icon

8 mesačný syn málo pribral

30. máj 2020

Ahojte maminky je podľa vas v poriadku ze moj 8 mesacny syn pribral od posledného vazenia na 6.msesacnej poradni len 30 gramov? Doktorke sa to tiež nepáči ale zatial nas bude len sledovať

sunny8
•
30. máj 2020

Moja dcérka sa dlhodobo držala na hmotnosti 8kg a tiež sa to zdalo ako problem spočiatku že tri poradne vážila rovnako. Vraj môže mať ľahké kosti ;)

zooeynka
•
30. máj 2020

Kolko vazi?

autor
•
30. máj 2020

@zooeynka 9 kg.. Je dost puclos

ejanjelik
•
30. máj 2020

Ako sa začnú hýbať budú menej priberat

zooeynka
•
30. máj 2020

Pri takej vahe by som ani nezakladala diskusiu

deti95060810
•
30. máj 2020

za aké dlhé obdobie pribral 30 g? Mne sa to tiež stalo pri synovi lebo sme prechádzali na inú stravu - pevnejšiu nie len mlieko a do toho ešte zúbky....😉
na ďalšej kontrole to už bolo Ok.

pribinak
•
30. máj 2020

Toľko nemal môj syn ani v roku.

kaki221
•
30. máj 2020

Naša malá mala to isté Niekedy sa stalo,že nepribrala ani gram.Teraz druhého bude mať 28 mesiacov a jej váha je 10,5 kila.Je to proste malý bobek a zatiaľ to nijako nikto nerieši.

pribinak
•
30. máj 2020

Treba si uvedomiť aj to že deti už nebudú tak veľa priberať ako spočiatku
Do pol roka majú svoju váhu zdvojnásobiť a do roka strojnásobiť. Čiže ak sa ti narodilo 3,5 kg vážiace dieťa v roku by mal mat približne 10kg

ruzasipova
•
30. máj 2020

@pribinak
@kaki221 A ten moj ma uz v 10 mesiacoch 11kg, aj ked je stale v pohybe.

autor
•
30. máj 2020

Ale ke normálne ze dovtedy priberál skoro kilo za mesiac a teraz dal za dva meskacs len 30 gramov!?..

ivana.natasha
•
30. máj 2020

Ak je mlieko, a aj prikrmy tak je všetko v poriadku. Po pol roku deti už priberajú všelijako, hlavne podľa toho ako sú aktívne. Môj mal včera 6 mesiacov a ma 9 kg, narodil sa 3300g,za prvé tri mesiace sa vypapal na 7,5 kg kojenim, potom sa preštrajkoval k UM, a odvtedy za mesiac 200g,potom 700g, teraz naposledy 600g. Teraz už rátam, že to bude menej a menej, už mu ani netreba moc priberať, i keď vôbec nieje tučný, je taký silnejší, pretože rastie aj do dĺžky, ale teda vyzerá tak na 9 mesiacov, keď to porovnám s dcérou. Ak je spokojný a napreduje, tak je normálne všetko. A ako tu spomínali, aj zuby urobia svoje.

eliska13
•
30. máj 2020

A ako Ti jedava?vidíš nejaku zmenu?môj tiež ako začal lozit, hýbať sa pribral malo.Ak Ti normálne je nerieš to veď váhu má dobrú nevyzerá, že by trpel hladom😊

eriksonka1234
•
30. máj 2020

Samozrejme, že je to v poriadku pri takej váhe, sa čudujem Dr. že to vôbec rieši a stresuje ťa...