Vezmú mi po pôrode bábätko a budú ho nosiť iba na kojenie?
Ahojte, len zo zvedavosti sa chcem spytat mamiciek, co rodili len nedavno na Slovensku, je bezne, ze Vam po porode vezmu babatko a prinesu napr. az po par hodinach alebo ze nie je s Vami na izbe a len Vam ho nosia na kojenie alebo ze Vam ho vezmu na vysetrenie? A este ma zaujimalo, ci Vam ho hned po porode kupu alebo az potom s Vami? Citam Mama a ja a niektore mamicky tam spominaju nieco taketo... len som si nemyslela, ze toto sa este robi, tak som trocha zvedava, moje sestry
rodili uz davnejsie a mali to tak, ale teraz ?
To zalezi od nemocnice. Niekde nosia len na kojenie a beru preč a inde ti ho nechaju uz stale. Ja som mala od porodu drobca pri sebe.
@pato88 dobrý deň, rodila som v októbri v BA na Antolskej. Bez bábätka som bola cca prvú polhodinku od pôrodu. Na izbu mi ho priniesli ešte holé a priložili mi ho na hruď (bonding) kde bolo cca 2 hodinky. Potom išli okúpať a za pár minút som mala bábätko znovu pri sebe a už mi ho zobrali len keď robili nejaké vyšetrenie.
narodila sa o 5, odniesli o 7, priniesli o 10 a uz sme boli stale spolu.. kupali po 2 dnoch.. na vysetrenia som chodila s nou.
Prva sa narodila o pol tretej,nechali mi ju dve hodky,potom 2x doniesli na kojenie,rano zas na kojenie,a az po vizitie na stalo,len vecer brali na kupanie,pripadne na vysetrenia
Druhu som nedovolila,po bondingu na 5min ju vzali ocistit,zmerat a odvazit,potom len so mnou,raz na 15min okupat,raz na vizitu,inak stale a vsade len so mnou..v pohode akceptovali
Ja som rodila pred 2 rokmi v Trstenej, vtedy to bolo tak ako si sa pýtala, nosili nám bábätká na cca 2 hodiny, potom hodinu mali sestričky na váženie, prebalenie atď a zas boli pri nás. Tá hodina čo sme ich nemali akurát stačila na sprchu, jedlo a telefonát domov 😁 ja som bola dokonca na rooming-in izbe, kde sme mohli mať bábätko stále pri sebe, aj som chcela, ale sestričky ma prehovorili, nech si oddýchnem a naberám sily, kým sa ešte dá 😉 teraz už je pôrodnica komplet prerobená, už by bábätká mali byť väčšinu času pri mamičke
Dakujem za odpovede 🙂 trocha ste ma ukludnili 🙂 som rada, ze uz je caste mat ich stale pri sebe. Ja som rodila vonku a maly bol stale so mnou od momentu, co vysiel, iba ked ho prvykrat obliekali s manzelom (on teda asi skor pozeral). Ked si spomeniem, aka som bola cela vystresovana a vystrasena s prvym babom, tak som celkom rada, ze mi ho nezobrali. 🙂
to čo si napísala sa robilo pred min. 20 rokmi....😉
Ja som rodila pred necelymi 2 rokmi a po porode do par hodin doniesli babatko na izbu a uz aj nechavali...zalezalo od toho ci si prvorodicka alebo uz je to druhe a aj o akom case bol porod...ja som rodila pred polnocou a maleho mi doniesli az na druhy den rano...mamicka co prisla ku mne na izbu rodila druhykrat a cez den doobedu, tak jej ho doniesli asi za 2hodky a uz aj ostal chlapcek pri nej...brali si len na kupanie a vysetrenia...moj maly bol zase napojeny na nejaky pristroj, pretoze mal arytmiu tak mi ho len nosili a zase spat k sestrickam...zalezi od okolnosti 🙂
@deti95060810 smutne je, ze sa to este stale robi. Poznam taku nemocnicu kde ti dieta nosia len na kojenie, este ho aj kupu a daju ti ho az ked odchadzas domov .. A je jedno ci si prvorodicka abo cakas uz 3tie dieta.
