icon

5 mesačné bábo si vyžaduje veľa pozornosti

mirkava
13. aug 2014

Mám takmer 5 mesačné babo, je to úžasné chlapčiatko a milujem ho najviac na svete, ale vyžaduje si veeeela pozornosti, stále musím byť s nim ak si odbehnem tak pače aj ked ho dám spinkát na terasku v kociariku tak ho musim vozit, nie vždy ale takmer (v postielke mi cez den nepospi)... a práve pri tom spánku si uchmatnem trochu času aby som popratala a navarila... manžel chodi domov vecer a ked mu hovorim ze som niečo nestihla tak mi nechce veriť a že "ako to asi robia né ženy"..... tak sa pýtam ako to robíte baby? 🙂

tatianka7
13. aug 2014

@gromkaver detto moja-píšeš mi z duše,len ja mám 2,7r a 2,5 mesačné-plne a často kojené,samozrejme,nikto mi od pôrodu nebol pomôcť,takže nákupy,dr. davaj sama s dvomi autobusom do mesta a ked je mm doma,tak sa tiež moc nestrhá..chystám sa ho šupnúť do reality,lebo takto úplne zlenivie a ja sa zbláznim.. 😀 😀

arwen88
13. aug 2014

ja sa priznavam, ze nestiham...mozes manzelovi povedat, ze aj take zeny su...a ze svet sa z toho nezruti... 😉 a tak som si planovala dokonalu matersku, ze sa budem venovat dietatku a propri tom bytecek, ako zo skatulky, ze budem vyvarat, vypekat...naivka som bola... realita je teda ina 🙂 nase mimco male milovane je narocnejsie, ako vsetky miminka okolo a od zaciatku malo spinkavala...a tak mame navarene len obcas a upratane len to najnutnejsie 🙂 okna budem asi spachtlou cistit 🙂 ...ako pisu maminky predo mnou...zver dietatko do otcovych ruk a daj mu za ulohu napr. len oprat a vyvesat bielizen popri tom...ani len to by nezvladol...

jaroe
13. aug 2014

tiez som nic nestihala, ked som mala prve. Teraz to sice tiez nie je ruzove, ale paradoxne, vychadza mi to lepsie. Chce to asi len cvik. A este ten nosic alebo satku. O kolko lahsie by sa mi bolo dychalo, keby som pouzivala uz pri prvom dietati. Vazne, skus vyskusat

siska53
13. aug 2014

@mirkava inak uz 3.tyzden praktizujeme to,ze 1dieta v 1den v tyzsni ide na cely den k starym rodicom (navecer pride s tatom domov) no a musim povedat,ze to je oddychovka..mat len 1 dieta doma. Robime to ako pripravu na skolku...
Teraz bol prec maly,tak som bola len s malou,takmer cela jej-len 3pracky som oprala,ale 2boli velke veci-postelne a uteraky a s 3.mi pomahala. Onak sme sa hrali a ked zaspinkala,tak som este presla v polke bytu prach a ometlom i parkety vsade,aspon sa to trosku odprasni..a stihla som si i oddychnut citanim.. No a ked zaspali,tak okrem casu tu na mk,som spravila palacinky a polievku..a zas mam na 2dni navarene a mozno aj zamrazim polievku na horsie casy..

A ten prach?casto ho robim raz za dva tyzdne...zehlit uz tolko nezehlim,co sa da,pekne poskladam.
Vysavanie ci pretieranie parkiet na mokro je 2x do tyzdna,ak nestiham,tak raz a riesim to tym odprasnenim ometlom dakedy aj plus 2x tyzdenne k tomu..ale ako-kedy.ak nestiham z roznych dovodov,tak je to len raz tyzdenne..dlazba vacsinou byva umyvana denne,obcas obden..nakupy su denne,ale zvacaa len pecivo ci chlieb..

A inak kedysi som pozeravala (este bezdetna) na Spektre Mamicka strajkuje..poucne..tatinovia ako machrovali,no zistili,ze nestihaju ani polovicu z toho,co ich polovicka..ale zas su muzi,ktori to vedia zvladnut rovnako dobre,ako zena..len ti si tym vyvojom presli tiez..

