icon

20 mesačný syn sa stále v noci budí

katka9102
19. sep 2012

😒

Strana
z3
katka9102
autor
19. sep 2012

Spal mi iba jedinú jednu noc za celý svoj život 😢

zvedavamt
19. sep 2012

moja prespala celu noc do 2r az 11X, nevravim ze aj ja,bo to som zas kukala ci dycha 😀
mali sme problem s travenim umeleho kr mlieka,aj HA. Ja som kojila,ale Dr doporucila prikrmovat, tak sme sa par rokov nenudili po nociach , potom uz aj cez den krce a plac.
Ale problem bol aj s umiestnenim postielky, bol u nas kinaziolog /to je na dlksie/.
Pouzivali sme na vecer medovku,ale vraj ma byt slabunka,aby ukludnila, to sme vtedy nevedeli.
a preco sa tvoj budi? je hladny, smedny, neunaveny, boli ho nieco, budi ho nieco?
pomohla nam aj tato knizka
http://www.ulozto.cz/xjfFpdg/kazde-dieta-sa-vie...
drzim palce

aduskao
19. sep 2012

A cez den spi ako?Nas ma terz 4mesiace a padam na drzku pred tym pekne spinkal budil sa maximalne dvakrat na jedlo a teraz kazdu 1,5 neviem co je to spanok ☹ som unavena a cez den nespi tiez tak 3krat po pol hodine....ked sa zobudi tak sa prevaluje v postielke ziva musim ho kojit inac by nezaspal ani to neni hladom preco sa budi lebo ked mu dam tak len dudla a potom zaspi...

milka1978
19. sep 2012

@katka9102 ak ti cez deň veľa spinká tak v noci je aktívnejší .... má pomýlené deň s nocou .... najlepšie by bolo jeden deň sa s ním potrápiť tak, že nebude celý deň ho nedáš spať, večer ho fajne okupkaš nakŕmiš a potom bude spať ako valibuk .... neviem ešte síce čo mu dávaš na večer papať ... najlepšie niečo hustejšie, nejakú kašičku aby mal celú noc aj plný žalúdoček a vyspal sa .... my sme to tiež prežili .... ja som sa s drobcom potrápila asi 2-3 dni, že som ho nedávala spať a potom si tak pekne zvykol, že celú noc mi prespinkal

katka9102
autor
19. sep 2012

@zvedavamt netusim preco sa budi.....skusam kade co....rady starych mam, mam...a nic......nechce mi pit mlieko-a to je jedno ci je zo skatule alebo umele.....nechce, doktorka vravela ze je to normalne ze ho nemam nutit.....ale zato mi v noci vypije 1,7 L caju.......kym som ho kojila ( do 11mes.) tak v pohode....ale aj tak sa mi budil.....a doktorka hovorila ze je normalne ze nespi-teda ze sa budi.....no neviem......dcerka nam spavala celu noc uz od 3 mes. :( skusim kuknut tu knihu-zatial dakujem 🙂

katka9102
autor
19. sep 2012

@aduskao cez den spinka tych 2-3hod. niekedy aj viac......pekne sa napapa aj vecer pred spanim....ale to spanie trva mozno tak 2 hodinky......potom sa stale budi ze je smadny....nacikany a toto je kolotoc po pol hodine alebo hodine....az do rana

katka9102
autor
19. sep 2012

@milka1978 praveze ked mi cez den nespi....tak je to v noci este horsie.....a vecer sa pekne napapa, aj kasa, uz aj salamka......syrcek.......a spi 2 hod. .....a uz je hore :( neviem ci mu skusit este dat potom papat :( ci mu nebude tazko.....neviem, ale uz som zufala.....lebo budi starsiu dcerku, ktora rano musi vstavat do skolky

aduskao
19. sep 2012

@katka9102 Poznam my sme na tom tak isto....

zvedavamt
19. sep 2012

tak ked to nema fyzicku pricinu, potom uz len podla tej knizky
dobra je aj tato
http://www.ulozto.cz/xWBJwdH/kevin-leman-8-knih...
davam sem vsecky, lebo su fajne, ale o detoch je ta zmen svoje dieta do 5 dni, maju ju v Martinuse medzi bescelermi aj napriek tomu aka je" stara ale dobra
citajte mamky
😉

susy82
19. sep 2012

Moja ma tri roky a este sa dost budi. Asi 10 x za 3 roky spala celu noc a tiez nehovorim ze aj ja, lebo stale som kontrolovala ci zije kedze obcas aj 20x za noc bola hore.

