Zabudnuté dieťa v aute
Maminky poraďte ako sa s týmto vyrovnať ak sa to dá vlastne. Boli sme na nakup a manžel šoféroval. Ideme na dovolenku kopec starosti a stres. Malu zabudol vybrat z auta , ale bola v chladnej garazi.. bola tam asi cca 20minut. Ja som bola v tom, že so starším synom sa hra v záhradnom domčeku. Manzel naraz vyskočil ze kde je mala vravim ze v záhradnom domčeku. On utekal hned do auta, lebo si spomenul ze ju tam zabudol. Mala veľmi vola uplakana. Ja som ju hneď zobrala na kolotoče sa ukludnit. Vypada uplne v pohode aj spinkala v pohode, ale ja som není v pohode 😪 myslela som si, že nám sa to stať nemoze a stalo sa. Ja keď šoférujem deti si vždy vyberiem, ale išiel manzel. On nieje moc zvyknutý na deti keďže je stale prec. Moja chyba do konca života si ju budem vycitat
@mikaela1
Ja neviem, asi som už fest nad vecou skrz to, že mám tri deti a zažila som s nimi iné haluze, ale podľa mňa, toto je úplná blbosť, nič sa nestalo, nikto nebude mať žiadnu traumu a určite by mi to nepokazilo dovolenku. Ešte keby šlo o malé bábo, tak ok. Ale 5ročné dieťa. Ako poznám moju strednú dcéru, ona by si tam asi začala čítať 🤷♀️. Do budúcna by som asi nejako skúsila zariadiť, aby sa to nestalo niekde vonku v horúčavách. Brala by som to ako ponaučenie, že ok, musíme si dať bacha. To je celé.
@simona20201309 moji maju zakazane otvarat si dvere. Kedze raz otvoril syn na plnom parkovisku a vybehol von.
@mikaela1 ....ber to tak,že ste od boha,osudu, zivota,atď dostali taky poriadny wake Up call a facku.Ponaucenie na celý život .
Tým,čo tu tvrdia,že im sa to nemôže stať.Ale áno,môže.
Tak ako si viete v aute zabudnúť mobil,viete tam potencionálne zabudnúť aj dieťa.Silacke kecy,ako by sa to vám nemohlo stať sú zbytočne.Ale mohlo.
Podľa štúdií sa takýchto prípadov stane ročne okolo 50.Jeden americký novinár robil na túto tému aj štúdiu a napísal článok,za ktorý získal Pulitzerovu cenu.
Netyraj sa vycitkami,nic na tom uz nezmenis a ponaucenie mas aj bez toho riadne.Nikto nech do teba nehadze kamenom,ze by sa mu to nikdy nestalo.Zle sa stane rychlo a vravi sa ze zariekaneho najviac.Radsej podakuj Bohu,ze sa to stalo za takych okolnosti ako sa stalo,ze prave vy ste mali stastie ze sa to stalo v garazach a dopadlo to dobre.Od dnes si davaj mobil alebo kabelku vzdy na zadne sedacky ked sadnes do auta,tak vyrazne zvysis sancu ze kym vyjdes z auta vzdy pozries aj na zadne sedacky.Len pokoj,vsetko dobre dopadlo a stalo sa vam to evidentne iba preto,aby ste boli pozornejsi.Podakuj za to hore.
@lienka175 suhlasim. Moj ma 3 roky a zakazuje mi, aby som ho nakladala a vykladala.
@doriiis hovoris o usa?? ci ako si tych 50 myslela lebo tych pripadov su stovky tam ked dieta prezije a mozno aj viac ono je to syndrom ale napr za rok 2022 tam tak zomrelo 33 deti len tam sa nerozlisuje asi ci bolo zabudnute alebo naschval nechane ze sa vratia a prisli neskoro uz
Baby take niečo, ze mne sa to nemoze stat neexistuje. Aj nam myslím dosť zodpovedním ludom s manželom tiez sa to nikdy nestalo . A vidíte dve hlavy zamerané na dovolenku a stalo sa! Tiež som to nikdy nechápala ako to niekto môže urobiť. No bohužiaľ stalo sa a veľmi sa tým trapime. Aj keď to je veľké dieta ja som zodpovedná aj s manželom za nu. Aj syn proste si to vyčítal a chudak dával si to za vinu, tiez sa tesi na dovolenku a akosi sme všetci mali hlavy inde.
