Ako obliecť novorodenca so sadrou v zime?
Ahojte 🙂 chcem sa prosím spýtať ak niekto ma skúsenosť. Ako obliecť novorodenca v zime keď bude mať na nohách sadru? Sadru bude mat od prstov az ku stred stehna. Myslím von. Nohavice a dupačky nebudú zrejme žiaľ opcia ale ked mu dám bodyčko taky macíkový overal a dám du fusaku tak ešte dečku? Alebo ešte keby dám na sadru nejaké ponožky pre dospelých take teplé? V decembri mam porod a veľmi sa bojím ze prechladne alebo niečo....a predsa nemôže byť nonstop len v byte zavretý 🥺
@anonym_autor dat mu oblecenie v ovela vacsej velkosti aby sa pod neho zmestila sadra
Ešte sa nenarodil a už má mať sadru?
@anonym_bc4567 áno, napr pri konskej nohe
@anonym_autor nejaký fusah do kočíka a zabaliť do deky?
@anonym_autor kúpila by som väčšie oblečenie, rozstrihla spodok nohy na oblečení aby sa ro ľahko obliekalo
Do fusaku by som použila spací vak. Netrápila by som ho obliekaním.
@anonym_bc4567 áno, napr pri konskej nohe
@anonym_e9580c presne tak 🙂
Do fusaku by som použila spací vak. Netrápila by som ho obliekaním.
@anonym_9a96ac super, na toto som ani nemyslela 🙂 ďakujem 🙂
@anonym_e9580c presne tak 🙂
@anonym_autor držím palce nech to rýchlo a ľahko zvládnete ❤️
Ahoj, priklanam sa k nazoru - spaci vak, deky, fusak, podla potreby vyrobis vrstvami tolko tepla kolko treba 😊 uz dost ze takmer kazdy novorodenec neznasa navliekanie do oblecenia a vyzliekanie 😅 usetrite si nejake tie place.
@anonym_autor držím palce nech to rýchlo a ľahko zvládnete ❤️
@anonym_e9580c tie 3 mesiace ubehnu rýchlo kym bude treba sadrovat ☺️ tešíme sa na neho uz velmi ..aj ked nás rodina snazila presvedčiť ze si ho nemáme nechať...ale veľmi veľa sme si o tom prečítali našli sme aj tu komunitu PEC aj sused ortoped mal jedného takého pacienta a chlapček ma úplne v poriadku nohy ..chodi, beha, skáče ☺️
@anonym_e9580c tie 3 mesiace ubehnu rýchlo kym bude treba sadrovat ☺️ tešíme sa na neho uz velmi ..aj ked nás rodina snazila presvedčiť ze si ho nemáme nechať...ale veľmi veľa sme si o tom prečítali našli sme aj tu komunitu PEC aj sused ortoped mal jedného takého pacienta a chlapček ma úplne v poriadku nohy ..chodi, beha, skáče ☺️
@anonym_autor u nás v paneláku našim susedom sa tiež narodil chlapček s takou nozickou. Mal sadru asi do 6 mes, ale potom rýchlo dobehol rovesníkov a všetko je ok
Mne svokra prešila niektoré dupačky, zimný overal - prešila a zväčšila a ponožky som dávala väčšiu veľkosť a hrubé a do kočíka som ju nemala ako dať, lebo sa nezmestila, tak iba nosič - dcéra mala ale vykĺbené nožičky, tak mala zasádrované celé nôžky naširoko.
odstrihla by som spodok dupackovej nozicky a nahradila ho zimnou frote ponozkou dospelackou.
alebo druha moznost, namiesto dupaciek na von pouzit ten spaci vak s rukavmi, nieco taketo:
https://www.vrabciak.sk/ergopouch-spaci-vak-s-r...
byvaju tiez tensie i hrubsie, tak uz podla potreby
@anonym_autor hrudnicek oblecies normálne a nožičky do teplej deky a do fusaku.
Zo začiatku skontrolujes, či má teplé nožičky.
Malo by to stačiť.
Želám ti, nech sa všetko podarí!

Ešte sa nenarodil a už má mať sadru?