icon

Aké vitamíny pre 14 mesačnú dcérku?

sirael
2. apr 2012

Chcem sa spytat, ake vitaminy davate detickam na imunitu? Alebo co im ktora davate? 🙂 Dakujem

lucka1987
•
2. apr 2012

ja davam cebion multi ... a este bio gaja

jezibosorka
•
2. apr 2012

C z DM

lubina
•
2. apr 2012

A preco jej chces nieco davat? Odporucila ti to lekarka alebo len tak, ze si sa rozhodla? Ak ma totiz dietatko pestru stravu a nebyva casto chore, tak mu nie je treba davat extra vitaminy. Ja som ani jednej dcerke nedavala ziadne vitaminy v 14 mesiacoch. Nebyvali velmi chore v tomto veku, tak som to nepovazovala za potrebne. Choroby prisli az s nastupom do skolky, ale to uz mali 3 roky, tak vtedy je uz vacsi vyber tych vitaminikov. Ale aj to davame len ked sa blizi chripkove alebo zimna sezona. Nieje potrebne to s vitaminikmi prehanat. 😉

poleva
•
2. apr 2012

nič...ovocie a zeleninka

zuzanocka
•
2. apr 2012

určite nie kadejakých Marťankov a podobné blbosti, ktoré okolo vitamínov ledva prešli..
tiež odporúčam Cebion (C, resp. Multi) a príp. Bio Gaju, alebo ako napísala @poleva, ovocie a zeleninu 😉

mata1001
•
2. apr 2012

cebion...

zajaciq
•
2. apr 2012

vitamin C v cistej forme (DM) celorocne a vitamin D podla moznosti z preparatu olivoveho oleja (nie arasidoveho napr. ako niektore sarze Vigantolu ) od jesene do jari :-P a MM na imunitu 🙂

sofia2008
•
2. apr 2012

nic..2x do tyzdna brokolicu, 2x do tyzdna strukoviny, 1x spenat alebo karfiol, cuketu, kalerab, kel atd.. kazdy den mrkvu, petrzlen..kazdy den certsve odstavene ovocie - pomaranc, jablko, mrkvy, cvikla 🙂

katren
•
2. apr 2012

ciste C-cko z DM /v case chripok atd./ a okrem toho ovocie a zelenina.....

kbeata
•
3. apr 2012

ziadne...iba v zime vit.D a strava 🙂

viki2912
•
3. apr 2012

my berieme cebion...odporucam!

salma22
•
3. apr 2012

my davame gumovych martankov

lenka311
•
3. apr 2012

cebion multi...
Ale najlepšie je ovocie a zelenina.
Pekne mi to vysvetlila lekárka. Ak dávame dieťaťu vitamíny priamo, tak telo zlenivie a nechce sa mu dostatočne pracovať na tom aby si bralo vitamíny z ovocia a zeleniny, takže odporúčam nedávať z umelých vitamínov vôbec nič a dbať na dostatočný prísun vitamínov z pestrej stravy 😉 😉 !

pimpulienka
•
3. apr 2012

nijake. Dbam na ovocie a zeleninu každy deň..

happy8051
•
3. apr 2012

ovocie, zelenina, obilniny, mliecne vyrobky.

jankako
•
3. apr 2012

Len počas liečby C-bion.inak ked dieťa nebýva chore,tak nie je vhodne doňho tlačiť vitamíny.

marianka0101
•
3. apr 2012

Ovocie, zelenina, cista voda na pitie a otuzovanie. Ziadne umele vitaminy

monyccka
•
3. apr 2012

vyvazenu stravu, bez sladkosti, zato s dostatkom zeleniny, ovocia, strukovin, ryb, maska a tekutin. Papka mi zeruchu, pazitku, petrzlenovu vnat, vsetky druhy zeleniny surovej aj varenej a za ovocim sa ide udlavit (kedze ine sladke nepozna). Urcite by som do tak maleho babatka nepchala nic umele, ani cecko ani multaky ani nic ine..

