Aké máte skúsenosti s opatrovateľkou - dôchodkyňou?
Ahojte,mate niekto skusenosti?Je taketo opatrovanie lacnejsie?
ja mam teda skusenosti len s dochodkinami svokrou a mojou mamou a pravdepodobne my som nejakej dalsej cudzej dochodkini dieta nezverila, ja beriem vzdy studentky a vzdy som bola spokojna. Myslim ze mlade baby skor budu robit veci ako ich poziadas a starsie skussene panie si budu robit viac po svojom. Take je moje vseobecne pozorovanie, samozrejme potom zalezi od konkretnej osoby...
neznamená že ked je niečo lacnejšie budeš s tým spokojná
môj názor - dôchodkyni / neviem aký presne vek máš na mysli / by som deti nedala...hoc by to stálo 1 eur na hodinu
starší ľudia majú spomalené reakcie,proste by som bola nekľudná,ale to je iba môj názor,dôchodkyna nie
Ja tiež práve hľadám opatrovateľku pre moje 2-ročné torpédko. Tiež by som radšej dala prednosť mladej dievčine (ideálne mamičke na materskej alebo doma s deťmi), ale hlavne kvôli tomu, že malá je veľmi aktívna a dôchodkyňa by jej nemusela stíhať, prípadne by ju veľmi vyčerpávala. Malá potrebuje zamestnať, lebo keď sa nudí, tak veľmi vymýšľa a je to s ňou oveľa horšie. Pri telke alebo pri jednej činnosti dlho nevydrží. Tak nehovorím úplne, že dôchodkyňu nie, ale to skôr len na príležitostné opatrovanie. A ceny neviem. Podľa mňa 4€ za hodinu sú príliš veľa, ale zase,keď si si istá, že dieťa prežije čas plnohodnotne a nie len prečká čas, kým sa vrátiš...
Ahoj mamičky chcem sa spýtat je vela dat za 1 h -2e,pri ani nie 2 ročnom bábetku? dakujem za info 🙂
@kisska
@poleva
@blanblan
@stvura dochodkynou som nemyslela 80rocnu starenku ale pani okolo 60-ky,samozrejme vitalnu.Pani ktora si chce len privyrobit k dochodku a samozrejme by bola sposobila sa este postarat o 2,5rocneho krpca.Mam totiz obmedzeny rozpocet a nemozem dat opatrovatelke sumu ktora sa rovna mojmu platu.Ja by som od opatrovatelky cakala ze sa bude so synom hrat,citat mu,rozpravat sa s nim,da mu papat-ale naje sa uz sam,da ho spinkat a vezme ho na prechadzku ci na ihrisko.Myslim ze to by zvladla aj moderna dochodkyna.Tak preto tento miniprieskum 😉
@mummy01 myslím,ked je vitálna a moderná,že to zvládne,určite 🙂 ,ved na ihriskách vidievam vela takých žien,babičiek ktoré behajú za svojimi ratolestami 🙂 🙂 🙂
záleží nakoľko čiperná by bola pani dôchodkzňa,stretávala som jednu pani dôch. s dievčatkom,ktorému bola opatrovateľkou,predtým bola učiteľkou,venovala sa mu dosť,veľa rozprávala,vysvetľovala,ALE napr. by nemala šancu ho dobehnúť,ak by sa malá rozbehla trebárs za loptou smerom k idúcemu autu...a u opatrovateľky akéhokoľvek veku by som si overila jednu vec-nakoľko kvalitne vie podať dieťaťu prvú pomoc pri zranení
@vierenka77 mamičke ktorá už má skúsenosti s opatrovaním detičiek,je doma pri svojom,je spolahlivá,pohrá sa s detmi, venuje sa im,zoberie von ,.....
@janinah to je pravda s tým súhlasím
mala som studentku, aj dochodkynu.....pri dochodkyni sa mi nikdy nestalo, ze by mi dosla SMS, ze dnes nemoze, lebo ma hento a toto, pripadne mi v stredu oznamila, ze si prehodila rozvrh a ide uz vo strtok rano domov na vik a dojde az v pondelok, alebo v maji konci semester a pride az v oktobri...........dochodkyna v pohode postrazila aj dlhsie, ked bolo treba, malemu dala jest, ked mu bolo zle, ulozila ho, postarala sa k spokojnosti......je to na kazdej vkuse, ale ja viem porovnat obidve a jednoznacne davam prednost dochodkyni..su spolahlive a nikam sa neponahlaju, ani na rande, ani na skusky 🙂))
@mummy01 ja som so studentkami skoncila presne v tomto momente:
V praci sme mali zakazane na pracovisku mobily, tak ked som isla nahodou o 13,00 na Wcko, tak som mrkla do skrinky na mobil a tam SMS, ze dnes nemoze ist pre maleho, lebo ide na tanecnu.a to mala ist prenho o tretej....a kde ja som mala koho zhanat, ked manzel pracuje v inom meste?.....uz si ani nepamatam, ako sme to doriesili, ale v tej sekunde som sa rozhodla........
