icon

10 mesačný sa v noci budí, bez čaju či mlieka nezaspí. Čo s tým?

janka00731
1. dec 2013

Cumel nemame od kedy sme prestali byt dojceny.

zivika
1. dec 2013

bud v tom pokracovat, alebo jednoducho nedat a vydrzat par dni, kym si zvykne...

farmacka
1. dec 2013

podla mna sa moze budit, aj ked mu prestanes pit davat..niektore deticky maju lahky spanok a toto je este drobec..

andrema
1. dec 2013

No neviem, ci ti pomozem, ale mne mala prespavala celu noc do 10 mesiacov, pokial jej nezacali ist intenzivne zuby, nezaspi bez mlieka a to ma rok a pol , niekedy sa budi aj 2x, ale ked jej mozem ulavit od bolesti a ukludnit ju, tak aspon takto...
Prva dcera sa budila na mlieko aj do 2 rokov a to niekedy aj 2x, potom to prestalo..
Myslim, ze tvoj je este malinky a ma na to narok, su aj starsie deticky, co sa budia na mlieko, .raz to skonci a prespi celu noc bez mlieka..

marissenka
1. dec 2013

kamaratka tak nemohla malu odnaucit,za noc vypila aj 3flase caju.len sa na cumli ududlavala...skus mu ponuknut len cistu vodu a nie cez cumel ale naustok.ked je smadny sa napije...par dni bude tazkych,len treba vydrzat.ja som sa tak bala maleho odstavit,celu noc na mne visel ..a zvladol to v pohode.2-3 dni som mu robila cajik a potom uz nepil...

rada11
1. dec 2013

ahoj. moje deti sa budili častejšie. Dcérka do 2 a pol roka aj 4x, bola dojčená a vyžadovala si maminu. Potom to prestalo zo dňa na deň. Skoro dva roky aj zaspávala na prsníku, potom to kus trvalo, poplakali sme si, a naučila sa zaspať sama. U každého je to individuálne, to má on taký rituál, že mliečko a potom spinkanie.

eliz188
1. dec 2013

ahoj no my máme to isté ale ja jednoducho mu dám čajík keď sa napije znovu za-spinká zobudí sa tak tri 4 krát za noc asi na 3 minúty a hajkáme ďalej 🙂 . podla mňa je normálne že dieťatko v noci smädí sama sa na to budím

lin123
1. dec 2013

@janka00731 do roka je to vraj uplne normalne dla nasej pediatricky.

zita19
1. dec 2013

Kazde dieta je ine. To, ze niektore prespi celu noc este neznamena, ze vsetky. Moje tiez do skoro dvoch rokov vypili aj 3 flase mlieka za noc.

1234lubka
1. dec 2013

no nic s tym neurobis....moj ma 22 mesiacov a v noci sa stale budi...asi do roka potreboval na upokojenie v noci cajik alebo mlieko ale teraz nechce pomoze len moje pritulenie 🙂) kazde dieta je ine ale nic si s toho nerob, vydrz, vyrastie s toho nie kazde dieta dokaze rovnako skoro prespat celu noc

katka1981
1. dec 2013

Je to normalne. Jediny problem, ze my rodicia to tazko zvladame, lebo nespat a fungovat a venovat sa naplno dietatu je neskutocne tazke. Do roka kludne moze papat, netrap sa, ajked sa pise ze by od pol roka nemal. Toto neuznavam. Do roka by som jedenie neriesila. Neboj, 3 rocny ti bude spat uz ovela lepsie.

janinah
1. dec 2013

syn chcel do ccaa 3 rokov v noci kakao,ani čajom som ho neošalila,no a čo? chcel,dostal a spali sme ďalej 😉 bez do úvahy potrebu dieťaťa a jeho jedinečnosť,nejaké odúčanie nasilu neuznávam,však nebude v noci pitie pýtať do maturity 😉

gromkaver
1. dec 2013

u nas podobne.:starsi uz od 10mes. prespal takmer celu noc, ked sa zobudil, tak iba na vodu, ale budenie sme mali tak do 2,5roka, no a druhy ma teraz rok a su noci,. kedy je aj 10x hore a zaspinka iba na prsniku. ja by som to neriesila, viem, ze si asi unavena, ale je malunoy a poteebuje ta. drzim palce