@saskia_98 o takej som ešte nepočula, kde je to prosím ťa?
@pato88 uz pred 18 rokmi ti dieta dali po porode a mala si ho kym ste nesli domov BA porodnica vynimka ak muselo ist na bilibed kvoli vysokej zltacke
Tak ja som rodila pred rokom a pol a babo som videla asi hodinu po pôrode, mala som sekciu akútnu, a to mi ho len ukázali, doniesli mi ho potom zas ukázať na druhý deň, zas vzali a mala som ho pri sebe až na tretí deň keď som sa vrátila na izbu, a nosili mi ho len na kojenie, asi 4x do dňa po nejaké dve hodiny, na izbe sme boli 3, a všetkým takto nosili deti
@saskia_98 to by som sa pozrela, ak je dieta aj matka po pôrode v poriadku neexistuje aby jej ho nosili len na krmenie a dali jej ho az ked ide domov. Matka ktorá toto dovolí je na hlavu. A nechce sa mi verit, ze taketo praktiky sa tu niekde dejú, veď to by museli platit dvojnásobný pocet sestier aby sa o tie deti vôbec mal kto starať.
Ja som rodila teraz v juni sekciou na Antolskej, presne o 9:23 ráno. Na operacke mi ju ešte dali do náručia už oblečenú, odvazenu atď. Potom som išla na pooperačnu izbu a priniesli mi ju po takých 6 hodinách. Položili ju vedla mňa na 2 hodiny keďže som sa nemohla hýbať tak sme len tak vedľa seba ležali :D. Večer som išla na normálnu izbu, ešte som sa posledný krát vyspala a ráno o 5 mi ju priniesli, čiže po menej ako 24 hodinách od operácie a mala som ju už stále kým sme nešli domov.
V marci som rodila sekciou. Ešte na sále mi ho dali na telo. Hoci len na minútku. Potom ma odviezli. Neviem čas, ale bola som bez synčeka len kým som ležala v tej čakacej sále, keď ma odviezli na izbu, už mi dali synčeka a zobrali ho len raz na ultrazvuk. Kupali mi ho prečo mnou na izbe, aj vizitu som mala na izbe. A potom v deň keď sme išli domov, ho zobrali na ultrazvuk.
Bol pri mne aj keď som sa nemohla postaviť po sekcii. 🤗
Pred 10r. mi dcéru zobrali po sekcii a doniesli len na pár minút prvé dva dni. A vôbec mi ju nedali ani nakojit, lebo vraj pri infúzií sa nemôže.
Teraz sa mohlo, zaujímavé.
Čo nemocnica, to iné praktiky.
No ja som rodila pred 7 a pred 5 rokmi, mala som v porodnom "plane", ze chcem bonding "hned" po porode, tak mi babatka dali hned na brucho, potom po chvilke ich sli vysetrit, to bol muz vedla v miestnosti s nimi, potom uz zabalene mi ich na chvilku dali a ako sprosta som potom dalsiu cca hodinu a pol sama cumela do stropu na sale, babatka odniesli na box ku sestrickam, potom ma odviezli na izbu a dalsie 4 hodiny som bola sama na izbe. Syn sa narodil o tretej rano a videla som ho potom az na obed, dcera sa narodila v noci o pol jednej a rano uz som stepovala, nech mi ju daju. Este sa divne tvarili, ze co chcem tak skoro, ze sa mam umyt, najest a tak...Takto prebieha bonding v krajskej nemocnici v BB. Podotykam, ze porody rychle, prirodzene, bez komplikacii, babatka donosene, ja zdrava, oni zdrave. Neviem, ako to je teraz, a este v dobe korony, uz teraz mam z toho nervy...🙄
Syna potom na treti den supli na JIS-ku, lebo zacal mat problemy, na infuzie, kojenie nam neslo, nevedel sa prisat, mala som streptokoka, nestihli mi dat infuziu, nikto neriesil, az na ten treti den sa doktorke daco nezdalo a dielo bolo dokonane. Mesiac sme sa trapili potom este doma, aby sa vobec vedel prisat, po 4 mesiacoch som skoncila u psychiatra s depresiami. Myslim si, ze nam dost uskodila ta separacia...Ja hovorim, ze kazdy to ma inak, ine potreby. Sesterka mala tazky porod, pichali jej este nejake lieky, aby sa vycistila, bolojej na vracanie, na odpadnutie, tak bola rada, ze je dieta u sestriciek. A s nicim nebol problem, ani s kojenim. Je to asi indiviadualne, ako vsetko. Ale celkovo, v BB je bonding iba na papieri, pochybujem, ze sa tam daco zmenilo. Rodi sa na inom poschodi a ked su 2 sestricky detske na jedno oddelenie, tak proste nestihaju 2 hodiny dozerat na novorodencov na porodnom boxe a aj na dalsie na oddeleni. Toto je najvacsia chyba, ze sa setri tam, kde sa ma setrit najmenej.
