Ako správne na sťahovanie pipiska u dieťatka?
Mamicky, prosim vas o pomoc. Pocula som, ze niektore vyskusali Slezovu mast z Justu, ked to neslo. Mozem sa opytat, ako ste to pouzivali? Natriete pipusa niekolkokrat a potom stahujete? Alebo ako to robite prosim? Chcem sa vyhnut lekarovi s malym. Prosim nepiste mi, ze to nemam robit a tak. Poprosila by som len mamicky, ktore to vyskusali a ide. Hlavne by som bola rada, keby to maleho nebolelo. Dakujem
ahoj ja ti napisem, ze to nerob v pripade, ze ked pisa tak sa mu pipik nafukne ako balon. 😊 maly ma 3,5 roka, nejde mu to vobec ale, ze vobec stiahnut, cize tiez uz som sa radila, googlila, aj u dr s tym bola. vsetko je ok a mam to nechat tak, kedze sa mu to nelepi dokopy a pri curani sa mu nafukuje pipik, sesterka to robi o rok mladsiemu, da mu dole celu predkozku, vidiet cely zalud, lenze... dva dni to nerobila a uz sa mu lepil dokopy a museli ba pohotovost kde mu to takou hackovkou odlepovali a vrajnto bol riadny horor, teraz sa mu tam robi smegma, ktora sa mu zapaluje a musia to robit denne, myslim, ze to uz lutuje, ale tak musi to robit kym sa to nenauci sam. ak uz chces to silou mocou riesit tak vraj slezovy krem je slaby, treba triamcinolon (aj ja ho mam, este neotvoreny) ale nienje to najlepsia mast, ma sa tonrobit po kupani. namastit, stiahnut pokial ide a drzat to cca minutku, robit to denne.... od kedy zacnes tak uz asi vzdy podla sesterky to sudim. ja sim sla k pediatricke a povedala, ze ona nie je za to, ze ma na to cas este niekolko rokov a keby to fakt neslo, tak sa to potom poriesi, citala som aj dva skusenosti chlapov, jeden si pamata, ze to zacalo fungovat v druhom rocniku samo od seba a druhy dal na radu nejakeho dr a v 15tich to v podstate rozhonil za par mesiacov bez zakroku. takze to nechavam tak, co na byt bude.
Ahoj po kúpaní som mu stiahla ako to šlo a natrela a znovu naspäť stiahla.
Ja mam mesacne babatko,ktoremu som to zacala na podnet manzela aj pediatricky riesit od prveho tyzdna.Vzdy po kupani a casto aj pri prebalovani kusticek.Nic nerobim nasilu,jemnucko,zatial bez oleja a uz za 3 tyzdne je otvoreni asi na 4-5mm.Budeme pokracovat,chce to cas a trpezlivost.Ja som na to nemala nazor,ale moj muz ani pocut ze by sme nepretahovali a ked vidim ako to pekne povoluje ani nelutujem.Nechcem riesit potom rezanie ako niektore moje kamosky ktorym to doktorky zakazali pretahovat a nakoniec s tym malo problem dieta a muselo sa to riesit chirurgicky.Ale samozrejme je to kazdeho osobna vec.
@bibih Ja som to robila s olivovym olejom. Smykali sa mi z toho prsty. Tak moj postup bol taky, ze jedna kvapka striekackou na koniec, on sam si to skusil posunut. Kazdy den vecer, niekedy aj rano. Ked po case urobil pokrok, tak on sam si to vytiahol, kvapla som na odhalene miesto, stiahol dolu a vytiahol hore, dokola. Dufam, ze to pisem zrozumitelne.
Ja som si cely zivot nepretahoval a som tu 😀 ak to v puberte este nejde, treba natriet predkozku kortikosteroidovym kremom a vo volnom case stahovat. Ono to povoli
@nini1010 no my tak isto. maly ma 7 mesiacov a ideme od zaciatku. Manzel s tym mal velke problemy a tak neprichadzalo do uvahy, ze maleho nechame. Ale ja som bola cely cas v tom, ze super to ide, az teraz na poradni som zistila, ze az tak super som to nerobila. A lekarka to chce na dalsej nasilu hrubou silou urobit. Ale ja to chcem tie 2 mesiace do dalsej poradne vyuzit na to, ze to urobim sama a aby ho to nebolelo. lebo potom tam tu lekarku asi zjem. a pocula som o tej masti slezovej, tak sa pytam..
