Ako obliecť novorodenca so sadrou v zime?
Ahojte 🙂 chcem sa prosím spýtať ak niekto ma skúsenosť. Ako obliecť novorodenca v zime keď bude mať na nohách sadru? Sadru bude mat od prstov az ku stred stehna. Myslím von. Nohavice a dupačky nebudú zrejme žiaľ opcia ale ked mu dám bodyčko taky macíkový overal a dám du fusaku tak ešte dečku? Alebo ešte keby dám na sadru nejaké ponožky pre dospelých take teplé? V decembri mam porod a veľmi sa bojím ze prechladne alebo niečo....a predsa nemôže byť nonstop len v byte zavretý 🥺
@anonym_autor dat mu oblecenie v ovela vacsej velkosti aby sa pod neho zmestila sadra
Ešte sa nenarodil a už má mať sadru?
@anonym_bc4567 áno, napr pri konskej nohe
@anonym_autor nejaký fusah do kočíka a zabaliť do deky?
@anonym_autor kúpila by som väčšie oblečenie, rozstrihla spodok nohy na oblečení aby sa ro ľahko obliekalo
Do fusaku by som použila spací vak. Netrápila by som ho obliekaním.
@anonym_e9580c presne tak 🙂
Do fusaku by som použila spací vak. Netrápila by som ho obliekaním.
@anonym_9a96ac super, na toto som ani nemyslela 🙂 ďakujem 🙂
@anonym_e9580c presne tak 🙂
@anonym_autor držím palce nech to rýchlo a ľahko zvládnete ❤️
Ahoj, priklanam sa k nazoru - spaci vak, deky, fusak, podla potreby vyrobis vrstvami tolko tepla kolko treba 😊 uz dost ze takmer kazdy novorodenec neznasa navliekanie do oblecenia a vyzliekanie 😅 usetrite si nejake tie place.
@anonym_autor držím palce nech to rýchlo a ľahko zvládnete ❤️
@anonym_e9580c tie 3 mesiace ubehnu rýchlo kym bude treba sadrovat ☺️ tešíme sa na neho uz velmi ..aj ked nás rodina snazila presvedčiť ze si ho nemáme nechať...ale veľmi veľa sme si o tom prečítali našli sme aj tu komunitu PEC aj sused ortoped mal jedného takého pacienta a chlapček ma úplne v poriadku nohy ..chodi, beha, skáče ☺️
@anonym_e9580c tie 3 mesiace ubehnu rýchlo kym bude treba sadrovat ☺️ tešíme sa na neho uz velmi ..aj ked nás rodina snazila presvedčiť ze si ho nemáme nechať...ale veľmi veľa sme si o tom prečítali našli sme aj tu komunitu PEC aj sused ortoped mal jedného takého pacienta a chlapček ma úplne v poriadku nohy ..chodi, beha, skáče ☺️
@anonym_autor u nás v paneláku našim susedom sa tiež narodil chlapček s takou nozickou. Mal sadru asi do 6 mes, ale potom rýchlo dobehol rovesníkov a všetko je ok
Mne svokra prešila niektoré dupačky, zimný overal - prešila a zväčšila a ponožky som dávala väčšiu veľkosť a hrubé a do kočíka som ju nemala ako dať, lebo sa nezmestila, tak iba nosič - dcéra mala ale vykĺbené nožičky, tak mala zasádrované celé nôžky naširoko.
odstrihla by som spodok dupackovej nozicky a nahradila ho zimnou frote ponozkou dospelackou.
alebo druha moznost, namiesto dupaciek na von pouzit ten spaci vak s rukavmi, nieco taketo:
https://www.vrabciak.sk/ergopouch-spaci-vak-s-r...
byvaju tiez tensie i hrubsie, tak uz podla potreby
@anonym_autor hrudnicek oblecies normálne a nožičky do teplej deky a do fusaku.
Zo začiatku skontrolujes, či má teplé nožičky.
Malo by to stačiť.
Želám ti, nech sa všetko podarí!
Ja by som kúpila vlnenú deku (z ozajstnej vlny, je jedno či obyčajná alebo merino), to veľmi dobre izoluje od zimy a hreje. My sme pri synovi nemali fusak do vaničkového kočíka, len vlnenú deku a nikdy mu nebola zima. Mal pod dekou na sebe aj overal, ale to vieš ty vyriešiť inou neprefúkavou vrstvou z hore.
Ako radia iné ženy, tiež by som ho obliekla len hore normálne a potom poriadne zababušila vo vlnenej deke, kľudne kúp nejakú väčšiu, ktorá bude pod ním aj nad ním, nech mu nikade nejde zime 🙂 resp. keď budeš mať fusak, tak dobrá vlnená deka úplne stačí a ten spací vak bude super 🙂
@anonym_autor Ak by si chcela viac info, napíš tejto mame https://www.facebook.com/leonardova.cesta. Obaja jej synovia majú túto diagnózu, bude ti vedieť o skúsenostiach povedať veľa. Mladší Leonard mal k tomu aj ďalšie diagnózy, ale starší vyzerá, že to krásne zvládol.
@anonym_e9580c ano, aj my sme tak mali pri dcérke. Narodila sa na konci novembra.
@anonym_e9580c ano, aj my sme tak mali pri dcérke. Narodila sa na konci novembra.
@elenajezova veľa zdravia 🍀🍀🍀
Ja by som to riesila tak, ze spaci vak a cez to deka alebo fusak. Neboj, tie deti nie su z cukru. Nasa si vzdy dala ponozky dole a bola takto pod tym bosa

Ešte sa nenarodil a už má mať sadru?