Zavinovali ste decembrové detičky?
Ahojte, dávali ste dieťatko narodené v zime do zavinovacky? Staršie dieťa je letné, tak to som vôbec zavinovacku nevyužili. Je pravda ze som mala aj takú, kde nebol až tak napevno a skoro mi z nej vypadával. Teraz pri druhom bábätko riešim ze ci kupovať ďalšiu alebo nie, lebo niesom ani ja naučena manipulovať s ňou. Ci len na noc poriesit spaci vak?
@alexandramb myslím, že to závisí od dieťaťa. Mám dieťa narodené v zime, v perinke, zavinovačke, aj len tenkej deke, ktorou som ho ovinula, mal amok, takže nič. Neznášal teplo a potreboval voľnosť, ale sú deti, ktoré to naopak upokojuje a lepšie spia. Riadila by som sa podľa toho.
@alexandramb my ano. Az kym z toho nevyrastla.
robila som kvoli upokojenie, je to zazracna metoda. jedno ci som mala jedno dieta letne a druhe zimne.v lete to bola plachta.
Skor ide o babatko ci to bude akceptovat.
Moj prvy (september) nechcel perinku.
Druha (jul) bola v perinke azda aj rok.
Treti(oktober) bol v perinke tusim 2-3mesiace.
Záleží od dietata, naša nevedela bez perinky/zavinovačky spať lebo jej lietali ruky a budila sa na to, veľmi dlho sme ju zavinovali asi do 7 mesiacov a to už bolo aj leto dovtedy 😅 ale inak nevedela zaspať 🤷♀️ A teraz čakáme tiež v decembri tak perinku mám nachystanu a uvidíme možno to bude opak
@alexandramb ja som nasu zavinovala tristvrte roka, sice jej nohy trcali, ale citila sa tak bezpecnejsie (zrejme 🙂) za mna ano, ale kazdemu vyhovuje nieco ine. A ta manipulacia je potom s dietatom praveze jednoduchsia, ked je zabalene.
@alexandramb moje deti mali klasickú perinku, aké sa používali keď sme my boli deti, mali ju veľmi radi, aj keď už nohy trčali vonku, tak tam chceli byť 😂
Ano davala som oboch do perinky na spanky ale ruky mali navolno...
@alexandramb ja som dávala všetky 4 deti. Január, 2x máj a jún. Ale keď boli horúčavy tak som ich na ňu len položila a zobrala na ruky ale nezaväzovala. Teraz pri najmenšej jej už v pôrodnici pomáhalo uviazať ruky do perinky inak sama seba budila. Používali sme tak 2-3 mesiace
@alexandramb ja mam syna narodeneho v decembri, nezavinovala som. Teda spaval v perinke, ale nie zavinuty, ruky mal navolno, len aby mu chladno nebolo
Je uplne jedno, kedy sa narodi, nezavinuje sa kvoli zime… ja som dieta dala do zavinovacky len ked si ju chceli podrzat deti, spocitala by som to na prstoch ruk… pevne zavinovanie na spanok zvysuje riziko SIDS, prehlbuje spanok a tym aj narusa dojcenie (dieta sa nebudi na dojcenie tak casto ako by sa budilo bez zavinivacky). Tak isto sa tazko odbura Moro reflex ak sa zavinovacka pouziva prilis dlho. Ak si dieta bude na zaciatku vyzadovat pevne zavinutie, mozete ho zavinut do plienky, deky.. za mna zbytocna investicia 🙂
Mam januarove babatko, zavinovala som ale ruky mal vonku -vytiahol si ich vzdy. Ale 3 mesiace spal v perinke.
Nezávinovala.som ani letné a ani zimné baby.
@anavixy no neviem, asi sme výnimka, písala som vyššie, že moje dieťa zavinutie neznášalo, spávalo bez zavinovačky celú noc a kojenie to nenarušilo, dokonca malo aj cumel, no kojilo sa dlho.
@elizabet173 veď ja som písala práveže, že kojenie narúša zavinovanie 🙂 teda nie priamo, ale proste dieťa sa menej budí a tym padom aj tvorba mlieka je slabsia, ved vieme o co ide…
@anavixy veď ja ti rozumiem, napísala som, že dieťa mi spávalo celú noc a to zavinuté nikdy nebolo a kojenie to nijako nenarušilo, tvorba mlieka sa neznížila, ja som mala papkáča. Takže či je dieťa zavinuté, alebo nezavinuté, aj tak môže prespať celú noc a aj keď ju prespí, produkcia mlieka sa nemusí zákonite znížiť

@alexandramb My sme zavinovali, nasho to upokojovalo. V decembri este aj potreboval byt v teple, ale to trvalo najviac 6 tyzdnov a zacalo mu byt moc teplo a aj sa z toho uz vedel vyvliect. Potom sme presli na ulitky.