Zlé chovanie skoro trojročného dieťaťa
Ahojte mamičky viete mi poradiť? Dcérka bude mať vo februáry 3 roky a posledné mesiace sa chová veľmi zle. Napríklad keď ideme spať ( spí s nami v posteli ) keď zhasneme svetlo tak aj 20x vykrikuje že zapnút svetlo, ja jej vysvetľujem že sa ide spinkať ale ona stále svoje dookola. Ďalší príklad poviem jej nech už spinká a ona začne buď spievať, alebo kričať. Zasa jej pekne vysvetľujem že to nemôže robiť ale ona svoje stále .Alebo ideme vonku a treba sa obliekať a ona začne kričať že sa nebude obliekať a že mam isť preč. A posledný čas nás začala biť, včera manžela buchala tak som jej pekne povedala, že toto robiť nemôže a ona stále svoje, akoby nechápala alebo nechcela pochopiť. Proste na všetko hovorí nie, máme veľa hračiek ale ani s jednou sa nedokáže zahrať, ak su hračky nové tak ju to baví ale potom ju nič nezaujíma, iba behanie, skákanie po gauči. Myslíte že je to iba vzdor alebo sa môže jednať o diagnozu?
bodaj by sa len takto prejavovalo obdobie vzdoru mojej rovnako starej dcery 😀 ty ju aspon dostanes do postele 😀
@danieladeley moja je taka ista. Ale po zadku ju necapem. Lebo clovek ked zvýši hlas alebo cape dieta je este horšie. My to riešime tak, ze uz nevysvetlujem. Poviem raz normalnym tonom a ked ma ignoruje, hučí alebo začne bit idem bez slova do inej izby a nereagujem chvíľu na nu az kym sa ukludni. Hlavne nevysvetlovat, prečo robi hento a tamto. Treba jej ukazat ze teba to nerozhodi a nezaujimaju tie jej ,,hlúposti" ju to prestane bavit ked nebude mat tolko pozornosti
@marilora no vidis, na kazde dieta zabera nieco ine, ja tiez nezvyknem capnut na zadok, je to velmi zriedka, ale ked to urobim, hned vedia, ze je zle a pomaha to...ignoraciu som tiez skusala, ale ked ja odidem a oni dalej pokracuju v zlobe, to podla mna nikam nevedie..vysledok nijaky. U nas zabera aj ked je za neposlusnost nejaky trest typu najoblubenejsia hracka ide na balkon alebo idu do mojej pracovne na gauc, kde su chvilu sami a nemaju tam hracky alebo sa rusi vecernicek...alebo nieco take v zmysle, ze vidia, ze za nieco zle budu aj nasledky. Mna osobne by taketo dohovaranie v dobrom, ako robi autorka, bavilo fakt len velmi kratko.

@lubka261 www.nevychova.cz
Len toľko 😉