icon

Ako vyzerá váš deň s deťmi?

sonicika
8. mar 2014

Keď ráno vstanete až kým idete spať, myslím tým čas na prechádzky aby boli dostatočne na čerstvom vzduchu, varenie, domáce práce a v neposlednom rade starostlivosť o seba samú? resp. režim detí a režim maminy...
My bývame v paneláku už tri mesiace a stále chce ísť malý von v dome sme vybehli hocikedy ale teraz...
varím a stále behám každú minútu aby si niečo nespravil atď. Ráno prezliekanie je večný boj manželovi raňajky, zabaliť desiatu, deťom raňajky, a namna nezostane čas...
nehovoriac o učesaní a make upe akom takom...
večer padám mrtva a radšej ako si oholiť nohy si pustím dobrú hudbu.. no strach

Strana
z2
babulka82
8. mar 2014

@sonicika my byvame v panelaku a akždy den sme vonku aj 2x ked je pekne 🙂 na seba nemam žiadny čas ,iba čo sa najem a urobim si hygienu ,lebo mam dost naročne dietatko 10 mesačne.A prečo ste sa prestahovali do bytu ked sa vam tam nepači?

cmulinko
8. mar 2014

Hm....hned ma napadol vhodnejsi nazov diskusie : Podme sa lutovat 😀

sonicika
autor
8. mar 2014

@cmulinko nie chcem poradiť nie sa lutovať
ako to mate zorganizovane ..to je vsetko
a panelak pretoze nam to momentalne vyhovuje ... len to chodenie von je horsie ... nic ine

cmulinko
8. mar 2014

@sonicika vsak ja chapem,len ma to tak napadlo. 🙂 neber to v zlom 😉

viera27
8. mar 2014

V prvom rade som nerobila manzelovi ani ranajky, ani desiatu. Co je invalid😀? A hned mas cas na ucesanie a zakladnu upravu samej seba.

sissy27
8. mar 2014

@sonicika neviem aké veľké deti máš, ale rozhodne máš ešte jedno veľmi veľké - manžela... ak má dve zdravé ruky, tak nech si raňajky a desiatu robí sám, a rovno môže spraviť aj pre teba a deti... rovnako môže vyniesť odpadky alebo povysávať, predpokladám, že po materskej pôjdeš do práce aj ty, takže budeš 2x tak vyťažená ako on? no nech si zvyká už teraz, aspoň nebudem potom v šoku...
ak máš staršie dieťa / deti, rovnako ich zapojiť do chodu domácnosti primerane veku, teda upratať svoje hračky, ustlať postele a pod.
a utriediť si priority a naučiť sa povedať nie, to je asi základ... potom budeš mať zrazu čas aj na seba 🙂

katkasofi
8. mar 2014

@sonicika vstan o pól hodku skôr. Sprav si kávu, raňajky a pritom sa namaluj... A muž nech si spraví raňajky sám. Vstane o 5 minút skôr. Tiež by sa mu nič nestalo. Ja chodím spávať o polnoci ( večer pracujem papierovacky okolo firmy ) a budík mám na 5.30 aby som všetko stihla. A stiham 🙂 aj kávu, aj malovanie a spol..;) toť moja rada 🙂 všetko sa dá len musíš niečo oželieť. U mna to je spánok. Ja mám čerstvo ročného syna a 4 ročnú dcérku. Ráno raňajky, do škôlky, na nákup, maly ide spinkať prvý krát a vtedy varím. Po hodke sa budí, napapá a ideme von. Zase pre dcérku do škôlky a potom sa hráme...občas berie manžel deti k svokre poobede a to robím veľké upratovanie. Večera, kúpanie, obe deti uspať, manžel medzitým sprace kuchyňu a ja idem robiť do polnoci papiere 🙂 jedno kolo.. Tiež si cez deň nesadnem. Telku nepozerám, nemám kedy, nevadí mi to... Jediná vec čo mi vadí že sme s mm malo spolu. Nemáme na seba veľa času.:(

hviezdicka111
8. mar 2014

@sonicika tak a manzel si nevie urobit ranajky? alebo desiatu? no hroza... a to iste pomoct s domacimi pracami?
no moja, ta obdivujem... mne moj pomaha doma s cim sa da a aj tak ledva vladzem dakedy..a neviem si predstavit, ze by som mala este muzovi skakat okolo zadku...

lucymk
8. mar 2014

@sonicika ahoj.ja ked som mala iba jednu dcerku, tak u nas to vyzeralo takto: rano sme vstali najedli sme sa.spravila som si hygienu,niekedy nalicila. nasledovne som predvarila obed a okolo 10-11hodiny sme sa vybrali konecne vonku. vonku sme stravili vadsinou 1hodinu. zalezalo od pocacia a malej ci bola uz nervozna ,alebo nie. ked sme sa vratili tak som si dovarila obed.niekedy ,ked mala vydrzala, tak pekne pockala na obedik a ked nie, tak isla spinkat . jej uplne stacilo iba mlieko.tie by pila na litre,ale stale som sa snazila aby aspon trosku spapala varene pred obednajsim spanim.spat isla maximalne do 1hodiny.ked mala spinkala,tak ja som sa kludne najedla,popratala som si,alebo len tak som si vylozila nohy a vegetovala pri kavicke. ked sa mala zobudila ,tak zas bol ten isty kolotoc.dala som jej desiatu. potom vonku opät vecera a o 8 vecer uz sme mali s manzelom cas len pre seba. Teraz je to trosku ine ,lebo ta mladsia ma uplne iny rezim,ale da sa to zvladnut .o nedlho nam pribudne do rodiny dalsi clen,tak to som len zvedava aky kolotoc ma zas caka 🙂 este som zabudla,ze tiez byvam v panelaku

pavuciatko
8. mar 2014

@sonicika ahoj,ja tiez vkuse beham okolo malej.stihnem sa akurat najest a ucesat,predtym ako idem von.upratujem,az vecer ked drobec zaspi.cez den mam na programe len ju.urcite by sa to dalo aj inak,ale ja to neviem.mne ona nevydrzi cakat ,kym navarim atd.vyzaduje si stale pozornost.zvykla som si a uz mi to nevadi.ved za chvilu vyrastie a este sa jej pozornosti budem domahat🙂

cmulinko
8. mar 2014

@sonicika ja uz nemam sice malicke deti na kocikovanie,ale nas rezim spociva v tom,ze rano o 8 mame budicek (oficialny ) neoficialne vstavam o 7 kvoli nejmensej.kazdodenny ritual ranajky,obliect ich,spravit desiatu.kym pride nas tatko z nocnej domov,tak deti mam hotove a vtedy nasledujem ja....ak sme vstali skor,tak stiham si dat sprchu a obliect sa.nemalujem sa,takze o to mam menej.ak sme vstali neskor,tak sa len obleciem a sprchu riesim az ked dojdem z rozvozu deti.rozvoz deti robime spolocne,najprv skola,potom skolka a najmladsia ostava.zaveziem manzela domov,aby sa vyspal.s najmensou robim nakup,potom navarim a o 12.30 idem s dcerou pre stredneho syna do skolky (tu nemame 8 hodinove skolky,max 3,5 hodiny ) pridem domov,prezleciem ho a za hodinu o 13.40 mi konci syn v skole,tak ide s dvoma detmi pre najstarsieho,doma potom prezlecenie sa,obed a ideme na domace ulohy.cca okolo 14.30 davam dceru spat k manzelovi ja si nieco porobim po dome a o 16.00 odchadzam z domu do prace.manzel prebera domacnost a ja som v praci do 00.30.ked koncim v praci ja,tak manzel zacina od 00.30 do 8 rana...robime na jednom mieste.ja si len zoberem auto a idem domov.takto fungujeme uz 7 rokov....nase smeny su stale rovnake cize s manzelom sme prakticky spolu len cez vikend a o deti sa starame striedavo.skolu aj skolku mame cca na 4 km od domu a tu stale prsi.to by som peso nezvladla s detmi takze ja som kocik nikdy moc nevyuzila na taketo presuny.a teraz troska tej '' lutosti '' ....denne spim tak max 5 hodin vdaka mojej dcerky ,ktora si neuvedomuje este,ze maminka prisla o 1 v noci z prace a do 2 nevedela zaspat,lebo este pocula sum a hluk z prace a ak mam dobry den,tak ku mne dolezie az rano o 7...inak ju ocakavat akukolvek nocnu hodinu 😅 Najhorsi je vzdy prvy mesiac po materskej...vracala som sa do prace ked mali deti 6 mesiacov a vstavali este par krat za noc.Bola som ja 100 krat oprata handra.

