20 mesačný syn sa stále v noci budí
😒
@katka9102 nikdy nie je chyba dať si dieťa k sebe!!!! Ženy preboha, veď to dieťatko potrebuje cítiť mamu najviac práve vo veku do 3 rokov!!! Ja neviem, to je len ľudská pohodlnosť odložiť dieťatko do postieľky, aby sa rodičia "vyspali"...ja neviem, odloží nejaká samica iného "druhu" 😀 svoje mladé do postieľky? Pokiaľ viem, tak nie, má ho pri sebe pokiaľ sa mláďa osamostatní...to samozrejme nevravím, že dieťa má spať s rodičmi do 15 rokov 😀 ale do tých 3 rokov si myslím, že je to úúplne v poriadku 😉 Som vyštudovaný pedagóg, tiež som bola kedysi toho názoru, že aj malé dieťa má spať samé, s deťmi som pracovala od skončenia VŠ.....ale keď som sa sama stala mamou, idú bokom všetky "knižkové rady" a riadim sa potrebami svojho dieťaťa. Je pre mňa najdôležitejšie na svete to, aby z môjho syna vyrástol sebavedomý človek, ktorý bude vedieť, že sa môže na mňa kedykoľvek spoľahnúť a nie aby mal pocit, že tu budem pre neho len vtedy, keď sa bude mne chcieť...teda ak má potrebu spať pri mne, nech spí, keď má potrebu skúšať veci sám, nech skúša, ja som tu pre neho na to, aby som ho učila, viedla a predovšetkým mu poskytovala pocit bezpečia a lásky, nie aby som ho odkladala do postieľky, lebo sa chcem vyspať. Tie ženy, ktoré majú deti s dobrým spánkom nikdy nepochopia naše zúfalstvo, keď sa dieťa celú noc mrská a my mu nevieme pomôcť, tak jediné čo mamu napadne, je dať si dieťa k sebe, nikto nám za to nemôže nič vyčítať, ani nás za to odsudzovať 😉
@katka9102 určite nebola podľa mňa chyba že si si ho vzala k sebe na spanie..............zažil si "svoje" v nemocke tak .....možno preto aj ten..... jeho nepokoj....... trpezlivosť.......neskôr vyskúšaj postieľku........nech sa na ňu teší......skús mu tam niečo nové kúpiť čim ho zaujmeš..a dávaj ho tam cez deň nech si aspoň oddýchne nap. pri knižke..............ak vyžaduje čaj v noci, ktorý ho potom zobudí.......tak kúp zatiaľ menšiu fľašu.....s tým že ho pre spaním upozorníš už nemáme čajík.......ak sa zobudí v noci upokoj ho aj na rukách no nie nosiť, ale si sadnúť,napr.zabaliť do dečky.....pre pocit istoty........pochlácholiť.......uložiť a spať................ja by som zvolila takýto pozvoľný režim...........neboj nebude to navždy....veď deti vyrastú 😀
Dievčatá, len to nevzdávajte, ja viem ľahko sa to píše, deti revú ako o život ale to chce len zvyk. Vážne, viem o čom hovorím. Ten kamoškin malý im 3 noci reval, dotrhal aj to hniezdo okolo postieľky, sople až po bradu ale zabralo a to ho vlastne ešte presťahovali s postieľkou do jeho izbičky lebo už aj jej muž bol strhaný a v robote žiaden výkon. A zabralo to. Malý spí celú noc a oni tiež :o) My sme to až takéto strašné nemali ale tiež teraz nám idú horné očáky tak jej dám čajík, niekedy len napiť a potom jej v tom jej spánku strčím dudku a ona hneď zaspí a niekedy si nechce pustiť fľašku až kým ju nevypije a potom ju nechá vedľa seba a drichme. Ale na noc mám len tú menšiu od MAM to je 150ml myslím. Držím palce. Spravte si to každá po svojom, viete aké metódy fungujú na vaše deti ale zo zásady určite zatrhnúť toľké pitie lebo ono to bábo v podstate akoby nespalo a stále jedlo lebo ten tráviaci mechanizmus je stále v pohybe. Ono potom pochopí, že sa proste musí spať a čajík nie je a hotovo. Deti už dobre vedia že nás takto vydierajú pokiaľ nie je po ich ale aj oni musia pochopiť a naučiť sa určitému režimu, takže v noci sa spí a nič iné. papa
