Zabudnuté dieťa v aute
Maminky poraďte ako sa s týmto vyrovnať ak sa to dá vlastne. Boli sme na nakup a manžel šoféroval. Ideme na dovolenku kopec starosti a stres. Malu zabudol vybrat z auta , ale bola v chladnej garazi.. bola tam asi cca 20minut. Ja som bola v tom, že so starším synom sa hra v záhradnom domčeku. Manzel naraz vyskočil ze kde je mala vravim ze v záhradnom domčeku. On utekal hned do auta, lebo si spomenul ze ju tam zabudol. Mala veľmi vola uplakana. Ja som ju hneď zobrala na kolotoče sa ukludnit. Vypada uplne v pohode aj spinkala v pohode, ale ja som není v pohode 😪 myslela som si, že nám sa to stať nemoze a stalo sa. Ja keď šoférujem deti si vždy vyberiem, ale išiel manzel. On nieje moc zvyknutý na deti keďže je stale prec. Moja chyba do konca života si ju budem vycitat
Ja pre toto nenechavam nikdy dieta na starost muzovi. Nikdy, len ak su sami dvaja niekde prec bezo mna, tak je za neho zodpovedny.
Nech by bol inak akokolvek zodpovedny, ja vzdy beriem dieta, nakladam dieta, sledujem dieta atd. Ci soferuje on, ci ja… muzi proste rozmyslaju inak ako my zeny.
Vo vasom pripade, no stalo sa, nevycitaj si to. Mala bude v poriadku, otoc to na humor, ze ocko asi bol zasnivany a ktovie nad cim rozmyslal ked na ni zabudol.
Nekaz si kvoli tomu dovolenku, je v poriadku, a mas ponaucenie, ze muzov treba este vzdy kontrolovat 😄😄😄😄
5 r a nevyšla sama? To mi je divné. Keď som chodila strážiť bratranca, s mužom sme ho ako 4r brávali na ihrisko občas a musela som sedávať pri ňom, lebo sa odopol a za jazdy otváral dvere 🤦 toho by sme tam veru nikdy nezabudli 😅
Preboha,čo z toho robíte všetci takú drámu. Stalo sa,všetci prežili, ponaučenie zobrané. Mala je OK,tak ty nelamentuj furt a nekaz dovolenku. Za pár rokov sa na tom budete všetci smiať. 😉😉😁
@yoxinka dieta nie je kabelka ani notebook ze ho len tak zabudneš v aute. Sorry. Normalne tu ziram na názory, že stane sa... mne by to raz niekto urobil, viac mu deti nedám. Ma rozmýšľať, na to ma predsa mozog!!!!
@mikaela1 nie, nestalo, lebo deti sú na prvom mieste. Keď, tak všetko si kontrolujem, aj 2-3x sa pozriem. Aj v obchode si deti zabudla, lebo nakupujes a sústredis sa na ine? A ano, aj muža kontrolujem, predstav si. Toto mi spraviť, viac mu deti samému nedám. Teraz ho zabudol v sedačke sedačke aute, nabudúce kde? V kaviarni lebo pôjde zaplatit ku kase a dieta zabudne pri stole?
@lienka.7 ano mate cistu pravdu je to veľká chyba hlavne moja. Vždy kontrolujem deti ked ideme niekde ci obchod alebo tak. Auto bolo v garazi v chladnej garazi a este mi povedala ze idem von tak som myslela ze ide von a neriesila som 😪 moja obrovská chyba nikdy si ju neodpustím. Ale uz sa to nedá vrátiť späť. Dcérka sa vždy sama odputala a utekala prvá z auta. Mam traumu na cely život a nespavam koli tomu. Je mi to nesmierne ľúto, dúfam ze toto bolo poučenie nielen pre mňa ale aj ostatné maminky
@mikaela1 prosím ťa, nerúcaj sa. Áno, je normálne, že ti to je ľúto, že si to vyčítaš, ale ver sú aj horšie veci ako zabudnúť dieťa doma v chladnej garáži. Možno to bola taká výstraha pred dovolenkou "z hora", aby ste dávali na seba vzájomne lepší pozor. Chvalabohu to neskočilo tragicky. Ja kým som nemala deti, som neveriacky púlila oči, keď mi niekto povedal, že spadlo z gauča a z postele. Až kým sa to nestalo mne. Jedna dcéra pri mne, druhá pri mužovi. Všetko, čo sa okolo nás deje môže skončiť dobre ale aj fatálne. A ja len verím, že všetky dokonalé matky, ktorým sa nič také nemôže stať, sa naozaj nič také nestane. Ako som písala deti idú vždy najprv s nami dnu do domu, ale ja osobne ti ďakujem za tento príspepok, áno budem dávať ešte väčší pozor, aby sa nám to nestalo. Lebo aj majster tesár sa utne, keby sa neuťal, neexistovalo by také príslovie a vlastne žiadne iné. Normálne si otvo fľašu vína, daj si za pohár a konečne sa vyspi. Reči totu dokonalých matiek ti iste neprospeli k psychickej pohode, ale nerieš. Máš dcéru doma, živú, zdravú. V apríli som vysávala obývačku a dcéra sa pri mne hrala s balónom, sekunda a narafala do rebra liatinového radiátora čelom... diera ako svet, teraz má jazvu. Vieš koľkokrát mi je to ľúto a bola pri mne, chápeš? Vieš koľkokrát som si tu situáciu prehrávala, milión, ale nevedela by som to zmeniť, ani keby sa hodím po pred ňu. Ale ďakujem, že je to len jazva, žiadna prasknutá lebka alebo iné následky. Tak sa už vyser na výčitky a ži a dávajte na seba pozor.
