Vychádzky s 2 mesačným bábätkom
Ahojte, chcem sa spýtať, či je vhodné chodiť v zime v kočíku s 2 mesačným bábätkom na vychádzky.. Mam obavy, aby nedostal zápal priedusiek alebo niečo podobné ak je vonku cca 5 stupňov.. Ďakujem za odpovede a rady ☺️
Ahoj, kľudne môžeš 🙂 s malým ísť na prechádzku, bude v predsa kočíku, primerane oblečený a predpokladám, že vo fusaku. Prechádzka malému aj Tebe spraví dobre.
@tulipan43 Ahoj, áno máme hrubý fusak 🙂 Je vhodné aj prekryť noštek nejakým salom alebo tak?
Dúfam, že si robíš srandu?
Jasné, že môžeš na prechádzku, dokonca aj keď je - 5
Nezakrývať nos ani ústa.
Nie, vsetky s malymi detmi sedime doma, ked klesne teplota pod 10 stupnov 🙂
@tulipan43 Ahoj, áno máme hrubý fusak 🙂 Je vhodné aj prekryť noštek nejakým salom alebo tak?
@chlpatapapucka žiadne prekrytie nosa...chceš ho udusit? Normálne chod von, kočík, fusak...mne sa syn narodil 2.2 operovane usta 10.2 a 20teho sme už boli von na prechadzke
Ja som mojim štyrom deťom nikdy neprekrývala noštek v kočíku, a to najmladší má osem rokov. Neboj v kočíku bude super chránený, na kočík sú predsa aj tie vrchné plášte, či ako by som to nazvala. Takže bude v teple neboj.
Dieťa predsa dobre oblečieš, dáš do kočíka - to je ďalšia vrstva a bude zakryté. Občas skontroluješ za krkom či mu nie je zima a môžete byť vonku koľko chcete.
@chlpatapapucka do -10 som chodila s takym dietatom
@chlpatapapucka dvojmesačné mi pri mínus piatich spalo v kočíku 4 hodiny pod oknom. Veď neleží na lavičke, ale v kočíku. Čím menej ho budeš babušiť a čím viac otužovať, tým menej bude bývať choré. Doma sme v spálni nemali nikdy viac, ako 20stupňov, čiapočku nemalo dnu na hlave nikdy, od troch mesiacov som ho po kúpaní oblievala chladnejšou vodou, ako bola vo vaničke, začala som od nožičiek a potom zabalila do osušky. Vonku sme boli doobeda aj poobede, aj keď mrzlo, aj keď pršalo. Jedine, ak bol sokný vietor, tak nie. Neviem, čo sú to detské choroby v škôlke, sople, kašle, do 6 rokov bolo choré asi tri krát, z toho raz kiahne. Takže čím viac budeš s ním vonku, tým lepšie a žiadne prekrytie nošteka, na čo?
@chlpatapapucka určite ničím nezakrývaj a každý den je dobre ísť von ak je horšie počasie tak ju daj v postieľke a otvor okno dokorán samozrejme oblečies alebo daj na balkón

Ahoj, kľudne môžeš 🙂 s malým ísť na prechádzku, bude v predsa kočíku, primerane oblečený a predpokladám, že vo fusaku. Prechádzka malému aj Tebe spraví dobre.