icon

3 týždňová dcérka je závislá na prsníku

karap
5. dec 2011

Potrebujem radu ako sol.Moja mala ma len 3tyzdne,no uz je total ne zavysla na prsniku.Starsie deti odmalicka zaspavali sami,dala som ich do postielky,privrela dvere a bolo....Toto dieta je uplne ine!Ani za svet nechce zaspat sama[este cez den je to ako-tak]no vecer....Nehrozi,ze by som si pozrela program v telke.Proste musim si lahnut,mala sa pricucne k prsniku a zaspi.No len co ju odpojim,je hore a reve nanovo.Takze ,,zaspava,, cca 30minut pricucnuta na mne a potom ju len opatrne odsuniem a mozem spat.V horsom pripade [co sa stava castejsie]ju nesmiem ani posunut odo mna,ale musi byt nalepena na mne az do dajsieho dojcenia[uz bez prsnika,len musi ,,citit,, ze lezim pri nej]
Da sa taketo male dieta ,,prevychovat,,?Kamaratky vravia,ze som si ju ,,zle naucila,,Uznavam,spravila som blbost......no ona je este velmi malicka.Ako ju naucit na postielku????Poradte

betina1984
5. dec 2011

Možno by si mala vyskúšať cumlík. Viem, že to niektoré mamičky neuznávajú, ale vždy lepšie, ako robiť otroka, aby malé zaspávalo len na prsníku. Moja kamarátka má 2 deti. Jedna je už veľká a do troch rokov ju kojila a malá jej zaspávala na prsníku. Teraz má chlapčeka, ktorý má dva roky a je to to isté. Inak nezaspí, len na prsníku a vyžaduje ho aj 4-5x v noci... Ja malú tiež nikdy nenechávala so mnou spať. Nakojila som ju v noci a šup do postieľky.

zuzana76
5. dec 2011

@karap 3-tyzdnove na com inom ma byt zavisle? ved to je jeho potrava, prsnik a ty si jej vsetko, 3-tyzdnove dieta ta nemoze terorizovat,ani byt rozmaznane. Kamaratky vravia take somariny a ty ich este pocuvas? namiesto toho , aby si pocuvala co "vravi" tvoje dieta? Kazde dieta je ine, ak tie dve prve ta nepotrebovali, toto bude citlivejsie a bude ta potrebovat. Ja mam 4-rocne a 1rok a 4 mesiace a telku som si nepozrela normalne ani nepamatam kedy. Ale ak chces,. tak ho zlom, terorizuj ho ty tym, ze mu das prso len v intervaloch presne tebou urcenych, nedaj mu prsnik na zaspavanie, rob tak, aby tebe bolo pohodlne, ale potom budes zrejme riesit neskor ine problemy, mozno psychologickeho charakteru. Toto ti nepisem v zlom, ani nechcem posobit ironicky, ale ako mozu byt vsetky deti rovnake a zaspavat v presne stanovenych casoch a jest v presne stanovenych casoch, to dokazu hadam len roboti. ved aj ty sa napijes, ked si smadna a nie ked ti to kazu hodiny.

angellinka
5. dec 2011

ani to nemozem dalej citat,ked niekto napise ze 3 tyzdnove dieta nevie zaspat same a je zavisle na VLASTNEJ MATKE!!!Baby,na co ste mali vobec deti,ved take male babo potrebuje len a len a este ral LEN MATKU.a prsnik,ktory ma od hladu,dovava mu pocit istoty a citi mamu,v ktorej bol 9 .mes a ktora od neho teraz chce,aby bolo samostane.JA mam tiez 2 male deti,ale ty riesis ako budete spat neviem kedy.Ries to vtedy ,ked to bude aktualne.A urcite najdes taky sposob,aby to vsetkym vyhovovalo.Drzim palce 😉 a ako ti uz vyssie baby pisali,kup si satku,babyvak,a nos svoje malinke,ved taaaak ta potrebuje,uzivaj si to!

