Vývoj sedemmesačného dieťaťa
Ahojte , chcela by som vedieť ako sa vyvíja vaše 7-8 mesačné dieťa . Ako každé dieťa je iné , nejaké už vraví prvé slová ale môj ešte nie moc ani nereaguje keď sa snim rozprávam ..
Neviem či je to normálne alebo nie ..
Buďem rada za rady 🙂 .
Pozrie sa na teba, keď sa mu prihovoríš? Keď povieš jeho meno?
@atka321 7mesacne nehovori prve slova, len blaboce. Mozno su nejake prirodne ukazy, ale bezne to rozhodne nie je. Moj syn bol recovo vzdy velmi zdatny a teda zacal prve slova az v 10m. Tak okolo 8-9m zacal niektorym slovam rozumiet, napr. ze otocil zrak za danou vecou.
Akože vníma keď naňho zavolám , ja som ho naučila na rozprávky a keď mu pustím na tv zrak z nej nespustí 🙈
@marianarem švagriná má 9 mesačné dievčatko a ťa rozpráva mama , Dada , papa a také slovíčka začala ich hovoriť už v 8 mesiaci tak neviem no ..
Sedem mesačne a telka s rozprávkami?
To prve by som zrušila. Lepšie urobíš keď sa s nim budeš rozprávať, ukazovať hračky, knihy... to mu v rozvoji reči pomôže viac ako telka
@44janica44 pravdaže to robím , jasné že sa mu venujem hrajem rozprávam a na telku mu púšťam slovenské náučné pesničky
@atka321 nech mu tam púšťas hocičo. 7- mesačne dieťa nemá telku pozerať vôbec. Na to ma plno času.
@atka321 v živote by som nepustila TV dieťaťu......kazis mu tým prirodzený vyvoj
@atka321 mama, dada, papa je bezne blabotanie...Otazka je, ci tie slova pouziva na oznacenie niecoho. Tvoja ani neblaboce, je uplne ticho?
@marianarem jasné že blaboce všelijaké výrazy vraví , keby bol úplne ticho tak by som riešila inak
@atka321 ostatné ti tu davaju dobre rady, tv v tomto veku je fakt nevhodná, ani na hodinku denne (akože čudujem sa, je to strašne veľa času - ani 2, 3 ročne deti v našej rodine nepozerajú takto dlho dokopy za pár dni. Každého vec sle keby mi toto povie niekto mazivo no…. K veci odporúčam niečo pozisťovať k vývoju dieťaťa, vôbec nemusí už teraz rozprávať, treba ho inak rozvíjať, motivovať v pohybe, ukazovať veci na podložke, to si vyžaduje tvoju prítomnosť ale nie celý deň vkuse. Syn ma skoro 8 mesiacov, pivotuje krásne, otáčanie už dávno zvládnuté, druhé vzpriamenie tiež , cvičíme rôzne cviky na šikmý sed, posilňujeme ruky , robíme cviky, ktoré sa mu budú hodiť do 4 nozkovania, vie sa zahrať ak sám, ma Montessori hračky a teda vidím že stále nejak inak vymýšľa s čím sa zabaví, skúma objavuje svet, chodíme aj do spoločnosti na babybalance, Babyplavanie, herničky, už bol aj v múzeu, proste všade ide so mnou aby toho veľa videl. To že mu zapnes tv mu nič nové nedá, akurát ako sa bude zlostiť keď bude mať rok a pól a ty sa rozhodneš že nechceš aby pozeral tv. Je jedno video dieťaťa cca 8 m s mobilom ako revuce sa hádže o zem lebo mu zobrali mobil, dá sa z toho poučiť,všetky technológie čo najneskôr. A viem aj upratať celý byt , navarit dva chody, koláč nestíham priznám sa a aj sa učesat namaľovať 😅

@atka321 7-8 mesačne deti hovoria prvé slová? A to kde, v rozprávkach? 🙈 Skus si niečo nájsť o vývine dieťaťa...