominikab123 ahoj, tiež som 31 tt mne zvykne zabrať vymočiť si nohy vo vlažnej vode a natrieť mentolovou mastičkou ( mam z dm )

2romi2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominikab123
autor
19. júl 2019

@miska158 toto neviem či môžem nejaké masticky mentolove alebo na uvoľnenie svalu alebo aj masáž celkovo ci by nepomohla na tu nohu?

dominikab123
autor
19. júl 2019

@2romi2 mňe to magnézium dáko nezaberá už na to respektíve necítim úľavu... Na všetko ostatné mi zaberá keď mám kŕče alebo tak a na toto proste nič ani ťuk....

miska158
19. júl 2019

@dominikab123 mne aj lekarka povedala že pokiaľ si to nedam na kilá, kľudne možem a nohy nemasirujem jemnou vrstvou natriem

dominikab123
autor
19. júl 2019

@lusittka ja do pôrodu mam ešte ďaleko a keď si predstavím že to bude takto ešte 9 t mam dosť 🤦🏻‍♀️

dominikab123
autor
19. júl 2019

@miska158 ďakujem skúsim 😊

2romi2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
catherinah
19. júl 2019

Ja som to mala hrozne, pomohlo zelezo od Dr.

iva812
19. júl 2019

@dominikab123 Mám tiež tento syndrom, pred spaním si nakremujem slapy, a na nohy si dávam stucne, ale prevleciem si ich cez tie slapy. Vytvorila som si taky obrad, pomáha to.

sapetka
19. júl 2019

So syndromom nepokojnych noh zvlast ak si tym trpela aj pred porodom treva ist ku neurologovi. Ten ti nasadi liecbu

dominikab123
autor
19. júl 2019

@sapetka ako píšem na konci neurológ mi povedal že musím vydržať ak nepomáha magnézium to jediné mi dal 😒

sapetka
19. júl 2019

@dominikab123 no ine sa asi nemozu v tehu ale potom by som urcite isla. Je to neurologickehi povodu

marticka85po
19. júl 2019

@dominikab123 Síce nie som tehotná ale tiež mávam nepokojné nohy, je naozaj ťažké s tým večer zaspať. Mne sa to prejavuje pred zmenou počasia alebo aj len tak. Cez deň to necítim ale večer je to nepríjemné. Mne lekárka odporučila pred spánkom si sprchovat nohy studenou a teplou vodu na striedačku, aspoň 15min.popripade dať dva lavore a presúvať nohy z teplej do studenej.a fakt to pomáha

catherinah
19. júl 2019

@dominikab123 skus to zelezo a magnezium vysoke davky. Mne pomohlo aj vysadit kofein uplne, ani glg kavy, lebo hned som to zas citila.

dominikab123
autor
19. júl 2019

@catherinah kávu pijem stále počas celého tehotenstva ale skúsim či to nepomôže ďakujem. To železo mám požiadať od gynekológa alebo môžem si aj sama kúpiť?

zardanka
19. júl 2019

@dominikab123 ja to mam, je to hrozne, mala som to aj pred tehu, dlhe roky, pride obdobie, kedy to mam kazdu noc, potom obdobie kludu a tak sa to strieda..momentalne sa tiez trapim, som v 37.tt, jedine co mi zabera , je mentolova mast, no az 3%, silna.ibaze zaberie na 2-3hodky a zas musim mazat nohy, cez noc tak 2krat, niekedy aj 3krat..beriem aj zelezo, da sa kupit aj volnopredajne..

dominikab123
autor
19. júl 2019

@zardanka takto dlho mi to ešte nikdy netrvalo a potom celý deň o ničom keďže nevyspata a tak... Skúsim tu masť akú používate?

sintra
19. júl 2019

Mam to od cca 4 mesiaca. Je to hrozne, hlavne vecer. Magnezium pomahalo v zaciatkoch, teraz uz nie. Viac studene sprchy a masaze. Hlavne matovy olej, super chladi. Ja uz musim len vydrzat, za chvilu mam termin.

galioska
19. júl 2019

K nohám pod plachtu mydlo, voňavé, mne to pomohlo

catherinah
19. júl 2019

@dominikab123 no skus tu kavu nepit vobec, mne toto uplnou nahodou pomohlo, mozno kombinácia viacerych veci. Mne zelezo predpisal gynekolog, lebo mi vyslo nizke z krvneho odberu. Tie volnopredajne su slabsie.

zardanka
19. júl 2019

@dominikab123 Ice gel z firmy Aleeda..v intern.lekarni objednavam..no vyskusam rady od inych zienok, co tu pisali..

paris3
20. júl 2019

@dominikab123 ako dievcata pisu, moze to byt nedostatkom zeleza. Popros doktora, nech ti spravi krvne testy na anemiu. Ked sa to upravi, malo by to pomoct.

adelinkamoja
20. júl 2019

Mne pomohlo zelezo a studeny mokry uterak, do kt.som si zabalila nohy + mentolovy krem z lekarne na chodidla.

danielle65
20. júl 2019

Viem o čom hovoríte. Tento syndróm ma trápi už niekoľko rokov. Idem sa s toho zblázniť. Chodím pravidelne neurologičke, mám aj liečbu. Môj liek sa vola Oprymea. Niekedy si ich nedám, nechcem ich stále brať, ale potom o pár dní je to tu znova. Lieky zaberajú, ale na druhý deň ráno sa cítim akoby ma v noci zrazila stíhačka. Katastrofa, nohy sú vtedy fajn, ale moje telo................. 😫

dominikab123
autor
23. júl 2019

Kontrolu mam na budúci týždeň opýtam sa ako sú na tom moje testy spred mesiaca keď to už trvalo nejaký čas ALE neviem co z toho co ste mi radili pomohlo lebo som robila všetko naraz 😅 aj krém aj sprcha aj to mydlo aj tá káva no každú radu som skúsila a posledne 3noci som spala tak Vám veľmi pekne ďakujem za rady 😊😊

lilijana
23. júl 2019

zazila som to pri 1. a najviac v 2.tehotenstve,ten hnusny stav "nekludnych noh" v poslednom 3. skoro vobec a u mna to bolo vzdy nedostatkom zeleza,po nasadeni sa to upravilo 👍

akecheta
23. júl 2019

No nazdar, mne sa toto dialo asi 2 týždne nedávno to prestalo, ale tiež som nemohla dlho v noci zaspať, lebo furt tá noha,,,škubala som ňou, naťahovala sval aby to prestalo a vkuse len ma nútilo vykopnúť ňou, takže železo hovoríte? no nazdar, tak asi zas mi začína anémia...to aby som šla na odber. ☹

janustek
28. okt 2020

Dievčatá jediné čo na to pomáha je dať si jemnucko marihuanu. Jeden šluk by mohol úplne stačiť. Musím to tu napisat lebo som si prešla asi všetky reakcie k tejto téme a o tomto naozaj účinnom lieku ani zmienka. Nie som vôbec užívateľ tejto látky. Ale na toto mi to pomáha .. magicky, zázračne. Bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Dá to moje nohy aj myseľ do kľudu a krásne zaspim. Tiež som tehotná s tretím dieťatkom a SNN sa mi prekavuje len v tehotenstve.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre