Ako uspávate svoje bábätká?
Nas maly bude mat 4 mesiace a uspavame ho na rukach- ale po sediacky, takze ho dam do perinky, sadnem si, dam mu cumlik a do 15 min vypluje cumlik a spi. Myslim si, ze potrebuje pri sebe niekoho citit, to ho upokoji. Chcela by som ho ale naucit zaspavat v postielke, no kedykolvek sme to vyskusali tak sa len rozreval a bolo to horsie. Myslite, ze je na to este maly? ako uspavate vy?
tak ja som bola ta stastna mamina, ktora najprv uspavala dieta na prsniku a potom, ked uz som nekojila, tak mala v pohode zaspavala sama v postielke, chytila si svojich mojkacikov a pekne spala, ci cez den, ci v noci... asi v 11. mesiaci sa to pokazilo v noci - odvtedy vyzaduje moju pritomnost pri zaspavani a teraz v 15. mesiaci aj cez den... a to nielen pri zaspavani, ale pocas celeho spanku, proste len co vytiahnem paty z izby, uz je hore... som z toho mierne zufala, pravdu povediac, nevyhovuje mi to vobec, v noci ju nikdy nenechavam vyrevat, cez den som skusala, ale nepomohlo, bola to fakt drastaren, na ktoru som nemala nervy ja sama, jej revaci potencial je taky, ze nemam sancu ani zistit, kde je koniec toho "nekonecneho pribehu"...
no a chcem sa spytat babeniek, ktore maju dve deticky, ktore im spia v postielkach, ako to riesia, ci vam deticky spia v jednej izbe alebo kazde v inej... fakt sa neviem rozhodnut... na jednej strane aby sa navzajom nebudili a najma cez den, ked kazde ma iny rezim a ide spat v inu hodinu, na druhej strane, ci sa oplati v noci lietat, ak zaplace zrovna to dieta z druhej izby... lebo bude tam sice manzel, ale pri nom mozu niekedy aj traktory padat... ja fakt zacinam mat z tohoto nocne mory...
co sa tyka spania dietata v posteli s rodicmi, tak skusala som si malu dat do postele, ked bola novorodeniatko asi trikrat, ale bol to taky mensi des v nasom pripade... nemohla som sa za celu noc ani pohnut, nieto este otocit... ani mala nevyzerala ktozvieako spokojne, takze nic...
@hori my sme vsetci v jednej izbe, a bolo to tak dobre, starsi strasne ziarlil a kebyze ho dame inam asi by to neprezil, inak mladsi spava pekne budi sa v noci 2x,3x a starsi sa uz na jeho plac nebudi, zo zaciatku sa sem tam prebral,ale uz v pohode, no teraz je nas aktualny problem starsi zacal strasne chrapat, mladsi se nebudi, ale ked sa zobudi na papanie nevie naspat zaspat a ani ja 😝 uz by som brala dat starsieho do druhej izby, ale neda sa,az ked budeme v novom a to budem asi lietat z izby do izby zo zaciatku 😀
@hori zo zaciatku spavali kazdy vo vlastnej izbe. starsi mal dobry spanok, nebolo treba k nemu extra vstavat. a hlavne to fakt robil manzel. ja som spala s mladsim v jeho izbe do pol roka, potom som sa vratila do spalne. od juna spia na ziadost starsieho spolu. obcas, ked ten mladsi v noci zle spi, starsi odpochoduje do spalne, a ja alebo manzel na gauc do pracovne. pripadne obcas skusim zobrat mladsieho do spalne, aby sa ukludnil a potom ho vratim spat. s nami nespava - nespi totiz. lozi, skace, kope, stipe, ale spat nespi. takze to nema zmysel, aby tam ostaval dlhsie, ako kym prestane plakat 😉
Mala ma rok a pol ,obednajsi spanok este dodrzuje kazdy den,cca hodku a pol-klasika vypyta sa sama do postielky a sama aj zaspava,tak isto vecer,ak sama nejde ,tak max.o eviatej ju davam do postielky,poprajem dobru noc,dame spinkat zizku a ide aj ona,nikto nie je pri nej,je potme,ma len pootvorene dvere do izbicky...obcas jej to trva dlhsie,inokedy zaspi hned-ako je znicena 🙂 ,ideme k nej ked jej spadne dudka,alebo pomrnka,ale nema problem zaspinkat sama,tak sme ju ucili od malinka.

@chovancova27 presne to som robila, len skoda ze az od druheho dietata, prvu sme skusali davat do postielky a aby zaspavala sama... a az okolo 9 mes. sme s tym trapenim prestali.