icon

Ako budiť dieťa, keď príliš dlho spí počas dňa?

halienka
9. nov 2011

Ahojte mamičky 🙂 ak máte nejaké dobré tipy, budem vám veľmi vďačná. Moja malá vyspáva cez deň 3-3,5 hodiny a potom ju večer nedokážem dostať do postieľky, je hrozne dlho hore a ja už som z toho na nervy. Dlhšie som sa tomu bránila, ale už asi iného východiska niet, budem ju musieť začať budievať a zotrvať v tom dokým sa jej ten režim neupraví, lebo takto to skutočne už ďalej nejde. Nepoznáte nejaké dobré triky ako ju zobudiť tak, aby moc neplakala? Ja som to už zo dvakrát skúsila a revala až sa zakuckávala, to ma dosť vtedy odradilo. Búchanie v kuchyni ani okolo nej nepomáha, ona vtedy spí ako zabitá, nevadí jej nič. Ďakujem za pomoc 🙂

Strana
z4
volnomila
24. mar 2018

@halienka ďakujem za povzbudenie, pomáha držať morál 🙂 8 rokov, tak to si teraz ani neviem predstaviť 😀 Aspoň si zaspomínate 🙂

stellasweet
24. mar 2018

Moj ma 2roky tiez. Vstava okolo 10,00 rano ale niekedy aj neskor. Potom obedny ma posunuty az na 15,00-a to by spal hadam aj do 19,00. Ale nechavam len do 17,30max. Potom pridem k nemu, rozpravam mu a hladkam ho. Alebo mu poviem tak hlasnejsie: Hiiiii, co je nove v obyvacke? Alebo ci hori v krbe nech sa ide pozriet atd. To vyskoci vacsinou. Vecer zaspava neskoro, tiez okolo 23,00. Ale dalsie dieta nemam, ja som doma, takze mi to v zasade takyto rezim nevadi. Nikdy som ale tolko nenaspala ako na materskej, od zaciatku.... Ked bol male babo vstaval aj okolo 12,30. Kazdej by som dopriala mat spachtosa. Je to super, ked je mama vyspana.

volnomila
26. mar 2018

@stellasweet Tak toto asi často nepočujeme, gratulujem 🙂 Presne ako píšete, je super, keď je mama vyspatá.

volnomila
29. mar 2018

@anjelicek26 Dnes idem aj ja budiť poobede, vyskúšam všetko čo si napísala, ale neviem, či to zaberie. On bude plakať a dožadovať sa na cicku (ešte dojčím 2,4 roka má) a tak si predĺži poobedný spánok aj na 4 hodiny a večer potom bojujeme do jedenástej, viete si predstaviť ako s mužom vyzeráme a malý skáče ako opička. Nebola som zástancom budenia, ale toto je potom už týranie rodičov a úplný rozvrat rodinného života

martinoocka
29. mar 2018

@volnomila tiež toto riesime, dcéra ma vyše 2,5 roka....odjakživa je také nočné vtáča, že večer je najaktívnejšie a cez deň vyspáva....u nás pomohlo skoršie budenie ráno. vtedy sa dá zobudiť bez plaču a nervov, stačí že s niečim buchocem v druhej izbe. potom ide o dve hodiny po zobudení ešte pospať, ale nespí tak dlho ako keď išla spať o druhej poobede.potom sa dá večer uspať v normálnom čase. musela som si ja pár ní dať budík a vstať o siedmej aby som ju zobudila, keďže sme mali taký režim, že spala aj do desiatej. ale asi to treba aplikovať aj v správnom čase lebo sme to skúšali keď bola menšia a nefungovalo. hoci skôr zaspala tak sa po dvoch hodinách zobudila vybúvaná a šou do jednej ráno sa mohla začať 🙄

volnomila
31. mar 2018

@martinoocka ďakujem za koment. Aj u nás niektoré veci nefungovali keď bol menší a teraz už fungujú. Keď poobede spí 1,5 hod a potom sa s plačom zobudí, že chce ešte ceckať, tak mu už nedám, aby mi viac nespal. Ponosím ho na rukách, rozprávam sa s ním, až kým sa nepreberie. Trvá nám to aj pol hodiny, aj si potom trošku ceckáme, ale už mi nezaspí. Takto to robím už asi týždeň a zlepšil sa nám režim. Ale keď bol menší, tak to nefungovalo, až teraz keď má 2 roky 4 mesiace.

katrin21
31. mar 2018

@stellasweet no...vas rezim je uplne posunuty. Tvoje dieta ma len zly casovy rezim..ak to chces zmenit velmi lahko to pojde..ale musis mo rano zobudit! Prve dni..tak o 7.30..potom o 12 ulozit..nechat spat mozno do 15 a ulozit potom vecer okolo 20.30..kym zaspi bude 21...a po par dnoch mas dieta preorientovane.