aliza
8. mar 2014

@sonicika nuz, musis aj nieco vynechavat. napriklad upratovanie, Ako taky poriadok tu je, ale neprehanam a neriadim kazdy den a ak potrebujem cas pre seba, tak jednoducho necham vsetko tak a venujem sa sebe. Nepises, ako stare deti mas, takze nemozem konkretne pisat, iba za seba. Deti mozu zostat aj doma, napriklad doobeda, neubudne z nich a ty si porob, co mozes, aby ked trebars na obed spia, mohla si sa venovat sama sebe. Byt matkou neznamena uplne zabudnut na svoje potreby, to je len nas, slovensky program, ze dietatu sa treba venovat 24 hodin, treba mat vyriadene ako z cukru, muzicek ranajky-veceru na stole, ozehlene kosele kazdy den....ale kde si ty? potom su zeny frustrovane, nenaplnene, vztahy sa im kazia lebo jedinej vdaky, ktorej sa od muza dockaju je vycitka, ze co cely den doma robila 😠. Ale za to si mozeme my samy, kedze na seba nemyslime, tak sa necudujme, ze ani ostatni na nas nemyslia. Ja som si syna naucila, nech sa sam hra a ja som si zatial porobila, ziadne 2 hodinove pustanie auticka s nim....dieta sa ma naucit samostatnosti a nie mat mamu stale za sebou a nevediet ani 5 minut bez nej. treba zacat mysliet aj na seba a bez vycitiek 😉. neviem, kolko ma tvoj maly, ale kludne mu vymysli nejaku hru v kuchyni, kym ty varis, daj mu na zem auticka, riadiky, panvice alebo nech sa hra za stolom s plastelinou, ak je starsi, nech si nieco vystrihuje, ci lepi....nauc ho hrat sa aj doma.

sylvial
8. mar 2014

Papanie, kočíkovanie, niečo malé porobím a zase starostlivosť o malú.

kofoluska
8. mar 2014

@sonicika Mame 7mesacneho synceka. Okolo piatej sa budi na papanie, manzel pomaha odgrgnut, prebali ho. On sa ide chystat do prace, navari mi pre maleho caj a zvysok prevarenej vody mi necha v miske, ak by som ju pocas dna na nieco potrebovala. Ak dostane maly na desiatu jogurt, vyberie mi ho z chladnicky. Ak vidi, ze mi chyba nejake ovocie, tiez ho vyberie z chladnicky, aby som ho mohla malemu dat. Podla potreby berie cestou do prace smeti, aby ich vyhodil do kontajnera.
Maly pospi v priemere do pol osmej. Prebalim ho, prezleciem, umyjem a prezleciem seba. Vezmem ho do kuchyne, kde mu chystam desiatu (hlavne ak parim ovocie, chvilu to trva, robim si to vopred, aby to vychladlo). Po dvoch hodkach ide spinkat - a spi od pol hodiny do hodiny a pol. Za ten cas oddychujem, pripadne si pripravim oblecenie na von, dam prat. Pripravim malemu obed - lebo ked sa napapa desiaty, ideme obvykle von. Takze ho xcem mat hotovy ked sa vratime. Von sme podla pocasia a podla toho, ako sa xce malemu - hodinku, hodinku a pol. Prideme domov a obvykle ide spat, to uz spi kratsie. Napapa sa, hrame sa, pripravujem mu olovrant...Domace prace ho priam fascinujju, takze ked potrebujem vyvesit pradlo, dam ho k sebe do miestnosti (nemame balkon) a on ma sleduje. Spievam mu, kecam s nim. To iste je upratovanie kuchyne. Ale to robim len ak stiham. Ak nie, pocka to na manzela.
Poobedny spanok, to uz obvykle prichadza aj manzel domov (pocas alebo po tom, co sa zobudi), maly dostane olovrant a prebera ho manzel. Ja pripravim veci na vecerne kupanie, odvar z ovsenych vlociek na vecerne UM a potom si doslova vylozim nohy na stol a nerobim nic. Az do kupania sa malemu venuje manzel. Ak treba upratat (kuchyna, povysavat....cokolvek), maleho mam ja a manzel upratuje.
Okupeme, oblecieme, nakrmime, ulozime spat a zvysok vecera je nas. T.z. cca od siedmej az kym nejdeme spat. 🙂

