icon

3 týždňová dcérka je závislá na prsníku

karap
5. dec 2011

Potrebujem radu ako sol.Moja mala ma len 3tyzdne,no uz je total ne zavysla na prsniku.Starsie deti odmalicka zaspavali sami,dala som ich do postielky,privrela dvere a bolo....Toto dieta je uplne ine!Ani za svet nechce zaspat sama[este cez den je to ako-tak]no vecer....Nehrozi,ze by som si pozrela program v telke.Proste musim si lahnut,mala sa pricucne k prsniku a zaspi.No len co ju odpojim,je hore a reve nanovo.Takze ,,zaspava,, cca 30minut pricucnuta na mne a potom ju len opatrne odsuniem a mozem spat.V horsom pripade [co sa stava castejsie]ju nesmiem ani posunut odo mna,ale musi byt nalepena na mne az do dajsieho dojcenia[uz bez prsnika,len musi ,,citit,, ze lezim pri nej]
Da sa taketo male dieta ,,prevychovat,,?Kamaratky vravia,ze som si ju ,,zle naucila,,Uznavam,spravila som blbost......no ona je este velmi malicka.Ako ju naucit na postielku????Poradte

Strana
z3
briketa
6. dec 2011

@karap ja Ta velmi dobre chapem. Ked sa mi narodil najmladsi mala prostredna 18mesiacov a najstarsi 5 rokov. Tak som si hovorila, ze ked trosku podrastie, bude to jednoduchsie.... figu borovu 😀
Teraz mam dve deti co v noci nespia a prvacika v skole, co potrebuje pozornost zrovna tolko ako dvaja malicki. Manza k dispozicii iba v nedelu a byvame na opacnom konci zemegule od vsetkeho pribuzenstva.
Pises, ze malinka ma 3 mesiace, to je este stale normalne kojit aj kazdu hodinku a dve v intervaloch prudsieho rastu.
S tym zaspavanim. Robila som nasledovne: Hlboky kocik s vanickou som dala do domu a maly spaval vo vanicke. Je prijemnejsia pre novorodenca ako postielka, lebo je mensia, tesnejsia.
- nakojit hned po zobudeni, pred spanim nekojit. vzdy len ked je hore.
- ked je cas spinkat, vlozit do kocika, dat satocku na tulenie a kocikat po dome. aj placom. az kym som ho neudrndala k spanku.
- ked ti dve deti placu, chod vzdy ku tomu starsiemu, lebo ten mladsi si to nebude pamatat, starsi ano. novorodenci ziju pre pritomnost.
- od placu este nidky ziadne dieta neumrelo ;). cvici si pluca a branicu. su skratka chvile ked place a ja pri nom byt nemozem. rozkrajat sa neda.
- to tretie dieta sa postupne prisposobi zivotnemu rytmu s dvoma surodencami. moj maly je teraz velmi dobry, trpezlivy. priblizne od polroka som ho uz nedavala do kocika, ale postielky. takych pat minut placu, potom som prisla, zakryla, pohladila a odisla. este take dve minutky plakal a spal. teraz ma osem mesiacov a uz po minutke spi.
- vecer mam rezim, ze o siedmej ide spat najmensi, dvaja starsi zatial jedia. o osmej prostredna, najstarsi uz musi do pyzama ale moze sa este hrat v izbe. Aili je naucena, ze ona uz lezi v posteli kym on sa este hra.
Deti si zvyknu na rutinu, len treba byt dosledny a opakovat denne to iste. V noci sa dvaja mladsi este budia, tak beham. U nas si v hre teraz zuby, tak to je zas o inom...
Drzim palce.

teddynko
6. dec 2011

@briketa to bábo má 3 týždne, nie mesiace, ako píšeš.. 😉 asi si to prehliadla.... je to ešte novorodeniatko, pamätám sa, tiež som toho veľa nenarobila, kým bol synček taký malý a to je veľmi dobré dieťa.. ale prsník veru vypýta s poriadnym hlasom, u nás to funguje tak, že musím dať prsník pred spaním, keby nie, tak nezaspí, len plače.. ale nehovorím, že zaspí na prsníku, napije sa, dostane dudušku a spokojne zaspí.. Každé dieťa je iné, keď sme sa rozhodli, že ho chceme, musíme rátať aj s alternatívou, že bude plačlivé a celé noci bude hore.. to sú bábätká..

bobsent
6. dec 2011

@evka4 hovoríš mi zo srdca...

nani7278
6. dec 2011

A ešte k tomu všetkému, čo tu zaznelo: Je v poriadku dojčenie? Priberá malá dostatočne? Lebo takto by sa mohlo správať aj bábo, ktoré má mierne menej mliečka, ako by chcelo a teda sa nenaje dosýta a budí sa hneď po odpojení. Nevravím, že to tak aj musí byť, len sa pýtam.

alabama0011
6. dec 2011

@karap Tak v tom pripade si to fakt zle v uvode napisala.. vyznievas tam, akoby ta dieta obtazovalo lebo nemozes pozerat TV 😀 sorry.. Beriem spat 😉

karap
autor
7. dec 2011

@nani7278 prave vcera sme boli na prvej poradni a ja som sa bala,ci mala nema malo mlieka odo mna,no pribrala 500g za 2 tyzdne 😉 ,takze mliecka je dost 😎 Ona bude asi viac ,,zavysla,, na maminke,nez predchadzajuce deti 🙂 Musim si ju proste poriadne vychutnat,kedze je nasa posledna[snad]

nani7278
7. dec 2011

@karap 🙂 Teším sa, že priberáte- teda malá 😵 . Ja som tiež mala najmladšiu závisláčku, teraz má skoro 5 rokov a je najsamostatnejšia a citovo najstabilnejšia- ju len tak niečo nerozhádže. A také mojkadielko je veľmi fajn, ja som ju z babyvaku v podstate ani nevyberala...

Strana
z3