Ako a čím sledovať dieťa počas spánku mimo domu?
Budem sa vydávať a dieťa mi bude počas noci spať na izbe v hoteli kde bude zábava. Neviem však, čím ju "sledovať" počas noci. Prespí celú noc, no aj chcem ju sledovať, keby náhodou sa zobudí, aby som mohla prísť za ňou... Kameru s vysielačkou, ktorú mám doma mi tam signálom nedočiahne. nemáte nejaké skúsenosti, rady, tipy.. ako to zabezpečiť? človeka, čo by pri nej sedel je až úúúplne krajná a posledná možnosť. Vopred ďakujem
ja neviem, ale zaplatit opatrovatelku na jednu noc az tak velky vydavok nemoze byt...ked robite veselku, tak uz nejakych 20-30 eur navyse snad najdete, nie ?
urcite by som strazenim nepoverovala nikoho z hosti (niektora ste tu pisali, ze sa dospeli prestriedaju).
komplet na cely obrad by som zavolala (priklad) spoluziacku-kamaratku niektorej z mladych ucastnicok svadby, normalne by prisla na svadbu a ked nadide cas, pojde s malou do izby a bude s nou az dovtedy, kym neskoncite 🙂
@hruveop ja by som sa v žiadnom prípade nespoliehala na žiadnu techniku. Určite niekoho zabezpeč aby bol na izbe s dieťatkom. My sme napr. boli grilovať pri kmotre a poobede keď išiel syn (má 2,2 r.) do domu spať tak s ním bola moja sestra pre istotu. Predsa to nie je pre neho tak celkom známe prostredie ako keď spinká doma. Nikdy by som nenechala dieťa bez dozoru. A aj ty budeš pokojnejšie keď s ním niekto bude 😉
@hruveop ked uz organizujete svadbu, co rozhodne nie je lacna zalezitost, tak by ste uz mohli obetovat par eur navyse za opatrovatelku, co vam cez noc postrazi dieta...zohnat si cloveka, co pri nom bude sediet je pre teba uuuuplne krajna moznost, ci ako si to napisala? no zbohom...
Moze niekomu napadnut nechat same dieta na izbe?nezachapem fakt.... v dnesnej dobe poriesit opatrovatelku je uz velmi jednoduche. Tak toto by ma ani vo sne nenapadlo...
@hruveop nie posledná, ale prvá možnosť by mal byť niekto, kto je pri dieťati. Nikdy by som dieťa nenechala spať na hoteli samé, čo by si ty mala z takej zábavy? Po každej odtancovanej skladbe letieť s vysielačkou na chodbu, aby si počula, či spí? Alebo kameru a sledovať? To čo budeš mať akú zábavu? A dieťa bude cítiť inú atmosféru v rodine, bude rozrušené, boli sme na svadbe, kde bolo desaťmesačné dieťa, ktoré bolo zvyknuté na svoju krstnú, no tá ho nedokázala uspať, nakoniec ho uspala mamina (nevesta) na prsníku, ale o hodinu bolo hore a to sa zopakovalo ešte dva krát...neodporúčam ti nechávať dieťa samé v izbe, za žiadnych okolností.
@vydrusa
@jajka257 ale ved ja to nepochopím!! Ja sa teda nepovazujem za nejaku matku roka, ale nechat dieta samé v hoteli - nech aj spi, proste nevediet,nevidiet....no, nevedela by som sa uvolnit a bavit.
Čo sa týka tej unesenej Maddie my chodime na dovolenky do zahraničia. Deti od tých 4 rokov uz pekne vydržia hore na tom minidisko sa ,,šašovať,, a staršie uz bez problémov do tej polnoci vydržia s nami v bare pri amfíku kde je program pre deti. Tento rok ideme s 1 ročnou a berieme kočik, bezne tam detičky spia v kočikoch a rodičia sedia pri bare, uplne v pohode aj do noci....proste da sa to aj sa bavit aj mat dieta ,,na očiach,,. Samozrejme v pripade svadby je najideálnejšie mat pomoc vo forme straženia.
@maciatkolulu ved ked nehra hudba, tak sa to normalne da, pocujes, ked sa tam nieco deje. A vzdy sa to da podelit medzi viacerych, co sleduju...ale v zasade suhlasim, ja by som na svojej svadbe mala pre babo babysitting. Nech sa nemusim ani trochu stresovat...
@hruveop a kde bude svadba? Ak niekde blizo mna, hlasim sa na strazenie 🙂
Volakedy platilo: Najprv fara, potom Mara. A nemuseli riesit opatrovatelku ani vysielacku na svadbe. Pripadne to dieta tancovalo v brusku.
Asi ti neporadim. Potrebujes velmi tancovat do rána? Si matka a dieta ta potrebuje viac ako svadobni hostia nevestu.
Kamoska pouziva nejaku aplikaciu cez net, s kamerkou, aj ju vidi aj pocuje
Pamatas si to britske dievcatko? Rodicia na dovolenke,nechali dieta spat v izbe a isli na veceru....dieta je dodnes nezvestne.....doba je chora. Nikdy by som nenechala dieta same v hotelovej izbe.....