Ked potrebujem ist k lekarovi, manzel ostava s malym doma. Ak sa mi nexce na nakup (maly to berie ako spolocensku udalost, takze vacsinou chodim ja a mam ho v nosici), len napisem manzelovi, co treba. Obcas vybehnem na masaz - po tej siedmej vecer. Ku kadernicke tiez nie je problem. 🙂

sonicika
autor
8. mar 2014

@hviezdicka111
@viera27
baby on je ale strašne vyťažený má dve práce a bokovky aby sme mali dostatok ... spáva strašne málo preto sa snažím aby doma nič nemusel...
dakujem za reakcie len som si chcela prečitat ako to maju ine maminy

evening_star
8. mar 2014

@cmulinko Páni, dobre som pochopila, že máte len nočné obaja? Cez deň nechodíte so práce?

andelok
8. mar 2014

@sonicika Moja dcerka ma 2 roky. Rano sa najeme plus hygiena (nocnik, umyvanie), kym pijem kavu sa hrame, tak vyse hodiny. Potom sa bud hra sama alebo jej pustim na pol hodku Spievankovo alebo Krtka alebo nieco podobne a ja zatial uvarim polievku alebo aj druhe. Ideme von tak na vyse hodiny, popritom nakupim. Potom sa mala napapa, kym papa, ja umyvam riad, prip. vesiam pradlo, upratujem...Uspim ju, kym spi, sa najem a dve hodiny mam nohy hore, kaslat na poriadok. Poobede sa napapa, hrame sa chvilu doma a podla pocasia ideme zas na dlhsie von. Potom pride manzel a hra sa s malou a ja bud nieco doupratujem alebo ideme spolocne niekam...prip. sa hram s malou ja a poupratuje manzel. Takze u nas celkom pohodicka, ale je to aj tym, ze uz ma vyse dvoch rokov, trosku sa zahra aj sama a sama aj papa a dost jej to trva, takze vtedy mam cas na domacnost 🙂 A manzel dost pomaha.

sense
8. mar 2014

Moja mala ma 10.5 mesiaca, ekd mam volno z prace tak den mame takyto...rano ked sa mala o 05.30 zobudi zavriem sa s nou do izby aby si chlap pospal kym pojde do prace, o 7.30-08.00 ranajky medzitym si dam ja hygienu aj mala, prezleciem ju hrame sa al. sa hra a ja pri nej lezim...potom sa s nou chlap chvilu pomojka a ide do prace....potom ideme von o 10.00 ide spat do 11. medzitymm bud nieco upracem alebo si lahnem podla toho aka bola noc. potom mame obed, poobede sa hrame potom ide zas spat, olovrant ideme von o 17.30 kupel, 18.00 vecera, 18.30-19 sa hrame a o 19.30 spi...
a ked som v praci tak pri malej je chlap do 08.00 a potom opatrovatelka kym nepridem z prace okolo 13.00 a priebeh ten isty...

cmulinko
8. mar 2014

@evening_star ja zacinam o 16.30 a koncim 00.30 a manzel zacina 00.30 a konci o 8 rano.ja som do 16.00 doma a potom budim manzela a chystam sa do prace,aby som dosla na cas.Rovnaku pracovnu dobu by sme nemohli mat...kto by bol doma s detmi?manzel to ma horsie...on uz 7 rokov robi len nocne a musel si zvyknut spat cez den.Myslela som tym,ze sa nam smeny nemenia ako napr v niektorych firmach,ze raz mas dennu,potom poobednu a potom nocnu.Nasa smena sa nemeni nikdy.

evening_star
8. mar 2014

@cmulinko Tak to palec hore, máte môj obdiv.

jankastubka
8. mar 2014

Ja mam zatial len jedno dieta, aj to velmi poslusne, takze mam zatial pocit, ze mam casu dost. Byvame tiez v panelaku. Rano vsatnem, mala sa hra. Nakojim ju o 8:15 a hra sa do 9:45. Ja si popri tom robim svoje, citam si, som na pc, varim a pod. Potom od 9:45 do 11:15 spi. Ja si zase robim svoje. Upracem, operem pozehlim (ale nerobim vsetko naraz - kazdy den nieco - ved sa metreba pretrhnut). O 11:15 ju nachovam, najem sa aj ja. A ideme von - tak na 1-1,5 hod. podla ciela nasej cesty a pocasia. O 14:00 malu znovu nachovam a o 14:30 ide spat. Ak som unavena pospim si aj ja, ak nie opat mam cas pre seba. O 16:00 mala vstava - hra sa, sem tam sa hram s nou ak sa nudi. O 17:15 sa opat chovame. Manzel pride z prace o 18:00-18:30 a po 19:00 kupeme (ale len kazdy druhy vecer), o 20:00 ide mala spat, a my s mm pozerame spolu telku.

