icon

6 ročny sa nevie utrieť

nata97
10. apr 2022

Ahojte prosim poraďte ako ho naučiť aby sa sam začal utierať ked ide na velku potrebu ,ja už neviem čo z nim mám robiť stale keď ide na wc ma vola ..ani v školke nechce spať koli tomu 🙂

ckatka
10. apr 2022

@nata97 no to neviem...ale náš má 5 a skúšali sme ho to naučiť, a on má nejaké krátke ruky alebo co....nedosiahne si tam
Neviem co mam robiť. Kúpila som už aj vlhceny toaletný papier, ze skúsime, nech teda zlezie z WC a cupne si a tak 🤷‍♀️ale zatiaľ to nejde.

nata97
autor
10. apr 2022

@ckatka no presne aj moj ma to tak ze nedosiahne si tam a potom sa boji ze si zašpini ruky ..

viestta
Odpoveď bola odstránená
nata97
autor
10. apr 2022

@viestta vyskušame ...no zda sa mi to zložitejšie

rebeca40
10. apr 2022

Ako baby dufam,ze si tu nebude mysliet,ze som šiši no syn 10 r.je pevnejsi aj ruky dake kratke skratka este nadavno som mu zadok utierala.
A reku dost sak skus s predu a utiera sa v pohode od vtedy ,ze som jaaa trubka to skôr nenavrhla 🙈🙈🙈😁😁😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
akvi
10. apr 2022

@ckatka je normálne, že má krátke ruky v tomto veku, aj školská zrelosť sa testuje napríklad aj tak, že dieťa si má chytiť pravou rukou ľavé ucho ponad hlavu. Malé deti si nedociahnu.

Inak to s tým utieranim bol aj u nas problém v MŠ, jedna ucka na neho nakricala, ze taky veľký a nevie sa utrieť, pritom mal 4 roky vtedy a ma odvtedy taky blok, že ide na veľkú výlučne doma, on ked boli týždeň v SvP, tak nebol vôbec na veľkú 😔. A doma máme bidet, tam nemal problém sa umyť. Ale tiež spredu, u chalanov je to našťastie ok aj s tym utieranim, tak by som ho určite učila tak.

oslo1
10. apr 2022

Preco ich to v skolke neucia?
Syn Bude mat 4 roky, v skolke sa musi Sam utriet, ucitelky iba docistia.
Na buduci rok ide do skoly, tam ho uz nebude mat kto utriet.

vlucifuk
10. apr 2022

Naši boli štyri roky v škôlke a ani raz, áno, ani raz za štyri roky tam neboli na "veľkej"...Správny gazda nosí domov...Ale aj naši sa naučíli utierať zadok až okolo šiestich-siedmich rokov. Jeden trochu skôr, druhý mal stresy z toho, že si neutrie dobre a bude mať okakané slipy a to neprežije. Hmm...

stanulienkat
10. apr 2022

@oslo1 preco ich to neucia rodicia? Ja som moju malu od 3 rokov iba docistovala. 5 rocne dieta je uz fakt velke,aby to zvladlo samo. Nie za vsetko mozu ucitelky. Len ked im mamy utieraju zadky do 7 rokov,tak sa cuduju, ze to ani v 8 nevedia.

ckatka
10. apr 2022

@stanulienkat môj to nevie nedociahne si. Neviem ako ho to mam naučiť 🤷‍♀️ keď sedí na záchode a rukami sa pridrza dosky. (Alebo minimálne jednou teda. Keďže na zem nedociahne a schodíky mu furt utekajú 🤷‍♀️😉 je to cele také nemotorne nejaké a ostáva spinavy

stanulienkat
10. apr 2022

@ckatka ale tak jasne, ked nedociahne. Ja som reagovala hlavne na ti, ze preco to ucitelky neucia. To je podla mna povinnost rodica.

oslo1
10. apr 2022

@stanulienkat ja si tiez myslim, ze to je v prvom rade uloha rodica. No ale potom Tu mame pripady, ze dieta ma 10 rokov a je zapecene, lebo sa nemoze v skolke vyserinkat. Nema ho tam kto utriet.
Moj syn sa doma tiez utieral. Ale odkedy zomrel Ocko, tak Vela veci 'nevie' . Ja som rada, ze nie je naspat v plienkach.
Ale suhlasim, rodicia musia ucit.

ajka0207
10. apr 2022

@vlucifuk ja som na veľkej nebola v škole za celé štúdium a nemám pocit že mi to nejak ublížilo :P. Dcéra tiež ide len doma.

saxana000
10. apr 2022

Vlhceny toaletny je zaklad neroztrhne sa mu a ruky si nezaspini.asa mala 5 rocna sa utiera postojacky ked zoskoci zo zachoda a dociahne v pohode posledne mesiace uz nemam ani co docistovat..skor sa teraz musime naucit opucovat po sebe zachod.