icon

Ako riešiť obuv pre deti partnera?

Včera o 11:06

Každé dva týždne ku nám chodia deti môjho priateľa ,ich mama ma dostatočne množstvo finan.prostriedkov v piatok ideme deti vyzdvihnúť a v nedeľu ich odovzdávame nazad .
U nás majú chlapci oblečenie ktoré kupujeme my veľký problém je ale obuv chlapcov 🫣 viem,že chlapci hrajú futbal,stvárajú ine hry ako dievčatá ,ale niečo je už podľa mňa cez čiaru ..
Keď som chcela topánky hodiť do koša matka mi odkázala ,že to sú obľúbené topánky deti a ak si ich chcú obuť a ďalej nosiť tak ona im zakazovať nebude 🫣..poslali by ste deti v takejto obuvi do školy ,k otcovi ,alebo som len prehnaná a robím veľký cirkus ??
Veď toto nieje zdravé pre deti ich nohy .
Evidentne im mamina kupuje veľké čísla topánok .
Poprosím o názor

Ako riešiť obuv pre deti partnera?
Strana
z4
abbey1
Včera o 11:10

@anonym_autor Z čoho si usúdila, že kupuje veľké čísla topánok?
S deťmi komunikuješ? Snáď vedia povedať, či sú to ich obľúbené topánky.
Ak im kúpi topánky otec, matka im ich nedovolí nosiť?

anonym_86f0bc
Včera o 11:12

nerieš, nie sú tvoje, nech s matkou komunikuje ich otec

pribinak
Včera o 11:16

Deti majú otca, otec im môže kúpiť topanky aj trička aj mikiny
Je rodim takým istým ako matka

anonym_95103c
Včera o 11:19

@anonym_autor Vycistit si to teda mohla

anonym_10fb1b
Včera o 11:21

najskôr si ich mohla troška obúchať o nejaký strom.
Vyzerajú OK. Nechaj to na ich matku, nestaraj sa, nie si rodič.

anonym_b56bbf
Včera o 11:21

Prečo vyhodiť? Pretože sú špinavé? 🤔 či trochu schodené?🤔 ak by sa jednalo o partnerovi deti, tak to neriešim. Veď u vás majú deti svoje veci, obúvajú a obliekajú si to, čo im partner kúpi. Matka nech im obúva čo chce. 🤷‍♀️ niektoré rodiny by boli rady, ak by mali obuv, ktorá nemá diery….

autor
Včera o 11:29
@anonym_b56bbf

Prečo vyhodiť? Pretože sú špinavé? 🤔 či trochu schodené?🤔 ak by sa jednalo o partnerovi deti, tak to neriešim. Veď u vás majú deti svoje veci, obúvajú a obliekajú si to, čo im partner kúpi. Matka nech im obúva čo chce. 🤷‍♀️ niektoré rodiny by boli rady, ak by mali obuv, ktorá nemá diery….

@anonym_b56bbf diery tam sú ..práve preto som ich chcela vyhodiť

cyberk
Včera o 11:37

tak ich zober do obchodu a kup im nove :D .. aha nie ty budes len hadzat spinu na ich mamu...

autor
Včera o 11:45
@cyberk

tak ich zober do obchodu a kup im nove :D .. aha nie ty budes len hadzat spinu na ich mamu...

@cyberk nie ,na ich mamu špinu nehádžem ,áno topánky sme kúpili ,tie sme deťom aj dali na nohu v nedeľu nech si ich vezmú domov však su to ich topánky a automaticky som chcela staré topánky vyhodiť keďže topánka je zodratá a s dierami ..nemám rada veľa ,,starých ,, topánok
vojnu nechcem ,nepotrebujem to naozaj, ale takto aby chodili do školy ak majú topánky ďalšie nové je pre chodidlo deti naozaj nevhodné .

autor
Včera o 11:48
@anonym_95103c

@anonym_autor Vycistit si to teda mohla

@anonym_95103c preboha o čistotu mi nejde 🫣ide mi o to,že topánka jedna je evidentne zodratá v dolnej časti diera ..čisté ako tak sú ,to naozaj neriešim

anonym_dcf4a7
Včera o 11:55
@anonym_autor

@anonym_95103c preboha o čistotu mi nejde 🫣ide mi o to,že topánka jedna je evidentne zodratá v dolnej časti diera ..čisté ako tak sú ,to naozaj neriešim

@anonym_autor nechaj výmenu topánok, ktoré kúpila ich matka, na ňu a ty im topánky kúpené u vás t.j. u otca obúvajú, keď budú u vás

anonym_f3eb0d
Včera o 11:56

@anonym_autor Uplne v pohode. Nasi tiez taketo bezne nosia, teda minimalne na dvor a pod. Do skoly maju lepsie, ale na behacku vonku upne bez problemov.