@yoxinka no neviem, mňa cca 5 ročnú otec zavrel do výťahu, že nech idem sama. Boli sme na návšteve, my sme bývali v dome. Svetla zhasli do úplnej tmy a výťah sa pohol neznamo kam. V skutočnosti ho privolal sused. Do dospelosti som už do výťahu nevstupila.
To dieťa si podľa mňa myslelo, že ju tam nechali naschvál. Autorka určite to nezlahcuj a s dcérou sa porozprávaj. Ak bola v takom strese, že sa nevedela odopnúť, tak určite traumu z toho mať bude. A iné je ak je auto na dvere rodinného domu či vo väčšej podzemnej garáži.
Dcéru pouc čo má v takom prípade robiť a nacvicte si to.
Mňa raz rodičia stratili a nechali v snehovom záveji.🤣
@riamia91 ďakujem krásne za povzbudivé slová. Áno zabudli sme ju, ale dcerka je dost aj trucovita a hocikedy sedi na schodoch aj hodinu a fuci sa. Vysvetľujem ju volám ju sa hrať a nie proste musi ju to prejsť a pride. Dnes mi povedala ze si otvorila dvere a kricala , tak aspoň ze tak. Ale auto bolo chladné ked sme prišli. Mame zimnú garaz. Preto sa to možno aj stalo. Kebyze je von auto tak vyjde sama ako to vždy robi. Ja neviem tazko dopredu hovorit. Dnes sama isla hned prvá vybehla von. Aspon ze nema traumu z toho ale ja mam a do konca života 😪
@mikaela1 Strašne, ale fakt strašne preháňaš! Dieťa ste tam nenechali celú noc, ani celý deň na horúcom slnku. Bola tam 20 minút a vôbec nič sa jej nestalo. To sa nedá porovnať s tým, keď niekto zabudne dieťa v aute na otvorenom parkovisku a ide na 8 a pol hodiny do práce. Robíš z toho zbytočnú drámu. Aká doživotná trauma, prosím ťa?! A ešte obviňovať z toho muža, lebo on šoféroval? Už to fakt prestaň riešiť.
Tiež nebudem súdiť ,...je to výkričník aj pre vás,....v tv bolo ten policajt čo viezol dieťa do škôlky a nechal ju v aute. Dievčatko zomrelo. Stále to mám akosi v sebe taký obrovský výkričník. Manžel každé jedno ráno volá ako sme doviezli už teraz do školy, ako malá vstávala a pod., či je všetko v poriadku, ja tak isto volám, ak ju má manžel na starosť,...v práci už úsmevy že ma kontroluje,......pre mňa toto bolo obrovskou výstrahou!
Zase sem všetky dokonale matky prídu.. niektoré ženy by si mali uvedomiť, že chyby sa stávajú aj najlepším rodičom.. a aj najšikovnejším deťom niekedy nenapadne, urobiť to, čo iným detom zase napadne.. všetci sme len ľudia a nech sa snažíme akokoľvek môže sa stať chyba.. tak či tak - nič sa nestalo, ak sa s ňou normálne porozprávate, vysvetlite, pochopíte, ospravedlnite sa, nebude mať ani traumu.. stalo sa, len to musí mať vysvetlené, nič viac..
Mám tri deti, v aute som ich síce nezabudla ale tiež by sa dali nájsť situácie ktoré boli moja chyba lebo som si neuvedomila, teraz by som mala sa vymazať zo sveta?.. dôležité je ako k tomu neskôr pristúpi rodič a ako sa porozpráva s dieťaťom, ako mu situáciu vysvetlí aby to dieťa mohlo spravne spracovať..
A len taká malá rada - môj muž má v mobile - má mobil vždy v nastavci a často používa navigáciu (kvôli dopravnej situácii) keď dorazí na miesto tak sa mu automaticky vyhodí informácia "dieťa v aute" ktorú musí potvrdiť aby to zmizlo.. možno to majú aj samotné novsie auta, skúste pozrieť.. alebo nejakú appku? Neviem . Aj keď teraz sa vám to už zaručene nestane..
