Začlenenie dieťatka do jasiel
Ahojte. Máte niekto skúsenosť s ťažkým začlenením dietata do jaslí? Ako ste to riesili?
Náš syn proste stále plače, nevie sa vysporiadať s tým že tam nie som a ním. Inak sa mu tam páči, ak by som tam mohla byt aj ja tak by tam bol veľmi rad. No ale nemozem teda..Chodíme zatiaľ len adaptačne na pol hodinu ale stále to iste..plač kým neprídem, max chvíľu sa pohra a znovu plač.
A poprosím, ušetrite ma moralizujucich správ o tom aká som zlá matka že ho dávam do jaslí a bla bla..jednoducho musím..myslím že toto riešiť netreba.
Ďakujem
@babystyle kamarátka tiež dáva do jasiel syna má 20 mesiacov. Ona zatiaľ s ním chodí na adaptáciu poobede je tam ona a učiteľka a zatiaľ žiadne ďalšie deti aby si zvykol na učiteľku aj prostredie. Skús sa s nimi dohodnúť na takomto postupe. Najskôr aj ty s ním po poobediach a potom skúsiť aby išiel aj doobeda keď tam budú deti
Napíšem len skúsenosti mojej mamy so mnou 🙂 Pred druhým rokom som jasle vôbec nezvládala, hoci vtedy boli ročné deti v jasliach bežne, plač - neplač. Mama to zariadila tak, že ma strážila pani, ktorá bola doma so svojím dieťaťom. Tam som bola o.k. V dvoch rokoch som už potom nastúpila do jasiel pomerne v pohode. Ak je to ozaj zlé, skús nájsť na čas alternatívu v domácom opatrovaní alebo v minikolektíve.
@babystyle tak malé dieťa nechápe, že prídeš môžeš mu hovoriť o úžasných učiteľkach, hračkách ono si ide svoje.Staci, že je na teba viac fixovaný čo väčšina detí je.Toto je vek kedy ani kamarátov ešte nevyhladavaju a k učiteľke za tú pol hodinu cestu nenájde.Su deti, ktoré takto preplacu mesiac jeden čas som robila u sestry v škôlke mali aj menšie deti.Skus ho chápať, že doteraz bol doma s tebou a zrazu neistota hluk všetko nové a mama tu nie je😊ver učiteľke sama vidí, že pol hodina stačí.musis rátať aj s tým, že bude plakať dlho, až ho zlomis ako niekto hore píše.je tenká hranice kde sa to láme.Ak by nechcel jesť, piť,dlho place netráp ho kolektívom nájdi jednu dobrú dušu, ktorá sa mu bude venovať.za ten čas čo som ja robila polka deti do 3 r skončila po mesiaci, dvoch potom prišli o pol roka a deti ako vymenene dozreté...
Hmmm je to taký podľa mňa mamičkovský vek, kedy je dieťatko na rodiča zvlášť na matku dosť fixované a proste nechápe, že ty prídeš. Chce to ale len čas a zvyk, upraví sa to

@alana1 presne, ked vydrzi dostatocne dlho, dieta zlomi, to rezignuje... len ci je to ziaduce..
@babystyle nuz maloktore dieta to zvladne, ak nie je moznost ostat s dietatom aspon trochu dlhsie doma, radsej by som skor skusila opatrovatelku v domacom prostredi..