zuzana581
•
3. apr 2012

Ja dávam iba pri chorobe imunoglukán, c-vitamín (väčšinou cebion), b-vitamín+probio (nutrolinB)

estterka
•
3. apr 2012

na slovensku konci zima-viete ake stare ovocie kupujete v supermarkete? a zeleninu? a kolko cesty to preslo k vam na stol? kazdy den co je ovocie a zelenina mimo stromu,pody atd straca mnozstvo zivin..okrem toho,vacsinou sa extra kvalita v beznych obchodnych sietach neda ocakavat-a teda uz z pody je samotne ovocie a zelenia "podvyzivene"...potom si to donesiete domov a to malo,co v tom zostalo vacsinou uvarite-kolko surovej zeleniny jedia vase deti?

poznate nas jedalnicek z albumu,nasa dcera jedava surove ovocie a zeleniu-cerstve od okolitych pestovatelov a tvori zacu cast jej jedalicka,zacala pit cerstve stavy... a davam vitamin C,velke davky(kto pozna megaaskorbicku liecbu vie o com hovorim) , C-salt praskove . ked treba dam probiotika. pije zeleny jacmen denne dvakrat-davku vhodnu detom. zacne jest chlorellu. ak by som zila inde,davala by som na imunitu aj D-vitamin pocas zimnych mesiacov-kvalitny. a okrem tohto,ak sa nauci scmulat,nemam problem dat kvalitny detsky multivitamin,napr jamienson. ked vidim okolite deti ako prezili zimu,bohuzial permanetne chore a niekolkokrat na atb-a tiez mi vraveli rodiciaze ved jedia zeleinu a ovocie a ine nepotrebuju..a v dnesnom znecistenom svete toho potrebujeme iste viac ako dennu doporucenu davku-a ani tu nevieme ziskat vacsinou z jedla-viete kolko pomarancov musite zjest,aby ste mali splnenu dennu davku cecka?kolko vitaminu A mat v strave? a ako to nakombinovat,aby bolo ich absorbovaie efektivne?

nepisem vobec v zlom,nechcem nikoho nahevat-len tak na zamyslenie trosku.. 😉 ja som iluzie stratila a zacala sa na veci pozerat inak..
odporucam aj film "na jedle zalezi"-na youtube s ceskymi titulkami a rovnako tam najdete film "potraviny as " ,len po tom druhom je mozne,ze dlhsiu dobu nedate do ust maso.

monika15
•
3. apr 2012

Ja by som urcite nedavala nijake vitaminy... netreba dieta zatazovat... aby si navyklo a potom do smrti brat tie vitaminy.... .. hlupost... ....

pokial lekar nieco neurci tak by som nic nekupovala, skus davat ovocie zeleninu... to je lepsie..... 🙂

niektore veci su len na zarabanie firmam.... 🙂 a vitaminy su jedna z nich 🙂
dobra reklama a predava sa ako po masle hihii
vsak najviac sa zarobi na detickach....v sak kazda mama chce len to najlepsie 🙂

kvetinka211
•
3. apr 2012

Okrem v ramci moznosti pestrej stravy davame materske mliecko = najlepsi multivitamin 😉

vinifred
•
4. apr 2012

..ja som na jar a jeseň dávala C-bion v kvapkách,na podporu obranyschopnosti organizmu,dá sa pridať do čaju..čistý vitamín C..majú aj multi-ale tomu ja moc neverím..inak veľa zeleniny a ovocia,ale aj tak by ma zaujímalo,či v tomto umelom vyhnanom ovocí a zelenine sa nejaký vitamín nájde... 😒 stačí mi cesnak privezený z Číny.. 😀

usiko
•
4. apr 2012

ja uz rok jej davam C-salts,objednavam z USA, do10dni dojde, a je to superlebo to nie je kysle,je to velmi kvalitny vitamin C a v porovnani s vitaminmi a ich koncentraciou na SVK, ma tentovyjde neskutocne lacno.....jo a kazdy den cerstve ovocie,ak je mozne tak aj zelenina, plus denne pomlete orechy, sezam, lan,.slnecnica, melasa,med a podobne zdroje vitaminov...takze to C-cko naozaj iba By Oko do flase, nalejemvodu a popija to cely den.....

kataatak
•
10. apr 2012

Ovocie a zeleninu. K tomu zdravu stravu, semtam nejaku kvalitnu cokoladku a hlavne dbat na to, aby bola doma pohoda.