Ty si len hladas system a potrva,kym sa zladite..ja som bola na tom horsie,lebo my sme sa stahovali k sebe len 5dni pred narodenim maleho,dovtedy kazdy byval u rodicov a teda sme si museli vsetci zvyknut na nove byvanie,na to,ze sme traja,prosto vsetko naraz.a okolo babatka je strasne vela roboty,plus som sa ja musela zorientovat v kuchyni,kde co mam,u mamy to uz bola rutina,tu som sa zabehavala do vsetkeho.🙂

gromkaver
14. aug 2014

@tatianka7 a stihnem okrem vrieskania na maleho aj vynadat muzovi, ze si lahne jak "vajcak" na gauc, ale same sa to tu neurobi, tak on to chape, ale ze je UNAVENY, lebo ja, co hlavne po nociach aj 100x kojim 20mes. dieta unavena nie som 🙂 .. sme proste turbo zeny... a este mu treba vecer urobit faktury, no ktoze to asi tak robi?!? ... ale uz ked treba k dr., tak smola, ide s nami, nakupy odmietam robit vo velkom obchode sama, jeden reve, co nechce sedet v kosiku, druhy reve, ze chce ist do kosika... no ako fakt mam jedny nervy... starych rodicov nemame, co by som za to dala, keby aspon jedna babka bola, aspon na 1-2hod. tyzdenne ☹ ... ale tak zvladli to iní, zvladneme aj my 😀

maznacik007
14. aug 2014

podla mna to bola este pohoda ... vacsia sranda je ked mas tak ze jedno dieta na prvom stupni ZS /prvak, druhak/ a dalsie v skolke ... obaja robite dochadzate za pracou ...

potom veru ked prides vypluta domov po siestej spolu s muzom /co si pozbierala deti od opatrovatelky lebo skolka skonci skor, z druziny/ a zacinas druhe kolo .. vecera, ulohy, ...... a ked ich ulozis dorabas nieco do prace alebo riesis s dietatom skolsky projekt ktory musi byt ASAP ... potom uz prach neriesim .. len aby si bolo kam lahnut, kam polozit tanier a kde napisat ulohu
to je len potom to prave carovanie ....

ukulela
14. aug 2014

maly mrndos ku nam pride v oktobri ... raz mi povie, ze "ine to stihaju" tak mu necham odstriekame mlieko a na - dokaz mi to - a vecer chcem teplu veceru a nakupene, poprate a upratane ...
@mirkava manzela musis bud zapojit intenzivnejsie, alebo mu cez vikend naordinovat viac starostlivosti o dietatko ... prebal, idem varit ... uspi, zehlim ... okup, upracem zatial - aby sa spamatal. je jasne, ze sa ta taky argument dotkne - ale nesmies si to pripustat. su deti nenarocne a aj take, co z teba vysaju vsetku energiu a cas a este cosi navyse 🙂

tatianka7
14. aug 2014

@gromkaver tak je ,moja veru 😀 nejako to dáme 🙂 ,ja sa smejem,že ked je preč,máme doma režim,pohodu a poriadok 😉 a ked príde,ja nervavá,lebo on spí,ked si vytiahnem nejakú piplavú robotu,tak tresne,že ideme návštevu a pod.,,tak som v nedeľu večer povedala,dosť a ideme riešiť 😀

anuskaaprazko
14. aug 2014

@gromkaver hracky predsa nie su bordel 😀

gromkaver
14. aug 2014

@anuskaaprazko 😀 nie, nie su, ale uz ked mas vsade kopky lega pomiesaneho s autami, kockami a su ozaj vsade - aj v posteli fajna masaz 🙂, tak to nevyzera "uhladne", a ja sa aj tak nakoniec od mojho starsieho dozviem, ze ved to smetiarske auto pozbiera.... 🙂

anuskaaprazko
14. aug 2014

@gromkaver vsak ja to poznam ale neoznacujem to za neporiadok alebo bordel ale proste rozhadzane hracky... Ale ked je v byte male dieta tak by sa jeden zblaznil to stale upratovat 🙂

zuzanockamt
14. aug 2014

@mirkava mala som dieta v satke alebo nosici, ked spal a vtedy som stihla porobit nejake veci a aj ked nespal, tak bol v satke a dalo sa mi nieco urobit

mirkava
autor
14. aug 2014

@marionmarion tak to musim vyskusat, ale on má velmi blízko mamu takze by to asi poriešil po svojom 😒

mirkava
autor
14. aug 2014

@lauricka obdiujem maminky s dvojcatami, to by som si asi hodila maslu 🙂 vazne klobuk dole