kaja73
5. dec 2011

@renca3 A spolu spat nemožu na velkej posteli-alebo dvoch posteliach vedla seba?-možno by ta potom ani tak nepotrebovali,alebo by si bola s oboma naraz-dva roky nie je tak velky rozdiel,možu aj naraz chodit spavat.
Aspon moja sesterka to tak robila-dievcata maju takmer 3 rocny rozdiel,od roka mladsej boli v jednej izbe,postele vedla seba a jej sa to ukazalo ako dobre riesenie.
Ja s tym skusenost nemam,kedže rozdiel mam 11 rokov. Len rozmyslam, že ako by sa to dalo. 🙂

cherry1981
5. dec 2011

Tak ja by som urcite prsnik ako uspavadlo nikdy nepouzivala. Nemyslim, si ze zato, ze mam babo, tak nebudem mat chvilku casu sama pre seba. Ked je dietatko prebalene, napapane, a robi to iba z vynucovania si, tak mu proste ten prsnik nedam a dam mu dudel, ale nie prsnik aby na nom aj zaspavalo.
Je ale urcite jasne, ze kazde dietatko je ine, ja som mala dceru tak naucenu, ze zaspala len pri mne, ako nahle som sa pohla, uz revala, a toto trvalo do necelych troch rokov, kym sa nenarodil syn a to bolo potom hrozne, odnaucit dceru, ze nemozem byt len s nou ale uz ma aj braceka. Nikdy by som to uz neurobila, ani si nedavala dieta do postele, raz som si to prezila a stacilo mi. Dietatko patri do postielky.
Nuz prajem Ti len vela vela trpezlivosti.

katrinka8
5. dec 2011

@karap - ahoj, ako tu uz vlastne napisali baby, ja si tiez myslim, ze malicka potrebuje proste citit Tvoju blizkost. Nie je to nic naucene, neboj sa, nie je to ani zle a ani nespravne. Je to proste prirodzene. Boli ste prepojene 9 mesiacov, a tak je nezmysel chciet od nej, aby sa zrazu "odstrihla" 😉 Je to pre Teba narocne, najma, ked mas aj starsie deticky a tiez hormony robia svoje 😉 Ale ak Ta mozem potesit, tak to urcite nebude trvat vecne (hoci sa Ti to teraz zda ako nekonecne) a Tvoja malicka sa nauci spavat aj sama - prajem Vam obocm, aby to bolo "bezbolestne" a bez placu - na oboch stranach 😉
Mne velmi pomaha nakopnut energiu - najma ked dcerka obcas nemoze v noci po nakojeni zaspat (raz za cas sa proste preberie) a ma pocit, ze napr. o 4 rano uz treba vstat a aj vyse hodiny sa v tom lepsom pripade len prevracia, vzdycha, kruti, hlada si polohu, v horsom recni a chce sa hrat 😀 - a ja polomrtva ledva vidim 😀, tak mi pomaha si uvedomit, ze je predsa mala a ze to proste nerobi naschval. Ze toto obdobie prejde, vyrastie z toho a mne este bude luto za tymi nocami, ked sme sa spolu chulili vedla seba v posteli 😉 Navyse som nedavno citala jeden rozhovor s mamickou a tu na MK citala o dalsej, ktorych deticky prekonali rakovinu - a nejak ma to zobralo, casto na ne myslim. Ich pribehy mi davaju silu a energiu byt vdacna aj za tie prebdene noci. Ked prepadam do stavu, ze sa mi to zda fakt neznesitelne, tak si na ne spomeniem a som vdacna, ze mozem pozerat na to, ako nase zdrave babo nemoze zaspat a rapoce o 4 rano v nasej posteli 🙂
Nasa malicka nezaspavala sice na prsniku (obcas zaspi, ale to musi byt riadne unavena), ale uz od narodenia musela byt pri nas - nemohli sme ju niekde polozit a robit si svoje. Ked bdela, furt chcela byt na rukach, vidiet, citit, vnimat. Bolo to narocne, ale krasne obdobie. Vyrastla z toho - bez placu.
Jedina chyba, ktoru sme urobili bola, ze som az neskoro zistila, ze funguje nieco ako satka ci manudca , resp. nenapadlo mi, o co ide. Tak si to odniesol trochu chrbat a trochu ruky. Ale babo bolo spokojne a ja v konecnom dosledku tiez 🙂 Pri dalsom budem mudrejsia a zaobstaram si taky nosic hned 😉 Babo predsa na zaciatku pute na tomto svete potrebuje hlavne citit milujucu naruc, ci uz maminy alebo ocka. Vsetko ostatne pride potom 😉