dudka75
19. sep 2012

môj syn má 3apol roka a tiež sa občas v noci budí, asi do 2,5 roka to bolo príšerné

katka9102
autor
20. sep 2012

No maminky vyskusam este tie knizky.....DUFAM ze to zaberie 🙄 lebo som uz hotova.....nervozna.......najhorsie je na tom asi to ze si nemam kedy oddychnut......manzel je 21 dni prec z domu......a my mame stale ten isty nocny kolotoc..... 😢 a ked manzel pride chudak-tak je pri malom on-aspon vidi ako to je 😖

pectore
20. sep 2012

mi uz pekne spime od roka v svojej izbe , momentalne mame 19 mesiacov...Najprv s nami spavala v posteli, potom spavala vedla postele vo vlastnej postielke....a ked som ju zacala odstavovat tak sme ju prestahovali do vlastnej izby...pokial som ju kojila tak sa v noci zvykla parkrat zobudit...po odstaveni uz prespi celu noc...ale je pravda ze nikdy som v noci napr nesvietila priamim svetlom len takym tlmenym aby sa dieta nepreberalo..vsetko som len rychlo rychlo...prebalit, napit a podla vecerneho rytualu zas spat (malisme taky ze sme sa pozerali na lampy cez okno)...zakazdym ked sme sli spat...takze dieta uz vedelo co ho caka.... myslim ze dobrym sposobom je dieta unavit pocas dna (nie presilit) a dodrziavat stereotypi ...ktore su pre detoch dobrym pomocnikom....takymto problemom treba skor predchadzat nez ich potom riesit...pretoze to bude asi tazke.... ale myslim si ze tiez v takejto veci pomoze pristup ze takto sa to skratka robi a ziadne vyjdenavanie....lenze to treba od malicka ,...ked uz si dieta zvykne na nejaky standart je mu zatazko ustupovat od benefitou ktore ma...lepsie je dovolit len tolko kolko si dovolit smie...

milka1978
20. sep 2012

@katka9102 hmm ... tak to neviem ... ked mne sa v noci syn zobudil tak sme mu dali trocha mliečka a hneď zaspal .... on sám si ho pýtal ... skús mu dať v noci trocha mliečka keď sa zobudi alebo nejaký čajík ... možno je len smädný a nevie ten stav pomenovať ... a keď nepomôže ani to, tak možno by bolo dobre ísť k lekárke či to nebude nejaka porucha spánku ... lebo inak už neviem ako by som ti poradila ☹

ichbinich
20. sep 2012

@katka9102: No neviem, 1,7 litra caju je davka pre dospeleho pocas dna, a nie pre male dieta v noci... To by som urcite nespala ani ja.

Podla vsetkeho nie je smadny (teda urcite nie v tych mnozstvach), ale pitie flasky je prenho nahradou za nieco ine. Ale co, na to musis prist sama, to ti na dialku nikto nepovie. A pausalne metody typu nechat vyrevat uz vonkoncom nefunguju.

Na zistenie priciny a moznych rieseni je treba viac informacii. Ako spi? Kde spi? Ako zaspava? Je ta situacia naozaj odo dna odkojenia, teda uz 9 mesiacov, alebo sa to zhorsilo inokedy, a co sa v tom case este dialo? Stahovanie? Surodenec? Jasle? To vsetko moze mat priamy vplyn na spanok. Ked cez den spi 2-3 hodiny, kolko spi potom v noci? V tomto veku je denny spanok este zvycajne potrebny, a ovplyvnuje nocny spanok. Teda dobry denny spanok znamena dobry nocny spanok. Prilis dlhy alebo prilis neskory denny spanok moze mat ale negativny vplyv na nocny spanok. Naopak, ak v noci nespi, dospava cez den, a tam padom je zase zhorseny nocny spanok... Je to zacarovany kruh, ale da sa z neho vyjst, a da sa to aj jemne a s laskou.

Rada ti pomozem, ale potrebujem viac info, moze byt aj do IP.

Inak, moj spal od 6 mesiacov katastrofalne, budil sa kazdu hodinu, cez den spal 2 krat pol hodiny... Ale upravila som mu denny spanok, potom sa upravil aj nocny. Aj ked zacal spat celu noc az po odkojeni v 2 rokoch a 8 mesiacoch. Teraz sa budi iba ked sa mu nieco zle sniva alebo je smadny a pod. Predtym sa budil na prsnik niekolkokrat za noc. Inak, odstavila som ho bez slz a boja, v klude a pohode pre nas oboch. Viem, ako je to, ked sa clovek nevyspi, ked je dolamany a ledva stoji na nohach. Mam to vsetko "vyskusane". Napriek tomu som nikdy nemala pocit, ze robim nieco "zle", lebo neprespi celu noc. Vsak ani ja, aj ja sa budim...
Mne pomohli knizky The Baby Sleep Book od Dr. Sears a The No Cry Sleep Solution a The No-Cry Sleep Solution for Toddlers and Preschoolers od Elizabeth Pantley.

