Ako chrániť 6 týždňové bábätko pred ochorením, ak ochorie súrodenec?
Ahojte, máte niekto skúsenost, ze by sa vam babatko nenakazilo, ak je starsi surodenec chory? Syn ma streptokoka pyogenes, angina, nadcha, ucho, horsie ze sme to chytili asi aj ja s manzelom, lebo tiez bolest v krku. Mame doma 6 tyzdnove babatko, mam strasne nervy, ďakujem za skusenost.
To už nie je novorodenec.
Tak di daj rúško na tvar. Brat nech teraz za ním nechodí, až keď mu zabez lieky. Často vetrať. Byt s ním vonku aby di minimalizovala kontakt
@anonym_1dce79 novorodenec to uz nie je, ale stale je to velmi malinke babatko, ze ano...
Nas 2 rocny syn chytil na krste malinkej, covid, mala mala 2 mesiace cca, mala som strach, ale nedostala to.
Ty si urcite daj rusko, umyvat ruky.
Rodila som pred mesiacom a mala som sopel, tak mi takto povedala doktorka, ze si mam hlavne dat rusko a umyvat ruky, ze to bude dobre a teda bolo.
A surodenca co najviac izolovat. Ale je to bakterialne, teda po 3 dnoch by ATB mali zabrat a nemal by byt tak infekcny. Drzim palce.
Suprodenec je pekný novotvar 🙃
Veru. Najmensia bola chora uz ako 7-tyzdnova.
Ako 4-5? Mesačna mala kiahne a piatu chorobu.
Tak di daj rúško na tvar. Brat nech teraz za ním nechodí, až keď mu zabez lieky. Často vetrať. Byt s ním vonku aby di minimalizovala kontakt
@anonym_1dce79 novorodencov to nie ale stále je to malé dieťa a nemôže ani žiadne lieky ak ich nedá lekár ak ochorie nebolo by to vhodné.
A to že už teraz izoluje staršie dieťa neviem či to pomôže dieťa už dávno pred určením diagnózy bolo choré a mohlo už súrodenca nakaziť .
@anonym_autor to uz nieje novorodenec
Nervy nemas mat preco, zmier sa s tym, to este zazijes, nemas sancu ho nijako “ochranit” to nie ze je syn chory ale aj vy dvaja, takze ma 3xvyssiu sancu sa nakazit..treba sa s tym zmierit, ked sa objavia priznaky komtaktuj lekara , za par dni ste vsetci fit
A poviem ti, ty nevies co to znamena mat chore dieta, chod a prejdi sa po chodbach NUDCH alebo popri detskej onkologii- to su chore deti nie tie tvoje , tie matky s chorymi detmi by dali vsetko aby riesili len zapal ucha a sople u svojho dietata
Maj nervy akurat tak na seba ako sa teraz spravas a hanbi sa