icon

Aké je to byť matkou len chlapcov?

ondrejkanova
4. apr 2012

Ahojte mamičky chlapcov. vyzerá to tak, že budeme mať druhé a určite posledné dieťatko opäť chlapca. chcela by som vedieť na čo sa mám tešiť aj netešiť. prosím napíšte mi vaše skúsenosti. vacsina ludi ma po tejto sprave skor lutuje, tak zrejme to nebude nic prijemne a jednoduche co ma caka...su aj ludia co ma utesuju, ze neboj, to zvladnes a pod.....trochu sa toho desim. vsetko je to take vseobecne, ze neviem coho sa vlastne mam bat. preto by som rada vedela konkretnejsie. velmi pekne dakujem.

sympa1
5. apr 2012

take iste ako matkou inych kombinacii detí

kytykenka
5. apr 2012

Ja som porodila trojicky a traja chlapci, jeden zial zomrel v 33 mesiacoch ale mam dalsich dvoch a nikdy by som nemenila za ine pohlavie, co mas bud rada a tes sa a nie ze lutuju, lutuj ty ich aky su sprosty. Chlapci su super 🙂

didiana333
5. apr 2012

Myslím,že všetky normálne maminy to berieme tak,že je to predsa jedno,nech su len zdraví.... 😀 ale chápem ťa,ja som tužila po dcerke,ale s Erikom zažívame tolko srandy,že by som ho nevymenila za nič na svete....a ked to berieš z toho pozitívneho uhla pohladu...dufam,že raz budem mať super nevesty a tým získam tri dcéry.... 😀 😀 😀 😀 samozrejme,ak budem dobrá svokra..... 😉

martinkah
5. apr 2012

je to krásne mať dvoch synov 🙂 krásne sa spolu hrajú, naťahujú.. starší už je aj môj ochranca .. vďaka nim som sa toho už veľa naučila o autách, lietadlách, staviame si z lega autíčka..
ale nie každý je šťastný, keď má dve krásne zdravé deti mužského pohlavia... moja svokra má tiež dvoch synov, môže byť na nich hrdá, ale je zjavné, že chcela aj dcéru a občas mi teda žerie nervy rečami o tom, aké to je strašné mať dvoch chlapcov (napr. v nemocnici pár hodín pred druhým pôrodom 😠 )

mirica
5. apr 2012

ja ti napíšem takto : je to úžasné ...rovnako ako by to bolo úžasné , keby som mala dievčatá . A je to úžasné preto , lebo sú zdraví....to je dôležité, nie to , akého sú pohlavia.

mirinecka
5. apr 2012

keď som čakala druhé bábo tak som troška dúfala že dievčatko, ale na druhej strane som zasa chcela chlapca aj keď jeden už doma bol, nakoniec mám teraz dvoch 3,5 ročného a 15mesačného, ale vôbec to neriešim máju rovnaké záľuby ako naháňanie sa a hlavne bláznenie sú to dvaja živý čertíci, ale aspoň si rozumejú a starší toho mladšieho strašne ľúbi, nikomu ho nedovolil ani kočíkovať lebo že to je jeho Lukáš 🙂, aj keď sa stále bijú sa vedia niekedy aj spolu hrať, teš sa s toho že sú zdravý, aj keď sú živší ako niektoré dievčence, treba to brať z tej lepšej stránky že sa vo svete nestratia lebo všetko chcú vidieť, skúsiť (aj to zakázané), niekedy to je lepšie ako keby mali sedieť len na zadku pri mamičke, 😉 , síce sú menej učenlivejší aspoň tí moji ale poznám aj veľmi šikovných chlapcov, moji sú zas pohybovo veľmi šikovný 🙂. Ja si hovorím že chlapci majú ľahší život ako mi ženy 😠 . A tá výhoda že všetko po sebe obnosia je super kopu ušetrených peňiažkov. 😅 .