lukinka26
5. dec 2011

Pre mna bol najkrajsi pocit, ked sa mi narodila dcerka, ako sa pricucla na prsnik, to male nevinne storenie, ktore nas potrebuje, ani na um by mi neprislo, riesit, ako ju od seba odstrcit, ked ja chcem cumiet na telku.Isto to nebude trvat vecnost, toho sa neboj, proste ta chce mat pri sebe.A ucit ju samu spavat v 3 tyzdnoch mi pride dost skoro!

vejula
5. dec 2011

@karap blbosť, 3 tždnove babatko si si zle naučila??? nemožne, taketo dieťatko proste robi tak ako potrebuje a ako tociti, nie tak ako si ju naučiš.... Maš proste zavislačika tak ak jej nechceš spôsobiť nejake traumy, formou vyplakania, budeš musieť fungovať podla možnosti ktore ti dava 🙂

jolinka
5. dec 2011

no baby... ja mam 4 male deti po sebe, vsetky zaspavali so mnou na posteli na prsniku...a nebola to pre mna zataz...naopak vela veci sa ulahcilo, nemusela som vstavat, prekladat dieta, nosit po rukach a opat do postielky...

najmensieho uspavam tak, ze ho nosim vecer ked je uz unaveny po byte v babyvaku, ked zavrie ocka, este pohopsam trochu na fitlopte aby zaspal hlbsie {pozriem pritom i tu telku 😉} potom ho rovno s vakom prenesiem do postele, ked sa po takej hodinke este prebudi uz ho len douspavam na dide rovno na posteli... 😉 🙂

Mama a dieta by idealne mali byt so svojimi tuzbami v harmonii...teda nie mat dieta a u seba a uspavat ho na rukach alebo na prsniku s rozmrzenim... v style Co uz s tebou, ked sa inak neda? 😒 ale sama to chciet, vychutnavat si blizkost...ktora coskoro pominie, a dieta budeme nahanat aby prislo k nam 😉 😉 😅

mamabiba
5. dec 2011

@chovancova27 niektorým deťom ani to vyvrieskanie nepomôže, a prečo nechať vyvrieskať? však do mamičkovstva idem s tým, že sa idem deťom venovať na 110%. Je veľa spôsobov, ako si to uľahčiť. Pokiaľ si niekto myslí, že dieťa je bábika, tak radšej nech si tú bábiku kúpi. to môže odložiť kedy chce a kde chce. Babatko potrebuje maminku stále. Neviem si predstaviť, ako môže 3 týždňové dieťa terorizovať. Skôr si myslím, že je to teraz zložitá situácia pre ostatné detičky a tie vyžadujú viacej pozornosti...detská žiarlivosť...my niekedy ideme spať pekne všetci spolu...Ja 4 mesačná dcéra a 8 ročná babula. Takto má aj ona pocit, že som stále pri nej a nevenujem sa iba barborke.

estterka
5. dec 2011

ja uz som to viackrat spominala,ale male dieta potrebuej mamu a prsnik,ine mu je ukradnute. ma potreby ktore chce naplnat. nema ani pojem o case a o tom,kolko je napriklad same. netusi,ci je noc a den a kde sa nachadza. odporucam velmi knizku koncet kontinua,nikde inde som nenasla presne opisane,co take male dieta preziva a co sa v nom odohrava. ze ocakava len,co je pre nho prirodzene.

estterka
5. dec 2011

a napisat,ze 3 tyzdnove babo nieco robi len z vynocovania,ako to uz je fakt priliz..