effien
1. dec 2013

Moj maly ma 23 mesiacov a doteraz sa v noci budieval na mlieko cca 1-2 krat, niekedy aj viac. Caj odmietal, muselo byt mlieko :/ teraz uz asi dva tyzdne krasne prespinkame celu noc. A pomohla nam uplne jednoducha vec - zvlhcovac vzduchu. Prisli sme na to uplne nahodou. Maly dost kaslal, tak som mu ho vecer zapla a on prespal celu noc! Od vtedy to robim pravidelne a spinkame. Uz ho tak nesmadi z toho sucheho vzduchu a nebudi sa tolko. Ak sa nahodou zobudi cucne trosku vodickya spi dalej. Uplne sa odnaucil od mlieka v noci 🙂 netvrdim, ze to pomoze kazdemu, ale za vyskusanie to stoji ;)

andrejka1974
1. dec 2013

moja ma 19 mesiacov a stale mliecko potrebuje 1 az 2 krat za noc 🙂 🙂 🙂 🙂 vstanem, zarobim, vypije a potom pekne sama zaspinka v postielke 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

anetkaadamko
2. dec 2013

mne sa na čaj budí 2 ročný...............do 21 mesiacov sa budil na mlieko...ale odvtedy mlieko už nie je.....tak aspoň čaj....

lucina7
2. dec 2013

asi by som to neriešila moc. naša až po 18 mesiacov začala prespávať celú noc. ked mala rok budila sa ešte 2x. potom postupne sama nechcela mlieko a stačil jej iba čaj, napila sa a spala dalej. a tvoj malý ked má iba 10 mesiacov. myslím, že to nie je také hrozne. 🙂 ja osobne by som nejaké praktiky vynechala.

katrin21
2. dec 2013

uprimne povedane, ja sa cudujem, ze niekto chce, aby 10mes dieta prespalo celu noc... podla mna to su skor stastne vynimky, inak sa deti bežne budia v noci, na pitie, alebo mliecko ... ani som to neriesila.. mne sa dcera budila do 3,5r parkrat za noc na pitie , mala flasku na stoliku nocnom, ked chcela ,tak uz taka vacsia si aj sama dociahla a dala.. ked nie, tak som jej podala ja, ale ziadne rozptylovanie, napila sa par glgov a spinkala dalej...
Ked bola mensia, tak v noci este mliecko sem tam pila... ked uz bola vacsia, tak uz len ten cajik.. pride mi to normalne.....Jasne, ze som chcela spat, ale tak patri to k tomu, ze dieta je male, tak sa budi..neriesim 🙂

nice202
2. dec 2013

co s tym? Dat mu caj alebo vodu 😀.

luccyliu
2. dec 2013

Mne sa mala tiez 10 mesacna budi v noci odkedy jej zacli ist zuby. Dam mlieko a spi dalej. Ked si pyta treba dat a neoondievat ho vodou a cajmi... ked zacne normalne jest a naje sa vecer poriadne tak bude aj spavat

lucinocka
2. dec 2013

moja spala od 6-10 mesiacov od 7 vecer do siedmej rana...v 10 mesiacoch zacala po noaciach robit cirkus...vzdy o pol jednej sa zobudi a skace, beha do stretej...tiez bez mlieka sa neupokoji...a veceria normalne, pred spanim vypije 240 ml mlieka..proste je to asi take obdobie teraz, aj mne to ide na nervy, ale co narobim...stale dufam, ze ked spala celu noc, tak zacne znova ked vyjdu zuby🙂

monika15
2. dec 2013

to co za moderne mamicky akoze ... 10 mecasneho nedat nic v noci... vsak to je este dieta male... na co mu to odobrat...akoze fakt nechapem.......to uz akoze taka pohodlna ze sa nechce v noci stavat alebo ??
smutne

monca1111
2. dec 2013

my sa kojíme, ale presne v 10 mes. to už bolo v noci aj každých 30 min, tak som ju odučila piť v noci, zobrala som ju do náručia (akože ju chovám a nedala som papať, len som spievala aj 20 min. zo začiatku a piť som jej dala len kojeneckú vodu). Po týždni už vodu nechcela a po troch už ani spievať, ale máme 16. mes a ešte sa stále v noci zobudí a kuká či som tam, lahne na mňa a spí 🙂)), ale teba na to odhodlanie a trpezlivosť, to je isté pri tom odúčaní 🙂, veľa zdaru a pokojnejších nocí

silvinuska6
2. dec 2013

môj syn začal spávať celú noc až okolo 13 mesiaca ale aj to sa v okolí čudovali ako nám je dobre kamarátky ma syna 19 mesačného a stále sa budí v noci na mlieko a to 2x dokonca pri 10 mesačnom to je normálne podla mna

fialkaa
2. dec 2013

no ja by som dala cajik alebo mlieko. aj ja sa v noci niekedy zobudim smadna, a keby som sa nenapila vody, asi nezaspim ...