icon

17 mesačná dcéra zrazu nechce spať v postieľke. Čo robiť?

sunny1310
28. jan 2013

moja dcera ma 17 mesiacov a nechce spat zrazu vo svojej postielke, boli sme na vikend u kamosky a tam spala so mnou v postely a od pondelka mi strasne place a ukazuje na moju postel ze tam bude robit babali. nechala som ju aj plakat ale uz sa zajakavala od placu tak som
predsa isla a dala ju do mojej postely a pockala nech zaspi !! Mava sem tam take dni ze nechce
v postielke spat ale teraz extrem co robit??? dakujem za infooooo

monikajaco
•
28. jan 2013

dovolis raz potom znova a potom ju uz nedostanes z postele ...skusa ..zacina byt presne v takom veku .. ked place vezmi ju na ruky povaruj a spet do postielky .... nepovolit .... aj nasa mala rozne vrtochy ale stale som si myslela sak pockaj aj ja som tvrdohlava nic neboj nadomnou nezvitazis ;)

estterka
•
28. jan 2013

potrebuje ta v noci citit pri sebe,tak si ju daj k sebe. kasli na predsudky, urob to co potrebuje tvoje dieta 😉

marulka83
•
28. jan 2013

Jednoznacne ako vravi monikajaco 🙂 nenechaj ju dlho plakat pomojkaj, nevychadzaj z izby, pripadne precitaj rozpravku a daj ju s hrackou naspat do postielky. Ak nepomoze, Skus ju dalsi den poriadne nechat vyblaznit v nejakom detskom centre alebo vonku. Moja mala ma 16 mesiacov a takisto ma takto par dni skusala. V takomto veku uz deticky dobre vedia, co chcu 🙂

anjelicek26
•
28. jan 2013

@sunny1310 - nas maly mal tento blog okolo 1,5 roka. Pokaslalo sa to po dovolenke, dovtedy spaval sam pekne u seba v izbe do par minut. Reval az sa dovracal. CIm viac sme sa snazili vojst do starych kolaji, tym to bolo horsie. Dovracane a od strachu pocikane dieta, nemala som srdce. Spal u nas rok. Kazducku noc. Teraz spi desat dni u seba v postielke a celu noc a zvladli sme to bez jedinej slzy.

Nesuhlasim s nepovolit. Deti maju rozne fazy. Ako my dospeli. Niekedy potrebuju to a potom zase ine. Je este malinka. Vela deti v tom veku spi u rodicov. Dokonca je to strasne krasny pocit mat to male stvorenie pri sebe. V takychto veciach rozhoduj srdcom.

xenicka13
•
28. jan 2013

postielku pritisknut k tvojej posteli, my mame bocnicu, ktora sa da dat dole, cize sme upne pri sebe

usiko
•
28. jan 2013

skusa, co moze....to ze ta potrebuje citit, su somariny...takto ospravedlnuju mamicky to, ze si deti beru do postele , lebo im vystrajaju a nechcu spat v postielke..dieta potrebuje zdravy spanok, samostatne zaspavanie a prebudzanie sa......to je zaklad aby bolo spokojne, naucilo sa samostatnosti, a sucasne bolo sebavedome a lubilo ta....takze trpezlivost,..vysvetlovat, vysvetlovat a neupustit,ona si zvykne.......ale musis vydrzat nedat ju do postele,,,,

bambi9
•
28. jan 2013

U nas to prislo v 10mes ..postavila sa a nechcela uz byt v postielke.. tak spavala s nami do cca 16mes... vobec som ju nenutila a uz vobec nenechala plakat v postielke.... proste spala kazdu noc s nami 🙂
ked mala 16mes tak sme jej kupili krasnu postel s obrazkami a pripojili k nasej - vedla mna... od prvej noci tam spi bez problemov... nadranom pride k nam a spime dalej...niekedy zase ostane celu noc vo svojej 🙂

aluka17
•
28. jan 2013

u nás je to isté, ale nebolo to vymýšľaním ale obdobím, kedy nám malá plakávala, nespala a celkovo nebola v pohode. trvalo to obdobie 2.-3.týždne. volali sme to maminkovské obdobie, kedy neexistoval nikto len maminka a všetko mohla robiť len maminka. povolila som, spávala vo veľkej posteli so mnou hoci som to nikdy nechcela dopustiť. teraz ju ale neviem dostať z postele a za pár mesiacov nám pribudne súrodenec, takže riešim dilemu ako malú naučiť spať v posteli, ktorú jej chceme kúpiť. ja som sa obetovala pre svoje dieťa, hoci spí celú noc na mne, zvykla som si na to a poviem ti, akosi viac sme si bližšie. niekto hovorí vrtochy, prešpekulovanosť dieťatka, a asi má i pravdu, ale ja i tak svoje dieťa asi milujem až príliš na to, aby som jej dala príležitosť plakať a nechala ju trápiť. nejako už bude ale zas skákať po hlave si nenecháme, máme hranice.

lunnita
•
28. jan 2013

my sme mali to isté v 17stich mesiacoch sa rozhodla, že nebude už spať v postieľke- trvalo to cca. 2-3 týždne, potom som išla podľa tej knihy Každé dieťa sa naučí samo spať, a plače boli iba pri prvom poobednom spánku, večer už iba mrnkanie a od druhého dňa až opäť spí v postieľke.

inffinity
•
28. jan 2013

Chce byt s maminkou tak si to uzij. 🙂 moje mala ma 3,5 roku a spinkame spolu 🙂 v noci ji pusinkuju a ona je spokojena ze nas ma pri sebe. Uz bysme se moc nevyspali tak ma ona svou postel prisunutou k nasi a jsme vseci spokojeni. Jak uz ti napsaly holky rid se tim co chce mala a jak to citis 🙂