Ako nastaviť spánok ročného dieťatka?
Ahojte kočky koľko krát cez den spia vaše ročné deti? Majú 2 spánky alebo iba 1spánok cez den? Ja to teraz riešim lebo ak dám malú spať poobede tak pospí iba hodinku a celý deň je mrzutá.Ak má 2 spánky počas dňa tak vystrája mi zasa v noci. Napríklad vstáva rano o 07.00 ide spať doobedu o 11.00 a potom ide spať o 16.OO do tej 17.30 a vtedy tu nastáva problém zaspí mi až o 23.00 čo je neskoro.Zasa ak ju dám spať iba raz denne a to o 12.00 alebo o 13.00 tak mi spí iba hodinku a celý den je unavená zato večer mi pekné spí a ide spinkať o 21.00.
@modrymotyl8 aj moja už spavala len raz, ale zo začiatku spala tak pol hodiny, trištvrte hodinu, ale keď pochopila, že už potom spať nepôjde, tak pospala aj 3 hodiny!
Lebo mi už spavala 20 minút doobeda a 20 minút poobede, takže to začiatku tak spavala aj na obed, ale potom sa to upravilo
Davajte ju už len raz na obed spať. Ona si za pár dní zvykne a aj ten spánok sa časom predĺži
Moj mal dva spanky do 17 mes. Jeden do obeda a druhý poobede, ale vždy len do 16,00 bo inak mi nechcel zaspať večer. Neskoro ti spi poobede preto nechce zaspať.
ono je to také "hlúpe" prechodné obdobie.. Neboj, prejde mesiac a utrasie sa to. Staršia dcérka to tak mala tiež okolo roka. Ak spala dva spánky, išla spať hádam o desiatej, ak jeden, o siedmej večeer ju už lámalo. Tak sa to striedalo takmer mesiac, možno dva dni dva spánky, potom jeden deň s jedným spánkom a tak dokola. Samozrejme, ako vštky ostatné obdobia, aj toto prešlo a doteraz spinká cez obed. Síce už iba hodinu a pol, ale aj to je fajn, keďže bude mať tri roky. Takže chvíľku vydržať rozhádzané dni, ono to naozaj o chvíľku prejde. Teda dosť pravdepodobne 🙂 (mladšia dcérka má o chvíľku rok, takže ma to tiež čoskoro čaká 😉)
Skús zostať pri dvoch spankoch, ale posuň ich na skôr. Neverila som tomu, ale pomohlo - vstávame 6:30 a prvý teraz spí 9:30 -10 a druhý 14:00 - 15:30. Nemyslela som ani, že hneď tak skoro doobeda zaspí a podarilo sa, odvtedy oveľa lepšie aj poobedny a večerný spánok. Skús aj ty, možno pomôže.

@modrymotyl8 mozno davat skorej spat? Moja spavala v Roku uz Len Raz denne, ale chodila o 19:00 spavat, tiez do 6-7 rano. Teraz ma 4, cez den nespi ale stale chodi uz okolo 19 spat