Ako riešiť podráždenie kože z plienok?
Ahojte dcérka 1,5 roka nosí plienkové nohavičky pampers ako sú tieto teploty nepomáha nám nič stále ju to štipe škriabe place celú ritku a okolie ma červené lebo si to škriabe bez plienky byt nechce na serblik tiež nie prosím ako to riešite s detičkami vy?
Skús jej dať len nohavičky alebo voľnejšie pančušky a hravou formou ju usadiť na nočník.V prípade, že sa jej stane nehoda/väčšinou to je malá nehoda, ktorá sa prihodí často a bez varovných signálov/, tak ju sprchni a daj čisté oblečenie
Treba ju nechavat bez plienky co najviac, aj za cenu nehody, sedacie kupele v hypermangane, zapareniny nakremovat, nam sa kedysi osvedcil imazol krem, ale to je uz 20 rokov dozadu, teraz neviem co sa pouziva, porad sa s lekarkou pripadne.
To nevadí že sa pocika len keď jej ju dám dole tak place nechce bez nej byt :/
Skús jej dať len nohavičky alebo voľnejšie pančušky a hravou formou ju usadiť na nočník.V prípade, že sa jej stane nehoda/väčšinou to je malá nehoda, ktorá sa prihodí často a bez varovných signálov/, tak ju sprchni a daj čisté oblečenie
@anonym_a9ba49 mame rekordne tepla a ty chceš navliecť dieťa do pančúch. Fakt blbá rada
Na holo. Čo najviac vetrať ritku a intímne partie. Kúpiť kvalitný krém, napr sudocrem alebo bepanthen ale len tenkú vrstvu.
Možno by som dala klasické gatky ak ešte nekakala
Po každom cikani osprchovať. Stačí čistá bodá, nedráždi ju mydlom
To nevadí že sa pocika len keď jej ju dám dole tak place nechce bez nej byt :/
@melissa_19 možno si zvykne moja plakala aj za cumlom aj za umelým mliekom trvalo to tri dni a zvykla si
@anonym_a9ba49 mame rekordne tepla a ty chceš navliecť dieťa do pančúch. Fakt blbá rada
Na holo. Čo najviac vetrať ritku a intímne partie. Kúpiť kvalitný krém, napr sudocrem alebo bepanthen ale len tenkú vrstvu.
Možno by som dala klasické gatky ak ešte nekakala
Po každom cikani osprchovať. Stačí čistá bodá, nedráždi ju mydlom
@anonym_362c7e Voľné bavlnené pančuchy majú za úlohu zachytiť prípadnú stolicu.V prípade, že dieťaťu robí problém nepriedusna plienka, tak asi tenké bavlnené pančuchy sú lepším riešením na to,aby dupka bola vetrana.Zaroven, nevieme/ani ty,ani ja, či sa dieťa zdržiava v byte,na dvore,v záhrade a ci aj v interiéri je priestor s kobercom, či podlaha/dlažba.. Podľa toho sa matka prispôsobí,lebo kým na dvore,v záhrade nie je problém stratený kus stolice, dieťa môže byť pokojne aj na holo,v byte s kobercom asi stratená sulka neurobí radosť.Cize, poučila si ma, len si zabudla na rozne okolnosti, ktoré sa môžu rôzne riešiť
@melissa_19 my sme syna museli latkovat...od 2 mesiacov nakolko na vsetky plienky tak zareagoval..v 2 rokoch bol odplienkovany
Zapareniny natierat 3 x denne imazol kremom a po vylieceni preventivne potoerat natenko sudocremom. Ak je infekcia velmi rozbehnuta alebo su zapalene vyrazky tak potriet najprv betadine tinkturou nechat vyschnut a az tak kremovat.
A možno by ešte pomohlo zmeniť značku plienok
v tomto teple nechat s holou prdelou
Vymeň značku plienok, naša malá mala neskutočné zapareniny práve z tých "akože" najkvalitnejších - Pampers premium - iné značky jej to nerobili...používali sme potom väčšinou z DM alebo z Lidla
@anonym_362c7e Voľné bavlnené pančuchy majú za úlohu zachytiť prípadnú stolicu.V prípade, že dieťaťu robí problém nepriedusna plienka, tak asi tenké bavlnené pančuchy sú lepším riešením na to,aby dupka bola vetrana.Zaroven, nevieme/ani ty,ani ja, či sa dieťa zdržiava v byte,na dvore,v záhrade a ci aj v interiéri je priestor s kobercom, či podlaha/dlažba.. Podľa toho sa matka prispôsobí,lebo kým na dvore,v záhrade nie je problém stratený kus stolice, dieťa môže byť pokojne aj na holo,v byte s kobercom asi stratená sulka neurobí radosť.Cize, poučila si ma, len si zabudla na rozne okolnosti, ktoré sa môžu rôzne riešiť
@anonym_a9ba49 stolicu zachytia aj gatky
Nemám v úmysle sa naťahovať,ako si správne napísala,v tom extrémnom teple.Na každého pôsobí inak.Maj pekný deň
Daj len gaťky,kraťasy.ked sa poučila,operies a vysušis.
Len tak mimo tému: posledný polrok mám také ekzémy aj z vložiek, kadecim to biela a dráždi to pokožku. Skúšam kadečo a nepomaha
@anonym_a9ba49 stolicu zachytia aj gatky
@anonym_362c7e presne tak, ja som tak odplienkovala 2 ročnú v priebehu pár dní.
@melissa_19 miesto plienky nohavičky a častejšie posadiť na šerblík, vždy odmeniť ak si tam uľaví. Potierať bio kokosovým olejom + kúpeľ s ovsenými vločkami.
Za mna nechat niekde v chladku, alebo dat velke podlozky na zem, tie save a nech beha bez . Mozes skusit posadit medzitym na nocnik. Ja bezne malu nechavam takto ako steniatko. Prinajhorsom pocura dlazku
@anonym_362c7e presne tak, ja som tak odplienkovala 2 ročnú v priebehu pár dní.
@annel19 prsné

Odplienkovať 🤷🏼♀️ ideál čas