1,5 ročná dcérka je celú noc prisatá na prsníku
Ahojte milé mamičky. ASi sa už budem opakovať, ale mám problé u svojej 1,5 r. dcéry, ktorú ešte stále kojím. Problém je v tom, že odmieta cumlík čo mi nevadí, ale úplne celú noc je prisatá na prsníku a ukľudňuje sa.... ležím len v jednej polohe, mám problémy s krkom a potuhnute svalstvo no keď jej v noci prsník vytiahnem hneď začne veľmi plakať a neprestane dokiaľ jej ho znova nedám a spí ďalej. SOm zúfalá, nespím v noci a cez deň mám povinnosti ako všetky maminky. Prosím pomôžte mi nejakou radou či už skúsenosťou. Už som aj skúšala si prelepiť prsia ale nezabralo to.... To ju mám trápiť , že jej proste nedám prsník?
@alenka7777 No to je predstava "dojcomatiek",ktorym visia deti na "ceckoch" 24/7. Proste si myslia,ze dieta bez nich neprežije.😁😉
@wind123 Jasne,ze sci-fi ak ta ma dieta za dudel.😉 Obe moje deti dostali prsník a spali, hotovo,ziadne "cicanie", od 3.mesiaca pytali len raz v noci od 5.mesiaca spali celu noc. Cize ziadne "sci-fi".😉
@novana podobne... Netreba brat tuto stranku moc vazne... Ja som sa tak citila, ked isla 6 rocna skolkarka do tabora...
@alenka7777 tak necitaj.niekto pochopi o com je dojcenie,niekto zial nie.
@katrin21 ja nikomu nic nevnucujem,rady su vseobecne z laktacneho poradenstva.ak sa niekto rozhodne odstavit dieta je jeho vec,taktiez ked neha vyplakat,nestotoznujem sa s tym a neobdivujem ta za to vyplakanie,ale tvoje dieta,tvoje pravidla.Ja sa tu do nikoho nenavazam,tak poprosim komunikovat slusne.Rady boli smerovane autorke a plus tym kto o take rady stoja.kto ma iny nazor,stale moze komunikovat na normalnej urovni a nenavazat sa.
@monyyasmin ja len , ze vacsina zien , ktore beru do ust slovo " nechat dieta vyplakat" vobec ani netusi, o com to vlasne je a ze to neni o vyplakani... po tom, co som minuly rok citala uz aj knizku, ako naucit dieta spat a spat aj celu noc, tak viem, ze to rozhodne o vyplakani ako takom nie je, skor naopak, autor to neodporuca, navod je iny...ritualy, pravidelnost, rezim, dieta musi byt unavene atd... ale to je uz ina tema... len nemam rada, ked niekto stale odsudzuje zeny, ktore sa rozhodli naucit dieta spat aj inak, ako na prsiach... hned su krkavcie mamy tu na MK to vidim casto ( nazor, ze naco si si urobila decko, ked mu nechces byt dobre ze nie otrokom do 10r... nadnesene , ale v tomto vyzname)
@monyyasmin ja mam oddojcene 2 roky, ja viem, o com je dojcenie. zaroven nemam pokriveny ani krk, ani chrbticu a mam deti s dobrou imunitou, ktore prespia celu noc.
@marissenka blbost netreba mu dat zakazdym ked zareve, aby sa naucilo ze sa ma naraz poriadne najest.inac sa to nenauci a mozes byt celu noc hore a cim starsie tym viac ma rozumu.
@alenkay7 ???
https://sarahockwell-smith.com/2014/06/30/self-...
Tak skuste si precitat toto o tom vyplakvani.ja uz neviem ako lepsie vysvetlit co je na tom zle nehat deti plakat a je jendo akou trenivacou formou,proste to skodi preco ?pozrite si link.Ked dieta sa uspava prsnikom,MM obsahuje latky,ktore napomahaju spanku.ked dieta nehate vyplakat vobec ho tym nenaucite samo sa ukludnit a zaspat.ono to tak vyzera,ale opak je pravdou skor je v ako takom syndrome shutup.proste zisti,ze ho mate v pazi a je zbytocne volat placom o pomoc.. je v takom akoby takom zamrznutom opojeni.
@monyyasmin a ja uz ozaj nevie vysvetit,ze nikto tu nepise o vyplakani
@susana13 skús ked chce prsník pomaz si ho niečim takim čo dieťa nemá rado a tak jej ho daj keď bude plakať musíš spraviť fintu a povedať že už iné mlieko nemáš len take a v noci ju nedávaj k sebe späť na posteľ ale do postieľky a hotovo nech poplace najviac 2-3dni a bude povsetkom Hahha nám sa to povie niesme v tvojej koži že?
@monyyasmin pises bludy.. a co nekojene deti? na tie budes mat aky argument?
@katrin21 ked pisem bludy,tak aj vedcovia potom pisu bludy.ja pisem iba fakty,nemam tir veci z vlastnej hlavy.nekojene deti sa tiez budia v noci pokial viem a tie sa uspavaju inac..ako prsom a tiez ich nikto neneha revat..uspia inym sposobom,ale ak niekto pouziva metodu vyplakavania tak deticky zvyknu rezignovat.precitaj si clanok o dojcenskom sirotinci.preco su tam deti ticho.a.lezia ako nic.koluje uz dlhi na nete....
