icon

Vojtova metóda u 11-týždňového dieťaťa

babyttcirl
29. apr 2021

Dobry den mamicky,
Bola som u 2 fyzio nech zhodnotia maleho napredovanie. Kvantitatívne robi co ma ale kvalitatívne je na úrovni 2 mesacneho ( 2-3 tyzdne oddchylka). Keď je na brusku zdvihne sa ale ma slabé ramena tak to nie je ešte ako na 3 mesacneho a padá dole. Dala mi zatiaľ jeden cvik a ze sa uvidi o 2 tyzdne ci to dobehol. Vase deti krasne pasli barancekov presne v 3 mesiacoch?? Ci len ja mam pomalého? Inak ma 64cm a 6.7 kg... takze je celkom velky... aký je váš názor na odchýlky v takom rannom veku?? Nutne rehabiliyocat?

hailey1
29. apr 2021

@babyttcirl ak zhodnotili lekari, ze treba cvicit, tak treba. Vojtovka je naozaj zazrak. Radsej cvic a uvidis osoh, ked bude syn vacsi. Na tri mesiace by uz mal pekne past na brusku. Aj ked... aj my sme mali horsie dni - lepsie dni. Ale lekar vidi, ci je to len lenivostou alebo je babatko slabsie. Mam kamosky, ktore pocvicili a z tyzdna na tyzden videli obrovske pokroky. Doveruj odbornikom. Robis to pre svoje dieta.

babyttcirl
autor
29. apr 2021

@hailey1 lekari to nehodnotili.. isla som z vlastnej vôle.. moja pediatricka to vobec nekontrolovala

laura_222
29. apr 2021

@babyttcirl najlepsie zhodnoti neurolog a on nech indikuje cvicenie ak treba. Zalezi aj od toho aky je pri cviceni. Nasa mala bola napriklad extremne drazdiva a vojtovku vobec nedavala, cvicili sme potom Bobatha a bolo to ovela lepsie dobehla vsetko

sasanka605
29. apr 2021

Ano ja som to riešila pri 3mesacnom vojtovou. Pediatrovi na poradni som spomenula este skor ako mal 3mesiace. Nedvihal hlavku. Po tyzdni cvicenia to bolo uplne ine dieta na brusku, prve vysledky uz po dvoch dnoch cvicenia. Zda sa to ako blbost ale my sme len tak cumeli s chlapom co cvicenie dokazalo.

sasanka605
29. apr 2021

A ešte my sme cvicili 3 cviky ak si dobre pamätám

iluviel
29. apr 2021

@babyttcirl ja ti radim cvicit teraz kym je malinky. Mozno za 2-3 tyzdne cvicenia budete mat pokoj svaty. Ja som s dcerkou musela cvicit vojtovku ROK a ver mi, ze cvicit so 7, 8, 9-mesacnym dietatom je strasne strasne tazke. Maju silu, brania sa, unikaju z tych pozicii, namakas sa, spotis a vysledky prichadzaju omnoho pomalsie ako pri takom drobcovi ledva trojmesacnom.

kacena4
29. apr 2021

moj nazor na odchylky... len 50% deti je v norme zvysna 1/2 je bud nadpriemer alebo podpriemer, t.j. mimo normu ,takze nestrachuj sa dieta to dobehne

babyttcirl
autor
29. apr 2021

@iluviel a ako ho mam motivovať ked si furt ze Zuzka ruku na konickov?? Normalne sa k nej zohnať a zuzle a zuzle a cely si ju chce vypchávky do ust..

marianarem
29. apr 2021

@babyttcirl Moj v 11 tyzdnoch tiez este vobec nepasol ako z katalogu. Nemal to na brusku rad a vacsinou to nejako pretrpel a tiez si zuzlal ruku. Vydrzal tak 10-15 minut denne. Medzitym si ale posilnil svaly v inych polohach, napriklad ked som ho nosila v tigrikovi. Postupne zacal sam od seba vzpierat z takeho pololahu, potom sa tocil na brusko na naklonenej rovine a potom aj na nenaklonenej. Akonahle sa z vlastnej vole vedel otocit, tak zrazu aj krasne pasol. To mal asi 3 a pol mesiaca.

babyttcirl
autor
30. apr 2021

@marianarem vyborne, tesi ma tato odpoveď🙂 dakujem ti. A ako ze na naklonenéj rovine?

ivangeline
30. apr 2021

Stresujes a prehanas....

tramtada31
30. apr 2021

@babyttcirl z vlastnej skusenosti ti poviem, že cvičte teraz, keď sa babo ešte nebráni. Dcéra má 3r cvicit nechce a má slabe brucho, pliecka zvesene. Naša generacia má problemy s chrbátmi, skoliozami a len preto, že sa cvicenia pred rokmi neriesili. Teraz máš v rukach jej zdravie len ty, nikto iný.

marianarem
30. apr 2021

@babyttcirl No raz sme mu hraciu podlozku skusili dat na matrac, ktory sme na jedbej strane niecim podlozili, takze cela podlozka bola na sikmo. Tam sne ho dali aj s hrackami a on sa zacal vzopierat, akoby si chcel sadnut. To bolo par dni po tom, co sa zacal vzopierat zo sikmeho lahu na mne. No a ako sa trosku vzoprel na tej sikmej podlozke, tak sa mu podarilo otocit na jeden bok. A zacal to opakovat. Zhruba do tyzdna sa uz potom otocil aj na vodorovnej podlozke. A pasol akoby nic. Proste sa k paseniu nedopracoval pomocou tych biednych par minut, co nutene vydrzal na brusku, ale takou nejakou svojou cestou, tym, ze som ho drzala v roznych inych polohach a posiloval v nich.