cmulinko
5. apr 2012

po 2 chlapcoch sme tuzili mat aj dievcatko...tak sme zapracovali podla metody ako splodit dievcatko a aj sa nam to podarilo 😀 .Mozem ale skonstatovat,ze kazde moje dieta je unikat a najviac mi dala zabrat prave moja dcera a nie raz som mala hlasky do sveta,ze radsej 5 chlapcov ako tuto moju jednu jezibabu 😀 ,ale za nic na svete by som tu moju rozmaznanu jezibabu nedala....ani mojho prveho syna emocionalneho kludasa a ani mojho druheho syna baculateho nervaka 😀

snopkulka
5. apr 2012

Ahoj,
nemám čas prebehnúť príspevky od kočiek, ktoré reagovali predo mnou, tak sa možno budem opakovať, ale fakt sa tým nezaoberaj, hlavne aby boli deti zdravé 😉 Som akurát prekvapená reakciami tvojho okolia... dosť to nechápem, jasné, chlapci sú možno živelnejší, viac vyhľadávajú nebezpečenstvá, adrenalín, ale nikde nie je zaručené, že pri dievčatách to bude iné 😎 ja mám takmer 15-mesačného rošťáka, zatiaľ je to také šidielko, ale skôr pokojnej povahy, zvedavec, uvidíme ako sa bude vyvíjať a aké vlohy sa u neho prejavia časom, či bude skôr pohodový ako manžel alebo horúca hlava ako ja 😵 😵 😀 Teš sa zo svojich detí a buď šťastná, držím palce!!!
PS: Ja som vždy túžila mať dve dievčatá a teraz si vravím, že by ma potešilo keby boli dvaja čerti 😀

lenka268
5. apr 2012

Co presne konkretnejsie by si chcela vediet? Ci bude ten druhy dobry? poslusny? Ved sa tes na babatko a toto co vobec riesis baba jedna 😵 , uzivaj si tehotenstvo a nezaoberaj sa podla mna hlupostami. Mna by to tesilo mat dvoch chlapcov, aj troch 😉 . Mame jedneho zatial a uz neplanujeme dalsie babo. Ale keby nahodou tak sa chlapcovi tesim velmi. Coho sa presne bojis? Moze byt lepsi ako 5 dievcat. Je to fakt tak ze zalezi od vas, od rodicov, od rodiny, priatelov, do akej partie sa dostane ked bude vacsi. Teraz sa netrap, nemas nad cim. Treba za deti dakovat a prosit ( Boha v mojom pripade) aby dieta bolo zdrave a stastne. A vy budete potom s nim 😉

klincek
5. apr 2012

ahoj, tak ti, co ta lutuju, aj ti, co ta utesuju, su tupci, VSETCI! to co su za prejavy v suvislosti s detmi? su snad chore alebo je nejaky iny problem? ak nie, tak k comu sa vobec vyjadruju??
tak cisto racionalne - vyhody: chlapcensku vybavu uz mas, dokupujes minimum. aj v buducnosti sa ti bude lepsie zhanat oblecenie pre 2 chlapcov ako pre chlapca a dievca-zaberie to menej casu. uz vies, ako ho prebalit 😀. a mozes tak trochu predpokladat, ci a ake problemy budu /napr. koliky, placlivost a tak, aj ked kazde babo je ine../. a mozno aj ine veci, netusim, ja mam dievcata..aha, este jedna-nikdy ti nikto nepodaruje nic ruzoveeeeeeeeeeeeeeee!
-nevyhody: nikdy si nedas s dcerou kavu a nepokecate o zivote ako dve spravne zenske, a mozno dostanes mrchy nevesty /ale len mozno, takze skoda sa nad tym teraz zamyslat/.
v kazdom pripade sa tes, ved su z lasky.. ja ked som cakala dvojky, vsetci si boli vzhladom k moje povahe isti, ze to budu chlapci..mam baby ako lusk a aj ked som jedneho chlapceka chcela, uz si to neviem inak predstavit. a loptosi/ky su aj tak 😝