Da sa aj tak. Ze ho nedas par dni spat na obed a logicky vecer pojde skor a rano sam skor vstane..ale lepsia je ta prva moznost...kvoli teve.nech mas cez den chvilu pre seba aj.ver ze yo 100% funguje

katrin21
31. mar 2018

@halienka no.. vy to mate detto zle...ako z knihy veru... ona by ti spala 11h..ale kedze to dohana cez den tak nie...chapes? Velmi jednoducha matematika... dieta v tomto veku ma potrebu spat cca.13 hodin celkovo.. co nema v noci to dohana cez den.
Dedukujes spravne ze dieta treba po 2h zobudit..potom sa to po par dnoch upravi...nie je pre nu ani zdrave takto fungovat...rano nech spi do 7-7.30 obedny od 12- 12.30 do 14 - 14.30 +- a vecer okolo pol deviatej ukladas..pomaha denne kupanie, vecerny ritual nejaky..opakovat stale...

P.s. su deti ktore placu vzdy po poobednom spanku..aj ked sa budia same..napr. moja prv a aj kamoskin syn teraz je taky.
.po pol hodine je uz ok..mrzutosr ho prejde..

Ja ked potrebujem zobudit tak odtahujem zavesy a hovorim jemne " no dobreee raaaanko..ako si sa vybuvala? " a pod

Pripadnd mozes hladkat a tak..

katrin21
31. mar 2018

@stellasweet nemas inak spachtosa...len ma posunute casy
.. spi inak uplne normalne..skoro kazde dieta ked budes davat spat o 23 tak bude dlho spat. Spi ti uplne normalne 11hodin.😉

petrofka
31. mar 2018

Moj bol rovnaky. Prestal spávať poobede, je hore 12 hodin, a potom 12 spi :D

stellasweet
31. mar 2018

@katrin21 ahoj. Aj ked ho dam spat skoro, aj o 20,00 tak spi dlho. On proste skoro rano nevstava sam od seba. Aj keby mal nocny spanok 15hodin.

stellasweet
31. mar 2018

@katrin21... Deti znamych cez obed napriklad nespia od 1roka, a aj ked idu spat o 22,00tak su obvykle plus minus o 06,00hore. Takze ano, podla tohto prikladu je syn spachtos.

katrin21
31. mar 2018

@stellasweet tonsu skor vynimky..vravimnti ze tvoj syn spi ukazkovo cobsa tyka poctu hodin.

Ja som obedny spanok ako dieta tiez rychlo vynechala z dodnes cez den spat neviem.iba ked som chora a mam horucku...ale vacsina deti, aj yo tvoje evidentne, spi ako ma iba mate uplnd zly zasovy rezim. To je vsetko.
Jasne ze jedorazovonpotiahne aj dlhsie keby ho daa skor..ale dlhodobo by to nerobil.ver tomu.nervovy system vacsinou potrebuje svoje..

stellasweet
31. mar 2018

@katrin21.... Aj ked sa da polemizovat, co je dobry a co zly casovy rezim. Kedze sme obaja vyspany.

katrin21
31. mar 2018

@stellasweet no to ano, ked ti to vyhovuje.. len som chcela poukazať na to, ako by to malo byt ... ja tieto posuny vyuzivam ked sa potrebujeme vratit do rezimu po dovolenke ( alebo zmena casu na letny,zimny ) a pod.. su to rady odbornikov, samozrejme, ze ja som to nevymyslela,ale funguje to.... na dovolenke mi je Ok, ze mi je dieta do 22hore, alebo aj dlhsie, ale ked sa vrati,me, chcem aby sla spat o 21max, nech mame aj my uz pokoj trochu vecer.... ze ano.... aj ked aj my vyspani sme, ona spi dobre....tak mozem ju davat poobede neskoro spat a rano nechat spat do 9, takze po par dnoch sme naspat upraveny a spokojny.. ako mala mi tiez spavala do 8,30napr. , ale v tomto veku (2r) uz nie a potom by mi nespala cez den.. mala som tu skusenost a presne ako u vas potom bola hore dlho, alebo nemohla spat cez den, iba ak velmi neskoro, cim zas sa posuval cas spania vecer... preto som potom zakrocila a radsej ju rano budila 7,30... co je mna skoro , elbo ja som ranny spac 😃 ale ja ju zobudim , dam mlieko a este lezim .....ona sa hra atd...

stellasweet
31. mar 2018

@katrin21 anooo, viem ako si to myslela.
Aj som si vedoma, ze to nie je nemenny stav, a viem mu to upravit..... Ale vyhovuje nam to teraz takto. Aj ze sa napriklad z ihriska atd. nemusime ponahlat, ze ide uz o 12,00spat. A skoro rano na ihrisku sa mi tiez strasit nechce.
Ale v podstate mas pravdu, aj ked teda ako pisem, je nam takto fajn.

Strana
z4