icon

Zaspávanie väčších detičiek po odstavení

13. feb 2023

Čaute mamičky, tie ktoré ste odstavili väčšie deti a zaspávali len s vami a na prsníku ako ste to zvládli? Dojčím 22 mesiace ale uz to psychicky nedávam, vážne... Je to hrozné, ked v noci 200x je hore... Ja som myslela, ze ôk zuby... Bude dobre... Ale zuby vyšli a stále máme noci na prd... Plus dní ani nehovorím ona je hrozný spac ani za pána si nevie spojiť ten blbý cyklus... Spi 40 minúta rev potom taký, takže musím k nej ľahnúť a zas dat prsník ale uz mam toho plne zuby... Uz nevládzem, musím s tým prestať.... Uz to cítim, ze ked neprestanem tak mi preskočí z toho aká som nervózna, unavená a nevyspata.... Najhorsie na tom je, ze som na ňu sama.... Nemám kde ju dat aby ju niekto iný uspal.... Rodicia sú ďaleko, manzel tiež a svokrovci sú tak trochu iná kategória 🤦‍♀️ takže už som z toho na nervy... Poradte mi co vám pomohlo pri odstavení a zaspávani... Uz vážne nevládzem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ona je závislá na mne... Viem áno som jej matka ale tak matka nervózna tak aj dieťa nervózne.... A vazne to odstavenie a spanie inac nám obom len pomôže 😪😪😪 uz chcem s tým skončiť...

Strana
z2
goka22
10. apr 2023

Zdravím 👋. Len som zvedavá, že ako ste na tom, keďže už prešli 2 mesiace...Podarilo sa odstaviť? Ja mám doma 2r+3m cici zavislaka a normálne mam strach z toho, ako to dáme...Súcitím s vami, tiež som na tom podobne ako vy. 😊

ninam22
23. apr 2024

Mali sme to veľmi podobné, ako píše autorka. Číre zúfalstvo, dlhé premýšľanie, uvažovanie pre a proti, dokonca na papier som si vypísala prečo odstaviť a prečo nie. Syn mal 19 mesiacov a budil sa na mlieko čo polhodinu, nestihla som ani upadnúť do hlbšieho spánku, cez deň potom totálna mŕtvolka. Prvé noci boli náročné, veľa plaču, ale teraz po troch týždňoch od odstavenia zaspáva večer už bez plaču, hoci uspávanie trvá niekedy aj dve hodiny. Spí celú noc. Niekedy sa nakrátko zobudí a dožaduje sa maminky, pohladkám, pomojkám a spíme ďalej. Od narodenia spí s nami, resp. striedavo v pripojenej postieľke bez bočnice.
Druhá vec je, že mne dojčenie veľmi chýba. Myslím, že som mohla a mala počkať ešte polroka, snáď by som to nejako zvládla. A syn ostal taký smutný, plačlivý, viac nervózny a zúrivý. Ťažko sa dá utíšiť, pretože predtým som vždy len vytiahla prsník a bolo po plači. Dojčenie je skvelé a rada by som pri prípadnom druhom bábätku potiahla dlhšie, ale úplne chápem autorku a všetky ženy s podobným osudom, že sme nútené ukončiť dojčenie skôr, keď frustrácia z nevyspatia narastie do obludných rozmerov a nedá sa fungovať.

lucia245
23. apr 2024

Bez problémov. Trochu si pomrncali v noci, ležali pri mne, nakoniec sa pritulili. 3 noci to trvalo asi, potom bol pokoj. Samozrejme, ze som im to vysvetlila predtým, ze to takto bude, aj prečo. Najprv som znižovala denne dávky, nočnú ako poslednú. Treba si nájsť nový zaspavaci rituál. A určite nedávaj žiadnu náhradu mlieka, to je čisto biznis nepotrebný pre dieťa.

yvankamala
23. apr 2024

Mne sa podarilo odstaviť až v 2,5 roku,dovtedy to bola čistá psychiatria, až jedného dňa som znova skúsila a šlo to vez cirkusu. Ale teda zastavané častokrát aj vyše hodiny🤷‍♀️

yvankamala
23. apr 2024

@yvankamala zaspavanie, nie zastavené

Strana
z2