Ako často čistíte veci deťom?
Ahojte, ako často čistíte hračky bábätkám ? Naša malá má všetko v jednom kuse ogcané a oslintané, mám pocit, že nič iné nerobím len chodím s parným čističom a čistím plyšáky, podložku, hračky...
Plyšáky sme nemali, hračky som umývala ako sa mi chcelo, podložku 2-3x týždenne. Doma máme všeobecne čisto, takže som nemala potrebu drhnúť každú hračku každý deň, ani jedno z mojich deti nemali žiadne problémy, ani afty, takže asi stačilo 👌
Nie určite nedrhnem hračky každý deň však ak máš doma čisto tak nemá čo chytiť a čím menej budeš čistiť tím bude odolnejšia
Ak bolo ogrcane, umyvala som to hned.
Oslintane a beznu spinu som neriesila nejak extremne.
Podlozku raz za tyzden umyla ako ine podlahy
Plysaky oprala raz za tyzden alebo aj raz za 2 tyzdne
Hracky som len zo zaciatku umyvala, potom uz len ked boli vyslovene spinave.
@lenkakravcova nemôžu ísť do práčky, potom tie pískacie nepiskaju. Tiež to hneď čistím , ale to je tak 5 x do dňa lebo ona grcá vkuse.
Plysaky som kvôli grckam nedávala, ostatné som umyla, keď som videla špinu, inak nie 😄
@thoughtfulweirdo keď ona chce len plyšáky 😂 najideálnejšie tie čo pískajú. Ostatné hračky ju buď nezaujímajú alebo ju len rozčuľujú lebo sa jej nemestia do úst. Má aj gumené hryzadlá, pískatka, lopty, hudobné,ale to je skoro nedotknuté u nás.
Kup nejake latkove vrecuska (alebo usi z plienok) a daj do nich gumene piskacie hracky.
Ked ogrcia, vrecko daj prat a hracku utri handrickou.
@lenkakravcova áno aj takéto aj väčšie, napríklad má takého ježka.. ja keď som to oprala tak sa tam dostala voda a vôbec to nepískalo. Tá voda je tam doteraz a prádla som to tak okrem meiacom 😀
Hm, možno vadný kus. 😄 Lebo ja ich takto periem bežné a zatiaľ žijú úspešne funkčné. Vlastne keď tak rozmýšľam, ja ich dávam vždy prať s dekami. Plná plná práčka a pomedzito hračky (tak po 1/2 prádla pridám hračky a zase 1/2 prádla), na 1200 otáčky na 40C.

tak ja neviem, raz denne vecer ked zaspala som umyla pod vodou a hotovo 😂
ale zase ona nema/nemala vela hraciek.
podlozku umyla s dezinfecnym sprejom co je vhodny aj pre deti.