Hlavne kľud, teraz je zbytočné nad tým lamentovat, nabudúce si dáte pozor. Mna otec bral párkrát na jazdy pracovné a tiež mam takto zamkol v aute :D a to decentne auto sa nedá zvnútra otvoriť to tiež nechápem aký blbec vymyslel mimochodom... žiadnu traumu nemám, otec mal asi viac, proste nezvyknú mať niekoho v aute. Mate garáž, je to ok. Treba povinnosti doma delegovanie, aj deti učiť nech si všímajú jeden druhého, pomáhajú. Sme len ľudia.
Kľud. Mala bude tiež v pohode ona skôr ostala v šoku ze je sama a zabudli ste ju. Nič viac.
Mimochodom raz ma zabudol na Ružinov, vracal sa od BB po mňa:D v dobe nemobilovej :D
Dakuj Bohu, vesmiru...ci comu veris, ze sa nic nestalo, teda ze to neskoncilo smrtou. A vidis sama si to priznala- myslela som,ze nam sa to stat nemoze.....moze, niekedy si jednu sekundu jeden pohlad vycitas cely zivot. Toto je lekcia na ktoru nikdy nezabudnete. My s mNzelom odkedy mame deti a rozvazame, davame si kabelku ci kapsu s penazenkou a mobilom na zadne sedadlo. Prosim neobvinuj sa ani manzela vycitky tomu nepomozu. Uzivajte si deticky a davajte na ne pozor. Je to nieco co sa neda nahradit.🙏
@mikaela1 ahoj kľud, je to ponaučenie že vždy sa pozrieť do zadu! A ďakuj bohu že to bolo v chladnej garaži . Ale niesi prvá ani posledná! Stane sa to každému. Aspoň raz za život. Užívaj si dovolenku 😊
Žiaľ niektorý svoje detičky nehali v horúčavách v aute a nedopadlo to dobre. Na toto skôr veľký pozor keď vystupujem s auta aj 5 krát sa pozriem do zadu pre istotu!
Budte radi, ze sa to stalo tam kde sa to stalo - v chladnej garazi, mate ponaucenie na cely zivot. Ini take stastie nemali - od zaciatku hicu uz u nas zomrelo jedno dieta - matka zabudla, ze hp brala do jasli, spomenula si po 6h ked koncila v praci - dieta bolo na slnku , na ulici. Ty si na to aspon mozes s hrozou spomenut a pozriet sa na hrajuce sa dieta
@mikaela1 ber to tak, ze dobre sa stalo. Dobre v tom zmysle, ze bola v chladnej garazi - stat sa to vonku na slnku malo by to fatalne nasledky. Takze sa z toho poucte vsetci traja. A vypestujte si navyk kontroly vsetkych osob - pri kazdom vystupovani z auta a nastupovani don. Proste iba taka hra.
a uz to nerozoberajte. A dovolenku si uzite.
a ano, viem ako sa toto stane - rutina je svina. Stalo sa mi parkrat ze som sa chcela cestou niekde zastavit - a clovek ma tu cestu uz tak nastavenu, ze ide automaticky ako vzdy. Takze naozaj staci malo.
A este jedna vec - nespoliehajte sa teraz jeden na druheho, proste sa kontrolujte s manzelom navzajom a spoliehaj sa iba a vyhradne sama na seba.
@mikaela1 tak bol manžel sám, či ste boli spolu? Prečo ju mal vybrať on? Veď aj ty si svojpravna...☝️
Aj u nás šoféruje manžel, ale nikdy, nikdy by som mu neodpustila keby sa mu toto stalo. Ako môže odísť od auta, keď mu niekto chyba? Veď predsa keď nakladá deti, skontroluje či sú pri ňom. A neospravedlňuje ani stres, ani únava. Keď je v strese, nemá čo brať deti, a keď je unavený, nemá čo šoférovať, obzvlášť, keď má v aute deti.
A ja keby som sedela vedľa neho, tiež by som neodišla od auta, kým nemám deti pri sebe. Ani od seba neutekáme, že nevieme, kto je s jedným a kto s druhým. Ideme spolu, či sa hrať, či nakupovať.