Nasa opatrovatelka mala 57 rokov, ked mala Sasku, bola skvela, roky robila v skolke, teraz strazievala svoju vnucku dva dni v tyzdni a vzdy mala len jedno dalsie dieta na strazenie - Sasku. Dalo sa na nu uzasne spolahnut, zboznovala ju, bola trpezliva, mala vztah k detom - ten sa inak vekom neziskava, to je proste povaha. Studentku by som osobne k dietatu nechcela, nevie, co to znamena mat dieta, vo vsetkych ohladoch...
nic nie je ciernobiele...svoje vyhody maju tak dochodkyne ako aj studentky...a zaroven nevyhody...ide vyslovene o konkretneho cloveka ako si s nim sadnete a hlavne vase dieta...nehadzala by som vsetkych do jedneho vreca len za to, ze nejaka studentka posielala na poslednu chvilu smsky, ze nepride, lebo ma nieco ine...ja som opatrovatelka na zivnost, robim na full time, zaroven mam opatrovatelsku agenturu, moje baby pracuju v 13 rodinach a vsetky su maximalne spokojne, ziadna staznost...kto to chce robit, tak to bude robit s velkou davkou zodpovednosti voci detom aj rodicom...a na veku naozaj nezalezi...
@mummy01 nechcelo sa mi vsetko citat, ale ja mam veeelmi dobru skusenost s dochodkynou, opatrovala mi strasieho syna, ale ona bola velmi vitalna, ona bola sama, muz jej zomrel, sa aj nudila..o maleho som mala perfektne postarane, maly sa u nej vela naucil, mal ju velmi rad, chodila s nim na prechadzky, to viem od znamych., co ich stretavali v meste,inak aj my s mm sme si ju potom celkom oblubili 😉 😉 som sa tesila, ze ju vyzuzijem este aj pri mladsom,ale pani sa odstahovala za synom do BA 😅 😅 no co uz...syn bude mat teraz 8 rokov, ale stale na nu spomina... a nebolo to pre mna ani take drahe, v tej dobe som jej platila 1000sk na tyzden..
@mummy01 samozrejme ze by to zvladla, nevravim ze moja mama alebo svokra to nezvladaju, len si to robia moc po svojom co sa mi az tak nepaci. Ako pisu niektore baby ze studentka ma to a to na poslednu chvilu tak to sa mi nikdy (zatial a nastastie) nestalo, mozno som mala stastie na spolahlive baby....je sice pravda ze nevedia co je to mat dieta ale to som ani ja nevedela ked som zacinala ako nanny a ked som zacinaka ako matka a poradila som si dost dobre. 😎
a zas to, ze studentka nema vlastne dieta, nie je predsa ziaden handicap...kto chce, ten sa nauci...ved aj kazda novopecena mamicka sa musi ucit a uci sa jedine praxou, ziadna teoria sa neda aplikovat na vsetky deti...takze to, ze dochodkyna ma plus v tom, ze vychovala vlastne deti, nie je podla mna az take rentabilne...takze ja by som kludne dala sancu aj studentke aj dochodkyni, naozaj zalezi na konkretnej osobe a jej povahe 😉
dakujem za nazory.Osobne skusenosti so ziadnou opatrovatelkou nemam ale moj nazor je ze by som maleho radsej zverila skusenej zene ako studentke aj ked naozaj treba posudzovat konkretneho cloveka a nie vekovu skupinu.Keby som mala dostatok financii urcite si najmem zenu v strednych rokoch s referenciami a skusenostami s opatrovanim ale zial hladam lacnejsiu alternativu kedze nase babky stale pracuju 😉
Ak by som zverila svoje dieta dochodkyni ,tak jedine svojej mamine.
Ale nie cudzej osobe.
No ak by som mala zverit svoje dieta dochodkyni---tak mojej mame.
Ale keby ta nemohla,tak cudzej osobe ano ,ale nejakej kamoske ktorej doverujem,pripadne studentke zdravotnej skoly,ktora ma aku taku vedomost co s malym dietatom keby sa nieco stalo.
Ja toto riesim tiez. Ci studentku alebo dochodkynu. Ale to skor ku chorym detom ked budem v praci ja aj manzel.