icon

Ako často vám pomáhajú babky s deťmi?

Dnes o 06:26

Mam 2 a 4 rocne. Do prace dochadzam 30 kmkazdy den, tak svokor mi vyzdvihuje dceru zo skolky. Na noc ma vikend si starsiu mamina zobere tak 1x za 2 mesiace. Chceme ist do kina raz za 5 mesiacov, pride svagrina pozriet na deti (uz uspate, iba je vedla v izbe a pozera tv). Viem ze by sommala byt vdacna, ze niekto nema ani to. Ale ja som uz totalne vycerpana, padame s muzom na hubu, strasne by som si chcela oddychnut....ako to mate vt?

Strana
z4
biba_18
Dnes o 06:29

mne pomáhala mama často - ale aj muž, nebolo všetko na mne ...

janinah
Dnes o 06:31

60 km denne je veľa....

anonym_d1a2db
Dnes o 06:33

Tak zostan este rok doma. Preco si isla do prace, ked Ta 2 deti vycerpavaju

biba_18
Dnes o 06:36

@janinah bývam priamo v košiciach a dochádzam denne 20 km... 30 km máš hneď keď budeš bývať v chrastnom a budeš chodiť do železiarní ... 30 km je nič ...

anonym_050d69

@anonym_autor Mamu už nemám, ale moja svokra mi pomáhala pravidelne.So synom bola vždy, keď som mala nočnú službu alebo aj dennú cez víkend.Snazila sa suplovať svojho syna, ktorý odišiel za prácou do zahraničia, ale skončilo to tak, že ani starostlivosť o syna, ani peniaze na jeho potreby,a tak mi svokra pomohla,aby som mohla chodiť do práce a zarábať

ivik4

Tak ale ... vyzdvihuju Ti dieta zo skolky . To je neskutocna pomoc,viac nez dost kedze ty chodis do prace denne. Keby nie, asi by si do prace chodit tam kde chodis,nemohla

svetlonos
Dnes o 06:38

@anonym_autor
A máš predstavu o Tom, za akých podmienok by si bola viac v pohode? Čo by bolo treba zmeniť?

anonym_d1a2db
Dnes o 06:40
@ivik4

Tak ale ... vyzdvihuju Ti dieta zo skolky . To je neskutocna pomoc,viac nez dost kedze ty chodis do prace denne. Keby nie, asi by si do prace chodit tam kde chodis,nemohla

@ivik4 veru velka. Ja neviem, svet sa obracia naruby, a stari rodicia maju kedy zit, tiez denne v robote a este sa mladym aj mali?

anonym_ff5ac4
Dnes o 06:46

Ale veď dve malé deti po sebe mať je vraj super. 🤷‍♀️ Kde v tom všetkom je otec deti? Ak zomrel tak sa ospravedlňujem a máš nárok byť vyčerpaná, ak je s vami doma tak nechápem, podľa mňa mate dosť veľkú pomoc z okolia.

autor
Dnes o 06:48
@biba_18

mne pomáhala mama často - ale aj muž, nebolo všetko na mne ...

@biba_18 co je to casto?

autor
Dnes o 06:50
@svetlonos

@anonym_autor
A máš predstavu o Tom, za akých podmienok by si bola viac v pohode? Čo by bolo treba zmeniť?

@svetlonos aspon obcas keby si moji rodicia zobrali obe deti na 1 vikend a mohli by sme ist niekam na wellnes, alebo oddych. Aj 1x za pol rok. Ale oni moc ochotni nie su, lebo deti su este male .

anonym_d7359f
Dnes o 06:53

Žiaľ, deti nemali žiadnych starých rodičov. Nemal mi kto pomôcť. Už sú väčší, ale stále je to náročné pre mňa.

autor
Dnes o 06:53
@anonym_d1a2db

@ivik4 veru velka. Ja neviem, svet sa obracia naruby, a stari rodicia maju kedy zit, tiez denne v robote a este sa mladym aj mali?

@anonym_d1a2db nikto nechce od nich 24/7 starostlivost.

anonym_6cd406
Autor odpoveď zmazal
anonym_e2ada2
Dnes o 06:56

@anonym_autor nikto z rodiny mi deti nestrazil, jednak sme bývali v inom meste, naši ešte pracovali, keď boli deti malé. Mala som na občasnú pomoc opatrovateľku.

anonym_d5ddb5
Dnes o 06:58

Buď vďačná za pomoc, ktorú máš. Starí rodicia nie sú povinní suplovať rodiča.

anonym_154a33
Dnes o 06:59

Ak rodina nie je ochotná, zaplaťte si pani na stráženie. Nech môžete večer vypadnúť.

autor
Dnes o 07:01
@anonym_154a33

Ak rodina nie je ochotná, zaplaťte si pani na stráženie. Nech môžete večer vypadnúť.

@anonym_154a33 je nejaka oficialna stranka, kde toto ponukaju? Sme okres Galanta

anonym_5530e4
Dnes o 07:06

@anonym_autor kedy končíš v práci ty a kedy muž? Máte obaja náročné práce? Dve dobré kariery a malé deti sa moc nekamošia. Vždy je možnosť opatrovateľky. Starí rodičia sú obaja na dôchodku? Podľa mňa chceš moc, ak rátaš, že si zoberú malé deti na víkend. Nečakáš moc, ak by si prijala, aby zobrali deti k sebe na 2 hodinky a ty si mala čas pre seba. Ale ujasni si, čo presne chceš. Je veľká pomoc vyzdvihovanie zo škôlky. Za to buď vďačná.