@saskia_98 to kde je taka? Tam pojdem rodit nabuduce 🤣 nech si normalne po porode oddychmem a zregenerujem sa.
@queen_mary joj na opacnej strane sk od teba. 😂
@saskia_98 tak nic. Ale mne by vyhovovalo skor to 🤣
Ja si myslím ze je to dobre keď nosia na dve hodiny na kojenie niekolko krát denne je to dosť. Záleží od pôrodu ale ja som si potrebovala oddychnut a rodila som večer a este ráno som bola KO. A to nevravím ze ti treba ist do sprchy na WC, ledva sme to stíhali, ani sme sa nevyspali.Dieťatko si este užiješ až až. Ale tak každý je iný.
Ja som rodila pred 17 r. a 14r., prvého som nemala mesiac a pol pri sebe, iba posledné tri dni a hajde domov, pri druhom som rodila ráno a tuším ho doniesli na izbu, až keď som bola fit, že ma nechali vyspať. Potom už bol stále. Teraz pri treťom som zvedavá ako to bude prebiehať casovo😬
@saskia_98 škoda že som o tej nemocnici nevedela skôr...isto by som tam išla rodiť svoje aspoň posledné dve deti.... U nás som musela prosiť sestričky aby mi dcéru zobrali na jednu noc - to mali sprostých rečí že čo oni majú s mojim deckom, však starať sa mám ja.
Švagriná rodila tento mesiac v TT. O 19tej porodila, do 21ej ho mala na sebe v kontakte koža na kožu. Potom dieťa obliekli a odniesli na novorodenecké a švagrinú na oddelenie gynekológie (šestonedelie bolo plné) . Švagrina išla v noci za malým, ale spal. Zostať tam pri ňom nemohla, na gynekologické oddelenie jej ho nedovolili zobrať. Následne bola za ním ráno, znova spal a otváral len malé ústočká. Dostala ho až o 13tej, keď sa uvolnila izba na šestonedelí. 18 hodín od pôrodu, 16 hodín od posledného dojčenia. Sestričky na novorodeneckom povedali, že také majú príkazy a oni jej ho proste nemôžu dať. Opakujem, november 2020
Ja som mierne sokovana- rodila som 3 deti, od cisara cez prirodzeny cez komplikovany vakuumextraktorom+ nudzove zasivanie na operacke, jedno dieta so zltackou a v kazdom pripade bolo dieta nonstop na mne/pri mne bez ohladu na porod/porodne zranenia. A s kazdym dietatom som sla po 72h domov bez ohladu na cas porodu. Nechapem, ako si zena "potrebuje oddychnut"- vsak po porode nadopovana endorfinmy som aj 24h v pohode bez spanku fungovala. Ani po sekcii, ani po operacii nebol problem so starostlivostou a ani s kojenim...o co horsie su zeny na sk oproti tym v zahranici, ze tam to nie je problem a tu ano??🤔🤔🤔