cmulinko
8. mar 2014

@evening_star aspon mam cas sa venovat aj detom a tak isto aj manzel.obaja si bereme rovnaky diel vo vychove deti.on musi robit vecerne kupanie,dat ich do pyzama a ulozit ich do postele....to je niekedy na nervy 😀 .ja mam za ulohu zbierat ich zo skoly a skolky,navarit a spravit domacu ulohu.o dom sa starame asi tak,ze kto ma cas tak porobi co sa da.manzel nema problem povysavat,umyt riad,dat saty do pracky alebo vyvesat pradlo....casto krat ja nestiham vsetko a o 16 idem do prace,tak mu potom z prace len zavolam,ze nech sa postara o saty a podobne.ja cez moju 30 minutovu prestavku chodim domov.najem sa doma a k tomu skontrolujem ci je vsetko doma ako ma byt. 🙂

mareli
8. mar 2014

@cmulinko a ked ty koncis 00.30 a manzel 00.30 zacina, dobre chapem, ze to uz musi byt na mieste v robote a ty vtedy odchadzas. ale trochu nechapem, ze ten cas, kym sa dostavis domov su deti same doma teda spia? ci ako?

siska53
8. mar 2014

@jankastubka tak to mas,fakt nenarocne dieta.to ja,teda nepoznam. Ale nezavidim 🙂

svetllana
8. mar 2014

@sonicika Môj deň vyzerá asi takto. Ráno o 7.30 vstávame, raňajky, umývať sa, vychystať decká do školy a škôlky. Odvediem ich, o 9.00 som doma a mám cca 2 hodinky sama pre seba. Spravím mužovi raňajky (príde mi to úplne normálne sa oňho postarať a obslúžiť ho, keďže on pracuje a ja som žena v domácnosti, skôr by mi bol divný opak)..No a najeme sa spolu, a potom si robím niečo pre seba a periem, resp. práčka 😀. Na obed do škôlky pre najmenšieho, domov, najesť, navariť, upratať - a už je čas ísť pre ďalších dvoch, takže do školky pre prostredného a do školy pre najstaršieho. Opäť domov, najesť, skontrolovať úlohy, pokec s deckami. :o)) Potom idú von, niekedy ja s nimi (na dvor), tam majú všelijaké zábavky, hrajú sa hry atď. Večer večera, hygiena, čítanie knižky a o 19.30 max spánok. Znie to teraz ako taký stereotyp, čo v podstate je v každej alebo skoro v každej rodine s deckami, ale tak jasné, že nie každý deň je jak cez kopirák 😀. Najlepšie sú víkendy, kedy si môžeme spraviť nejaký fajn program 🙂.

azbestica
8. mar 2014

Rano vstaneme, ranajky, potom sa bud sama trosku pomotka ked je velmi zle tak jej zapne nieco na polhodky na dvd ja zatial dam dokopy byt a seba pripadne este daco navarim ked som nestihla vecer predtym
ideme von ked sa vratime tak sa mala naje. idem ju uspat pokial spi tak umyjem riad najem sa a este porobim co treba dakedy si aj odychnut stihnem 🙂 a potom sa uz iba hrame alebo ideme este raz vonku. Vecer ked mala zaspi tak varim obed na dalsi den.
Ked sa mi treba ucit do skoly manzela po obede vysupnem s malou vonku a ja sa ucim. Velke upratovanie mame pekne rozdelene jeden strazi malu druhy prata a potom striedacka 🙂
Priznam nemam tip top domacnost ale tak ja si potrebujem aj odychnut, chodim do skoly a popri tom sa venujem aj konickom a dieta mam stastne a snazim sa mu venovat 🙂

