icon

Ako sa realizujete počas materskej?

bodka21
15. júl 2021

Zdravím maminky, ako sa popri detičkách doma počas MD realizujete? 🙂
Tvoríte, píšete, pečiete, podnikáte....? 🙂

Strana
z3
marzuz89
19. júl 2021

@coochy toto je velmi typicka reakcia, mamu, ktora sa snazi mat veci inak, oznacit posmesne za dokonalu ❤️ ale ja som s tym v poriadku, viem, kolko casu sme s manzelom investovali, a kolko este investujeme. Prave pre to, aby sme to mali teraz narocnejsie, ale neskor perfektne.

@zuzuliennka1 ak mate diagnozu potvrdenu, je to predsa uplne ine a neporovnatelne. V prvom rade sa nemozes TY porovnavat, kedze o dietatko s akoukolvek diagnozou sa treba starat inak, vychovavat inak, a ano, napriklad pri autizme su urcite veci "nenaucitelne". Pri adhd zase neovplyvnis (resp tazko) pozornost, trpezlivost atd. Kedze v 3,5r nerozprava, predpokladam ze navstevujete aj logopeda ci centrum vcasnej intervencie, urcite toho mas nad hlavu, preto naozaj nie je ok porovnavat samu seba s inymi mamickami 🤗 nechapem, preco ti tu mila coochy vtlka do hlavy, ze sa ti vysmievam. Nevysmievam, ako tak vyznelo, prepac. Sama poznam dietatko s diagnozou a nikdy by ma nenapadlo sa mu vysmievat, porovnavat. Ja porovnavam "zdrave" deti. A to, ze kazda, ak dame vyhovorky bokom, si ten cas najdeme. Pri "zdravych" detoch. Kto ma zdrave dietatko bez diagnozy, a obuva sa do mna za moj nazor, za to ja nemozem, kazdy sme nejaky 😉

coochy
19. júl 2021

@zuzuliennka1 ved jasne, ja verim, ze to je riadny zahul.. ja mam nastastie vyzera to tak zatial malu ok (ma este len rok neviem ci by sa to uz vedelo) a aj tak su dni kedy da zabrat (vyyyynimocne) a teda neviem si predstavit, ze si ani nevydychnem kazdy den. . moju by si oproti tvojmu davala tak, ze este si aj sama stihnes tu kaviaren otvorit a nie len kavicku si davat.. len vies co mama nezazije nevie, ja mam dni kedy mam pocit ze fakt vyplujem dusu (1 z 30) ale aj takyto nas den by mozno bola pre teba prechadzka ruzovou zahradou lebo ja som jednoducho zvyknuta na "pohodu".. proste stastie to nazvem a nechcem zakriknut

coochy
19. júl 2021

@marzuz89 nerozumiem ako v com mas veci inak? zatial co si popisovala mi nepride ine ako ine maminy co poznam.. ja iba hovorim, ze nevhodne porovnavas dieta s diagnozou a bez a este si sa z toho prave ty vysmiala, ze maminka sa tu vyhovara na diagnozu lebo ma neposede dietatko a to ty neurobis a nidky neurobis (necitujem iba parafrazujem)

coochy
19. júl 2021

@marzuz89 nerobis a nikdy neurobis" preklep 🙂

coochy
19. júl 2021

@zuzuliennka1 nepocitam spanok, to je peklo vo vsetkych ohladoch od narodenia 😂

zuzuliennka1
19. júl 2021

@marzuz89 nechcem, aby sa to tu nejak nestastne nejak zvrhlo, najhorsie na tom celom je to, ze praveze nemame nikde nic este exaktne potvrdene a len si nas pohadzuju a kvoli kovidu sa bud vsetko rusi, alebo neskutocne dlho caka… jedina v podstate jasna dg je oneskoreny vyvin reci, a mozno aj vyvinova dysfazia.. a vsade pisu dr. aj hyperaktivitu…
nerozpravanie riesim vyse roka, nevyriesila som nic, lebo som to zacala riesit naraz s tym, ako prisiel covid…
vsade si nas posuvaju, odkladaju, logopediu ziadnu syn nema, nie je kde…
najblizsie sa mam ozvat samozrejme po prazdninach, v septembri… kedy uz dufam bude aj v skolke, v dec. bude mat 4r…
🙆🏼‍♀️

janka0509
20. júl 2021

@zuzuliennka1 aj ten chlapcek este nerozprava. A presne toto,ze on ma uplne rozlietane myslienky, a je vidiet,ze maminka sa moze aj na hlavu postavit... Aj ked na par sekund niečo vyriesi s nim, tak za par minut zase to isté... Az toto leto som stretla dvoch chlapčekov s Adhd
Toho jedneho stretavam pravidelne a jedneho len raz
(Boli u niekoho na navsteve). A obaja ako cez kopirak...
A obe maminky mali moj obdiv.

zuzuliennka1
20. júl 2021

@janka0509 v posledne, co dufam, ze mu pomoze kolektiv, vlastne to si myslia aj psychologicky, ktore ho videli.
Ina autorita (ucitelka), kolektiv. Uz aby bol september

bodka21
autor
21. júl 2021

@jackie_1992 podľa mňa bez problémov... takmer všetky moje kreatívne počiny vznikli v čase kojenia keď je úplné ticho, emočne nabitá chvíľa a hlava si "ulieta" :D

jackie_1992
21. júl 2021

@bodka21 mmmm tak toto znie ako rajská hudba 😉 uz sa neviem dočkať! 🙂

keralas
21. júl 2021

Malujem, behavam a milujem jogu, konecne si aj citam. 2 deti jedno uz vacsie druhe male. Pomaha len manzel. Ja by som sa bez tych aktivit nudila. Do parkov chodim nerada, domace prace nerada a potrebujem to vyvazit. Potrebujem robit, zazit nieco co milujem. Z toho cerpam kopu energie. Stiham lebo malokedy riesim druhych a soc. siete, len obcas. Odcerpava to cas. Pekny vecer

Strana
z3