icon

Ako zvládať rodičovstvo, keď manžel pracuje v zahraničí?

29. máj 2026

Ahojte, sú tu nejaké ženy, ktorých manžel pracuje v zahraničí? Môj manžel ešte pred dieťaťom chodieval na turnusy – 5 až 6 týždňov bol preč a 2 až 3 týždne doma. Na Slovensku nie je veľmi spokojný, preto rozmýšľa nad prácou v zahraničí. Máme spolu 2-ročného syna. Manžel momentálne pracuje od rána do večera, doma býva len v nedeľu a ani finančne to nie je úplne ideálne. Večer syna okúpe a uspáva, vďaka čomu mám chvíľu čas pre seba – sprcha, cvičenie či nákupy. Úprimne však rozmýšľam, ako budem všetko zvládať, keď mi nebude môcť pomôcť ani s kúpaním a uspávaním. Ako to zvládate vy? Rodina nie je na blízku, preto sa musím spoliehať len na seba.

Strana
z2
anonym_1cfb27
29. máj 2026

@anonym_autor Proste zvládneš, máš len jedno dieťa. Čas na seba si určite nájdeš. Ja mám dvoch 10 a 3. Teraz sú doma lebo boli chorý, ani von sme nemohli kvôli liekom. Do toho pracujem z domu. Svoju prácu proste musím urobiť a jedno ako. Muž pracuje tiež od rána do večera a má ťažkú fyzicky aj psychicky náročnú prácu, takže deti len večer vystíska alebo sa trošku pošalejú a idú spať.
"Teším sa na prázdniny" a to máme starých rodičov blízko len majú na háku.

autor
29. máj 2026
@mondolina

@anonym_autor
na určité obdobie prečo nie? spadne ti koruna z hlavy?

@mondolina veď pokojne vymeň prácu v odbore, ktorá ťa baví za upratovanie v zahraničí, nechaj všetko doma a choď do sveta.
Nemusím mať korunu na hlave, len je to nelogické. A písala som, že sa sťahovať nechcem a manžel už vôbec nie.

autor
29. máj 2026
@naturalka

Mozno sa opytam uplne mimo…Ale komu robi tie stavebne prace, normalne zakazka pre FO?? Ja som zhrozena, ze niekto si objedna obklad kupelne a tvari sa ze nic a nezaplati dohodnutu sumu! To fakt zijem v takej bubline, kde mi predavacka v obchode vyda navyse 1€, tak ho idem vratit, lebo mi nepatri…Je to smutne, ze takto si musela ist skor do prace (pokial si to vyslovene nechcela) a ze tvoj muz chodi domov vecer utahany…Sama to s 1 dietatom urcite zvladnes, ale sakra by ma to mrzelo, ze pre nejakych chamtivych idiotov nie sme spolu ako rodina…

@naturalka normálne zákazka, fušky na ruku má len cez vikend, keď ide k známym. Práveže ak je to cez zmluvu, sú vždy problémy, ak na ruku je to ok. Ale sú to len mini fušky za pár eur.

mondolina
29. máj 2026
@anonym_autor

@mondolina veď pokojne vymeň prácu v odbore, ktorá ťa baví za upratovanie v zahraničí, nechaj všetko doma a choď do sveta.
Nemusím mať korunu na hlave, len je to nelogické. A písala som, že sa sťahovať nechcem a manžel už vôbec nie.

@anonym_autor
ja som to napísala ako krátkodobé riešenie, mne muž kvôli peniazom nikam neodchádza. takže to nemusím riešiť.
keď splatíte hypo, tak sa môžete vrátiť, ale dieťa bude dovtedy s oboma rodičmi.
keď už máš teraz depku z toho ako osprchuješ večer dieťa 🙈
dvojročné dieťa vie zaspať aj bez hodinového uspávania.

autor
29. máj 2026
@mondolina

@anonym_autor
ja som to napísala ako krátkodobé riešenie, mne muž kvôli peniazom nikam neodchádza. takže to nemusím riešiť.
keď splatíte hypo, tak sa môžete vrátiť, ale dieťa bude dovtedy s oboma rodičmi.
keď už máš teraz depku z toho ako osprchuješ večer dieťa 🙈
dvojročné dieťa vie zaspať aj bez hodinového uspávania.

@mondolina výborne, tak ak si nebola v podobnej situácií, prečo mi tu dávaš tieto rady? Tu nejde o nejaké sprchovanie ale v poriadku. 🙂

mondolina
29. máj 2026
@anonym_autor

@mondolina výborne, tak ak si nebola v podobnej situácií, prečo mi tu dávaš tieto rady? Tu nejde o nejaké sprchovanie ale v poriadku. 🙂

@anonym_autor
bola som, od 4 rokoch dieťaťa som bola rozvedená a na dieťa sama.
verím, že to zvládnete♥️ držím palce.

domkakvet
29. máj 2026

@anonym_autor pojdes do rizika, moze sa vam vztah rozpadnut.

anonym_1122d4
30. máj 2026

Môj tiež robí v zahraničí,rodina ďaleko ,na dve deti od začiatkov úplne sama.

weronika171717
30. máj 2026

@anonym_autor ahoj, a príspevok na jasle dostávaš?

anonym_9a9466
30. máj 2026

Ja som mala "len" frajera co robil na turnusy v zahranici (2-3 tyzdne prec a 4 dni doma) a nedavala som to. Ja chcem mat muza pritomneho, nie na dialku. Nakoniec to ochladlo, vnikali len hadky a nedorozumenia a teda rozchod. Pokial vyslovene nie ste na to financne odkazani, hladala by som ine riesenie doma na Slovensku.

michaelacabadova
1. jún 2026

Nuž je to náročné, najmä psychicky, muž chodieval na 3 týžne a týždeň doma, od narodenia do 1.5 roka syna, potom prisiel covid a ten nam ocka "vratil", zacal pracovat na svk, neskor si nasiel pracu v AT taky kompromis, ze je kazdy vikend doma, ked ma kratky tyzden 4 dni, dlhy 3 dni, teraz mam doma prvaka a 6 mesacne, da sa to zvladnut, ale sama sa jednoducho cez tyzden nikde nepohnem, nulovy cas pre seba. Pre mna je to skor o tej psychike, ze je vsetko na mojich pleciach.

Strana
z2