10,5 mesačné dieťa ešte nesedí
Ahoj mamičky, chcem sa spýtať, kedy začali sedieť vaše ratolesti? Moja malá ešte nesedí, má 10,5 mesiacov Plazí sa, hompala sa na štyroch, je na boku v takom polosede a tak sa hrá, iba keď je na posteli, opretá o vankúše, tak sa posadí sama, ešte neštvornoškuje, plazí sa, na nôžky sa postaví bez problémov, udrží sa pri pohovke, ale nesedí, iba akoby si chcela sadnúť, skôr v polosede opretá jednou rukou, druhou sa hrá, vymýšľam jej rôzne hry pre motiváciu, ale vykrikuje, že mama ne ne ne, proste nechce😏. Vie povedať ne ne ne, keď sa jej niečo nepáči. Keď ju chcem dať sadnúť, drží sa ma ako kliešť, bojí sa pustiť a sedieť sama, tak ju nedávam nasilu... Rozmýšľam nad tým, že to budem riešiť s lekárom.
@alka234 wow... to je v reci velmi pekne popredu... sikulka. 😍
@alka234 ahojte,tak boli sme u neurológa a všetko je v poriadku. Povedal , že ona si sadne kedy bude pripravená a chcieť a to môže byť aj zajtra a každú chvíľu.., ona už si sada v postieľke, na posteli.... Že rodičia majú jasnú predstavu o tom, čo by ich dieťa malo, ale že každé dieťa je iné a individuálne a v ničom u nej nevidí problém, lebo na nožičkách stojí pevne, plazi sa , aj sa už snaží stvornozky dáva ruky nohy, tak tarbavo ale ide pomaly, sikmy sed tiež, v sede tiež vydrží normálne, keď ju dal. Že mám vydržať a nasilu ju do ničoho nenutit...

@andreatytler ... to mi nevadí , hlavne že bude 🙂.....Hej, kecá, rozpráva , na babky povie baba, tie skoro odpadli, keď mi telefonujú , poviem babka , baba a dvihnem a už povie baba, na deda dede, šikovná je veľmi..Tata. Mne hovorí môj muž nuna a ona mi hovorí mama, keď niečo chce , alebo nechce a on keď povie nuna...ona mi hovorí nana🤣 . Aj tak mi povie aj tak 🙂. Knihy veľmi obľubuje kde sú obrázky, musíme jej rozprávať stále príbehy, počúva , pozerá obrázky, pomenúvame, ukazujeme. Pamätá si veverička veve. Kozmeme, normálne povie.