jabatko
20. sep 2012

..tiež sa pri malom nevyspím a to vstávame do práce a jasličiek, aj ked sa to pomalinky upravuje, ale stále pýta flašku s mličkom, nie preto, že by som hladný alebo smädný, ale proste zo zvyku...tak som s tým sekla, stále mu vysvetlujem, že mliečko spí lebo je tma, tak teraz to ako tak zaberá, a mliečko dostane až ráno ked sa zobudí (a to ho už potom jasné nepotrebuje =)..)...uvidíme ako dlho budeme ešte bojovať, držím palce, ak niečo pomôže tak daj vedieť, vyskúšam aj ja.. =)))

katka9102
autor
20. sep 2012

@milka1978 mlliecko mi nepije-odmieta.....a cajiku sa nejde dopit.....uz aj doktorke som to hovorila.....ale ona ze to je normalne..... 😒 no neviem 😕

katka9102
autor
20. sep 2012

@ichbinich skusim tie knihy....ale kedy ich citat? som uz taka unavena.......ze neviem kde je sever.....v sobotu ma prist manzel tak asi rezignujem a urobim si den volna s knihami.....dufam ze to zaberie, inak dakujem za rady.....

ninkanati
20. sep 2012

Ahoj Katka. Ja mám tiež malú vo veku 20 mes. a ten istý problém ako Ty len o niečo miernejší. Tiež sa ale budila aj 6-krát za noc, mliečko vypila len niekedy, posledný čas ho tiež odmieta ale zato čaju vylúcha cez deň dva 1,5 litrové čajníky a v noci tiež keď sa zobudí, pýta čajík. Ale kamoška mi poradila super vec na ktorú zabral aj jej syn a konečne sa vyspali. Čítala knihu Ako naučiť dieťa spať. Píše sa tam, že každý, aj dieťa má fázy spánku, takže tak po 2-3 hod. sa človek zobudí ale len podvedome a prekrúti sa na druhý bok a pod. Tak isto dieťatko keď sa dostane z fázy hlbokého spánku do tej bdelejšej sa prebudí a vtedy pýta pitie. Ty keď mu dáš fľašku čaju, jemu začne pracovať trávenie a vlastne sa obnoví celý tráviaci mechanizmus a o 2 hodiny je hore zas. Takže ja som dala našej čaj len na to spanie a ak sa náhodou potom zobudila, dala som jej dudku alebo som jej povedala že nech spinká a čajík nie je. Jasné že revala ako o dušu ale musí sa to proste prekonať, dieťatko po chvíli zaspí a postupne sa odnaučí piť v noci. Jej aj nám to tak funguje, nehovrím, že sa už dokonale vyspím ale už je hore tak raz, max.2-krát za noc. V knihe sa píše, že už 6 mesačné dieťa je schopné spať v kuse 11 hodín. Ak sa Ti dá, zožeň si ju alebo pozri na nete. Viem že niekto to neschvaluje nechať plakať, aj ja som to pár krát nevydržala a dala som jej fľašku lenže to sa jej zas naštartovalo trávenie a tak som si povedala, že to teda radšej vydržím akoby som sa nemala vyspať. Neviem, či som Ti pomohla ale mne tá kamoška veľmi pomohla. A teraz už je to v noci ok ale cez deň stále pije veľa čaju a plienky vymieňame ako na bežiacom páse.

ninkanati
20. sep 2012

Aby som bola presná, tá kniha sa volá : Každé dieťa sa vie naučiť spať.