Pozrite, vy všetky dokonalé matky, ktorým sa taká vec NIKDY v živote nemôže stať. Ja by som si na to nikdy fakt dávala veľmi bacha, lebo život nie je čiernobiely. Ja mám tri deti. Bola som v situácii, že som každé dieťa viezla niekam inam, potom som každé bola vyzdvihnúť, pomedzi to som bola nakúpiť a vybaviť ešte jednu záležitosť. A ešte som bola u lekára, ktorý mi zvestoval nie úplne pozitívne správy o mojom zdravotnom stave. Ako som decká po jednom vyzdvihovala, volala mi mama, ktorá mi zvestovala nejaké rodinné trable. Úprimne vám poviem, že som bola v takom stave, že som zastavila auto a otočila sa, či mám všetky deti tam. Šla som úplne na autopilota, vôbec som nedokázala vnímať. A také, že “v takom stave nešoférujem” … no neviem a čo som mala jedno dieťa nechať v ZUŠke, druhé na krúžku a tretie u známych, lebo muž doma nebol??? 🤷♀️ Veľmi ste tu niektoré sebaisté … len aby vás raz život veľmi negatívne neprekvapil ☝️.
@mikaela1 naozaj preháňas, vedela sa otvoriť, vyjsť, aj vojsť späť. Je trucovita. Vysvetliť, dohovoriť, dat poroz a to he všetko. Minimálne zavesiť všetci von z auta a checknut ci vyšli von. Toto sa stalo v hu ze dieťa viezli do škôlky mikrobusom, skrylo sa v aute, vraj to robievalo a dopadlo to zle. A traumu majú všetci aké fakt je ze dieťa nepočúval, trucovalo, iné deti vystúpili, pri bežnej kontrole ju nebolo vidno ze je niekde strcena. A koho to bola chyba? Proste stáva sa. Treba sa k tomu normálne postaviť a nie riešiť "traumy" . Aj výchovné, aj postupy pri vystupovaní z auta "preverit" .
@mikaela1 ....prosím ťa už tu nevysvetľuj a neobhajuj.Dokonale matky,ktoré NIKDY nerobia chyby to aj tak nepochopia a budú sa hrať ďalej na dokonalé.Niektore sú schopné aj vlastných mužov vykreslit ako nesvojprávnych retardov len preto,aby ukázali aké sú oni dokonale.
A pre dokonalé matky jeden odkaz:
Viete,ktoré dve slová sú najväčšia lož a sebaklam?
NIKDY A NAVZDY.
Porozmýšľajte o tom vo svojich dokonalých hlavach
@doriiis súhlasím, ale oni parkovali doma v garazi. A rovnako pre bezpečnosť by to dieťa malo zvládnuť už samo vystúpiť z auta. Ja som práve kvôli podobným prípadom učila dcéru vypnúť sa zo sedačky a vyjsť z auta von.
@mikaela1 Som rada ze si nasla odvahu o tom napisat aj ked si vedela ze sa najde cela kopa dokonalych matiek ktore ta zhejtuju, lebo im by sa to nikdy stat nemohlo.
Treba o tom rozpravat, zachrani to zivot detom, alebo aj psom.
Autorka stalo sa (našťastie dcére nič neni), poučili ste sa....na budúce treba dávať väčší pozor. Ja automaticky beriem dcéru z auta ona je živá takže sa ani nedá zabudnúť že ju mám aute (aj keď ju v aute nemám častokrát ju idem vybrať 😅 proste zvyk).
Nekaz si tým dovolenku ani sa tým zbytočne nestrusuj, nič si nevyčítaj sme len ľudia každý robí chyby....dcéra je ok zjavne už na to aj zabudla, vy máte veľké poučenie.
@mikaela1 mojej kamoške sa to tiež stalo, prišla do škôlky po malú svoju zakecali sme sa a ona asi o 10 minút nato preboha, ja som nechala druhu malú co s nou prišla v aute. Ale ja keď som išla pri aute som počula nejaké zvuky ale myslela som si ze ju nechala doma s mužom. Bola tam síce len 10min ale bolo teplo, ale našťastie nič sa nestalo ale tiež sme skočili obe ze preboha. Môže sa to stať, je mi to ľúto co prežívaš ale snáď to je pre teba ponaucenie🥺 a druhýkrát sa to už nestane.
@tamitamitami aj moja je riadne živá. Krici celu cestu, rozpráva nám spieva . Kazdy krat sama vyskočí z auta. Preto sme to akosi zabudli riešiť s manželom, ze by mohla ostat sama v aute. Ja som tu nechcela zidne utesujuce správy. Ja som chcela poukázať na to, ze stane sa to hocikomu naozaj! Bola síce v chladnom aute, ale predsa.
Tak asi treba trosku prestavit pravidla..
Prve idu z auta deti, az potom nakup, ved deti su dolezitejsie..
A malu treba naucit ako sa dostat z auta a domov..
Ale inak,videla, chapala, vedela,ze je doma, kde to pozna a asi to brala ze skor neskor sa objavite a vratite po nu.. ber to ako ponaucenie

@andreakotesova ved jedno vzal muz z auta,vzal nakup.ona isla dnu prva nieco riesit.. on si myslel ze je uz aj druhe dieta von a neskontroloval.zavrel dvere,dieta nevyslo.jasny scenar.moze sa stat a kto tvrdi,ze jemu sa nikdy nic chybovate nestalo, tam mu proste neverim.mozno nie taketo vazne,ale nikto nieje neomylny,ani pri detoch sa neda byt uplne vsade.
Autorka ,vdakabohu vsetko dobre dopadlo,uz to nechaj tak.pouc sa a vybavene..uzite si dovcu.