@ellieellie ahoj, ma 7 mesiacov a od narodenia.
Moj ma 2r a az teraz sa mi spicka odlepila.
@h2 áno slezovym krémom. No nám sa sťahoval tak do polovičky a tým krémom keď som začala tak za mesiac to zišlo krásne dole. A co je super syn už nepišťal, keď som mu to robila. Stiahneš predkožku pokiaľ ide natrieš pipik dookola a vrátiš predkožku naspäť. Niekedy som aj znovu stiahla a vrátila. Dúfam, že chápete. 🙈
@bibih kup si rovno bylinku slez nebadany a urob kupel. Je to ovela lacnejsie nez krem od just a 100% prirodne bez konzervantov a kadecoho ineho
@nini1010 tak mesačne bábätko určite netreba týmto trápiť 🤷♀️🤦♀️
@bibih 7 mesiacov? To je este maly, ja by som skusala prirodzene. Moj ma 7 rokov a este mu to uplne nejde.
@klarissa25 Ver mi ze jeho na tom nic netrapi.Ani nevie ze mu clovek nieco robi.Predsa by som ho netrapila keby som videla ze ho to boli.Len mu jemnucko zvacsujem tu dierku a ide to samo.Navyse nasej doktorke plne doverujem takze ak ona povie ze to robit tak to robit budeme.Ako som pisala ved je to kazdeho osobna vec,nikto to nemusi riesit.
@arcticcode to máš šťastie že ťa neposlali k urologovi, ten máva hmaty že za živá stiahnuť a je😠
Moje info je že pokiaľ nemá dieťa problémy nechať až do puberty, penis sa zväčšuje a uvoľňuje dierka erekciami, ani môj syn sa nehrajka a ide to pomaly😉
@arcticcode kortikoidnym kremom babatku? To ani nahodou.
@arcticcode len to nie😮
Netreba to zanedbat.Sestrin mal 3 roky a musel ísť k urologovi.No to bolo plaču 😕.Doktor stiahol a bolo to.Ale tiekla mu krvicka.Ked nechcel od mami kopal, bránil sa atď.Doktor povedal že najradšej sa to robí vo vani 😉.Treba to robiť každý deň!Asi som aj rada že mám dve baby 🤔
@bibih ahoj, nečítala som rady ďalších mamiciek, tak prepáč, ak sa budem opakovat🙂 treba to sťahovať veľmi postupne a to v napustebej vode,vo vani keď sa kúpe. Synovi sa nedala poriadne, vlastne ani nechcel a potom sa mu nahromadili maz a chirurgicky uvoľnili, mal 2,5 roka. Teraz ako 10 ročnému tiež urológ "ručne" stiahol a to preto, lebo si to nechcel od strachu nikdy pri kúpaní robiť, sme to zanedbali. Neviem koľko má tvoj syn rokov... Skúšaj v kúpeli a ak to nepôjde, radšej kekarovi. Podľa mňa žiadne maste nepomôžu. Držím palce.
@lindusss2016 DAKUJEM, ani som nevedela, ze je 🙂 zajtra idem do obchodu a vecer hned kupel 🙂
Ahoj toto bol problem mojho syna. Len milimeter slo stiahnut. Predsa som navstivila urologa na odporucania druhych mamiciek, mily a tak. Dal nam mast a poved, ze sme prisli v hodine 12tej. Pretoze ked to nejde vobec a do 5tich rokov sa to neupravi robi sa obriezka. Dal nam kortikoidnu mast a za tyzden ze wow vysledok. Natierali sme rano a vecer a teraz po mesiaci davam uz len vecer na zregenerovanie. Naucil sa sam stahovat, coz najprv nechcel lebo ked si zbadal zalud hucal jak pavian ze sa boji. Bude mat tri roky v septembri. A teraz furt si ho sam stahuje. Naucila som ho, ze ked som mu ho stiahla a vykukla zalud urobila sa som kukuk 😁😁😁 a odvtedy sam povie mama aha kukuk 😁😁😁😁 to je ta mast. Doktor nic nestahoval na silu len tolko co islo a hned nas pustil 🙂 a tiez som mala z toho paniku. Lebo som mu hned povedala, nech to nestiahne na zilu aby nemal traumu

ahoj, ak sa mozem opytat, aky stary je tvoj syncek a kedy si zacala so stahovanim? dakujem