icon

AKo zosúladiť čas na nalíčenie, učesanie a oblečenie mamičky ráno spolu so starostlivosťou o dieťa?

monikafialka
11. okt 2019

Mamičky tie ktoré sa radi líčite, češete a rozmýšľate aj nad tým ako sa zladiť v obliekaní a tak, proste ktoré Vás bavia takéto veci ako si to viete zariadiť pri deričkách, aby ste to ráno posíhali a boli so sebou spokojné a zároveň poriešili aj detičky? Máte niektorá taký skvele zorganizovaný režim - dáte radu?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zeytin
12. okt 2019

Pre mna uplne aktualna otazka, lebo som nastupila od 1.10.do prace. Mam 3 deticky. Rano si vsetko nachystam, oblecenie pre seba, pre deti, pripravim krabicky na desiatu, co sa da zbalim vecer, pecivko robim az rano. Vstavam 5.40, potrebujem 20 min na kupelnu, nalicim sa v klude, urobim vlasy, umyjem kupelnu a wc a budim deti o 6. Kym ranajkuju pracem postele a byt, pritom pijem kavu. Kym si umyvaju zuby dorobim desiatu. Ocesiem moje dlhovlasky, obleciem maleho. Ked su vsetci vychystani, obleciem sa aj ja s muzom a odchadzame o 7.00. Timemanagement ako ma byt 👍

rika271
12. okt 2019

Vždy som si myslela, že odísť z domu nenamalovaná je vrchol neupravenosti 😀 Ale bolo to len v hlave. Zmenou životného štýlu som prestala používať kozmetiku a make up a cítim sa lepšie ako pred tým. Žiadne rozmazané čiary pod očami alebo oblízaný rúž. Pred spaním si dám na tvár olej (malinový, mandľový, olivový...) a tvár vyzerá ráno spokojne. Radšej si ráno vypijem kávičku s vyloženými nohami 😉

jablkovastrudla
12. okt 2019

Prve mesiace po porode som sa nemalovala.od maleho pol roka robim part time, ale aj ked mam off tak sa licim. Umyte vlasy a parfum je samozrejmost. Make up mi trva max 5 min ( make up, maskara, obocie a ruz)
Maly ma rok a pol a hra sa vedla mna

katthy18
12. okt 2019

@monikafialka ahoj, ja mám dve a každé ráno chodíme do škôlky... oblečenie chystám večer predtým, ráno vstaneme, ideme sa umyť, staršia sa oblieka, raňajkuje sama.
Mala je zatiaľ v postieľke alebo pri mne a pozerá na mna ako sa chystám, potom ju nakojim, oblečiem a vyrážame do škôlky...
škôlku stíhame takmer načas 🙂 s miernymi odchýlkami 🙂

siska53
12. okt 2019

@monikafialka kym som bola doma, malovala som.sa len cez vikendy.
Kedze chodim.do prace, tak len spirala a podklad na tvar a vo vytahu si niekedy dam.ruz alebo lesk.nic ine.. teraz sa zas nemalujem cez vikendy. Nechavam.plet oddychovat.
Kedysi som.sa malovala.len na diskoteky, ci nejake akcie typu chata, vecierok, do prace vobec.
Som.togo nazoru, ze orilis vela malovky neskor plet zostarsi.. vidim.to na segre.. je mladsia o 5 rokov a vrasky, ake ja mam v 44, mala ona uz v 30, kedze sa malovala aj maľuje intenzivne. Ma problematickejsiu pleť, tak si to zakryva make-upom...

sweetjane
12. okt 2019

Ja vstávam hodinu pred deťmi.Majú 6 a 4 roky.Ak sa zobudia so mnou tak este lezia v obyvacke pri rozprávkach a piju čajik a kakavko.Ja sa ráno aj sprchujem a zmývam hlavu.

