icon

5 mesačná dcérka spala s otvorenými očami

monika2519
16. feb 2015

Ahojte maminky mam 5 mesačnú dcerku a dnes zaspala s otvorenými očami strašne som sa zlakla lebo som myslela že nedycha ☹ tak som s ňou zatriasla a nič až keď som ju schmatla na ruky a trocha potriasla začala reagovať skoro som dostala infarkt, stalo sa to už niekomu som s toho vystrasena ...

el6
•
16. feb 2015

uplne otvorene alebo pootvorene mala ocka? monitor dychu nemate?

monika2519
autor
•
16. feb 2015

No mala ich otvorene monitor máme ale nebola v postieľke ale primne na gauci som myslela že len zaspava ale keď sa asi minútu nepohla tak som sa zlakla či sa jej nieco nestalo .

monika2519
autor
•
16. feb 2015

@el6 počuli ste uz o niečom takom ?

dejnas
•
16. feb 2015

@monika2519 len sa chcem spýtať - si si istá, že určite spinkala? prečo si mala pocit, že nedýcha? ako dlho to trvalo?

livka_
•
16. feb 2015

ja som to prave hladala na nete pre zaujimavost, tak ano, stava sa ale suvisi to s namesacnostou, a to tak male dietatko nemoze byt asi namesacne. kazdopadne. rano by som hned volala lekarke, lebo aj google aj ine maminky, nenahradia studovaneho doktora.

mirellka
•
16. feb 2015

aj mne sa to stalo vonku na prechádzke v kočíku...presne ako píšeš , nazrela som či drieme no mal očka otvorené, chcela som mu popraviť čiapku a všimla som si že nič neregistruje tak som hovorila na neho taktiež nič tak som ho rychlo v šoku vytiahla a zatriasla s ním a v tom sa prebral , spal s otvorenými normálne otvoenými očami...strašný pocit čo všetko mi prebeho v jednej sekunde hlavou.....má také stavy že sa zahladí na dosť dlhú dobu ani nemihne , podla mňa je to mikrospánok...

monika2519
autor
•
16. feb 2015

@dejnas no tak myslím že spinkala lebo sa nehýbala vôbec a nereagovala keď som s ňou zatriasla ale myslím že neprestala dýchať lebo keď reagovala nelapala po dychu ani nič par minút neviem presne ale nie dlho max 5-6 lebo som ležala pri nej

monika2519
autor
•
16. feb 2015

@livka_ no urcite mu zajtra zavolam aj ja som hladala ale nič moc som nenasla

monika2519
autor
•
16. feb 2015

@mirellka no ako hovorim doteraz mi je z toho zle aj moja sa zadiva ale keď sa jej prihovorim tak reaguje ale toto bolo divne uf stalo sa vám to ešte po tom niekedy ?

sashka22
•
17. feb 2015

Pamatam si, že moj mladší brat často tak spaval, aj ako mama bývala vystrasena, bolo to tak často, že ho potom aj prestala budit a len rukou zavrela oci, teraz má 20 r. a nedávno som ho zas zazrela s otvorenymi spat, je to sice desivy pohlaď, ale tak nejak mi to k nemu už patri.

bellamafia
•
17. feb 2015

@monika2519 kamoskin maly ma nieco podobne...zbehni s malou lekarke nech ta posle na detsku neurologiu aby ste sa vyhli zbytocnim komplikaciam....hlavne s nou netras....treba sa jej prihovarat a hladkat...nema u vas v rodine niekto epilepsiu?...nechcem ta zlatino strasit.....drzte sa a malej hooodne zdravicka prajem

atomica87
•
17. feb 2015

@monika2519 ja som ako decko tiez spavaka s otvorenymi. Zistili mi poruchu stitnej zlazy /hyperfunkciu/ a ked som sa zacala liecit preslo to. Inak nebolo to velmi prijemne, stale som sa cutila unavena a ked som vstala som si normalne pamatala ze co som videla. Ked nam niekto vosiel do izby kym som spala tak som to vzdy vedela 😀 😀 😀

feist
•
17. feb 2015

@monika2519 ahoj, u takýchto maličkých deti neviem,ale u trosku väčších to môže byt uplne normálne.viem z rozprávania ze som spávala s otvorenými očami.kym sa to ale uzavrie ze je to ok,treba najprv vylúčiť iné príčiny,hlavne neurologické. U cca 4rocnych deti je nieco takéto typické pre tzv epilepsiu s absenciami,je to typ epileptickeho záchvatu bez kŕčov.neviem ale,ci sa to vyskytuje aj u takýchto maličkých detičiek.urcite zájdi k lekárovi a trvaj na neurologickom vysetrenie,hadam to nic nie je a budes mocť byt kludna ze proste sem tam tak spinka.

el6
•
17. feb 2015

@monika2519 pripomenulo mi to môjho brata...ten spaval skoro vzdy s ocami napoly otvorenými...a vsetko v pohode...ale ako pisu baby, pre pokoj duse by som sa asi popytala doktorky...
inak neviem co znamena, ze si s nim zatriasla, mozno len jemnucko...ale mozno si pocula, ak nie - tak existuje syndrom traseného dietata...takze opatrne s tym...radsej posuchaj brusko, chrbatik, tvaricku, hlavicku...ale radsej asi netras...drzim palce, nech je vsetko ok

denisqaa
•
16. mar 2015

maly spi tiez niekedy s pootvorenimy ocami ,,staci mi , ked vidim ,, ako sa mu dviha hrudnik ,,ale pre istotu chodim radsej kontrolovat ,,, Raz ma velmi vystrasila sestra , ked mala cca 1 rok ,, Bola som s nou na prechadzke , ona v kociku ,,, a par minut sa nehybala,len oci otvorene , ani nimi nemykla a nehybala sa,, Strasne som sa zlakla a hned s nou utekala k mame ,,a v tom sa zacala malicka smiat ,,, To sa stava casto detom asi ,,,, 😒 Ale clovek nikdy nevie ...