simca06022011
Včera o 11:56

Tieto topanky urcite nie su ok, co tu pisu bludy nechapem. jedna je totalne vydrata uz, viditelne dieta ani rovnako nezatazuje obe nohy, alebo neviem ako toto vobec vznikne. A tiez kedze podla topanyk su to male deti, encahpem ako deti stihnu vydrat takto topanku ak mi kupi dobru velkost. Otca by som nechala nech tie stare topanyk poriesi, deti sa sptya ci chcu tie nove, su s nimi ok, ano su.. tak stare vysmari. Vybavene. Ci ich mama chec este strelit ako "neposkodene" na vinted?? :D

anonym_f3eb0d
Včera o 11:57
@anonym_autor

@cyberk nie ,na ich mamu špinu nehádžem ,áno topánky sme kúpili ,tie sme deťom aj dali na nohu v nedeľu nech si ich vezmú domov však su to ich topánky a automaticky som chcela staré topánky vyhodiť keďže topánka je zodratá a s dierami ..nemám rada veľa ,,starých ,, topánok
vojnu nechcem ,nepotrebujem to naozaj, ale takto aby chodili do školy ak majú topánky ďalšie nové je pre chodidlo deti naozaj nevhodné .

@anonym_autor Ty mas deti ?

anonym_f3eb0d
Včera o 12:01
@simca06022011

Tieto topanky urcite nie su ok, co tu pisu bludy nechapem. jedna je totalne vydrata uz, viditelne dieta ani rovnako nezatazuje obe nohy, alebo neviem ako toto vobec vznikne. A tiez kedze podla topanyk su to male deti, encahpem ako deti stihnu vydrat takto topanku ak mi kupi dobru velkost. Otca by som nechala nech tie stare topanyk poriesi, deti sa sptya ci chcu tie nove, su s nimi ok, ano su.. tak stare vysmari. Vybavene. Ci ich mama chec este strelit ako "neposkodene" na vinted?? :D

@simca06022011 Moj syn je napr. taky, ze stale dovlecie od deda nejaku pomaly "povojnovu" obuv, ze "aha, mami ake super topanky, to budem mat na dvor, to nosil este ten a ten ujo, stryko ..." , jemu vobec nevadi ked to je znicene, vydrate, derave, vsetko ponosi, znosí, skoda vyhodit, vsetko sa este da...no on je fakt tazky "retro styl". Nie kazdy je taky. Ale on napr. ano. Takze pre neho taketo podrazky fakt v pohode. Ako samozrejme len na von (aj ked on by kludne zobral aj inde) ale to uz mu fakt nedovolim 🙂

anonym_e02437
Včera o 12:04

Tiež by som ich nevyhodila. Deti sú dosť veľké, keď píšeš že do školy. Ja mám nevlastné deti aj, aj čo žijú s nami a chodia k svojej mame, aj v opačne čo zije s mamou a chodí k nám. V živote by som nevyhodila nič čo som nekúpila v tomto prípade.

autor
Včera o 12:14
@anonym_e02437

Tiež by som ich nevyhodila. Deti sú dosť veľké, keď píšeš že do školy. Ja mám nevlastné deti aj, aj čo žijú s nami a chodia k svojej mame, aj v opačne čo zije s mamou a chodí k nám. V živote by som nevyhodila nič čo som nekúpila v tomto prípade.

@anonym_e02437 vyhodiť to chcel otec ,lebo im kúpil nové a tie si mohli vziať samozrejme domov keďže si topánky vybrali .Veci ktoré sú v poriadku by sme ani my nevyhodili ,ale tieto topánky už dobre niesu a tak otec nechcel aby sa skladovali v dome (učí deti poriadku a ak je niečo na vyhodenie ,treba to vyhodiť a nie skladovať ) Chlapci idú do 3 triedy

anonym_8c02a6
Včera o 12:15

@anonym_autor áno, sú súce do koša, sú také zodrate, že sú tam diery. Ale keď sa budeš do toho starať, zbytočne spravíš konflikt. Deti majú rodičov, nech to rieši s matkou ich otec. Maximálne mu môžeš povedať svoj názor ale riešiť to ma on.

autor
Včera o 12:15
@anonym_f3eb0d

@anonym_autor Ty mas deti ?

@anonym_f3eb0d áno mám 20 ročnú s mojim partnerom ma pekný vzťah .

anonym_dee37e
Včera o 12:19

@anonym_autor ja ťa chápem, oblečenie som deťom davala aj zdedene, na donosenie, ale topánky museli byť plne funkčné, nechcela som, aby v budúcnosti mali problémy s nohami. Ani som nikomu neposuvala obuv, ale oblečenie kompletne. Podľa predchádzajúcich benevolentnych komentárov už chápeš asi aj matku. Ale komunikáciu s matkou nech porieši partner. Môže sa s chlapcami porozprávať, vysvetliť im zdravotné stanovisko. Alebo nech to vyhodí on, po rozhovore s deťmi, a vypočuje si to od ex-ky.

baboobchod
Včera o 12:23

Kúpte im nové (samozrejme, nech decká pomôžu s výberom - aby s nimi boli “stotožnené”) a tieto staré zabaľ do sáčku, nech ich matka vyhodí sama alebo s nimi spraví, čo uzná za vhodné.

anjelicek26
Včera o 12:23

Nove si kupila (dobry krok), stare nevyhadzuj (deti si same vyberu pohodlnnejsiu obuv), dala si im naa vyber.

anonym_364f6a
Včera o 12:39

Urobila by som to tak - po dohode s ich otcom, že by som im kúpila nové topánky a nechala ich u vás, teda nosili by ich vtedy, keď budú u vás. V týchto starých by odišli domov. Ak ich mama nechce vyhodiť.