lenka0283
5. dec 2011

malinke babatko co este ani nevie kde je a ty povies ze sa od teba neoblepi...sak chce byt s maminkou uzi si to vyrastie ti potom uz s nou nebudes moct zaspavat 🙂 moja mala spavala somnou do 2 mesiacov v posteli nesla spat kym som nesla ja a teraz uz pekne zaspava sama v postielke..🙂

alabama0011
5. dec 2011

Kokoz 🙂)) neuveritelne!!! 3 tyzdnove baby a chce byt u matky na prse.. Naozaj zvlastne.. a ze nemozem si pozriet program 😀 tak na co si ho chcela, ked radsej do bedne pozeras?

karap
autor
5. dec 2011

@alabama0011 asi si si neprecitala,co som napisala 😉 Precitaj si prosim moj druhy prispevok a nesud ma hned.

heln
5. dec 2011

@karap aj moja zaspávala, spala, bola závislá na prsníku keď mala tri týždne..... teraz má štyri mesiace a papá každé dve - tri hodinky, večer možno častejšie cucká, alebo chce byť na rukách, ale potom krásne zaspí a s prestávkami na papanie pekne prespí celú noc..... takže pri takomto malinkom bábätku by som z toho tragédiu nerobila, ešte stále je čas na to aby sa to zmenilo, skrátka potrebuje intenzívnu fyzickú prítomnosť a postupne to prejde, keď to bude ešte robiť v dvoch rokoch, potom by som sa už zamýšľala nad tým, že je zle naučená..... 😉

tea333
5. dec 2011

@karap To, ze dieta zaspava uplne same, je skor ojedinele.Dcera ma len 3 tyzdne. logicky chce citit mamu pri sebe a vyzaduje tvoju telesnu blizkost. zavislost? nezartuj.je to absolutne prirodzeny jav.tak male dieta sa dojci takmer stale a ked sa nedojci, casto sa uistuje, ze je mama pri nej. Vety ako : si si ju naucila su absolutne primitivne. Dieta ma jednoducho svoje potreby, ktore by mali byt prednejsie nez TV.

carodejnica
5. dec 2011

@karap ahoj, u takého malého bába je normálne, že je závislák na prsníku 🙂 - moja je dodnes a bude mať 2,5 roka :D skús to poriešiť šatkou a môžeš sa starať aj o väčšie deti - tu je krásna fotokniha s fotkami, čo všetko sa dá robiť pri dojčení - http://www.cewecolor.cz/index2.php?option=com_s... alebo https://sites.google.com/site/blogodojceni/pri-... 😎
btw. K tej nešťastnej telke, ja som dosť často malú dojčila a uspávala pri zapnutom (stíšenom) TV bez problémov.. 😉

renca3
5. dec 2011

@kaja73 - nuz dievcata su dievcata. moji chodia spat naraz, postele maju asi 2 metre od seba. keby boli na jednej velkej alebo tesne vedla seba, urcite by do seba stuchali a dobiedzali jeden do druheho. 😉 ked sa nevedia niekedy dohodnut ku kt. pojdem skor, sadnem si na stolicku a pockam kym zaspia.

zuzanockamt
5. dec 2011

@poleva novorodenec ma byt pri matke a nie odlozeny v postielke ... pri mame mu je najlepsie ... a nazor, ze sa "nauci" a potom ho to uz nebude matka vediet "oducit" je neopodstatneny ... dieta sa v takom veku "neuci" na ruky, pre neho je to prirodzene a normalne a malo by to byt uz konecne normalne aj pre kazdu matku ... naco sme chceli deti, ked ich mame potom odkladat do postielok

poleva
5. dec 2011

@zuzanockamt postieľka je na spanie

poleva
5. dec 2011

@tea333 ona neuprednostnuje telku,a sory ked máš názor,že matka,ktorá sa točí celý den pri 3 deťoch,nemá nárok si večer vyložiť nohy a kuknúť tv?? nepotrebuje oddych? ty máš jedno dieťa ona tri,,,,nebudme ako v stredoveku,že telka je niečo nenormálne