marionmarion
14. aug 2014

@mirkava sak potom zober aj ty dieta k jej mame, nech pomoze ked moze... 😒

petka3012
14. aug 2014

ja tiez nestiham a to ma rok, ale od jej narodenia mam neporiadok, denno-denne 😒
upracem a neprejde ani hodina a zasa je vsade BORDEL!!!a niekedy uz ani nemam sil upratat, varit stale varim, ale na upratovanie sa radsej vykaslem a idem si oddychnut, ak teda aspon to mozem
nezvykla som si este, pravdupovediac ale co uz, taky je zivot niektorych zien na MD
horsie je ked mi pride necakana navsteva

lauricka
14. aug 2014

@mirkava to iste si hovorim ja o maminkach s trojcatami a viac 😉 . Ale ako sa hovori, ked musis, tak musis. Moji su celkom dobri, nastastie. Jasne, ze stale su to 3-rocne deti, ale nie su to nejaki sarkani divoki aspon.

naolina
14. aug 2014

mozte mne neverit, ale ja mam 3rocneho synceka (odmalicka velmi malo spal a vyzadoval pozornost non stop)- ja tiez nic nestiham pri nom ☹ uz viac ako tri roky mame v dome neporiadok 😖 varim a pecem vsetko narychlo ☹ pred rokom pribudlo nam dalsie detia a s nim aj dalsie starosti.Ked porovnam svoje deti-tak pri malej viac stiham( ked bola mala a syncek bol u svokry) ako pri synovi.Mne sa zda, ze "problem" nie je v tebe....Kludne muzovi ukaz tento forum/diskusiu a nech sa presvedci, ze su zeny, co nestihaju 🙂 🙂 🙂 napriklad ja 😉 nechvalim sa tym, zle chcem ta povzbudit, ze nie si sama 😅

zitaje
15. aug 2014

Moj 10-mesacny dnes za cely den spal 40 minut. Inak buchal o seba sklenenymi poharmi na zavaranie, ktore som mala ulozene pod kuch. linkou, vypratal dcerine puzzle z policky a tiez stavebnicu a drevene kocky, stiahol na seba susiak s pradlom, knihy z kniznice a dcerine zosity, pootvaral zasuvky na komode a spodne skrinky v kuchyni, hryzol kriedu na tabulu, vyliezal na stupienok, pohadzal vsetky magnetky z chladnicky, ozuzlal kabel od pocitaca, asi 3x vysiel von na balkon, olizal dcerine gumaky a isto este milion dalsich vhodnych a menej vhodnych cinnosti. Popri tom sa dost tazko robi cokolvek, co vyzdauje ci uz sustredenie, alebo by to clovek rad robil napr. 10 minut bez prerusenia 😅 ale tak clovek musi prisposobit svoje naroky na poriadok napriklad.
A to mam k drobcovi dve babysitterky, ktore ho obcas zabavia 😎

sufo
15. aug 2014

Zeny vy tu uz nic nepiste. Ja maaaaam najhorsie dieta na celom svete !!! 👎

era222tify
15. aug 2014

Ja som pri synovi vstavala o 4 rano!!!!!!!!( boze, aka som bola hlupa)a zehlila som, len aby som zvladala aj domacnost . Maly bol a je hyper a vyzadoval si vsetku moju pozornost, babky mame daleko, manzel toho casu robil v UK, takze to bolo na zblaznenie. Po nejakom case ma to prestalo bavit a tak som sa vykaslala na snahu udrzat dom v totalnej cistote a robila som fakt len tie najnutnejsie veci. Dcera zase plakala cely den, spala 1/2 hodky denne, takze pri nej som tiez vela neurobila. Teraz maju 9 a 4 a su to uzasne deti, ktore pomahaju a stiha sa. Aj ja som si myslela, ze to nikdy neskonci a ja skoncim na psychiatrii, ale ver mi, raz to skonci a syn sa coraz menej so mnou mojka, co chapem a tak si ich uzime pokial nas potrebuju , vsetko ma svoj cas. Vela trpezlivosti.🙂

zimmi1
18. aug 2014

ha ha, ako tak citam, tak to je vsade rovnake ako u nas.veci sa snazim rozplanovat, ale vacsinou mam bude navarene, alebo upratane..takze varim vzdy na viac dni a upratovanie mam tiez naplanovane na cely tyzden, takze nikdy nie je 100% poriadok a najviac ma tesi manzelova pravidelna uvaha, ze ine zeny to stihaju..by ma zaujimalo ktore.. 😉

siska53
18. aug 2014

@sufo ???

sufo
18. aug 2014

@siska53 ano?