siska53
8. mar 2014

Vymazalo mi prispevok :((
tak ja som,mala,pri malom urcity system,ktory s snazim dodrziavat i teraz,len ked sa neda,kaslem na,to (myslim,domace prace).
mm mi,nemoze velmi pomahat,ak pride o17,je super,ale zvacsa az 18-18:30,aj to este telefonuje,ci,robi na pc do prace.
v pondelok ci utorok(zvacsa v ut.) vysavam,v stredu prach,v pondelok kupena,wc,zrkadla. Pranie podla potreby,dlazba takmer kazdy den.
s detmi je to,takto-rano ak je mm este doma a maly vstane,mm sa onho postara. Ked nie,tak ranajkujem ja s detmi,hygiena,hraju sa,ja spracem,ci nalozim pracku,spravim,postele,pohrame sa,okolo9:30 desiata,ideme von,obed12-12:30,mala,ide hajat,maly si kuka rozpravky,ja spracem,kuchynu,daco,porobim,idem si oddychnut-internet,kniha(ak teda maly pozera,inak sa hrame),malu budim,okolo15, pohrame sa,olovrant,bud von,alebo sa hrame,do,toho casto vesiam ci skladam bielizen. Okolo 19 vecera,hygiena,okolo20:30 idu hajat,ja s malou,mm s malym. Do izby pridem tak 21:15,telka chvilu,varim,dlazbu umyvam,prip.sme spolu s mm..
kedze v utorok a stvrtok chodia nasi,snazim sa co najviac porobit za tie 2hodky,co su s detmi vonku. Vo stvrtok chodim rano cvicit.
vlani a teraz sme mali vela lekarov,tak som nie vzdy vsetko mala podla mojich planov. Varim tak,aby bo na,2dni a aj zasoba do mrazaka na cas,kedy som leniva,ci nestiham kvoli doktorom.
deti mi pri vsetkom asistuju a ccu sa hrat so mnou.takze preto vitam navstevy nasich,aspon,rychlessie porobim(ak nie sme/som u dr.)
asi tak 🙂)

miku1
8. mar 2014

@sonicika Režimov bolo viacero - záviselo to od počtu detí 🙂 Teraz keď sú už dve, tak je režim asi takýto - doobedu sme vonku (keď mi netreba variť), potom obed, staršia spí v detskej, mladšia spí na balkóne v kočiari, ja mám veget (varím, periem, upratujem, prípadne som na MK 🙂 ), keď povstávajú baby tak sa hráme, prípadne ideme znovu von, záleží od ročného obdobia 🙂 Večer o 20.00 hod. spánok a ráno zase ten istý kolotoč. Make-up už ani neviem čo je. Môj manžel má 2 zdravé ruky a hlavne najlepšie vie on sám, čo chce na raňajky, takže to si chystá sám, tak isto aj obed do práce.

dandelions
8. mar 2014

Rano vstaneme okolo 8.30 , spravime si s muzom ranajky raz on raz ja 🙂 najeme sa vsetci spolu, vybehnem s havom von, potom Matejka poumyvam, prezleciem a aj seba..chlap ide do prace tak sa pustim do varenia, kym sa vari s matejkom vysaame, utierame prach, perieme, robime poriadok do vsetkeho ho zapajam, pustime si k tomu hudbu a hned to ide od ruky 🙂 okolo 11 ideme von aj s havom vyjasime sa, potom obed a matko spinka 2 - 3 hodiny, za tuto dobu si spraim nechty, obocko, masku, zacala som cvicit , venujem sa fotkam, vycesem hava, vypijem si kavu 🙂 ked sa zobudi spravim mu papat a vyrazame von na dlhsiu prechadzku zatial pustim robota nech zvysavne ked pride tatino skor tak chodime vsetci spolu von, ked prideme uz sa len hrame kym nejdeme kupat a hor sa spinkat o 21.00 uz sniva snicky 🙂 takze take zhrnutie doobeda domacnost plus zapajanie matejka do vsetkeho ale vie sa krasne hrat sam s hrackami, obed sa venujem sebe a poobede lena len matejkovi, hrame sa, kreslime, tvorime a navecer uz cela rodinka pokope a vecer tatino 🙂 😅 este co sa tyka nakupov csinou chodi tatino alebo spolu so synom kedze idu autom a mozu zobrat tazsi nakup ja nemam odicak ale uz si konecne chcem spravit 😅

snopkulka
8. mar 2014

vstávame okolo 6-7h, rýchlo nakojiť, prebaliť, umyť, prezliecť najmenšieho, staršieho "vychystá" manžel... spravím raňajky, pospratávam po byte, upracem. Ak je pekne, ideme von, ak sa nám nechce, sme doma, hráme sa s deťmi. Medzitým nahádžem do práčky, do umývačky - robí sa samo 😀 okolo 10:30h začnem variť obed. Medzitým uspávam menšieho. Okolo 12h ide manžel uložiť staršieho, ja som s mladším (buď sa hráme alebo ide spať, záleží....). Okolo 15-15.30h vyrážame von, prídeme okolo 19h, rýchlo sprcha, kúpeľ, prezliecť do pyžama, pospratávať, prichystať na spanie..... o 20:30h starší už spí, mladší zaspí okolo 21:30h... a ja polomŕtva odpadnem okolo 22-23h 😀

Strana
z2