Ahojte prosím máte niekto takéto skúsenosti? Môj syn má 14 mesiacov. Od mala neprespal celú noc ale to som neriešila. lenže od pol roka mával občas také noci že sa na 3 hodiny zobudil a nevedel zaspať brali sme ho k sebe a od 1:30 do 4:30 alebo od 2:30 do 5:30 sa metal v našej posteli lebo sa nevedel uložiť. Pripisovala som to zubom keďže u prvého tak bolo. Potom sme ho učili zaspávať samého a bez nočného mlieka a noci boli od vtedy v pohode iba občas mával tieto nočné budenia. Lenže zrazu už asi 2-3 mesiace je to pravidelne každú noc. Myslela som že je to hlad tak sme prešli večer na kašu pomohlo na chvíľu. Tak som mu skúsila dať v noci mlieko aj keď už bol odučený od nočného pitia Zaspal aj tak až po 3 hodinách. Lenže na mlieko sa mi v noci znova naučil. Aj som ho nechávala v postieľke a ukladala podľa metódy 3 5 7 z knihy ale to pomohlo na jednu noc. Cez deň spáva už len 1x a to potrebuje tak 3 hoďky inak je zvyšok dňa podráždený keď spí menej.Ja už som to potom vzdala a začala som ho brať k nám automaticky. Keď za ním prídem už je nachystaný v postielke aj so svojou plyšovou hračkou že ide von.Hneď mu dám mlieko zhasnem a on kým nezaspí nám preskáče celú posteľ a jeduje že sa mu nedá zaspať.Už sme fakt nevyspatý obaja a dolámaný lebo ja sa nedokážem normálne vyspať keď je pri nás. Muž vstáva v do roboty unavený. Najhoršie je že už ani nemám silu znova na nočné odvykanie či už na mlieko alebo aj na postielku. Zaspáva večer krásne sám aj cez deň ale tá noc je proste strašná.Ak máte podobné skúsenosti alebo mi viete poradiť čo mám robiť prosím poraďte ja už som vážne na prášky.
Ahojte mamičky, tak dnes ide byť 4 noc od začatku "učenia spania". Je to dosť ťažké, malý v noci reve....... 😢 ale vidí sa mi že spinkáme čosi lepšie....tak uvidime po par dnoch.
@katka9102 Drzim palce, na nas nezabera ani kniha ani babske rady. Mame sice len 11 mesiacov, ale este ani jednu jedinu noc mala neprespala, zhorsuje sa to geometrickym radom a ja spavam v noci tak dokopy 4 hodiny s prestavkami. Cez den tiez toho nenaspi 😢
@veronicka1901 tak to ma mrzi.......viem ake to je 😒 nech sa rychlo nauci spinkat
4 noc teda za nami a neuhadnete: SPINKALI SME CELUUUUUUUUUUU NOC! Stal sa zazrak! Dufam, ze aj nasledujuce noci budu take krasne ako bola tato! DAKUJEM VAM MAMINKY!!!!
budem rada ak das vediet ako vam pomohli tie knizky ,,,mame taky isty problem mam synceka ma 1 rok a dva mesiace a je to hrozne nespala som celu noc ani nepametam je to vycerpavajuce a viem o com tu pises moj zase pije 1 az 1,5 litra mlieka v noci inac sme na tom rovnako ako vy:(
zienky neviem ci vas potesim ale ja uz som poriadne nespala 5 rokou odkedy mam deti , musite vydrzat 😉 po čase si aj zvyknete tak ako ja 🙂
@veronicka1901 zkus homeopatika sirup nam to trocha pomohlo aspon teda ces den uz spinka pekne len v noci sa budi na jedlo , ale uz aspon neni hore len sa napije a zaspi 🙂
@vierka01 ahoj, nam tie knizky "pomohli". Malicky spinka krasne! (musim si poklepat po hlave). Prve 3 noci boli hrozne!!!!!!!!!!!!!!! A potom sme zacali spinkat pekne celu noc a dnes je to uz 5 ci 6 noc co sme prespali celu-normalne sa v noci budim.....a maly spinka......manzela mam v praci uz vyse tyzdna a nejde mi uverit ze malicky spinka 🙂 taka som rada, dufam, ze mu to uz vydrzi!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak drzim palce aj vam!!!!! Potom napiste ako ste dopadli.......