fotoarch
5. apr 2012

tes sa ze budu Z D R A V I .... 🙂 🙂 ja mam 2 a su to moje slniecka v zivote .... 🙂 🙂

nelicefo
5. apr 2012

ako toto dokáže jeden rozumný človek napísať 😠
Preboha...áno možno som precitlivená snažilka...ale čo ja by som dala za bábätko....kľudne aj dievčatko...je mi to jedno.....keď sme zdraví-máme všetko čo môžeme mať na tomto svete...halooo...zobuď sa čo riešiš 😒 ☹ ☹ ☹

skeblicka77
5. apr 2012

nechapem v com je problem mat doma len chlapcov, ja mam dvoch, sestra ma dvoch, dalsia caka chlapca... a som tiez toho nazoru, ze ti co ta lutuju su dost obmedzeni, nechapem v com su chlapci horsi ako dievcat, mozno maju divsu povahu, ale skoro vsetko sa da vychovou zvladnut...zalezi len od teba...ja ked som sa dozvedela, ze bude zase chlapec som bola aj rada, ono to ma aj prakticke dovody, ved nemusim riesit izbu, su spolu, vela veci maly ponosi po starsom..

pralinka25
5. apr 2012

napisem za seba. ja ked som bola prvy krat tehu tuzila som po dievcatku ale narodil sa chlapec. vedela som ze to bude chlapec od 21 tt takze som si na tu myslienku do porodu v pohode zvykla a ani ma to v konecnom dosledku vobec nemrzelo. je mily a poslusnejsi a poriadkumilovnejsi ako vacsina dievcat v nasom okoli. len teda nespava co ale nezavisi od pohlavia. druhe zatial necakame ale ja by som z praktickeho hladiska uvitala tento krat opat chlapca. je to z mojho pohladu jednoduhsie mat dve rovnake pohlavia aj kvoli veciam aj kvoli izbe lebo detsku mame len jednu, aj kvoli hrackam a mozno aj podobnejsim zalubam i ked je jasne ze kazde dieta je ine ale predsa si myslim ze chalani budu mat k sebe blizsie ako chalan a dievca s vacsim vekovym rozdielom.
ale podstatne je naozaj to zdravie. odkedy som mamou som konecne pochopila vetu ze je jedno co sa narodi ci chlapcek alebo dievcatko hlavne je aby bolo zdrave (a v mojom pripade by nezaskodilo aj spave 😀 ) takze ja sa potesim comukolvek
a na tvojom mieste reci tvojich znamych nepocuvam. nevidim dovod aby ta lutovali to co je za blbcov pre boha ziveho.

lili777
5. apr 2012

No ja napíšem za seba. Prvé som veľmi chcela dievčatko a bol to chlapec. Aj tak som sa nesmierne tešila z neho🙂 Keď som čakala druhé, tak mi to už bolo jedno, nech je hlavne zdravé a bolo to dievčatko. Mám obe deti rovnako rada, je pre mňa nesmierne podstatné, že sú zdraví. Aj keď v kútiku duše som rada, že mám aj dievčatko a môžem si užiť to nakupovanie šatičiek a čačkanie sponkami, ale určite to nie je v živote podstatné! Nechápem ľudí, prečo ťa ľutujú, asi treba ľutovať ich.

katarinajurikova
5. apr 2012

Ja mam dvoch chalanov ,jasne ze b som priala tretie dievatko ,ale neni klise veta HLAVNE ABY BOLO ZDRAVE ,chalani su salamisti 😀 nad nicim sa nezamyslaju ako baby ,neohovaraju a mamu lubia nadovsetko ,ale to aj dievcatka.... 😉 teda myslim 😉 😀 Ako mama tuzim po dievcatku aj moj muz,sme normalne len zvedavy ,ako by vyzeralo nase dievcatko,ale ked to bude chlapcek nic sa nedeje....budeme mat troch chlapcov ....chalani su zlaticka 😉

moniciak
5. apr 2012

Si videla včera Modréz neba??? Nepatrí k mojim obľúbeným a často sledovaným ale včera som videla ako boli tí rodičia zúfalí z dcéry feťáčky

