Ako zvládať rodičovstvo, keď manžel pracuje v zahraničí?
Ahojte, sú tu nejaké ženy, ktorých manžel pracuje v zahraničí? Môj manžel ešte pred dieťaťom chodieval na turnusy – 5 až 6 týždňov bol preč a 2 až 3 týždne doma. Na Slovensku nie je veľmi spokojný, preto rozmýšľa nad prácou v zahraničí. Máme spolu 2-ročného syna. Manžel momentálne pracuje od rána do večera, doma býva len v nedeľu a ani finančne to nie je úplne ideálne. Večer syna okúpe a uspáva, vďaka čomu mám chvíľu čas pre seba – sprcha, cvičenie či nákupy. Úprimne však rozmýšľam, ako budem všetko zvládať, keď mi nebude môcť pomôcť ani s kúpaním a uspávaním. Ako to zvládate vy? Rodina nie je na blízku, preto sa musím spoliehať len na seba.
@anonym_autor
na určité obdobie prečo nie? spadne ti koruna z hlavy?
@mondolina veď pokojne vymeň prácu v odbore, ktorá ťa baví za upratovanie v zahraničí, nechaj všetko doma a choď do sveta.
Nemusím mať korunu na hlave, len je to nelogické. A písala som, že sa sťahovať nechcem a manžel už vôbec nie.
Mozno sa opytam uplne mimo…Ale komu robi tie stavebne prace, normalne zakazka pre FO?? Ja som zhrozena, ze niekto si objedna obklad kupelne a tvari sa ze nic a nezaplati dohodnutu sumu! To fakt zijem v takej bubline, kde mi predavacka v obchode vyda navyse 1€, tak ho idem vratit, lebo mi nepatri…Je to smutne, ze takto si musela ist skor do prace (pokial si to vyslovene nechcela) a ze tvoj muz chodi domov vecer utahany…Sama to s 1 dietatom urcite zvladnes, ale sakra by ma to mrzelo, ze pre nejakych chamtivych idiotov nie sme spolu ako rodina…
@naturalka normálne zákazka, fušky na ruku má len cez vikend, keď ide k známym. Práveže ak je to cez zmluvu, sú vždy problémy, ak na ruku je to ok. Ale sú to len mini fušky za pár eur.
@mondolina veď pokojne vymeň prácu v odbore, ktorá ťa baví za upratovanie v zahraničí, nechaj všetko doma a choď do sveta.
Nemusím mať korunu na hlave, len je to nelogické. A písala som, že sa sťahovať nechcem a manžel už vôbec nie.
@anonym_autor
ja som to napísala ako krátkodobé riešenie, mne muž kvôli peniazom nikam neodchádza. takže to nemusím riešiť.
keď splatíte hypo, tak sa môžete vrátiť, ale dieťa bude dovtedy s oboma rodičmi.
keď už máš teraz depku z toho ako osprchuješ večer dieťa 🙈
dvojročné dieťa vie zaspať aj bez hodinového uspávania.
@anonym_autor
ja som to napísala ako krátkodobé riešenie, mne muž kvôli peniazom nikam neodchádza. takže to nemusím riešiť.
keď splatíte hypo, tak sa môžete vrátiť, ale dieťa bude dovtedy s oboma rodičmi.
keď už máš teraz depku z toho ako osprchuješ večer dieťa 🙈
dvojročné dieťa vie zaspať aj bez hodinového uspávania.
@mondolina výborne, tak ak si nebola v podobnej situácií, prečo mi tu dávaš tieto rady? Tu nejde o nejaké sprchovanie ale v poriadku. 🙂
Môj tiež robí v zahraničí,rodina ďaleko ,na dve deti od začiatkov úplne sama.
Ja som mala "len" frajera co robil na turnusy v zahranici (2-3 tyzdne prec a 4 dni doma) a nedavala som to. Ja chcem mat muza pritomneho, nie na dialku. Nakoniec to ochladlo, vnikali len hadky a nedorozumenia a teda rozchod. Pokial vyslovene nie ste na to financne odkazani, hladala by som ine riesenie doma na Slovensku.

@anonym_autor Proste zvládneš, máš len jedno dieťa. Čas na seba si určite nájdeš. Ja mám dvoch 10 a 3. Teraz sú doma lebo boli chorý, ani von sme nemohli kvôli liekom. Do toho pracujem z domu. Svoju prácu proste musím urobiť a jedno ako. Muž pracuje tiež od rána do večera a má ťažkú fyzicky aj psychicky náročnú prácu, takže deti len večer vystíska alebo sa trošku pošalejú a idú spať.
"Teším sa na prázdniny" a to máme starých rodičov blízko len majú na háku.