6 ročny sa nevie utrieť
Ahojte prosim poraďte ako ho naučiť aby sa sam začal utierať ked ide na velku potrebu ,ja už neviem čo z nim mám robiť stale keď ide na wc ma vola ..ani v školke nechce spať koli tomu 🙂
Ako baby dufam,ze si tu nebude mysliet,ze som šiši no syn 10 r.je pevnejsi aj ruky dake kratke skratka este nadavno som mu zadok utierala.
A reku dost sak skus s predu a utiera sa v pohode od vtedy ,ze som jaaa trubka to skôr nenavrhla 🙈🙈🙈😁😁😁
@ckatka je normálne, že má krátke ruky v tomto veku, aj školská zrelosť sa testuje napríklad aj tak, že dieťa si má chytiť pravou rukou ľavé ucho ponad hlavu. Malé deti si nedociahnu.
Inak to s tým utieranim bol aj u nas problém v MŠ, jedna ucka na neho nakricala, ze taky veľký a nevie sa utrieť, pritom mal 4 roky vtedy a ma odvtedy taky blok, že ide na veľkú výlučne doma, on ked boli týždeň v SvP, tak nebol vôbec na veľkú 😔. A doma máme bidet, tam nemal problém sa umyť. Ale tiež spredu, u chalanov je to našťastie ok aj s tym utieranim, tak by som ho určite učila tak.
Preco ich to v skolke neucia?
Syn Bude mat 4 roky, v skolke sa musi Sam utriet, ucitelky iba docistia.
Na buduci rok ide do skoly, tam ho uz nebude mat kto utriet.
Naši boli štyri roky v škôlke a ani raz, áno, ani raz za štyri roky tam neboli na "veľkej"...Správny gazda nosí domov...Ale aj naši sa naučíli utierať zadok až okolo šiestich-siedmich rokov. Jeden trochu skôr, druhý mal stresy z toho, že si neutrie dobre a bude mať okakané slipy a to neprežije. Hmm...
@oslo1 preco ich to neucia rodicia? Ja som moju malu od 3 rokov iba docistovala. 5 rocne dieta je uz fakt velke,aby to zvladlo samo. Nie za vsetko mozu ucitelky. Len ked im mamy utieraju zadky do 7 rokov,tak sa cuduju, ze to ani v 8 nevedia.
@stanulienkat môj to nevie nedociahne si. Neviem ako ho to mam naučiť 🤷♀️ keď sedí na záchode a rukami sa pridrza dosky. (Alebo minimálne jednou teda. Keďže na zem nedociahne a schodíky mu furt utekajú 🤷♀️😉 je to cele také nemotorne nejaké a ostáva spinavy
@ckatka ale tak jasne, ked nedociahne. Ja som reagovala hlavne na ti, ze preco to ucitelky neucia. To je podla mna povinnost rodica.
@stanulienkat ja si tiez myslim, ze to je v prvom rade uloha rodica. No ale potom Tu mame pripady, ze dieta ma 10 rokov a je zapecene, lebo sa nemoze v skolke vyserinkat. Nema ho tam kto utriet.
Moj syn sa doma tiez utieral. Ale odkedy zomrel Ocko, tak Vela veci 'nevie' . Ja som rada, ze nie je naspat v plienkach.
Ale suhlasim, rodicia musia ucit.
Vlhceny toaletny je zaklad neroztrhne sa mu a ruky si nezaspini.asa mala 5 rocna sa utiera postojacky ked zoskoci zo zachoda a dociahne v pohode posledne mesiace uz nemam ani co docistovat..skor sa teraz musime naucit opucovat po sebe zachod.

@nata97 no to neviem...ale náš má 5 a skúšali sme ho to naučiť, a on má nejaké krátke ruky alebo co....nedosiahne si tam
Neviem co mam robiť. Kúpila som už aj vlhceny toaletný papier, ze skúsime, nech teda zlezie z WC a cupne si a tak 🤷♀️ale zatiaľ to nejde.