zuzanockamt
5. dec 2011

@poleva u nas je postielka skladisko na hracky 😀 ... a este asi aj dlho bude 🙂
len novorodenec, ked lezi v postielke nechape, ze mama je v tej istej miestnosti, kedze ju neciti ... pre novorodenca existuje len momentalny pocit ... lebo tu sa bavime o novorodencovi, ine to je u väcsieho dietata

kukucg
5. dec 2011

@karap aj moj syn bol taky a je to podla mna uplne normalne, proste su deti ktore tu blizkost velmi intenzivne potrebuju a ja nevidim dovod pre co to pre ne neurobit... viem ze je to velmi narocne ale hold s detmi to tak byva, moj syn ma teraz skoro 5 a este stale si v klude telku vecer nepozriem a nemenila by som a chcem aj dalsie aj ked bude take iste 🙂

poleva
5. dec 2011

@zuzanockamt jasné,chápeme sa 😉

lenadka
5. dec 2011

@karap mam taku mladsiu dceru, neboj sa terz ma 16 mesiacov a uz to nieje tak casto, ale lepi sa stale 😀 clovek si zvykne a je to aj mile, ved uz nebudem mat dalsie taketo lízatko 😵 to ze potrebovala byt stal blizko som riesila atkou aj teraz ked potrebuje byt nalepena, tak ju nalepim a je pokoj a ze ako sa chudne pri tom? 😀

evka4
5. dec 2011

@karap mne je vzdy luto kazdej mamicky, co tu prosi o radu a supermatky, ktorym sa o starostlivosti o tri deti ani nesniva, sa na nu vrhnu ako supy... ok, uznam, ze tvoj uvodny prispevok nie je najvydarenejsi, ale potom si to upresnila, ale aj tak ti davaju...
ja ti s tvojim problemom velmi neporadim, zrejme musis len vydrzat do momentu, kym sa to nejako zlepsi... len som ti chcela napisat, aby si si nijako nepripustala prispevky niektorych mamiciek, ktore uz asi zabudli na to, ako sa moze citit cerstva mamicka...

tul1p
5. dec 2011

a si predstav, ze taketo dieta mam ako prve! a teraz naber odvahu mat druhe! 😀

nastastie ma uz 15 mesiacov pre jeho zavislost na prsniku som ho musela po roku odstavit, naucil sa zaspat v postielke sam a stale sa z neho uplne ine dieta. je vyrovnanejsi, nie je taky opistany, je samostatnejsi. tak vydrz,on z toho vyrastie!

teddynko
5. dec 2011

@karap tvoje dieťa je také malinkééé! Ono potrebuje len teba.. ale to ti tu už mnohé napísali.. Ja mám tiež tretie bábo, už takmer 9 mesačné a ešte ani jednu noc nezaspal sám. Nakojím a ležím s ním na posteli, kde aj zostane celú noc.. nebolo to tak vždy.. Ako bábo som ho ukladala do postieľky.. Ale teraz sa budí častejšie ako predtým, aj 3 krát za noc kojím , okrem toho dávam cumeľ.. Nie je v mojich fyzických silách celú noc pendlovať po spálni, aby som ho nosila a ukladala naspäť do postieľky.. čo som robot? Dve predošlé deti sú už veľké a veľa pomôžu - na rozdiel od tvojich maličkých.. Ozaj , tie moje dve veľké deťuše boli tiež iné.. nikdy sa nestalo, že by som ich musela uspávať, veru zaspali samé a tento náš miláčik je celkom iný.. Vôbec mi to nevadí, užííííííííívam si to, skús to aj ty.. 😉

bubelko
5. dec 2011

@karap ahoj, co mozes skusit ak ju chces naucit na postielku - poloz do positelky a daj k nej tvoje pyzamo z noci alebo tricko, aby citila tvoju vonu. nehovorim, ze to funguje na 100%, ale u nas celkom zaberalo a zabera - hoci sa jedna v nasom pripade o pyzamo ci tricko tatove a nie mamine 😉