saza007
5. apr 2012

Uf mne takato demonizacia chlapcov poriadne dviha krvny tlak. Nemas sa coho bat, starala som sa raz o troch chlapcov a vztah k matke mali a stale maju uzasny. Deti su take, ako ich vychovas.
Ja mam zatial len jedno dieta, ale uz som si par krat vypocula 'dufam, ze druhe ti vyjde dievcatko' Pri takych reciach ma ide priam roztrhnut. Co je to nejaky priklad dokonalej rodiny mat dievca a chlapca? 😠 😠

juliagregor
5. apr 2012

SUPER je mat chlapcov...
sice okolie mi praje este 4. dievca a ja stale netusim preco 😀

bocianka123
5. apr 2012

ahoj, ja mám dvoch synov a som šťastná, že ich mám 🙂 Ja nerozumiem jednému, prečo sú mnohé maminy po zistení, že čakajú syna, akési "zaskočené". Ja som sa veľmi tešila, keď som zistila, že aj druhý bude chlapček 🙂. Hlavne, nech sú detičky zdravé, to je nadovšetko 🙂. A s chlapcami je veselo, to mi ver 🙂. A to, že ťa okolie "ľutuje" nerieš a teš sa zo svojiich detičiek.🙂.

lubina
5. apr 2012

Nechapem preco sa zaoberat tym co povedia ludia.ved to du tovoje deticky.To ze druhe dieta bude opat chlapec hadam nezmnamena, ze ho budes mat menej rada. Alebo ...??? Ja mam sice dve dcery, ale ani by ma nenapadlo sa zaober tym, ze asi by bolo lepsie mat parik, chlapceka dievcatko....nasa mladsia to je taky nas chlapec, tolko vymysla, ze urcite aj mnohych chlapcov predci 😠 .Tak neries nepodstatne veci a sustred sa nato, aby tehotenstvo bolo ok a narodil sa ti krasny syncek.

tunylyk
5. apr 2012

mam synov troch a som stastna,ze im mamou mozem byt 🙂 zatial ma nikto nelutoval a ani ja nelutujem 🙂

janulka84
5. apr 2012

ja som chcela prve dievcatko a narodil sa mi chlapcek ktoreho nekonecne milujem, potom som si povedale, ze teda druhe by mohlo byt dievca.. teda tiez som mala take "detske " sny mat "parik" ..... a potom mi to doslo, ze nadcim ja uvazujem???... ved najdolezitejsie je aby bolo zdrave - trosku klise, ale odkedy som matka uvedomujem si ake pravdive... 🙂 ci chlapec alebo dievca je to jedno.. ja som si uz nasla pre obidva pripady tolko vyhod, ze sa tesim na druheho chlapceka tak isto ako na druhe dievcatko 🙂 takze asi tak...
na druhej strane aj ja vidim vo svojom okoli, ze su ludia sklamani, ked maju aj druhe dieta rovnake pohlavie apod. a mozno keby so nemala take "osvietenie" tak by som si myslela ze tiez nebude vediet reagovat na take reci, teraz uz vie, ze budem 🙂)))

mircalla
5. apr 2012

Myslim, ze si (zrejme neumyselne) par ludi dost nastvala. Poviem to asi tak - kto nema ziadne problemy, riesi vymyslene....Baby ti to tu uz napisali. Uz vobec nechapem, ze ta vacsina ludi lutuje? To vazne? Neverim. Ved to je uzasne mat 2 chlapcov, alebo 5 dievcat, hlavne,nech su zdravi. Ja by som hned brala este jedneho chlapca,ak by sa podaril

michaella7
5. apr 2012

Ja sa len čudujem lebo som ešte nikdy v živote nepočula aby niekto niekoho ľutoval,že čaká druhého či tretieho chlapca (alebo dievča to je jedno)...Normálne sa mi rozum zastavil!!!!!!!!!!Nech sa spamätajú a Ty sa teš,že VOBEC môžeš mať deti a čakáš zdravého chlapčeka 😉 Dieťa je dar a požehnanie,je jedno či to bude chalan alebo baba hlavné je to aby bolo zdravé.....