@monyyasmin ...americky vedci zistili,ze....😂😂😂
@monyyasmin prosim ta, nebudem citat o ziadnom sirotinci.... asi ti je jasne, ze doma sa o vlastne dieta nikto nestara ako v nejakom sirotinci a ked pises o metode " vyplakania", tak si najprv nastuduj hlavne to, ze tam o ziadne vyplakanie nejde a pisu to zvacsa ti, ktori ani nahodou netusia, o com to ma spravne byt....
ak nejaka matka da dieta do postielky a necha ho tam hodinu bezprizorne vrieskat, tak to je cele zle... to nie je metoda vyplakania, to je ignoracia vlastneho dietata...
napriek tomu sa dieta da naucit spat a zaspavat same... pitie mlieka z flasky je to iste ako pitie uz prsnika, akurat chyba to telesne teplo, ale ako uspavanie to funguje rovnako.... proste sanie .... ale to je jedno... dieta sa da naucit zaspavat aj inak, inymi ritualmi, nez len hodinovym kojenim ,alebo pichnutim prsnika do ust pri prvom zamrnkanni pomaly do 3r veku dietata.....
a to vsetko bez citovej ujmy dietata
ja len , že nekojenie ti nemusí zabezpečiť to , že sa vyspis :D ale tak mne pomohlo vydržat - bolo to nastastie len obdobie ktoré skoncilo....a teraz stale kojim a budi sa jedine vtedy ak si ja idem lahnut spat :D 🙂 ten plač som skúsala ale je to blbost, to sa nedalo
Trocha som sa zase zacitala do obnovenej diskusie a len tak premyslam.. Maju matky take nizke sebavedomie, ze vzdy sa musia citit zle ak niekto robi pri svojich detoch veci inak ako ony? Alebo zase ina kategoria - musia sa citit nad ostatnymi ak to robia po svojom?
Ja som dudel, odstavujem ked mi to uz lezie na nervy.. Niekto odstavuje este skor ako ja a dudel nie je, niekto je dudel az do 3rokov.. A co je na tom? Kazdy ma ine dieta a kazda z nas sme ina, nechapem preco by sa ktorakolvek zena z ktorejkolvek skupiny mala citit zle..
Nechapem tieto vecne predbiehania, sudenia, porovnavania.. Preco vymienanie skusenosti vzdy sklzne k tomu, ktora z nas to robi lepsie?
@jana_eyre ano, je to ako pises.... problem je podla na tento :
jedna to citi ako problem, ked je dudlom a chce to riesit,..
ina to nevie pochopit, lebo chce byt dudlom a na pokraji fyz. sil do neviem kedy , nevvadi jej to.. a pusti sa do tej, co uz na to nema nervy a sily...a uz je problem na svete...
Preto ja stale hovorim : komu to vvyhovuje, nech tak zije.. ale nech neodsudzuje zenu, ktora to vnima ako problem a chce a potrebuje ho riesit ..
a castokrat su to tie zeny , co ani nemaju take narocne dieta , obcas ho vnoci nakoja, spia s nim do 6r pomaly a nechapu, ako ina moze chciet dieeta napr. v roku odstavit, lebo je hore 30x a budi sa stale a je uz uplne vycerpana, pripadne ma dalsie male dieta, manzela daleko, alebo malo napomocneho, zaneprazdneneho... tak do takej sa tazko vzije zena, co ma dobre, neplaclive dieta a muza o 15h kazdy den po ruky doma... chapes
ale hlavne ako som napisala : co moze vyhovovat jednej, druhej nemusi..len sa za to netreba obvinovat a navazat do seba
@hankaop ano, scasti je ten pristup iny mozno, ale...tento fenomen je rozsiahlejsi,,
mala som prve dieta pred vyse 17r a teraz mam druhe malicke...
vidim obrovsky rozdiel v dnesnych matkach a nemyslim, ze je to uplne OK...
matky sa az prilis maju potrebu prisposobovat dietatu, robit mu poskoka, obsluhu, nedajboze nieco nepravit, inak sa citia ako zle matky....
a toto ja osobne vnimam ako velmi kratkozrake do buducnosti ...
vyraasta nam generacia nekritickych, casto dost rozmaznanych deti... aki z nich raz budu rodicia? budu sa vediet pre niekoho aj oni tak obetovat?