miirabell
Autor odpoveď zmazal
pipina5
12. okt 2019

Keď je dieťa trochu väčšie treba ho navrhnúť do komisie. Zhodnotí celkový outfit a líčenie. Takto sa bude tešiť na výsledok a vy budete vedieť ako veľmi ste pekná dnes v ich očiach. Bodovanie sa dá obmieňať, pýtať sa deti v komisii, že čo by ste ďalší deň mohli zlepšiť, aby ste vyzerali ešte krajšie..... samozréjme treba to brať ako hru, nie diktovať si výzor podľa detí. Lenže takto skôr zvládnu to, že sa im naplno nevenujete. Budú vedieť, že to robíte, aby vám dali čo najlepšie hodnotenie. A zažijete kopec srandy. Komisia môže čakať napriklad nad raňajkami či pri iných činnostiach. No a ako ináč komisia musí mať čisté zuby, tvár, očesaná a oblečená... 😉

montemotherone
12. okt 2019

@monikafialka večer pripraviť čo sa dá a ráno si privstať +čas, ktorý potrebuješ na úpravu. Ja 10 minút aj so sprchou 😁

weja88
12. okt 2019

Pokial nemas deticky, ktore tisko sedia na svojom mieste, nemas inu moznost ako si rano privstat.
Ja to tiez nerobim inak. Rano mam rada ticho, klud a cas sa pokojne nachystat, vypit kavicku... Jednoducho mat aspon kusok casu pre seba a nestresovat sa. A ak nahodou zaspim, potom mam cele doobedie hore nohami 🙈😲

h_petra
12. okt 2019

Baby a to sa licite aj ked ste doma?
Ci to sa bavime o tom, ked idete von, ci ako?

nini1010
12. okt 2019

Ked niekde ideme tak aby som stihla jedno druhe dieta a aj svoj make up kusim vstat o 30 min skor ako zvysok rodinu a v bezny den sa zlahka upravujem ked maly spi alebo lezka vedla mna.

nini1010
12. okt 2019

@h_petra dlma sa nelicim iba si korektorom prekryjem vyrazy ak nejake su nech mozemmotvorit postarle a vyniest smeti 😁😁

martinals
12. okt 2019

Ja sa líčim každý deň,ale u mňa líčenie zaberie tak 5 - 10 min. (BB krém, púder, tieň, obočie mám farbené, špirála,farba na líčka a hotovo.) Vlasy váčšinou dávam do drdola.

terka533
12. okt 2019

Ja vstávam v pracovný čas o 4 ráno a cez víkend o 6 ráno ale tiež niekedy to nieje ideálne. To sa ani nedá byť úplne 100 percentná ale hlavné je že si z deťmi a mužom vychádzame to je pre mňa č. 1.

terka533
12. okt 2019

@h_petra Ja sa nelíčim moc najčastejšie si len čistím tvár nejakou miceralnou vodou alebo odlicovacim krémom, krásna nie je prvoradá tá aj tak sa rokmi stráca. Ale myslím aj ja na to, len si myslím že to netreba preháňať.

jablkovastrudla
12. okt 2019

@h_petra licim sa denne, mam svetle obocie aj mihalnice. Malokedy sme iba doma, kazdy den si idem kupit kavu, s drobcom do parku, naco mam desit ludi nenalicena? 😅
Ked viem ze budeme iba doma tak sa iba nakremujem-mozno raz za par mesiacov sme cely den iba doma.