Páči sa mi, ako niektoré komentujúce chceli stoj čo stoj do teba rýpať, ale nevyšlo 😀

anonym_b56bbf
Včera o 12:43
@anonym_autor

@anonym_b56bbf diery tam sú ..práve preto som ich chcela vyhodiť

@anonym_autor tak to vyhoď.. dierave nechce nikto.

anonym_d92d80
Včera o 12:48

kúpila by som nové, ktoré by nosili u nás a pred odchodom k matke nech si obujú tieto staré, aj bude pokoj medzi vami aj budú deti u vás v pohodlných. Čo nosia u nej je jej vec.

anonym_6b01ba
Včera o 12:52

@anonym_autor Veľmi sa mi páči, ako pekne a citlivo si danú situáciu opísala. Ja mam tiež partnera, ktorý má deti, avšak tá ich matka robí vždy veľké prieky. Ako sa ti podarilo dobre si vychádzať aj s deťmi aj s ich matkou? Ja som veľmi kľudný človek, introvert a snažím sa nájsť si k nim cestu, no je to ťažké kvôli tej ich matke. Šuškajú si za mojim chrbtom a chichúňajú sa.

autor
Včera o 12:58
@anonym_dee37e

@anonym_autor ja ťa chápem, oblečenie som deťom davala aj zdedene, na donosenie, ale topánky museli byť plne funkčné, nechcela som, aby v budúcnosti mali problémy s nohami. Ani som nikomu neposuvala obuv, ale oblečenie kompletne. Podľa predchádzajúcich benevolentnych komentárov už chápeš asi aj matku. Ale komunikáciu s matkou nech porieši partner. Môže sa s chlapcami porozprávať, vysvetliť im zdravotné stanovisko. Alebo nech to vyhodí on, po rozhovore s deťmi, a vypočuje si to od ex-ky.

@anonym_dee37e veru oblečenie som pre dcérku rada brala od mojej sestry ktorá má staršie dievčatá a ak boli veci po dcérke v dobrom stave ,nositeľné pekné čisté tak som posunula ďalej kamarátke to je úplne bežná vec ,ale topánky by som v takomto stave už na nohu dieťaťu nedala a hlavne ak dieťa chodí do privátnej školy 🫣kde sa žiaľ na deti inak pozerá ,decká tam chodia ako z katalógu naozaj nepotrebujeme aby tam decká šikanovali 😪..preto je úplne normálne ak topánky ktoré sa kúpia u otca si vezmú so sebou aj k mame .

autor
Včera o 13:00
@baboobchod

Kúpte im nové (samozrejme, nech decká pomôžu s výberom - aby s nimi boli “stotožnené”) a tieto staré zabaľ do sáčku, nech ich matka vyhodí sama alebo s nimi spraví, čo uzná za vhodné.

@baboobchod áno decká sú veľmi rozumne ,ale ich mamina (naozaj nemám problém na ňu útočiť ) ma trochu problém uchovávať nepotrebné veci nevyhodila by ich a decká by ich vzali zasa do školy a už žiaľ 2 x prišla výzva ,že deti chodia do privátnej školy špinavé 😪)

anonym_7454dd
Včera o 13:06
@simca06022011

@simca06022011 vieš ako stihnú zodrať 1 topánku viac ? Môj syn na kolobežke nové topánky takto zničí za 2-3 mesiace

autor
Včera o 13:08
@anonym_6b01ba

@anonym_autor Veľmi sa mi páči, ako pekne a citlivo si danú situáciu opísala. Ja mam tiež partnera, ktorý má deti, avšak tá ich matka robí vždy veľké prieky. Ako sa ti podarilo dobre si vychádzať aj s deťmi aj s ich matkou? Ja som veľmi kľudný človek, introvert a snažím sa nájsť si k nim cestu, no je to ťažké kvôli tej ich matke. Šuškajú si za mojim chrbtom a chichúňajú sa.

@anonym_6b01ba vieš ako ?? Mám veľmi rozumného partnera 🫣ten si našiel cestu aj k mojej skoro 20ročnej dcérke 😅 čo ľahké naozaj nebolo .
môjho partnera dočerta nie a nie nahnevať s úplným kľudom rieši chlapcov a aj ich mamu ..ja chlapcov ľúbim ako svojich ,špinavé veci neriešim ,sú to chalani ,ale ak niekto na deti povie,že sú ako socky ,tak to už vybuchnem 😔a nedovolím aby na nich ukazovali prstom že nosia rozbité topánky ,lebo žiaľ ich mamina ich posiela do privátnej školy (financie naozaj niesu problém mamina je z hornej vrstvy) ale oblečie chlapcov bez spodného trička ) a učiteľka povie poznámku o čistote tak to už naozaj naserie a zamrzí

Strana
z4