siska53
18. aug 2014

@sufo Zeny vy tu uz nic nepiste. Ja maaaaam najhorsie dieta na celom svete !!! 👎 ze preco???

sufo
18. aug 2014

@siska53 tak co.. No. Kazda mama v mojom okoli sa chvali ake krasne, dobre..ako spinka, papka, kakuska atd..pre mna nepochopene hatlaniny. Moje dieta z 24 hod.reve 20!!! V 5 mesiacoch stala na nohach, kde moze tak len zle! Horsie ako 20 chalanov. Cista psychiatria! Nic neurobim, mam problem sa ist v....t na wc. Vyzeram ako z doby ladovej, cas na seba??? To asi skor cesta na mesiac. A to podotykam, ze mam 14 roc.dceru este. To bol zazrak oproti tejto! Moj starky pride domov a...vsetky zeny vsetko stihaju..on to nechape ako ja nemozem. Aaaaa proste XY dalsich veci. Ja to napisem tak, ze nikdy by som uz nechcela dieta v 35 rokoch. Je to fakt cista psychiatria. Ale musim zas napisat, ze uz aspon 45 min.za den spi! Doma uz navsetko dlabem a hotovo. Akosi bolo a bude ..

siska53
18. aug 2014

@sufo uf,to ti nezavidim! Mne stacili koliky malej do 3,5m. A to som mala 2r.drobca... Teraz zas mame obcas veselo,lebo mala ma 1.fazu vzdoru a maly 2.fazu... A teda fakt neviem,kebyze je kazdy den taky zly.. To mas fakt tazke....

Ono vo vyssom veku je ta unava vacsia (ja prve v 35 a druhe v 37r.,v 24 som "au-pairkovala 1 a 3r.dieta,takze to viem porovnat,tiez)..

Na utechu-mama mi raz spominala,ze pod nami,ked som ja bola babo,byvala rodina s chlapcekoma ten reval nonstop...do roka..potom akoby utalo a z urevanca bol pohodak... Svokrov brat mal zas cely prvy rok prevrateny den s nocou a to ich mama mala tiez svokra vo veku cca tvojej dcery...

Ti nasi podsusedia to robili tak,ze porobili, co bolo treba,aj sa mu povenovali,ake nechali ho aj tak a robili si svoju robotu...
Prosto svoje potreby nemozes uplne zanedbat,inak sa zblaznis...tak ides na wc,nech si poplace,ved tam nie si hodinu,len par minut..nam dost pomahal nosic..bola spokojnejsia,ja som sa mohla aj malemu venovat,aj si porobit..lebo zas ked uz neboli koliky,bola strasne zvedava....nic jej nesmelo ujst.
Skoda,ze ti nema kto pomoct,aby si si oddychla.

Hadam uz coskor bude lepsie..

vlockasnehu
26. aug 2014

Zivot je otazkou priorit. Doelzite je, aby dieta bolo nakrmene, prebalene, vyspinkane, spokojne. Dolezite je, aby si sa stihla najest a aj aby manzel mal co zjest, ked pride domov. Dolezite je, aby ste si mali co obliect a este aby si si nasla cas na umytie sa, osprchovanie sa a trosku odpocinku. Vsetko osttane su somariny, ktore mozu pockat, nic nemusi byt spravene hned a zaraz. My zvykneme na striedacku cez vikend toho viac navarit, aby bolo co jest cez tyzden. A nejake to upratovanie si zvyknem spravit ked babao ma svoj doobednajsi 4 hodinovy spanok.

siska53
26. aug 2014

@vlockasnehu take nepoznam...maly mal zvacsa 20minutovky,ak spal 2hodiny,som jasala..mala sice vedela spat aj 3-4hodiny,no v rom case uz zvacsa nespal vtedy vyse 2r.drobec..resp. 3x do tyzdna. Casom coraz menej..takze ja som to musela stihat pocas toho,resp.s nimi. Nastatsie 2x do tyzdna chodili rodicia,tak som aspon vtedy mohla pokojnejsie nieco robit. Alebo mama a ka som bola s malou,dojcit,nosit atd..
Ja to chapem,dakedy je to tazke i teraz,ked su trosku vacsi..ale uzbsom si zvykla a ked su prec vonku s nasimi,normalne mi chyba ten hluk.

tilly24
26. aug 2014

s tymto plne suhlasim, nechaj manzelovi dietatko aspon na jeden cely den, rano odid a vecer sa vrat a uvidis co ti povie, ci stihol ist aspon na zachod.