marion09
12. okt 2019

@majusska202 ako naučíš tak mas

evkatk
12. okt 2019

Mala som 3 deti a stihala som, čo bolo treba. Pri každom som nastúpila vtedy po 26. týždni MD. Deti som všetky od ich 5. mesiaca nosila do jaslí. Raňajšiemu odchodu predchádzalo nasledovné: večer všetky spali už najneskôr od 20.00. Ja som cca do 2.00 v noci upratala, žehlila, pripravila deťom aj sebe všetko oblečenie na ráno tak, aby ráno sa iba najedli, obliekli a šlo sa o 6.30 do jaslí, škôlky. V noci po všetkých prácach som ešte naposledy čerstvo utrela parapety na oknách a prach v celom byte, osprchovala sa a o 2.00 hneď zaspala. Vstávala som o 5. hod. ráno, nalíčila sa, pripravila raňajky, potom deti a šlo sa z domu. Ak som chcela mať deti obriadené, seba nalíčenú, absolútny poriadok a čistotu v byte a pri tom chodiť do práce, musela som prejsť na 3- hodinový spánok, na ktorý som si zvykla. Takto som fungovala cca 15 rokov, kým deti nezačali pomáhať. Na rodičovskej dovolenke som mohla zostať vtedy pri prvom do roka a ostatných do 2 rokov. V škole, kde som učila a všade inde, boli ženy, ktoré ostali dlhšie ako 26 týždňov na MD považované a nazvané prostitútkami, ktoré pod zámienkou starostlivosti o dieťa sa nechávajú vydržiavať vlastným mužom. Bolo to horšie, akoby tá žena naozaj šla zarábať na ulicu. Tým na ulici sa to viac tolerovalo ako vydatej, ktorá zostala doma. Opovrhovalo sa ňou mnoho rokov po návrate do práce. Neraz takú, nazvali aj "tá k..., čo bola doma a živil ju muž". Dodnes však nedokážem spať dlhšie ako 5 hodín a to už najstaršia dcéra má 42 rokov. Ale všetko stihám. Nesie to dodnes svoju daň, ale aj takýto bol socík.

lenuliatko84
13. okt 2019

Kym si na materskeh doma cas sa vzdy najde,ale ak uz chodíš do prace a male do skolky,treba si privstat,nachystat seba a potom dieta.ja to robim tak.15 minut skor vstavam a obaja sme tip top

majusska202
13. okt 2019

@marion09 To mi viacerí tvrdili. Lenže nás ja Teak živý že mne ho odmietajú aj starý rodičia postrážiť proste nikto. On chce všetko so mnou robiť. Kto nemal také dieťa t nikdy ale že nikdy nepochopí

terka533
13. okt 2019

@majusska202 my sme na všetko tiež samy ale nesťažujem sa mám rada svoju rodinu ale tiež nieje kedy postrážiť nám deti. Ja hladám hlavne pozitívnu náladu a potom ide všetko lepšie 🙂 .

katkasofka
13. okt 2019

.

h_petra
13. okt 2019

@jablkovastrudla tak tomu rozumiem s tym svetlym obocim a mihalnicami. Aj ja to tak mam, ale chodim pravidelne na farbenie ku kozmeticke. Dufam, ze budem stihat aj popri detoch 😁

via88
13. okt 2019

@rika271 hej presne moja rec. Tiez make up musel byt vzdy a nejak som si zvykla na seba aj bez neho a nepridem si uz neupravena, skor sama sebou 🙂

any17
13. okt 2019

@zeytin ja vážne obdivujem toto!👍

1gabriela13
13. okt 2019

@monikafialka ja som to poriesila phibrows obočím, vytetovanou linkou, phibrows perlami a mihalnice mi spraví vždy kozmeticka. Takto ráno nemusím nič riešiť, vždy sa len oblečiem, na točím, vyzehlim ci dám do copu vlasy a je to. Vyzerá to všetko prirodzene ale bol to drahy spas.

katrin21
13. okt 2019

30 minut mam.. vstanem, rychla sprcha, zuby, make up mam asi za 5 min, potom rychlo vlasy.. obliect sa, spravit ranajky ,tie si beriem a padam.. malu chysta muz , ja ju len cesem...on ju vozi do skolky.
ak by som ju chystala ja, tak + 15 min casu k tomu co ja potrebujem. Rano mi je kazda minuta draha😂

romaniela
14. okt 2019

Vstávam o hodinu skôr ako budím malú. Mám rada pokojné rána. Takže sa najskôr venujem sebe, dám sa do poriadku - umyjem vlasy, zuby, nalíčim, oblečiem, nachystám veci na deň, čo treba a potom sa ešte idem na 10 minút pritúliť do postele k malej. Pomojkáme sa, pomaličky zobudíme a potom sa už venujem len jej. Teda zohriať mliečko, ktoré si vypijeme ešte spolu, je to taký náš rituál. Potom nachystám niečo na raňajky pre malú...ja väčšinou nereňajkujem...potom umyť zuby, učesať, obliecť a pomaly ideme. Takto som spokojná ja a aj malá. Vždy som sa líčila, pre mňa je to základ, každá žena by sa mala o seba starať. Veď zas toľko času to nezaberie a hlavne sa cítime aj lepšie, predsa.