Aké sú šance na modré oči dieťaťa?
Ahojte mamičky aká je pravdepodobnosť ze sa narodi dieta a ma modré oči a ani jeden z rodičov nemá modré?

Nízka, ale je to možné, treba si pozrieť starých rodičov...plus farba očí sa do roka ešte riadne pomeni...
@natalymindo môj synovec - obaja jeho rodičia majú hnedé a on modré, úplne belasé, zdedil po mojej mame a jej rodine (veľmi sa podobá na maminho oca) nečakali sme vôbec, že bude mať takéto modre oci
Veľa detí sa narodí s tmavo modrými očami, respektíve takmer všetky. Postupne potom menia farbu
@natalymindo moje deti… ja tmava, ciernovlasa, skoro cigana a mam dve blondate modrooke deti. Ked s nimi niekam idem tak si vsetci myslia ze som ich ukradla…
Moj syn je blondiak s modrymi ocami...teraz v 4 rokoch mu mierne "stmavli" na take do seda...ale hnede isto nebudu 😀 ja s manzelom sme tmavovlasi a hnedooki...
Máme obaja hnedé, 2 z našich 3 detí malo modré, po 2 rokoch sa sfarbili do zelena a jedno malo hnedé už od narodenia.
Bezne sa deti rodia s modrymi ocami. Ono sa to zmeni potom. Aj moja dcera mala modre pri narodeni a teraz ma zelene
@natalymindo skor vsetky deti maju po narodeni modre oci a potom sa im zmenia alebo ostanu. Mojim obidvom z tmavomodrych vybledli na svetlomodre.
Kamoška ma tmavo hnede až čierne, jej muž taktiež aj jej a jeho rodičia. Dieťa má svetlo modre oci a ma už 5 rokov. Čiže je to možné
@natalymindo podla mojej kamosky velmi velka. Ma 3 deti a dve maju brutalne modre oci. Obaja rodicia cierne oci ako uhliky. Z jej muza si robia srandu, ze asi maju modrookeho postara. Ale mozu si robit srandu v tomto pripade, lebo tie deti su mu tak podobne, akoby mu z jeho hnedeho oka vypadli 😂 (a vraj modre oci maju v ich rodine stari rodicia)
U nas maju rodicia obaja hnede a ja s bratom obaja zelene...my s muzom mame obaja zelene a deti maju modre
@natalymindo my s mužom nemáme modré oci a synček ma úplne krásne modré očka, ma ich po dedkovi🥰
Ja mam dieta s modrymi ocami a obaja mame hnede. Som nositelom modreho genu,kedze do 1r.som mala kazde oko inej farby. Ale moja dcera aj tak neveri,ze nie je adoptovana😂
Takmer vsetky babatka maju po narodeni modre oci, takze sanca je velmi, velmi vysoka 🙂
@katie253 to nie je pravda. Modra sa moze skryto prenasat generaciami a zrazu sa objavi.Alebo aj hned sa zdedi. Farba oci nie je farbou oci starych rodicov
Kazdy rodic ma dve alely.Jednu od otca a jednu od matky.Hnede oci mozu vzniknut tak, ze ma hnedu alelu od matky a hnedu od otca alebo ma od jedneho hnedu a od druheho modru. Kedze hneda farba je dominantna prebije modru a oci su hnede.Ak sa stretnu muz a zena, ktory sice maju obaja hnede oci ale obaja si nesu po jednej modrej alele tak mozu splodit dieta s modrymi ocami.Lebo matka mu odovzda modru alelu a otec odovzda modru alelu.Modra a modra vytvoria modru.
@lianka123 u nas podobne,ja tmava s modrymi ocami,muz vyzera ako daky Fernando z telenovely 😃 a najstarsia blondyna kucerava-oci sedo zelene,prostredna blondyna kucerava-oci az azurovo modre,a najmladsi syn vyzera ako jeho tato-oci hnede.este podotknem,ze ani jedno dieta sa na seba nepodoba,nevyzeraju ako surodenci 🤷♀️🙈😃
@natalymindo veľmi vysoká... väčšina detí sa totiž rodí s modrými očami 😀 definitívnu farbu majú až okolo 1 roka.
A samozrejme genetika nie je len po matke a otcovi, ale aj po starých rodičoch, prastarých, atď.
Jeden moj syn ma uplne modre oci. Ja mam zelene a muz hnede takze sanca bola mala.