icon

10,5 mesačné dieťa ešte nesedí

alka234
13. dec 2021

Ahoj mamičky, chcem sa spýtať, kedy začali sedieť vaše ratolesti? Moja malá ešte nesedí, má 10,5 mesiacov Plazí sa, hompala sa na štyroch, je na boku v takom polosede a tak sa hrá, iba keď je na posteli, opretá o vankúše, tak sa posadí sama, ešte neštvornoškuje, plazí sa, na nôžky sa postaví bez problémov, udrží sa pri pohovke, ale nesedí, iba akoby si chcela sadnúť, skôr v polosede opretá jednou rukou, druhou sa hrá, vymýšľam jej rôzne hry pre motiváciu, ale vykrikuje, že mama ne ne ne, proste nechce😏. Vie povedať ne ne ne, keď sa jej niečo nepáči. Keď ju chcem dať sadnúť, drží sa ma ako kliešť, bojí sa pustiť a sedieť sama, tak ju nedávam nasilu... Rozmýšľam nad tým, že to budem riešiť s lekárom.

Strana
z2
alka234
autor
14. dec 2021

@andreatytler ... to mi nevadí , hlavne že bude 🙂.....Hej, kecá, rozpráva , na babky povie baba, tie skoro odpadli, keď mi telefonujú , poviem babka , baba a dvihnem a už povie baba, na deda dede, šikovná je veľmi..Tata. Mne hovorí môj muž nuna a ona mi hovorí mama, keď niečo chce , alebo nechce a on keď povie nuna...ona mi hovorí nana🤣 . Aj tak mi povie aj tak 🙂. Knihy veľmi obľubuje kde sú obrázky, musíme jej rozprávať stále príbehy, počúva , pozerá obrázky, pomenúvame, ukazujeme. Pamätá si veverička veve. Kozmeme, normálne povie.

andreatytler
14. dec 2021

@alka234 wow... to je v reci velmi pekne popredu... sikulka. 😍

alka234
autor
22. dec 2021

@alka234 ahojte,tak boli sme u neurológa a všetko je v poriadku. Povedal , že ona si sadne kedy bude pripravená a chcieť a to môže byť aj zajtra a každú chvíľu.., ona už si sada v postieľke, na posteli.... Že rodičia majú jasnú predstavu o tom, čo by ich dieťa malo, ale že každé dieťa je iné a individuálne a v ničom u nej nevidí problém, lebo na nožičkách stojí pevne, plazi sa , aj sa už snaží stvornozky dáva ruky nohy, tak tarbavo ale ide pomaly, sikmy sed tiež, v sede tiež vydrží normálne, keď ju dal. Že mám vydržať a nasilu ju do ničoho nenutit...

slovakboy
22. dec 2021

@alka234 Och to som rád urobila si mi veľkú radosť dobrou správou. Daj vedieť, ako napredujete.

alka234
autor
22. dec 2021

@slovakboy ďakujem pekne 🙂..ok

Strana
z2