tea333
5. apr 2012

Fakt som ostala zaskocena slovami, ze to nema byt nic prijemne a jednoduche, a ze ta ludia lutuju. Cakam druheho chlapca. Aj keby som uz ziadne dalsie deti nemala, ak budem mat 2 zdrave deti, bude to to najlepsie co sa mi v zivote stalo. Nechapem preco ten sexizmus - chlapci maju byt ti zli, co vyvadzaju a nicia, s ktorymi su problemy? som sestrou dvoch bratov a vzdy som sa hrala s nimi. neviem, ci som ja nebola ten "zivel domacnosti" a nerozbila a neznicila najviac veci, hrala som sa s autickami a mala vecne spinave oblecenie.
ci je to chlapec alebo dievca - vychova dietata je velmi narocna a zodpovedna, ale aj nadherna vec.Nie je o nic tazsie zvladat chlapcov, ako dievcata

kamilka22
5. apr 2012

ja mam doma "parik", chcela som dve dievcatka - vobec netusim preco.... Teraz mam doma certika a jednu princeznicku. Nevymenila by som ich za nic. Kamoska ma doma 2 chlapcov - su rovnako stary ako moje deti. Raz u nas boli na navsteve. Starsi sa hral s 1 hrackou a mladsiemu stacilo chodit z izby do izby. Moja dcerka sa so synom jasila. Syn stihol vypratat spodok kuchynskej linky, vylozil spodnu cast roll door-u, vytiahol vysavac, stihol na nom jazdit, 2 krat jedol, raz kakal... nesadla som si ani na chvilku a moja kamoska si v klude vypila kavu, zjedla kolacik a chlapci boli uplne kludny. Co tym chcem povedat? Je jedno akeho pohlavia mas deti, aj 2 dievcence vedia byt za sto chlapcov. Hlavne nech su zdravi. A pozitivne vidim v tom, ze budu mat podobne zaluby a to je plus. Tes sa!!!!

luciferkax
5. apr 2012

je to "normálka" :D :D :D prvý rok to bude "šalenica" tak či tak :D :D a potom :D teraz si užívam, že som doma "sama baba", ráno ma objímajú traja chalani, a som šťatná, že sme všetci zdravý :D :D :D :D

ajca123
5. apr 2012

Aj me to nedalo 🙂 reagovať. Ja mám doma len chlapov a to 4roch 🙂 muža, a traja chalani vo veku 6rokov,2roky a 3 mesačného 🙂 a me zasa všetci obdivuju že ako všetko zvladam.
Sú to moje ciperky 🙂
A nie je den kedy sa moji smradosi nehadaju no skôr hodiny...
Ale aspon viem že ich mám a nikdy sa nenudim 🙂
Sú ale dny kedy sa pekne hrajú a ako sa obaja starajú o najmenšieho 🙂 Pato aj zobere mrnuska z postielky a ide ho prebalit

majula111
5. apr 2012

ahoj ja som vzdy chcela chlapceka a prvy sa podaril,a ked som cakala druhe kazdy sa ma pytal,co by som chcela a ja jednoznacne ze chlapceka,aj muz a aj starsi chcel mat maleho brácha ako ho on vola,neskutocne ho lubi,stale ho nosi na rukacha ja som neskutocne stastna ze je to tak,ako to je,nemenila by som za nic,oni su moje dve najvacsie lasky,inac aj moja mamina ked som povedala,ze bude druhy chlapec,zostala smutna,neviem preco,ale neriesila som to.Uzivaj si tehulkovanie,kazdy den a uvidis ked sa narodi budes najstastnejsia maminka dvoch krasnych chlapcou,deti su ten najvacsi dar,a to ci maju pipika alebo punciku,nieje az take podstatne,hlavne nech su zdravucke,ostatne uz pride