Kde nakupovať oblečenie pre novorodencov a ako vrstviť?
Dobrý deň, chcela som sa spýtať kam ste chodili kupovať oblečenie pre novorodencov a ako ste ich vrstvili v chladnejšom počasí, máme rôzne dupacky, nohavice, bodyčka a ponožky lenže nevieme nikde nájsť vo veľkosti 50 nejaké pančušky aj svetríky väčšinou začínajú až od velkosti 56/62
ak necakas predcasniatko, nemas komplikacie kvoli ktorym bude porod skor, pripadne dvojicky, trojicky teda deti ktore sa zvycajne rodia aspon mesiac skor tak sa ti neoplati zhanat velkost 50
začínali sme veľkosťou 56 /bábo 50 cm a 3,5 kg pri narodení/
Doma bavlnený overal, von na to bundička, v zime ešte tepláky v kočíku deka alebo v mrazoch fusak.
Pančušky som začala používať až asi od 8-9 mesiacov, aj to len vo veľkej zime.
@anonym_autor stačí 56 pri donosenom novorodencovi, ale moja malá mala pri odchode z pôrodnice 2 a pol kila a všetky bodycka jej boli veľké.
Kopec maličkých veľkosti sme potom kúpili v KiKu.
Tam som dokonca kupovala veľkosť 44 pôvodne pre bábätká a dcérka to obliekala babike 😁
@anonym_autor všetko na Vinted, začni od veľkosti 56
Ja som pred tyzdnom kupila 50 mikinu v Tescu. Kazdopadne z 50 mam len po jednom body, leginach, pyzamku a tu mikinu zvysok mam od 56. Ta 50 je viac menej pre istotu ked bude mensia (co uz dvaja gynekologovia sa zhodli, ze bude mensia) a nahodou 56 jej bude prilis velka a ak sa tak stane tak sa kupy viac 50 po narodeni. V porodnici bude mat ich oblecenie, z porodnice bude mat oblecenie tak budem mat niekolko dni nato objednat online alebo niekoho poslem z rodiny na nakup. A co sa tyka vrstvenia o jednu vrstvu viac to staci ak bude aj este v perinke a vonku vo fusaku.
@anonym_autor začala som s velkostou 56, vela toho nepotrebuješ.. na jeseň ešte nemusíš nejak peťúchať babenko, stačí, keď bude mat body nejake dupačky/teplačky a prechodný overalik, dečku .. v zime už neskôr fusak
Hlavne pohodlne. Základná vrstva bavlnený overal (pyžamko) alebo body a tepláčky. Na to prechodný overal a deka/fusak podľa počasia. Čiapka samozrejme. Neviem si ani predstaviť tlačiť novorodenca do pančúch 🙂
50 je pri 3,5 kg dietati zbytocna, to nedas na dieta vobec. Kupuj od 56,62. 56 je na 1,5 mesiaca max.
Ja som pred tyzdnom kupila 50 mikinu v Tescu. Kazdopadne z 50 mam len po jednom body, leginach, pyzamku a tu mikinu zvysok mam od 56. Ta 50 je viac menej pre istotu ked bude mensia (co uz dvaja gynekologovia sa zhodli, ze bude mensia) a nahodou 56 jej bude prilis velka a ak sa tak stane tak sa kupy viac 50 po narodeni. V porodnici bude mat ich oblecenie, z porodnice bude mat oblecenie tak budem mat niekolko dni nato objednat online alebo niekoho poslem z rodiny na nakup. A co sa tyka vrstvenia o jednu vrstvu viac to staci ak bude aj este v perinke a vonku vo fusaku.
@anonym_e2047d dufam, ze sa zhodli ako u nas a dieta 3,7kg a 53cm 😂
@anonym_e2047d dufam, ze sa zhodli ako u nas a dieta 3,7kg a 53cm 😂
@kiki68 od zaciatku tehu - uplne prveho merania je mensia tak uvidime. Ale ako hovorim tu 50 mam ako istotu po jednom kuse takze aj ked nakoniec bude predsa len vacsia az tak mi to nebude luto, ze ju neoblecie.
@kiki68 od zaciatku tehu - uplne prveho merania je mensia tak uvidime. Ale ako hovorim tu 50 mam ako istotu po jednom kuse takze aj ked nakoniec bude predsa len vacsia az tak mi to nebude luto, ze ju neoblecie.
@anonym_e2047d u nas na zaciatku takto a potom bum. Ale ked to bude cez 3kg, tak vazne nekupit 50. je to skoda penazi. Tie deti potom strasne rychlo rastu
Môj starší mal 56 mesiac, mladší po príchode z pôrodnice hneď 62.
Mne sa veľmi osvedčil tenký merino overal (môj bol z HM), nosil ho von od jesene do jari, ako strednú vrstvu.
50 som kúpila po pôrode pár kúskov v c&a. Druhý bol opol kilá menší a bolo mu to Max 3 týždne, ale šla som do nemocnice ležať, potrebovala som chlapovi nachystať zásoby
@anonym_autor Svetrik 50 vyuzijes tak 2 tyzdne, to sa vobec neoplati kupovat. Kludne aj 62, babatku bude jedno, ze je vo vacsom a dorastie donho raz-dva. Ja som bola sokovana tym tempom zvacsovania po porode. Ja som zo zaciatku davala dupacky s dlhym rukavom, na to svetrik a pletene nohavice, zimnu bundu, capicu a este som prikryvala dekou. Ale to hovorime o decembri a cerstvom babatku, zo zaciatku potreboval byt strasne nababuseny a postupne uz menej. To zbadas, v com sa bude tvoje citit komfortne.
@anonym_autor obliekala som o vrstvu viac ako sebe a pozerala som po overaloch ci body z merino vlny. Kludne o cislo väcsie, ono sa mi to aj lepsie tak vrstvilo, ako tesne velkostne presne oblecenie. Z 50 vyrastla raz dva.
Mam dve zimne deti a ziadne pancusky som nekupovala 😅 body s leginami, na to overal a do kocika fusak..zaroven vacsina dnesnych kocikov sa da este zazipsovat takze tam ani trosku nefuka. Ani ziadne super svetriky. Jeden kus alebo dva stacili.

Kupovala som od 56.
Tesco, Lindex, HM.
Dávala som o 1 vrstvu viac ako sebe.