Bože, nestresuj! 5 ročné dieťa bolo 20 minút v chladnom aute v garáži. Ber to pozitívne, máš poučenie do budúcna a teraz už sa ti to nikdy nestane. Malá na to zabudne, len aj ty to pred ňou zbytočne nezveličuj, potom to aj ona tak bude brať a o pár rokov bude rozprávať, ako ju tiež rodičia zabudli v aute a mohla tam umrieť atď. Nič sa nestalo. Kľud.
A ešte k tomu, že "manžel zabudol malú v aute". Ak si tam bola tiež, zabudla si ju tam ty. Či tým, že on šoféroval, tak ty si len vystúpila, ako panička a hotovo? On je šofér, tak má vyložiť obe deti a nákup?
Pre mna je toto nepochopitelne, ako to moze niekto urobit. Takze nebudem ti pisat, ze stane sa. Toto sa stavat nemoze. Neodpustitelna chyba. Zabudnut dieta - nepochopim take nieco
@simca06022011 môj otec išiel za kamaratom do chovproduktu s kočíkom dali ma do skladu spala som ...zakecal sa a domov prišiel bez kočíka.Ale bolo to tam, kde bývali na konci ulice.Lebo bol tiež zvyknutý všade ísť sám to je najhoršie, keď človek vypadne zo svojho režimu.Podobne to bolo v Maďarsku vždy dieťa vozila do škôlky mama, raz otec...dieťa zomrelo.
@luccija neviem, mne to pripadá veľmi zvláštne. Ok, človek je "zvyknutý" byť sám, robiť všetko sám. No ale ved aj druhý rodič rebárs na začiatku musel si zvykať, že už nie je sam, že ide na nákup s kočíkom, na vychádzku s kočíkom, k lekárovi s kočíkom, ku kamoške s kočíkom.
To akože tiež bežne má na začiatku zabúdať na dieťa, lebo" veď doteraz bol zvyknuty ísť všade sam? "
A ja zas nechápem, na aku dovolenku idete, keď tak intenzívne nad ňou rozmýšľajú aj rodičia aj syn. Cesta okolo sveta?
@jaskolka to je druhá vec, že ľudia žijú ako roboty.Sedi v aute už rozmýšľa nad prácou...ľudia sú nesustredeni.Ja si to tiež neviem predstaviť, ale nesudim.A najhoršie je, keď sa jeden spolieha na druhého tak sa to stalo aj tej kamarátke rodičia boli na dvore ona vo vnútri oni si mysleli, že dcéra je s ňou, ona, že s nimi a decko si otvorilo bazén, ktorý nebol zamknutý.Velmi sa bojím tých bazénov tiež sme boli minulý týždeň u známej na grilovacke tam 1,5 r dieťa a bazén otvorený ja by som tak nemohla byť.
Tak klobuk dole pred takými maminkami, ktorým sa nikdy nič detom nestalo. Obdivujem Vas. Ani nám sa nikdy nič také neprihodilo. Mam ponaučenie na cely život a traumu tiez 😪
Je to zbytočné sa tu obhajovať. Stalo sa to a je to veľké ponaučenie pre nás... bývame v dome deti su non stop na zahrade a mysleli sme si , že je tam aj teraz. Keď niekde ideme ja ani nesedim na návšteve stale som pri deťoch a kde je bazén tak sa ani nepohnem od nich... písala som to preto aby sa ponaučili ostatné maminky. Tiez som bola v tom, že kdeze mne sa to stať nemoze
A dcerka sa vie odopnut aj sama z autosedacky auto mame non stop otvorené v garazi. Nikdy nezamkneme ho. Ale ona skôr bola asi v strese a nevedela sa odopnut

ste z tych stastlivych ktorym dieta chybalo uz po 20 min a nastastie v chladnej garazi bolo dufam to tak beres lebo inak by to nebolo stalo sa bohuzial, toto je vazne..... ihned by som zavesila nalepila alebo hocijak pripevnila fotku alebo plysaka dopredu auta co ti bude pripomienkou a najblizsie dni tyzdne aj ked budes sama v aute si zacni v hlave robit rutinu ze sa dotknes predneho sedadla zo zadu. Casom si na to zvyknes a budes to robit furt, nenechavaj to tak stalo sa to raz zabudnete na to a pride to znovu je to syndrom a treba ho vybit rutinou