hedviga2
Dnes o 07:06
@anonym_autor

@anonym_154a33 je nejaka oficialna stranka, kde toto ponukaju? Sme okres Galanta

@anonym_autor domélia.sk

maryetta
Dnes o 07:11

Sice som este doma ale.... 4deti. Od rodiny sme 300km.
Skus hadat aka pomoc. Ak pridu tak raz za 2mesiace. Tak uz sa da ze ideme s muzom na hodku von 😂 to je vsetko.

tuniska_008
Dnes o 07:16

@anonym_autor Chodim s malou k nasim v nedelu na obed tak sa s nou zahraju pobede. A ked je chora tak sme u nich a oni ju strazia kym som v robote. Inak nic. Podla mna mas dost pomoci, ked aj svagrina k vam chodieva. Ak sa ti ti zda malo, zabezpec si opatrovatelku napriklad.

louise
Dnes o 07:20

Máme deti 14 a 10 a od začiatku sme na to sami, max prespávačky u kamarátov.

anonym_403ae3
Dnes o 07:24

@anonym_autor nepomáhajú, na všetko sme sami dvaja s mužom. Rodina je daleko
Za 3 roky co mame dieťa sme ešte neboli nikde sami...

ag47
Dnes o 07:27

Ahoj,nemame žiadne strazenie,do školy a školky zanášame deti ja a manžel ,manžel každé ráno a ja občas poobede lebo som dostala pracovnú ponuku ktorá sa neodmieta,je financne zaujimava ale časovo rano som už o siedmej v práci a poobede často ťaham dlhšie. Ale mňa si domacnosť i starostlivosť o deti počká hneď ako pridem domov. Tiež kružky tp sa striedame podľa pracovnej vyťaženosti,vačšinu veci a potrieb pre deti i seba objednavam online,nestiham behať po nakupoch. Mamina si ich vezme 1x za mesiac otec obcas cez vikend ale aj to len po jednom dieťati a to nie je ta "pravá"pomoc. Takže defacto sme na všetko len my 2 a je to záhul. Ale nestažujem sa,deti sme chceli a starí rodičia nie sú povinní pomahat,je to na báze dobrovolnosti. Rada: "len vydržať",deti (4 a 7 r.) su čoraz viac samotatnejšie a o par rokov bude lepšie 😀. To si opakujem dosť často😅...

anonym_1c293c
Dnes o 07:35

Mne nepomáha nikto , mama je odomna asi cca 55 km , svokra 70 km , takže ja som na všetko sama. Manžel praca 40 km nonstop nočné atď... som na RD druha dcéra je prvacka , takže od malička som na nich sama a musím si všetko zadelit tak aby mi vyšlo všetko. Co sa týka deti domácnosti a tak ďalej, obdivujem ľudí ,ktorým pomáhajú druhý nuž ja to šťastie nemám, aj keď žiadam o pomoc nemajú ani štipku záujmu takže tak .. . Ani len vlastnej babke na pohreb som nemala kam dat deti , tak manžel musel prísť z prace a ostať s nimi . Smutné, ale čo už.

dankabetka
Dnes o 07:38

@anonym_autor ahoj, u nas takto : mama 150km, svokra 180km, chlapcov beru cez prazdniny v lete 2+2 tyzdne ( uz maju 10 a 7) ,reziu okolo beznych dni si riesime my. Len leto sa nam neda uplne pokryt, tak v tom pomahaju a ja som vdacna aj za to.

Priznam sa, ze na zaciatku som cakala viac zaujmu, kedze to bolo : a kedy budete uz mat deti ( my sme mali deti az po 10 rokoch co sme boli spolu), ale mna celkovo vsetko okolo deti postavilo pred krutu realitu a naucila som sa od nikoho nic necakat. V rodine mame pekne vztahy ale priznam sa, ze ak budem mat raz vnuca a moje deti mi dovolia, tak by som s nim chcela travit ovela viac casu ako travia nase babky.

abbey1
Dnes o 07:41

@anonym_autor Moja mama sa našich detí nedožila. Môj otec bol už starý, ešte staršiu my vedel trošku pozrieť. Ale žiadne varovanie, pokým si mi s mužom niekam vybehneme. Sestra mi občas bola s deťmi, keď som ja pracovala.
Čiže nie, nikto nám deti nestrážil, aby sme si my vyrazili alebo oddýchli. A poviem ti, zvládli sme, zvládli i iní. To má kopa žien len takú predstavu, že každému niekto s deťmi pomáha. No nie, bohužiaľ, nemá každé dieťa na svete milujúcu babku, ktorá by sa mu mohla venovať.

anonym_ed1a0a
Dnes o 07:44

Waw toľká pomoc a padas na hubu
To niekde inde je chyba ako v pomoci
Skôr by si mala prehodnotiť prečo nevladzete a je to na vas veľa

anonym_050d69
Dnes o 07:48

@anonym_autor Nepíšem to v snahe rýpať, ale mne svokra síce pomáhala so synom často, ale aby som mohla ísť do práce.Odpocinok alebo kultúra? Roky som nevedela, že čo to je .

lusilla
Dnes o 07:51

Mam tri deti po sebe v rozpati dvoch rokov cize ked mal najstarsi 4 stredna 2 sa mi narodil najmladsi, od jeho 1 roka sme mali doma aj nevladnu svokru, svokoru uz nezil. Moji rodicia mi ich nestrazila vobec, vynimocne uz ale ked boli starsi a svokra uz nezila tak nasi prisli k nam a boli s detmi ked my sme nieco s muzom potrebovali riesit. Do prace som nastupila ked mal najmladsi necele tri roky a svokru sme mali este doma. Ano padali sme na hubu a teda asi viac ako ty, ak by som to mala ako ty tak nemam jeden problem. Neviem aku radu cakas ale teda z mojho pohladu sa nemas na co stazovat.

Strana
z4