@katrin21 čistý súhlas, ja mám tiež doma 18ročného syna a 2ročného a ten rozdiel je obrovský a toľko zbytočností, čo teraz mamičky kupujú, moje nervy, ja som mala pri prvom len kočík a postieľku, pár kúskov oblečenia, perinku, zopár plienok a to bola celá výbava, dieťa malo 2 hrkálky a bolo spokojné celý den, jaaj kde sú tie časy 😅
@janickacrazy PRESNE
nevravim, aj my mame teraz pre malu toho viac, co sa tyka hraciek, ale nie az tolko, co niektori ini.. to skor, ze vtedy sme na nic nemali peniaze ....
ale moje vychovne zasady a postoje zostali rovnake... dieta vediet k samostatnosti, nie som az tak mozno obetava, ale ani to robit nebudem, lebo by som sa citila ako obet .... a to nie je dobre,. obetovat sa je od slova obeť.. a rola obete je zaciatok konca psych. zdravia jedinca....
robim pre dieta vsetko , co treba, ale cim skor sa ho snazim naucit, aby veci zvladalo aj same, same sa nejedlo, same si zobralo , co potrebuje, vedelo sa aj same zahrat a neviselo cely den na mojich rukach a ja sa citila potom vecer ako vystaveny cittron.... milujem ju, ale nechcem robit opiciu lasku ... to by bolo na skodu aj jej samotnej... radsej nech sa nauci veci riesit a zvladat viac aj sama.... tak ako starsia...
mam kamosku, co ma stvrtacky dvojicky.. ona ich vsade vozi, lebo sa boji, ze ich zrazi auto. chore !!!
dve baby s mobilmi v dnesnej dobe,,, moja dcera v 4. rocniku uz chodila zo skoly domov sama autobusom a to v cudzom meste, do kt. sme sa prestahovali. ano, raz skoncila aj s placom, ,ze jej sofer povedal, ze autobus nestoji tam, kde sa pytala, ci stoji... ale to nevadi.. druhykrat uz vedela, ako reagovat, vedela , ze vzdy nam moze zavolat, keby nieco... to sme my ako deti nemohli.... Ked mi vodic povedal, ze niekde nestoji, tak som sla pesi, alebo musela najst iny bus, co ma tam dovezie....
a o toto su dnesne decka ochudobnene... mama hotel, mama riesi vsetko, robi taxik, ofukuje im miesto, kde si maju sadnut, jedlo zohrieva 14r chalanovi doma, lebo on si nezohreje,. ( akoze aky je problem , ked maju mikrovlnku a navarene?? nieeee, ona povie, ze on si t neda.. radsej si da chleba... no a?? jeho problem ) atd atd
. pre mna koniec toto...
@janickacrazy krasne napisane
@katrin21 tak ale povaha dnesnych matiek je sposobena aj vychovou,ktora im (nam) bola vstepovana. Ten pocit,ze nikdy nie sme dost dobre ma strasne vela zien a neprichadza s dietatom,nesieme si ho od detstva. Suhlasim,ze tento opacny extrem - dieta ofukovane na trone - tiez nie je dobry. Na kompromis asi musi este par generacii odrast
@hankaop vies co, ja si skor myslim. ,ze je to internetom - dobou a ake informacie su nam podsuvane..... ked sa pozries, vsade na teba cihaju rady, co robit pre dieta, ako ho rozvijat, ako sa mu venovat , montessori a inee chujoviny ( pritom to neni nic ine ako zapajat dieta do beznych veci, co robime doma) .. atd...
a zeny maju vacsiu moznost sa porovnavat... uz len taky konik.. nejaka sem dava fotky, co kde bola, robila, ako obliekla svojee dieta.. a druha uz aj hybaj ju napodobnovat, aby nebola horsia.. to je nasa slovenska natura...zavidime si, predbiehame sa, prilis sutazime a v tomto duchu vychovavame aj svoje deti... chci viac, maj viac..- dokaz viac.... a teraz je toho plno vsade, kedysi sa tolko zeny nemali moznost sledovat, max vramci dediny a pod... ale inteernet ponuka vsetko mozne a gooogle je veeeeelmi mudry... a vladne kult supermatky... ktora dobre ze nema padnut na pusu, len aby dieta nedajboze neutrpelo nejaky nedostatok niecoho
Pritom uznavaní psychologovia sa zhoduju v tom, ze najdolezitejsie pre buducnost a zdravy psych. vyvoj dietata je , vediet mu povedat NIE
@katrin21 internet tomu urcite pomaha,mozeme sa viac porovnavat a citit este mizernejsie za kazdu chybu.
Montessori vedie deti okrem ineho aj k respektu,nie je to iba taka chujovina. Bohuzial sa to niekedy straca v tom,ze clovek nakupy velice pomocky a uz hlavne myslienky okasle. Medzi nimi je aj to,ze dieta ma mat vymedzene pevne hranice (inak povedane "nie"). Ale to nie je chyba montessori,ked rodicia vidia hracky a nevidia ideu
@hankaop to bol llen priklad ohladne modernych vln vychovy 🙂 do detailov monteessori nejdem ( aj ked mam statnicu z pedadogiky a psychologie 🙂 , takze o montessori som vedela davno predtym, nez prisla do mody... ale to je jedno ). Ma aj pozitiva, len som tym chcela povedat, ze dnes sa hika aj nad beznymi vecami

@alenka7777 jasne tak si to aj ja predstavujem, teda dufam ze uz bez tej flase pred spanim, uz je dost velky aby stacila vecera a ked doteraz nemal flasu nechcem s tym zacinat, al boli tu prispevky kde deticky zaspavali s flaskou, tak som len bola zvedava ci sa to robi tak standardne, lebo to nepocujem prvy krat.