@voskovaeva Dakujem za odpoved, ake homeopatika ste vyskusali, ak sa mozem opytat? 🙂
@veronicka1901 su len jedny jedine a mozu sa pouzivat len 10 dni volaju sa Sedalia a stoja nieco cez 4 eura davkovanie bolo 5 ml rano aj vecer , ale ja som davala len vecer a len 2,5 a asi po tydnu uzivani som videla vysledok mala mi zacala lepsie spinkat a dokonca aj papat 🙂
@voskovaeva Vazne? To je super, nepocula som o nich. Dakujem pekne 🙂. Inak teraz sme tri noci spinkali trochu lepsie, bola som hore mozno len nejakych 5x + 2x mliecko, co je u nas mega uspech 😀.
@veronicka1901 neni zac len at pomozu 🙂docetla som sa o tom tu na modrom konikovi zkus este pokukat prispevky
Ahojte dievčatá. Som rada že knižky pomohli. Naša malá tiež spravila veľký pokrok. Už tiež pár dní spí celú noc! Večer len vypije mlieko, nechám jej fľašku ktorú vypije pri nej, ona zaspí, potom ju vezmem, pre istotu naplním čajom a nechám na komode a čuduj sa svete, čaj pýta až ráno okolo 6:30 hod. Niekedy síce v noci rozpráva zo sna ale nebudí sa. Už mám takto "pokoj" asi 2 týždne. Držím palce všetkým maminkám a dúfam že čoskoro sa všetky vyspíte tak ako aj ja s manželom :o)
Ahoj,moja mala ma 32 mesiacov a este kazdu noc pyta mliecko.Nie kezdu noc,ale dost casto sa jej sniva tak place a musime ist k nej.Ja skor davam za nevyhodu,ze od 2rokov nechce s nami spavat v spalni (co jeinak super) tak musime chodit za nou do izby a tlacit sa na gauci 🙂 Hadam,nez pojde do skolky,ze to nocne mliecko uz pit nebude.
je na
www.ulozto.sk
uz som ho sem davala , len neviem, ci tu ostal,abo ...
knizka je od Kevina Leemana, je tam od neho 8 knih o vztahoch
Moj mali ma 16 mesiacou a v noci tiez nechce spat.Cez den spi take 2az 3hodiny,zaspava sam.Vecer zaspi sam okolo takej 21.00hod najneskor 21.30hod.Spi da takej 23.00a potom to zacina kazda hodinka plac davam mu tiez cajik raz mlieko a trva to do takej 4.00hod potom prestane a spi do 7.30hpd.Uz nevieme co s nim.Od 2,5mesiaca do toho 15mesiaca mi prespaval celu noc.Takze sa teraz takto trapime aj mi
Môj sa prestal budiť v noci až teraz, keď sme ho odučili od nočného mlieka. Doteraz sa budil aj 2x v noci na mlieko... taký veľký chlap. Má 29 mesiacov....
ja vás maminky všetky obdivujem, ktoré ste dokázali skončiť s nočným kojením, ja vôbec neviem ako na to?niekedy pije len 2-3krát niekedy však viac, už som si však zvykla
a mne kamarátka hovorí,že nerobím dobre ked dávam malému v noci mlieko...večer vypije 130ml ide spať okolo 20-21h zobudí sa okolo 03h vypije takú istú dávku mlieka a spí do 8-9h...a cez deň spí 2-3h..mám ho odúčať v noci od mlieka?v apríli bude mať 2 roky.. 🙂
@evina1909 ja som neoducala ... pravidelne do 18-tich mesiacov pil mlieko 1 - 2-krat v noci ... potom s tym sam od seba prestal ... teraz ma 2 roky a 4 mesiace a obcas sa stane, ze sa v noci zobudi a pyta mlieko, samozrejme, ze mu ho dam a neriesim, ci je to vhodne alebo nevhodne a ci by mal alebo nie

@briketa tak tak...iba ked uz bol fest hisak ...tak som jej dala cajik, ale inak som to tiez obmedzovala co najviac, aby som ju nepreberala...asi po tyzdni boja sme mali pokoj...a mame ho dodnes... takze si myslim ze radsej trosku potrapit a naucit poriadne ako si nechat potom robit rodeo kazdu noc.... ale nie kazdej maminke to da, to zas chapem... mna niekedy musel chlap presviecat aby som vydrzala este aspon 5 min. ked plakala...ze jej mam dat cas sa ukludnit samej a nie hned ju zachranovat....a oplatilo sa.