Vydávajúcej sa autorke doporučujem nasadiť si na nos špecialne 5D okuliare. Bude malú vidieť, počuť, cítiť,... a môže sa pokojne zabávať do bieleho rána. Veď o to v prvom rade predsa ide, nie? Hlavne pri nej nikto nebude musieť sedieť celú noc!!! A malá by aj mohla pochopiť, že sa rodina potrebuje zabaviť. 😒
Mne sa fakt až rozum zastavuje nad niektorými otázkami a príspevkami žien- matiek. 😠 😠 😠
@stardust ja som si o tom vcera trocha citala, ked som precitala tuto temu.. vraj v izbe bola aj s dalsimi dvoma surodencami - dokonca mladsi.. ale je to jedno, nechapem ako moze niekoho napadnut nechat dieta same v hotelovej izbe a ist sa vklude niekam bavit...
Uprimne, ked sa bavime o nasej slovenskej realite,dietatu spiacemu v hotelovej izbe s tym ze je monitorovane chuvickou nehrozi o nic vacsie riziko ako ked spi doma. Ved tam ho tiez uspite a nechate same v izbe, casto od roka alebo aj skor sa uz deti davaju do svojich vlastnych izieb a su tam celu noc same. Akurat doma ma clovek taky falosny pocit bezpecia, kebyze si niekto vyhliadne vase dieta tak vam ho kludne v noci z domu unesie alebo este pravdepodobnejsie cez den za svetla. Chapem ze sa necitite komfortne a dieta same v hoteli tak nenechate ale pride mi prehnane oznacovat matky ktore tak urobia za nezodpovedne a nebodaj ze ide o opustenie dietata (skutkova podstata tohoto trestneho cinu rozhodne nie je v takomto pripade naplnena).
@vydrusa akurat, ze doma mas vsetko prisposobe, aby si neublizilo.. bude na hoteli postielka? a taka co sa sa neprevrati, ak by z nej dieta zacalo liezt von? lebo zabrana na postel asi tazko.. mohla by mu ustlat aj na zemi, ale to potom treba dat aj vsetky lampy z nocnych stolikov prec aj ine tazke predmety, aby si ich nahodou nestrhlo na hlavu, ak zacne v noci hladat mamu.. bude v izbe pocut hudbu zo svadby? aj to moze rusit to dieta, aj ked je normalne dobry spac..doma mu asi celu noc nevyhrava Senzus.. nehovoriac, ze taka svadba moze znamenat vela vnemov pre to dieta a moze sa budit kvoli divokym snom.. a tiez ak sa jej zobudi a vystresuje sa, ze je sama, tak kolko bude trvat kym ju zas utisi a uspi? aby nebola svadba bez nevesty..
jednoznacne zavolat kamosku, idealne taku co rada cita, dat k dispozicii internet, casopisy, dobre jedlo a zakusky a nech postrazi
@vydrusa no neviem ci sa da porovnavat byt, dom, casto zabezpeceny bezpecnostnym zamkom, obcas alarmom kde si od dietata vzdialena par metrov, navyse v beznom hluku ci tichu noci s hotelovou izbou.. Ta je od zabavajucich sa urcite o dost vzdialenejsia, dvere na obyc. zamok, hned za dverami Sa pohybuju cudzi ludia, na svadbe je hluk a chaos.. Tak isto co co ak by nahodou zacalo horiet? Ako rychlo Sa clovek dostane k dietatu pomedzi splasenych ludi? Ja viem extremy ale prave s extremami treba ratat pokial ide o deti bez dozoru na tqku dialku, ze ani signal nedociahne.. Elektronika nie je plnohodnotny dozor, je urcena na domace pouzitie..
A nejde predsa Len o unos, to boli Len priklady.. Je to pre dieta cudzie prostredie, casto Sa deti na inom mieste budia.. AK Sa zobudi same a nikoho tam nebude mat, nebude to tam ani poznat, tak to akurat takmoze sposobit zhorsenie spanku do buducna.. A teda kvoli jednorazovej zalezitosti by som to neriskovala..
moj mal pol roka ked takto spal na hotelovej izbe, ale vysielacka mala signal a behala som s nou okolo krku pripadne niekto iny, a kazdu hodinku sme ho chodili kontrolovat 😀 ja by som skusila tu aplikaciu z mobilu na necisto ak by to nefungovalo tak babysitetka 😅
@hruveop mna napada moznost ine starsie dieta, ktore bude s nim spat. Napr. moj synovec ma 11rokov a bezproblemov zvladne male dieta.
A my ked sme boli mali a boli sme na svadbe niekde daleko spali sme v tej miestnosti kde bola zabava. Prisunuli sa k sebe stolicky, prikryli nas sakom a spali sme.

To je taký problém zohnať niekoho na stráženie? Ak nie je nikto zo známych a z rodiny ochotný, tak si najmi babysitterku - veď to nebude taká pálka v porovnaní s celou svadbou, nie?