3 týždňová dcérka je závislá na prsníku
Potrebujem radu ako sol.Moja mala ma len 3tyzdne,no uz je total ne zavysla na prsniku.Starsie deti odmalicka zaspavali sami,dala som ich do postielky,privrela dvere a bolo....Toto dieta je uplne ine!Ani za svet nechce zaspat sama[este cez den je to ako-tak]no vecer....Nehrozi,ze by som si pozrela program v telke.Proste musim si lahnut,mala sa pricucne k prsniku a zaspi.No len co ju odpojim,je hore a reve nanovo.Takze ,,zaspava,, cca 30minut pricucnuta na mne a potom ju len opatrne odsuniem a mozem spat.V horsom pripade [co sa stava castejsie]ju nesmiem ani posunut odo mna,ale musi byt nalepena na mne az do dajsieho dojcenia[uz bez prsnika,len musi ,,citit,, ze lezim pri nej]
Da sa taketo male dieta ,,prevychovat,,?Kamaratky vravia,ze som si ju ,,zle naucila,,Uznavam,spravila som blbost......no ona je este velmi malicka.Ako ju naucit na postielku????Poradte
@briketa to bábo má 3 týždne, nie mesiace, ako píšeš.. 😉 asi si to prehliadla.... je to ešte novorodeniatko, pamätám sa, tiež som toho veľa nenarobila, kým bol synček taký malý a to je veľmi dobré dieťa.. ale prsník veru vypýta s poriadnym hlasom, u nás to funguje tak, že musím dať prsník pred spaním, keby nie, tak nezaspí, len plače.. ale nehovorím, že zaspí na prsníku, napije sa, dostane dudušku a spokojne zaspí.. Každé dieťa je iné, keď sme sa rozhodli, že ho chceme, musíme rátať aj s alternatívou, že bude plačlivé a celé noci bude hore.. to sú bábätká..
A ešte k tomu všetkému, čo tu zaznelo: Je v poriadku dojčenie? Priberá malá dostatočne? Lebo takto by sa mohlo správať aj bábo, ktoré má mierne menej mliečka, ako by chcelo a teda sa nenaje dosýta a budí sa hneď po odpojení. Nevravím, že to tak aj musí byť, len sa pýtam.
@karap Tak v tom pripade si to fakt zle v uvode napisala.. vyznievas tam, akoby ta dieta obtazovalo lebo nemozes pozerat TV 😀 sorry.. Beriem spat 😉
@nani7278 prave vcera sme boli na prvej poradni a ja som sa bala,ci mala nema malo mlieka odo mna,no pribrala 500g za 2 tyzdne 😉 ,takze mliecka je dost 😎 Ona bude asi viac ,,zavysla,, na maminke,nez predchadzajuce deti 🙂 Musim si ju proste poriadne vychutnat,kedze je nasa posledna[snad]

@karap ja Ta velmi dobre chapem. Ked sa mi narodil najmladsi mala prostredna 18mesiacov a najstarsi 5 rokov. Tak som si hovorila, ze ked trosku podrastie, bude to jednoduchsie.... figu borovu 😀
Teraz mam dve deti co v noci nespia a prvacika v skole, co potrebuje pozornost zrovna tolko ako dvaja malicki. Manza k dispozicii iba v nedelu a byvame na opacnom konci zemegule od vsetkeho pribuzenstva.
Pises, ze malinka ma 3 mesiace, to je este stale normalne kojit aj kazdu hodinku a dve v intervaloch prudsieho rastu.
S tym zaspavanim. Robila som nasledovne: Hlboky kocik s vanickou som dala do domu a maly spaval vo vanicke. Je prijemnejsia pre novorodenca ako postielka, lebo je mensia, tesnejsia.
- nakojit hned po zobudeni, pred spanim nekojit. vzdy len ked je hore.
- ked je cas spinkat, vlozit do kocika, dat satocku na tulenie a kocikat po dome. aj placom. az kym som ho neudrndala k spanku.
- ked ti dve deti placu, chod vzdy ku tomu starsiemu, lebo ten mladsi si to nebude pamatat, starsi ano. novorodenci ziju pre pritomnost.
- od placu este nidky ziadne dieta neumrelo ;). cvici si pluca a branicu. su skratka chvile ked place a ja pri nom byt nemozem. rozkrajat sa neda.
- to tretie dieta sa postupne prisposobi zivotnemu rytmu s dvoma surodencami. moj maly je teraz velmi dobry, trpezlivy. priblizne od polroka som ho uz nedavala do kocika, ale postielky. takych pat minut placu, potom som prisla, zakryla, pohladila a odisla. este take dve minutky plakal a spal. teraz ma osem mesiacov a uz po minutke spi.
- vecer mam rezim, ze o siedmej ide spat najmensi, dvaja starsi zatial jedia. o osmej prostredna, najstarsi uz musi do pyzama ale moze sa este hrat v izbe. Aili je naucena, ze ona uz lezi v posteli kym on sa este hra.
Deti si zvyknu na rutinu, len treba byt dosledny a opakovat denne to iste. V noci sa dvaja mladsi este budia, tak beham. U nas si v hre teraz zuby, tak to je zas o inom...
Drzim palce.