barchee
20. sep 2012

@katka9102 ahoj, ja mám 21 mesačného synčeka, narodil sa predčasne v nedokončenom 35tt a ja si myslím, že to má za následok pravdepodobne nejaké "nedozretie" nervového systému a s tým spojený neuveriteľne zlý spánok 🙄 Prvé 2 týždne svojho života bol v inkubátore a potom týždeň v postieľke a až potom sme si ho brali domov. už od malinkého malinka sa hmýril v postielke, neustále mal potrebu niečo ťahať rúčkami, ja som nemala to srdce ho nechať v postieľke šermovať rukami, tak som ho dala k nám do postele, ale ani tam sa ten spánok nezlepšil, je taký istý nekľudný. On si stále sadá, prekrúca sa, cestuje po posteli, mrnčí...ja som nemala už silu stále k nemu vstávať v noci, každých 5 minút ho naprávať, lebo si hlavu búchal o postielku pri tom ako si sadal a potom zo sedu treskol do ľahu 😖 takto keď je nekľudný v noci, si ho pritúlim, ešte sa chvílu hmýri a potom nachvílu zaspí a zase dokola celú noc...,občas vypije ešte mlieko v noci jedno, ale zväčša už nie. Ak sa mu ten spánok do 3 rokov neupraví, budem musieť ísť na neurológiu a pravdepodobne na diagnostiku spánkového rytmu....on asi dve hodiny kludne spí nad ránom až, zhruba do tej 7 - pol 8, kedy vstávame...inak celú noc sa prehmýsri, premrví, prekrúca 😒 on akoby nevedel vypnúť, stále mu v hlave ide niečo, popri tom sadaní si mrmle, viem z toho identifikovať to, čo prežil cez deň, akoby nevedel tvrdo zaspať, lebo mu stále bežia myšlienky. On je veľmi šikovný, vnímavý - ba až moc a takto to nevie počas spánku spracovať. No uvidím, veľmi dúfam, že sa mu spánok upraví sám a nebudem ho musieť ťahať po vyšetreniach ☹

snopkulka
20. sep 2012

@katka9102 môj malý má tiež 20 mesiacov... do 15-tich mesiacov kojený, v noci bol hore každú pol hodinu až hodinu, musela som ho odstaviť, nevládala som... potom začal krásne spávať celú noc... do leta - v noci bol 2-3x hore, podala som mu vodičku, v tých horúčavách mi to prišlo logické... teraz však horúčavy skončili, v noci je kosa ako v ruskom filme, ale budenie mu ostalo... pred tromi dňami sa ráno zobudil total mokrý, precikaný, tak som mu vodu zatrhla... večer pred spaním mu dám vypiť cca 2dcl vody a potom do rána bez vody... jedenkrát sa zobudil, pritúlila som si ho, povedala, že vodičku už vypil a on si ľahol naspäť a spal ďalej... a dnešnú noc spinkal krásne celú 🙂 držím ti palčeky!!!! tých 1,7 litra vody za noc je príšerne veľa 😕

sendy182
20. sep 2012

@katka9102 normálne sa zobudí či len zo spánku-precitne si pýta piť? mne sa vidí priveľa toho čajíku za jedinú noc.......nemá zvýšený cukor, ak je stále smädný...........pije neaký bylinkový, zelený, s cukrom?......kde spinká, možno chce k mamke sa pritúliť......atď ......ak mu nedáš čajík tak plače a nedá sa upokojiť?........cez deň by mohol ešte pospať......alebo ide večer skôr 18hod. alebo sa budí možno preto že práve cikal to citlivé deti vedia.....moje už boli bez plienok preto viem že chceli po 2 hod.spánku cikať..........no samozrejme nie každú noc 😝

barbyes
20. sep 2012

@katka9102 a ako dlho Vám to trvá? nemôžu sa mu tlačiť zuby? a keď mu odmietneš dať piť tak čo? resp. mu skúsiť dať do fľašky iba trošku, max deci...či sa napije iba koľko mu treba alebo pije kým je vo fľaške?

katka9102
autor
21. sep 2012

@ninkanati no presne.....ale mne nechce byt ani v postielke....reve ako o zivot.....vcera som mu zmenila polohu postielky a len som vyskusala ho tam dat....no pani to ste mali vidiet..... 😢 dakujem, precitam knihu a dam vediet potom vysledok

katka9102
autor
21. sep 2012

@barchee na tom istom sme aj my....sice sa narodil nacas...ale tiez je od narodenia taky....

katka9102
autor
21. sep 2012

@snopkulka ja viem ze to je vela 1,7 L vody ☹ skusim mu nedavat....co povie prve noci ☹ ale uz teraz vidim ze to bude o zivot 😖

katka9102
autor
21. sep 2012

@sendy182 ked sa zobudi tak pyta cajik....stale....striedam mu ich ovocny-bylinkovy.......a zvyseny cukor nema lebo sme uz boli s tym aj na krvi.....bol na operacii....a nechce spat v postielke.....len pri mne-to bola chyba si ho davat ku sebe.....ale mali sme kriticke obdobie po operacii...... a tym sa to vsetko pokazilo asi este viac..... 😢

katka9102
autor
21. sep 2012

No nic maminky, najdem si ja uz cas na tu knihu a zacnem praktikovat rada, potom vam dam vediet 😒

briketa
21. sep 2012

@pectore mam absolutne rovnaku skusenost. Vsetci traja spia celu noc. Ale boli tak nauceni! "Dovolila" som vstavat do roka, potom uz naozaj ziadne nocne kojenie, pitie do postele, ziadne vstavanie.
A vsetci sa normalne vyspia.

Strana
z3